Algemene voorwaarden

Hier vindt u de algemene voorwaarden van Aktiva Tours. Deze voorwaarden zijn geldig op alle reizen uit ons aanbod.

ANVR ANVR-Reizigersvoorwaarden

Aktiva Tours (KvK 17086274) is aangesloten bij de ANVR. De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder de ANVR-Reizigersvoorwaarden (ANVR-Reisvoorwaarden voor pakketreizen of ANVR-Boekingsvoorwaarden voor losse reisdiensten en/of Gekoppeld Reisarrangement Voorwaarden) die van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. 

Klik hier voor het lezen en opslaan van de ANVR-Reizigersvoorwaarden en overige belangrijke informatie. Op het boekingsformulier moet je aanvinken dat je voor boeking kennis hebt genomen van en akkoord gaat met de specifieke voorwaarden uit de ANVR-Reizigersvoorwaarden die van toepassing zijn op uw boeking, t.w. de ANVR-Reisvoorwaarden voor pakketreizen of ANVR-Boekingsvoorwaarden voor losse reisdiensten en/of Gekoppeld Reisarrangement Voorwaarden en overige ANVR-informatie.

Bekijk hier het ANVR Certificaat van Aktiva Tours B.V.
 

Better Holidays 

Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen nu voor u bijzonder is, maar straks ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen. Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor u als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.
 

SGR Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Aktiva Tours (KvK 17086274) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis. 

Eigen bijdrage aan SGR
Sinds 1 februari 2021 betaalt iedere consument die een reis boekt bij een bij SGR aangesloten reisorganisatie € 5,- per persoon per boeking. Jarenlang was garantie op uw geboekte vakantie gratis, maar ook na de coronacrisis moet het garantiefonds er voor u zijn, zodat u onbezorgd op reis kunt blijven gaan.
 

Calamiteitenfonds Calamiteitenfonds

Aktiva Tours (KvK 17086274) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat u als reiziger die deelneemt aan een reis waarop de garantie van toepassing is:

  • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien we de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien we als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien we u vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Klik hier voor meer informatie over het Calamiteitenfonds.
 

Reserveringsvoorwaarden

Al onze reizen (m.u.v. onze singlereizen) zijn op aanvraag. ‘Op aanvraag’ wil zeggen dat we vooraf niet kunnen aangeven of u op de gewenste vertrekdatum kunt starten met deze reis. Zodra we uw boekingsaanvraag hebben ontvangen gaan we direct voor u aan de slag. Zijn alle onderdelen van de reis beschikbaar dan ontvangt u de boekingsbevestiging en factuur en is de boeking definitief. Is dit niet het geval, of zijn er bijvoorbeeld bijkomende kosten of toeslagen van toepassing, dan nemen we eerst contact met u op per telefoon of mail om dit te bespreken. Een boekingsaanvraag is niet vrijblijvend. 
 

Betalingsvoorwaarden

De boekingsbevestiging van uw reis ontvangt u per mail. Bij deze mail zit ook de factuur. Na ontvangst van de boekingsbevestiging met factuur dient een aanbetaling van 30%** van de totale reissom te worden voldaan. Het restant van de reissom moet uiterlijk 6 weken voor vertrek overgemaakt zijn aan Aktiva Tours.

Bij boeking binnen 6 weken voor vertrek van uw reis moet de volledige reissom direct na boeking worden betaald.

** Noot: op dit moment gelden er versoepelde boekingsvoorwaarden waardoor u géén aanbetaling hoeft te doen én tot 6 weken voor vertrek kosteloos kan annuleren zonder opgave van reden (m.u.v. boekingen via een reisburea, boekingen incl. vluchten of boekingen van reizen waarbij afwijkende annuleringsvoorwaarden vermeld staan op de website). Kijk hier voor meer informatie.

Boekingen via een reisbureau
Boekingen gemaakt via een reisbureau moeten altijd binnen één week na boeking volledig betaald worden. De boeking blijft een optieboeking totdat de volledige reissom betaald is. Nadat de volledige reissom door ons ontvangen is, wordt de boeking automatisch definitief en ontvangt u de definitieve boekingsbevestiging.
 

Onvoldoende deelname bij single-/groepsreizen

Bij onze single-/groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Blijft het aantal deelnemers onder dit minimum, dan kan de reis niet uitgevoerd worden. Het minimum aantal deelnemers staat bij de betreffende reis vermeld.

Als een reis wegens te weinig deelname wordt geannuleerd, zullen we iedereen hier tijdig van op de hoogte stellen en waar mogelijk een passend alternatief bieden. Mocht er geen geschikt alternatief voor u tussen zitten dan storten we de reeds betaalde reissom terug op uw rekening.

Aktiva Tours behoudt het recht om single-/groepsreizen ook onder het minimum aantal deelnemers uit te voeren. Uiteraard wordt er in deze gevallen ook gekeken naar de uiteindelijke groepsgrootte en zullen we een reis niet doorlaten gaan met maar een paar deelnemers.
 

Preferenties

Het is mogelijk om tijdens het maken van de boeking een preferentie op te geven (bijv. vegetarische maaltijden). Dit doet u bij stap 3 van het boeken in het veld 'opmerkingen'. Een preferentie is een voorkeur en geeft nooit de garantie dat er aan voldaan zal worden. Een preferentie maakt dan ook geen deel uit van de reisovereenkomst.

Bij onze rondreizen wordt er gebruik gemaakt van meerdere hotels bij de diverse overnachtingsplaatsen. Het is bij deze reizen niet mogelijk om specifieke hotels als preferentie of essentie aan ons door te geven.
 

Essenties

Indien een preferentie van essentieel belang is voor deelname aan de reis, zal Aktiva Tours hiervoor diverse inspanningen moeten doen, zoals bellen en mailen met haar leveranciers om de essentie vast te leggen. In dit geval worden er essentie-aanvraagkosten in rekening gebracht van € 30,- per essentie. Aktiva Tours bepaalt of de essentie-aanvraag überhaupt in behandeling kan worden genomen. Bij de bevestiging van een essentie door de leverancier maakt een deze wel deel uit van de reisovereenkomst.


Aansprakelijkheid

Aktiva Tours organiseert reizen in eigen beheer, maar treedt in veel gevallen ook op als bemiddelaar tussen de klant en een externe partner. Aktiva Tours kan niet aansprakelijk worden gesteld voor welke verplichting van de externe partner dan ook, noch voor schade of letsel berokkend aan de gast, door welke oorzaak deze schade of dat letsel ook is ontstaan.

Ervaringen van reizigers

Reizigers beoordelen ons gemiddeld met een:
8,9

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op de eerstvolgende boeking

Ontvang elke week onze digitale nieuwsbrief met reistips en weetjes!