Verzekering

Hier vindt u informatie over de reis- en annuleringsverzekering van Aktiva Tours.

Goed verzekerd op reis gaan is belangrijk. Daarom adviseren we om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Zo bent u met een annuleringsverzekering gedekt voordat uw reis is begonnen en dekt een reisverzekering u tegen onvoorziene omstandigheden tijdens uw reis. 

Aktiva Tours biedt een kortlopende reis- en annuleringsverzekering aan welke u direct bij boeking bij ons kunt afsluiten. Deze verzekeringen zijn ondergebracht bij Unigarant (een 100% dochteronderneming van de ANWB). Alle Unigarant reisverzekeringen en/of annuleringsverzekeringen zijn in combinatie maar ook los van elkaar af te sluiten. Zo kunt u zorgeloos op reis!
 

Kortlopende Reisverzekering Europadekking Uitgebreid

De standaard dekking van de Kortlopende Reisverzekering Europadekking Uitgebreid verzekeren de meest voorkomende kosten. U bent altijd verzekerd als u onverwacht iets overkomt op reis. De kosten voor deze kortlopende reisverzekering zijn:

  • Reisverzekering € 2,55 per persoon per dag
  • Naast de premie bent u € 4,52 aan poliskosten verschuldigd (incl. assurantiebelasting).

U bent verzekerd voor:

Dekking Toelichting
Standaarddekking (onvoorziene uitgaven en hulpverlening

U bent standaard verzekerd voor hulpverlening en onvoorziene uitgaven, calamiteiten en aansprakelijkheid voor schade aan uw vakantieverblijf.

Hulpverlening
Dag en nacht hulp van de ANWB Alarmcentrale. Bijvoorbeeld bij:
a. het regelen van vervoer;
b. het verzorgen van noodzakelijke medische begeleiding tijdens de terugreis;
c. het geven van adviezen;

Onvoorziene uitgaven
Bijvoorbeeld voor extra reis- en verblijfskosten als je in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt of voortijdig naar huis moet terugkeren na een ongeval of ernstige ziekte. Of voor kosten voor opsporings- of reddingsacties, als je tijdens een bergwandeling verdwaalt of gewond raakt.

Calamiteiten
U bent verzekerd tegen de extra kosten als gevolg van een calamiteit. Bijvoorbeeld door terrorisme of een natuurramp.

Aansprakelijkheid voor schade aan vakantieverblijf
Kosten door bijvoorbeeld schade aan de inboedel van uw vakantieverblijf. U laat bijvoorbeeld iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw vakantiewoning.

Dekkingsgebied
Met de dekking Europa bent u verzekerd in:
• Nederland (exclusief Nederlandse Caraïben)
• De overige Europese landen, inclusief: de Azoren, Canarische eilanden, IJsland, Madeira, Rusland (tot aan de Oeral en Kaukasusgebergte) en Turkije
• De niet-Europese landen aan de Middellandse Zee: Algerije, Armenië, Azerbeidzjan, Egypte, Georgië, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Syrië, Tunesië, Turkije (Aziatisch deel)

Bagage Bij schade aan of diefstal van uw bagage, o.a. laptop, tablet, (foto)camera of overige bagage.
 
Vergoedingen Uitgebreid
Maximaal verzekerd bedrag € 4.100
Digitale/elektrische apparatuur: tablet, laptop, camera etc. € 3.100
Mobiele telefoon, hobby-/sportuitrusting (per item), sieraden, horloges, brillen en contactlenzen € 1.100
Overige bagage € 600
Eigen risico € 0
Ongevallen Raakt u tijdens een reis blijvend invalide of komt u te overlijden als gevolg van een ongeval? Dan vergoeden wij een bedrag aan u of uw nabestaanden. De vergoeding bedraagt:

Uitgebreid dekking
Bij overlijden: € 35.000,-
Bij blijvende invaliditeit: € 100.000,-
Medische kosten Voor medische kosten die niet door uw zorgverzekering worden vergoed. Bijvoorbeeld wanneer de kosten in het buitenland hoger zijn dan de kostprijs in Nederland.
 
Vergoedingen Uitgebreid
Verzekerd bedrag kostprijs
Kosten gemaakt in Nederland € 1.600
Tandheelkundige kosten € 600
Medische kosten huisdier € 150


Het is mogelijk om de reisverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. Hieronder vindt u een overzicht van de aanvullende dekkingen. Wanneer u een (of meerdere) van de onderstaande aanvullende dekkingen wenst mee te verzekeren kunt u dit aangeven bij stap 3 van het boeken in het veld 'opmerkingen'.

