Singlereis Wandelen in de Franse Alpen

8 dagen
niveau 2.5 van 3
trein
vanaf € 1.099,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 09-09-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief 4 begeleide wandelingen én een bezoek aan Annecy
alle deelnemers hebben een eigen ruime kamer met eigen badkamer en balkon
inclusief ontbijt, luchpakket en heerlijk 3-gangendiner dat in het chalet vers bereid wordt
route: bergachtig landschap, wandelroutes onregelmatig vlak, stijgend en dalend. Per dag wordt gemiddeld ca. 13 km afgelegd in ca. 4 tot 4,5 uur.
groep: minimaal 5 / maximaal 7 reizigers

Vanuit het prachtige authentieke dorpje Peisey wandelen we rechtstreeks het Vanoise National Park in. Er zijn hier honderden kilometers wandelpaden. Ze kruisen verschillende beschermde gebieden waar we steenbokken, marmotten en lammergieren tegen kunnen komen. In september zullen de koeien nog in het gras grazen, maar in oktober zullen ze naar lagere gebieden gebracht worden voordat de winter haar intrede doet. Er wordt ook een bezoek gebracht aan Annecy, gelegen aan het gelijknamige meer en ook wel het 'Venetië van de Alpen' genoemd omdat het rijk is aan kanalen en bruggen. Na een dag wandelen is het tijd om te ontspannen. Dat kan in de sauna, jacuzzi of met een boekje op een stoel op het heerlijke zonneterras uitkijkend over de prachtige Bellecote van onze accommodatie tijdens deze week - Chalet Chazalet.

Dag 1
Uw singlereis begint vanaf elk Nederlands of Belgisch station. Per trein reist u naar Lyon, waar u opgewacht wordt door de eigenaren van het chalet waar u deze week verblijft. Transfer per minibus naar Peisey (duur ca. 2,5 uur). Na aankomst genieten we in het chalet van een heerlijk 3-gangendiner dat bereid is door de eigenaren. Zij zullen deze hele week voor u koken en u begeleiden op de wandelingen en naar Annecy.
 

Dag 2
Wandeling Lac la Plagne (ca. 14,5 km / 5 uur)
Na een heerlijk ontbijt trekken we de wandelschoenen aan. De route leidt naar Lac de la Plagne, op een hoogte van 2140 meter gelegen, in de Peisey-vallei. We lopen via de berghut Entre-le-Lac en genieten van een prachtig uitzicht op de hoge toppen van de Tarentaise, de Mont Pourri (3779 m boven de zeespiegel) en de omliggende gletsjers.

Dag 3
Wandelen op de Col de Roselend (ca. 12 km / 4 uur)
We gaan per minibus naar de Col de Roselend. Le Cormet de Roselend is een col op een hoogte van 1968 meter en is het startpunt voor prachtige wandelingen. We zullen een wandeling maken van ca. 12 km met de machtige Alpen steeds als decor.

Dag 4
Annecy
Vandaag geven we onze benen een beetje rust. We genieten van een heerlijk uitstapje naar Annecy. We gaan met de minibus en hebben de hele dag om te genieten van deze gezellige stad gelegen aan het gelijknamige meer. De stad wordt ook wel het Venetië van de Alpen genoemd, omdat het rijk is aan verschillende kanalen en bruggen. In en rondom Annecy is genoeg te doen. Zo kunt u heerlijk struinen door het oude centrum met leuke marktjes en gezellige restaurants en terrasjes.

Dag 5
Vrije dag
Vandaag genieten we van een heerlijke vrije dag. Degenen die zin hebben kunnen in de middag jeu de boules spelen in het National Park de Vanoise. Vandaag is het diner niet inbegrepen. We worden naar een restaurant in de buurt gebracht waar we op eigen kosten kunnen eten.

Dag 6
Wandelen in de Beaufortain (ca. 14 km / 5 uur)
De Beaufortain bestaat niet uit een keten van aaneengesloten toppen, maar uit een gebied met verspreid liggende bergen. De opvallendste is de Pierra Menta (2.714 meter), die als een massieve rotsklomp oprijst uit de aarde en die van heinde en verre te zien is. Het wandelen is hier absoluut niet saai, want groene weiden en stenige bergflanken wisselen elkaar voortdurend af. Geniet van de rust en ruimte en zuivere berglucht!

Dag 7
Wandelen rondom Peisey-Nancroix (ca. 10-12 km / 3 uur)
Deze wandeling vindt plaats rondom de authentieke dorpjes van Peisey-Nancroix. We wandelen door het Vanoise National Park, beginnend bij het dorpje Peisey. Deze route loopt langs de mooie Chapelle Notre-Dame des Vernettes, een onlangs gerenoveerd historisch monument, op een hoogte van 1800 meter, een bedevaartsoord voor de bergbewoners van de regio. Vervolgens zullen we via verschillende kleine boeren- en authentieke dorpjes teruglopen naar Peisey. Vanavond genieten we voor de laatste keer van een heerlijk 3-gangendiner en proosten we op een geslaagde reis.

Dag 8
Helaas komt aan alle goeds weer een eind. Tranfser naar Lyon voor de terugreis per trein naar Nederland of België.

Chalet Chazalet

ligging: in het bergdorp Le Villaret. In het naastgelegen dorpje Peisey-Nancroix, vindt u onder andere een supermarkt, sportwinkel en enkele restaurants. 
faciliteiten: Het chalet-appartement Le Chazalet is o.a. voorzien van een woon- en eetkamer met open haard, sauna en wifi. Buiten bevindt zich een 6-persoons whirlpool, van waaruit u heerlijk kunt genieten van het uitzicht. Vergeet dus niet uw zwemkleding mee te nemen!
kamers: alle deelnemers hebben een eigen ruime kamer met eigen badkamer en balkon.
maaltijden: ontbijt, lunchpakket en 3-gangendiner vers voor u bereid door de eigenaren van het chalet.Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* treinreis elk Nederlands of Belgisch station-Lyon v.v. 
* transfer Lyon-Peisey v.v. per minibus
* 7 overnachtingen in een kamer met eigen badkamer en balkon
* 7 x ontbijt
* 7 x lunchpakket
* 6 x 3-gangendiner (geen diner op de vrije dag) inclusief bier, wijn en fris
* Nederlandssprekende lokale reisleiding. U reist samen met de groep zonder begeleiding naar uw vakantieadres en ontmoet de reisleider ter plaatse. 
* plaatselijk vervoer per minibus

optioneel (direct bij boeking te reserveren):

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking) 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook