Wandelreizen

Bij onze wandelreizen wandelt u van hotel naar hotel en wordt uw bagage voor u tussen de hotels vervoerd. Indien u kiest voor een wandelreis met verblijf in één hotel, dan kunt u vanuit dat hotel wandeltochten maken of er eventueel met de auto een dagje tussenuit om bijvoorbeeld een stad te bezoeken. U ontvangt bijna altijd een Nederlandtalige routebeschrijving met lokaal kaartmateriaal en kunt de wandelingen in uw eigen tempo maken en naar wens onderbreken met pauzes.

Vertrekperiode

Selecteer hier de periode waarin u wilt vertrekken.

Datum

Reisduur

Bestemming

Type reis

Type singlereis

Vervoer

Nieuwe reizen

Dagtocht Wandelen Gelderse Vallei
Gelderland

  maak kennis met Aktiva Tours
  kom in contact met andere reizigers
  inclusief diverse hapjes en drankjes
5 dagen fietsvakantie niveau 1
prijs per persoon
€ 389
Single Reis Wandelen Eifelsteig Kloster Steinfeld-Hillesheim
Eifel

  verblijf in 1-persoonskamer inclusief 
  reis per mini-bus met ervaren Aktiva-reisleider
  ontbijt én diners inbegrepen
5 dagen fietsvakantie niveau 1
prijs per persoon
€ 389
Single Reis Wandelen Weerribben-Wieden en Giethoorn
Overijssel

  3 x ontbijt, lunchpakket en diner inbegrepen
  meelopende Aktiva-reisleiding
  verblijf in 1-persoonskamer met eigen sanitair inclusief
5 dagen fietsvakantie niveau 1
prijs per persoon
€ 389
Single Reis Fietsen in het Zwarte Woud en Rijndal
Zwarte Woud

  Aktiva-reisleiding
  verblijf in een uniek gastenverblijf van een groot zusterklooster
  verblijf in 1-persoonskamer inclusief
5 dagen fietsvakantie niveau 1
prijs per persoon
€ 389
Single Reis Wandelen in Drenthe
Drenthe

  4 x ontbijt, lunchpakket en avondmaaltijd inbegrepen
  meelopende Aktiva-reisleiding
  2-persoonskamers voor alleengebruik met eigen badkamer
5 dagen fietsvakantie niveau 1
prijs per persoon
€ 389
Single Reis Zeilen en Wandelen Zeeland - 3 dagen
Zeeland

  wandelingen langs de oevers van de Oosterschelde 
  alle maaltijden inbegrepen
  incl. alle maaltijden en verblijf op een zeilschip!
5 dagen fietsvakantie niveau 1
prijs per persoon
€ 389
Single Reis Fietsen Kop van Noord-Holland
Noord-Holland

  4 x ontbijt, lunchpakket en uitgebreide avondmaaltijd inbegrepen
  koffie of thee met iets lekkers
  uitsluitend 1-persoonskamers met eigen sanitair
5 dagen fietsvakantie niveau 1
prijs per persoon
€ 389

Op zoek naar de ideale wandelvakantie?

Aktiva Tours biedt u een uitgebreid aanbod aan wandelreizen in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Spanje en andere landen in Europa.

Bij individuele wandelreizen wandelt u van hotel naar hotel en wordt overdag de bagage voor u nagebracht naar het volgende hotel. U ontvangt bijna altijd een Nederlandtalige (in enkele gevallen een Duits- of Engelstalige) routebeschrijving met lokaal kaartmateriaal. U kunt zelf uw tempo bepalen. De dagelijkse afstanden variëren van ca. 10 tot 20 kilometer (ca. 3-6 uur incl. korte pauzes). De reis naar de bestemming is naar eigen keuze per eigen vervoer of met vervoer dat geregeld en gereserveerd is door Aktiva Tours, per trein of vliegtuig. Individuele wandelvakanties organiseert Aktiva Tours in een groot aantal landen in Europa, o.a. in Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Tsjechië en Zwitserland.

Naast reizen van hotel naar hotel heeft Aktiva Tours ook een groot aantal standplaatsreizen.

