Op reis met Aktiva Tours en het coronavirus

Ons uitgangspunt in deze corona-periode is dat zowel gasten als medewerkers, veilig en verantwoord moeten kunnen reizen en werken. Wij hebben samen met onze lokale leveranciers alle nodige maatregelen genomen om de uitvoering van onze reizen zo veilig mogelijk te maken.

Een vakantie geboekt of boeken bij Aktiva Tours? Kijk met een gerust hart uit naar uw vakantie!
We kijken allemaal uit naar onze welverdiende vakantie en wat zou het vervelend zijn als het (weer) niet door kan gaan. Gelukkig gaat de wereld steeds meer open en is reizen naar veel bestemmingen gewoon weer mogelijk.

Vanaf 1 juli 2021 is het Digitale Corona Certificaat (DCC) beschikbaar in de CoronaCheck-app. In de app kunt u een QR-code aanmaken. Op dit moment kan iedereen met een geldige internationale QR-code reizen binnen Europa.  U komt in aanmerking voor een geldige internationale QR-code als u: 

 • volledig gevaccineerd bent, of
 • recent hersteld bent van corona, of
 • kortgeleden negatief getest bent

Voldoet u aan de bovenstaande voorwaarden en moet u tóch meer dan 24 uur in quarantaine bij aankomst op uw bestemming? Geen zorgen, we boeken uw reis kosteloos voor u om of annuleren we uw reis kosteloos.

Daarnaast kan het zijn dat uw vakantiebestemming nog aanvullende eisen heeft om het land binnen te komen. Controleer voor vertrek goed welke maatregelen voor uw bestemming gelden. Deze informatie kunt u vinden op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (www.nederlandwereldwijd.nl). U bent er zelf verantwoordelijk voor dat u op de hoogte bent van overheidsmaatregelen in verband met corona in het land waar u naar toe reist.

Uiteraard geldt ook nog steeds dat u tot 6 weken voor vertrek gratis en zonder opgave van reden uw reis kunt annuleren (m.u.v. boekingen inclusief vluchten). Ook geldt nog steeds dat u geen aanbetaling hoeft te doen (m.u.v. boekingen inclusief vluchten) en dat we reizen naar door de Nederlandse overheid uitgeroepen oranje en rode bestemmingen kosteloos annuleren.

Boekingen gemaakt vanaf 12 november 2021 waarbij de vliegreis inclusief is, zijn hiervan uitgesloten. Voor deze boekingen gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden en betalingsvoorwaarden. Houd er daarom rekening mee dat er bij boekingen inclusief vluchten altijd kosten in rekening gebracht worden wanneer u besluit de reis te annuleren, óók buiten 6 weken voor vertrek. Voor deze boekingen moet na ontvangst van de factuur een aanbetaling van 15% van de totale reissom worden voldaan.

We staan graag voor u klaar bij het boeken van een mooie reis of voor het beantwoorden van uw vragen!

Team Aktiva Tours
Melissa, Felicie, Jeroen, Noortje, Pim, Rob, Sharon en Tim


De volgende voorwaarden zijn van toepassing:

 • gratis en zonder opgave van reden annuleren tot 6 weken voor vertrek (m.u.v. boekingen inclusief vluchten);
 • voor boekingen gemaakt vanaf 12 november 2021 waarbij de vliegreis inclusief is gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden. Houd er daarom rekening mee dat er bij boekingen inclusief vluchten altijd kosten in rekening gebracht worden wanneer u besluit de reis te annuleren, óók buiten 6 weken voor vertrek.
 • u hoeft geen aanbetaling te doen (m.u.v. boekingen inclusief vluchten);
 • voor boekingen gemaakt vanaf 12 november 2021 waarbij de vliegreis inclusief is gelden de reguliere betalingsvoorwaarden. Voor deze boekingen moet na ontvangst van de factuur een aanbetaling van 15% van de totale reissom worden voldaan.
 • heeft u een geldige QR-code om naar het buitenland te reizen en moet u tóch meer dan 24 uur in quarantaine bij aankomst op uw bestemming, dan boeken we uw reis kosteloos voor u om of annuleren we uw reis kosteloos.
 • uitsluitend voor nieuwe boekingen gemaakt vanaf 19 februari 2021;
 • geldig voor alle reizen op www.aktivatours.nl;
 • indien de kleurcode van uw buitenlandse bestemming binnen 6 weken voor vertrek "oranje" (alleen noodzakelijke reizen) of "rood" (niet reizen) is, dan annuleren we uw reservering ook binnen 6 weken voor vertrek kosteloos. U ontvangt dan naar keuze een coronavoucher of uw geld binnen 3 werkdagen terug;
 • deze actie is niet geldig voor boekingen gemaakt via een reisbureau.

Tenslotte wijzen we u op de volgende websites die actuele informatie verschaffen. U bent er zelf verantwoordelijk voor dat u op de hoogte bent van overheidsmaatregelen in verband met corona in het land waar u naar toe reist.