Algemene voorwaarden

Hier vindt u de algemene voorwaarden van Aktiva Tours. Deze voorwaarden zijn geldig op alle reizen uit ons aanbod.

ANVR Voorwaarden
Aktiva Tours (KvK 17086274) is aangesloten bij de ANVR. De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-reizigersvoorwaarden (reis- en/of boekingsvoorwaarden en gekoppeld reisarrangement-voorwaarden) van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Bekijk hier het ANVR Certificaat van Aktiva Tours B.V.

ANVR-Reizigersvoorwaarden
Klik hier voor het lezen en opslaan van de ANVR-reizigersvoorwaarden en overige belangrijke informatie. Op het boekingsformulier moet u aanvinken dat je kennis hebt genomen van en akkoord gaat met de ANVR-reizigersvoorwaarden (reisvoorwaarden en/of boekingsvoorwaarden en/of gekoppeld reisarrangement-voorwaarden) en overige ANVR-informatie. De volledige ANVR brochure vindt u hier.

Better Holidays 
Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor u bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen. Of het nu gaat om vakanties waarbij u geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming.  Voor u als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
Aktiva Tours (KvK 17086274) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Per 1 februari 2021 is de SGR bijdrage bij het boeken van een nieuwe reis ingevoerd, zodat de SGR de klant ook in de toekomst kan blijven beschermen bij faillissementen. TUI draagt deze bijdrage af aan de SGR in overeenstemming met de Uitvoeringsregeling bijdrage SGR.

Calamiteitenfonds
Aktiva Tours (KvK 17086274) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat u als reiziger die deelneemt aan een reis waarop de garantie van toepassing is:

  • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien we de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien we als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien we u vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.
Klik hier voor meer informatie over het Calamiteitenfonds.

Reserveringsvoorwaarden
Al onze reizen (m.u.v. onze singlereizen) zijn op aanvraag. ‘Op aanvraag’ wil zeggen dat we vooraf niet kunnen aangeven of u op de gewenste vertrekdatum kunt starten met deze reis. Zodra we uw boekingsaanvraag hebben ontvangen gaan we direct voor u aan de slag. Zijn alle onderdelen van de reis beschikbaar dan ontvangt u de boekingsbevestiging en factuur en is de boeking definitief. Is het niet het geval, dan nemen we contact met u op per telefoon of mail.