Slovenië

Fietsvakantie van Venetië naar Poreč
Veneto, Triëst, Istrië

langs de Adriatische kust door Italië, Slovenië en Kroatië
inclusief bagagevervoer
met verblijf in goede 3-sterrenhotels
8 dagen fietsreis niveau 1
prijs per persoon
€ 630,-

Slovenië

Slovenië is relatief onbekend, maar heeft veel te bieden voor een actieve vakantie! Tijdens een fietsvakantie of wandelreis van Aktiva Tours in Slovenië geniet u van een rijke natuur en cultuur! Het prachtige landschap, de rijke geschiedenis en de vriendelijke bevolking maakt Slovenië een uniek stukje Europa. Het is een land dat iedereen zal verrassen!


Bergen met groene ongerepte bossen, velden en rivieren met kraakhelder en zuiver water. Slovenië is het op twee na meest bosrijke land van Europa en de biodiversiteit van het land is één van de grootste ter wereld. Een derde deel van Slovenië is beschermd Natura2000-gebied. Het landschap is erg gevarieerd: van kleine sprookjesachtige dorpjes die ongerept in de groene heuvels liggen tot prachtige kastelen die boven spiegelgladde meren uittornen. Ruige kloven met bruisende rivieren en mooie kleine ommuurde kustplaatsjes.

De hoofdstad Ljubljana heeft mooi gekleurde huizen aan de Ljubljanica rivier. De historische monumenten, grachten en beroemde bruggen geven de stad een romantisch uiterlijk. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de burcht: Ljubljana Grad. Het kasteel is gebouwd op het hoogste punt van de stad met een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving.

Tijdens uw fietsvakantie in Slovenië zorgt Aktiva Tours er voor dat uw bagage van hotel naar hotel wordt gebracht. U kunt dus heerlijk ontspannen en genieten van de routes die we voor u hebben uitgestippeld.