Aanvullende dekking Toelichting Kosten (per persoon per dag)
Hobby/sportuitrusting Met de bagagedekking is uw hobby-& sportuitrusting standaard verzekerd voor € 1.100,- per item per verzekerde per reis. Het is mogelijk om dit bedrag te verhogen met een aanvullende dekking Hobby- & Sportuitrusting van € 3.500,-. Dit bedrag is een aanvulling op de standaard vergoeding bij de bagagedekking. € 0,56
Geld Gelddekking is maximaal € 300,- per persoon per reis. De maximale uitkering bedraagt in totaal nooit meer dan € 600,- per reisgezelschap. € 0,56
Wintersport en bijzondere sporten Met deze dekking is schade of diefstal van uw uitrusting en eventuele huur van een vervangende uitrusting verzekerd. Ook onvoorziene uitgaven zoals bijvoorbeeld een gipsvlucht, banaan of helikopter worden vergoed.
Medische kosten vallen niet onder deze dekking. Deze zitten al inbegrepen in de standaard verzekering.
€ 1,11 exclusief 0,5% assurantiebelasting
Reisrechtsbijstand Juridische hulp of advies in het buitenland. Bijvoorbeeld over een conflict met de reisorganisatie. Verzekerd tot € 25.000,-. € 0,16 exclusief 21% assurantiebelasting
Verkeersrechtsbijstand U krijgt juridische hulp bij conflictsituaties die ontstaan tijdens uw deelname aan het verkeer. Hierbij kunt u denken aan het verhalen van (letsel)schade op derden door een verkeersongeval of de inbeslagname van uw rijbewijs. Maar ook krijgt u hulp bij een conflict over de aankoop of reparatie van de auto.

€ 0,26 exclusief 21% assurantiebelasting

Vervangend vervoer en verblijf Is uw motorvoertuig, caravan of tent gestolen of stuk door een ongeval of pech? Dan regelen wij vervangend vervoer of verblijf voor u. U hoeft uw vakantie niet te beëindigen of af te zeggen. Deze dekking is een goede aanvulling op de Autohulpverzekering.

Voor vervangend vervoer dient u te beschikken over een creditcard. Zonder creditcard kunt u geen vervangende (huur) auto meekrijgen.

Let op: Heeft u Wegenwacht Europa? Dan is de dekking Vervangend vervoer misschien niet nodig. We adviseren u de voorwaarden te vergelijken.

€ 2,23 (met een minimum van € 20,00)

Autohulpverzekering Krijgt u in het buitenland een ongeval of pech waardoor uw auto, motor of camper niet meer kan rijden? Dan regelen wij de reparatie voor u. Als deze niet kan worden gerepareerd, dan zorgen wij ervoor dat uw auto, motor of camper terug naar Nederland wordt vervoerd.

Let op: Heeft u Wegenwacht Europa? Dan is de dekking Autohulp Verzekering misschien niet nodig. We adviseren u de voorwaarden te vergelijken.

Auto < 7 jaar: € 1,11 (min. premie € 10,00) exclusief 21% assurantiebelasting

Auto > 7 jaar: € 2,23 (min. premie € 20,00) exclusief 21% assurantiebelasting


Kortlopende Annuleringsverzekering 

De annuleringsverzekering biedt u zekerheid als uw vakantie onverwacht niet door kan gaan of als u vakanties moet afbreken. De annuleringsverzekering moet binnen 7 dagen na het boeken van de reis geboekt worden. De kosten zijn afhankelijk van uw reissom en zijn:

  • Premie 7,26 % van de totale reissom (incl. assurantiebelasting).
  • Naast de premie bent u € 4,52 aan poliskosten verschuldigd, incl. assurantiebelasting

U bent verzekerd voor:

Dekking Toelichting
Kortlopende annuleringsverzekering Vergoeding bij annulering voor aanvang van de reis of tussentijdse afbreking van de reis. Het deel van de reis dat u heeft misgelopen, wordt vergoed. Bijvoorbeeld bij overlijden van een familielid, een scheiding of werkloosheid.

Let op: Laat uw annuleringsverzekering ingaan vanaf het moment dat u uw vakantie heeft geboekt. Dus niet pas de dag van vertrek. Er kan natuurlijk immers ook vóór uw vertrek al wat gebeuren, waardoor u uw vakantie moet afbreken.


Het is mogelijk om de annuleringsverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. Hieronder vindt u een overzicht van de aanvullende dekkingen. Wanneer u een (of meerdere) van de onderstaande aanvullende dekkingen wenst mee te verzekeren kunt u dit aangeven bij stap 3 van het boeken in het veld 'opmerkingen'.

Aanvullende dekking Toelichting Kosten (per persoon)
Huisdieren Meeverzekerd zijn de kosten van het annuleren van de reis i.v.m.:
• ernstige ziekte;
• ernstig ongeval;
• plotseling overlijden,
van uw huisdier.
1,09 % van de totale reissom (incl. assurantiebelasting)
Zaakwaarnemer Meeverzekerd zijn de kosten van het annuleren van de reis vanwege:
• ernstige ziekte;
• ernstig ongeval;
• plotseling overlijden,
van degene die op uw huis (derde) of bedrijf (zaakwaarnemer) past. Hiervoor dient u de naam en geboortedatum van die persoon door te geven.
1,09 % van de totale reissom (incl. assurantiebelasting)

 

Polisvoorwaarden

Klik hier voor de uitgebeide polisvoorwaarden van de kortlopende reis- en annuleringsverzekering van Unigarant.
 

Hulpverlening

In geval van nood kunt u rekenen op actieve hulpverlening via de ANWB Alarmcentrale, 24 uur per dag, 7 dagen per week, waar ook ter wereld.

ANWB Alarmcentrale
Telefoonnummer vanuit Nederland +31 88 269 28 88 
Telefoonnummer vanuit het buitenland +31 70 314 14 14


 

Ervaringen van reizigers

Reizigers beoordelen ons gemiddeld met een:
9,3

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op de eerstvolgende boeking

Ontvang elke week onze digitale nieuwsbrief met reistips en weetjes!