 

Voor meer algemene informatie over onze reizen kunt u kijken bij een van de onderstaande onderwerpen:

1. Vervoer
Het vervoer heen en terug kan gaan per eigen vervoer, trein of vliegtuig.

In de reisbeschrijving kunt u lezen of u uw auto gratis dan wel tegen betaling kunt parkeren op een parkeerplaats op het terrein van het hotel of in de buurt van het hotel.
De treinreizen worden uitgevoerd met treinen die in de "gewone" dienstregeling rijden, inclusief ICE-treinen. U ontvangt standaard een treinbiljet 2e klas en tegen betaling van een toeslag een gereserveerde zitplaats. 

Meestal is de transfer van het station naar het hotel in de beginplaats niet inbegrepen.

2. Hotels en pensions
Bij rondreizen wandelt u van de ene overnachtingsplaats naar de andere. De accommodaties kunnen qua grootte variëren van klein tot middelgroot. Kamers beschikken altijd over een eigen douche en toilet; slechts in een klein aantal gevallen (o.a. berghutten) heeft de accommodatie alleen standaardkamers zonder eigen douches en toilet, dit wordt dan uitdrukkelijk in de reisbeschrijving vermeld.

Met uw wensen (preferenties) die bij reservering kenbaar zijn gemaakt, houdt Aktiva Tours zoveel mogelijk rekening. Essenties, ook op medische gronden, zijn slechts beperkt mogelijk.

3. Maaltijden
Meestal kunt u bij boeking kiezen uit logies en ontbijt, dan wel halfpension. Bij halfpension wordt de avondmaaltijd bijna altijd genuttigd in het hotel waar u verblijft, in een enkel geval in een nabijgelegen restaurant. Soms kunt u kiezen "van de kaart", in andere gevallen krijgt u een speciaal dagmenu. Drankjes bij de maaltijd zijn altijd voor eigen rekening, behalve in all-inclusive hotels. 

4. Bagagevervoer
U wordt verzocht uw bagage, voorzien van een bagagelabel met uw naam, dagelijks bij de receptie van het hotel af te geven. Uw bagage wordt uiterlijk aan het einde van de middag in het volgende hotel bezorgd. Het bagagetransport eindigt in de laatste overnachtingsplaats; bij een eventuele transfer terug naar de startplaats van de reis dient u zelf uw bagage weer mee te nemen.

5. Routebeschrijving
In het algemeen kunt u met vier verschillende hulpmiddelen de route volgen: de routebeschrijving in tekst op papier, op de kaart, met een GPX-bestand en met plaatselijke markeringen. In veel gevallen worden routes duidelijk gemarkeerd met bordjes.  In principe zijn de beschrijvingen in het Nederlands; in uitzonderingsgevallen in het Engels (o.a. Elzas, Cotswolds) of Duits (o.a. Eifelsteig, Moselsteig, Nord-Eifel, Elzas, Karinthië).

6. Plaatselijke transfers
Bij sommige reizen zijn transfers opgenomen in de wandelroutes, die kunnen worden uitgevoerd per auto, bus of trein. Meestal zijn de kosten van die transfers inbegrepen in de reissom; indien die ter plaatse betaald moeten worden, is dat in de reisbeschrijving vermeld.
Wanneer de reis eindigt in een andere plaats dan waar die begint, is een transfer terug naar de beginplaats nodig; treinreizigers kunnen al vanaf de eindplaats direct naar Nederland terugreizen maar reizigers per eigen vervoer moeten vanaf die beginplaats terugreizen naar Nederland. Of de transferkosten van de eind- naar de beginplaats inbegrepen zijn in de reissom is per reis verschillend; informatie daarover, en ook of u tevoren dat vervoer moet reserveren of niet, staat in de reisbeschrijving op de reispagina.

7. Hond mee
Niet alleen de wandelaar, maar ook zijn hond geniet van een wandeltocht in de natuur. Op de meeste van onze individuele wandelreizen kunt u een hond meenemen. U moet dit doorgeven door te bellen naar 088-633 20 60 of een mail te sturen naar info@aktivatours.nl. De (eventuele) extra kosten bedragen gemiddeld € 5,- tot € 10,- per hond per nacht. U kunt deze extra kosten ter plaatse voldoen.