Welkom bij Aktiva Tours

Aktiva Tours behoort al ruim 25 jaar tot de grootste Nederlandse aanbieders van fiets- en wandelreizen. We bieden zowel groeps- en singlereizen als individuele reizen aan in heel Europa. Alle reizen staan op deze website en regelmatig worden hierop nieuwe reizen toegevoegd.

Het product van Aktiva Tours wordt samengesteld door een hecht team van medewerkers met een jarenlange ervaring op het gebied van organiseren, uitvoeren en verkopen van fiets- en wandelreizen. Aktiva Tours is gevestigd in Asten (Noord-Brabant) maar de reizigers komen uit het hele land.

Iedereen met een normale gezondheid en conditie kan onze fiets- en wandelreizen (mee-)maken, zeker die t/m niveau 2. We geven, zoals altijd, alle informatie zo zorgvuldig en volledig mogelijk weer. Foto’s geven een zo eerlijk mogelijk beeld van de omgeving.

We hebben veel reizigers die we ieder jaar terugzien. Ondanks dat we gegroeid zijn, kennen we veel reizigers persoonlijk! We wensen u alvast een goede reis.

Onbezorgd op vakantie
Als u kiest voor Aktiva Tours, kiest u voor zekerheid. We zijn aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR). Deze vereninging hanteert strenge criteria voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en de informatie daarover.
Ook zijn we aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). De SGR ziet erop toe dat u wordt beschermd bij financiële problemen of fallissement van de reisorganisatie. Als u bij Aktiva Tours boekt bent u dus zeker dat de reissom die u vooruit betaalt is veiliggesteld. Daarnaast is Aktiva Tours ook aangesloten bij Stichting Calamteitenfonds Reizen. Klik hier voor meer informatie over ons lidmaatschap bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

Voor meer algemene informatie over onze reizen kunt u kijken bij een van de onderstaande onderwerpen:

1. Reissommen
Aktiva Tours publiceert de reissommen zo duidelijk mogelijk. De reissommen zijn altijd per persoon, tenzij anders aangegeven. De reissommen zijn exclusief de bijdrage SGR € 5,00 per persoon, Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering en reserveringskosten € 17,50,- per persoon met een maximum van € 30,- per reservering.

2. Betaling
Na de boeking van uw reis ontvangt u een factuur per email. Na ontvangst van de factuur dient een aanbetaling van 15% van de totale reissom te worden voldaan. Het restant van de reissom moet uiterlijk 6 weken voor vertrek overgemaakt zijn aan Aktiva Tours.

3. Reisbescheiden
Uiterlijk 10 dagen voor vertrek worden door Aktiva Tours de reisbescheiden toegestuurd met:

  • de vertrekinformatie
  • de beschrijving of uitleg van de fiets- of wandelroutes
  • eventuele kaarten en toeristische informatie
  • de overnachtingsadressen
  • de definitieve vertrek- en aankomsttijden
  • vervoersdocumenten (indien geboekt)
  • de deelnemerslijst (bij groeps- en singlereizen)


4. Grensdocumenten
U moet als u naar het buitenland gaat een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart meenemen op reis. Dat geldt voor reizigers met de nationaliteit van een van de landen van de Europese Unie; heeft u een andere nationaliteit, neem dan contact op met de ambassade van het land dat u gaat bezoeken.

5. Valuta
Het advies is ter plaatse geld op te nemen met uw pinpas. Landen waar de euro niet officiëel gebruikt wordt (maar toch meestal wel bekend is), zijn Zwitserland, Tsjechië, Hongarije, Macedonië, Bulgarije, Denemarken, Roemenië, Groot-Brittannië en Marokko.

6. Bijkomende kosten tijdens de reis
De bijkomende kosten tijdens een reis kunnen om verschillende redenen variëren. Er zijn relatief dure en voordelige landen. Maaltijden kunnen wel of niet inbegrepen zijn. Er zijn veel of weinig bezienswaardigheden of evenementen waarvoor entree betaald moet worden. 

7. Niveau van de reis
Een veel gestelde vraag is hoe zwaar de reis is. Het niveau staat bij elke reis vermeld. Het niveau is een combinatie van afstanden, hoogteverschillen, de soort accommodatie en het klimaat. Aktiva Tours heeft reizen van niveau 1 t/m 3:

  • niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
  • niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende fiets- of wandelervaring.
  • niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende fiets- of wandelervaring is vereist.


8. Vliegreizen
De vliegreizen van Aktiva Tours worden uitgevoerd met betrouwbare luchtvaartmaatschappijen zoals Transavia, Aer Lingus, Air Malta en Air Europa.

9. Kaarten/reisgidsen
Veel warenhuizen en (reis-)boekhandels hebben de gangbare uitgaven op voorraad. Specifieke wandelkaarten bijvoorbeeld IGN voor Frankrijk en Ordnance Survey voor Groot-Brittannië zijn uitsluitend bij gespecialiseerde reisboekhandels te koop. Bij sommige individuele reizen hoort kaartmateriaal standaard bij de reisbescheiden. Soms verwijzen we naar specifieke websites. Van een toenemend aantal individuele reizen zijn GPX-bestanden beschikbaar.

Ervaringen van reizigers

Reizigers beoordelen ons gemiddeld met een:
8,9

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op de eerstvolgende boeking

Ontvang elke week onze digitale nieuwsbrief met reistips en weetjes!