Singlereis Fietsen in Drenthe

5 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8.6
vanaf € 459,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 04-09-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

 4 x ontbijt, lunchpakket en avondmaaltijd inbegrepen
 meefietsende Aktiva-reisleiding
 2-persoonskamer voor alleengebruik met eigen badkamer
route: per fietsdag wordt ca. 60-68 km (op de aankomst- en vertrekdag ca. 26 en 35 km) afgelegd. 
groep: minimaal 7 / maximaal 16 reizigers

Natuur en historie
Lekker er op uit in de natuur. Nergens in Nederland vindt u zoveel ruimte en rust als in Drenthe! Daar zijn ze in Drenthe zuinig op. Vandaar dat de provincie Drenthe gebieden heeft aangewezen als stiltegebied. Drenthe staat bekend om haar mooie natuur. Dus gegarandeerd urenlang fietsplezier. En dan heeft Drenthe natuurlijk ook nog de hunebedden en de vele kleine gezellige (brink)dorpjes. In het museumdorp Orvelte maakt u kennis met “vervlogen tijden”. 

Onze luxe uitvalsbasis
De uitvalsbasis van de reis is de groepsaccommodatie Orvelter Hof. Gelegen in een prachtige landelijke omgeving tussen Orvelte en Witteveen. In deze tot groepsverblijf verbouwde oude boerderij geniet u van elkaars gezelschap, van de vele voorzieningen en van het prachtige weidse uitzicht.

Dag 1
Heenreis per eigen vervoer en fietsroute Mantingerzand (ca. 35,7 km/3 uur)
Vandaag begint uw singlereis Nederland. We verzamelen tussen 13.30 en 14.00 uur, waarna u uitleg krijgt over de reis en kennismaakt met elkaar en de reisleider. We starten vervolgens met een fietsroute in de omgeving van de accommodatie. We komen langs de dorpen Nieuw-Balinge, Gees en Meppen en genieten van de boswachterij Gees, een stukje van de Mepperdennen en stuifzandgebied Mantingerzand. Terug van de fietstocht is het lekker genieten en samen kletsen in de fijne accommodatie.

Dag 2
Grolloo en Westerbork (ca. 66 km/6 uur)
Vandaag een afwisselende route. We starten vanuit de accommodatie en fietsen rihting Orvelte (Orvelterzand). Het Orvelterzand is één van de eerste natuurgebieden in Drenthe die begraasd werden met Schotse hooglanders. Wie weet spotten we er een paar! Vervolgens trappen we richting Grolloo. Het kleine esdorp op de Rolderrug is populair om de bluesmuziek en horeca, maar ook voor rustzoekers is Grolloo top. Via (Herinneringscentrum Kamp) Westerbork en Zwiggelte fietsen we moe maar voldaan terug naar onze accommodatie waar we heerlijk uit kunnen rusten met een drankje op het terras of binnen in het café, voor we weer samen gezellig aan tafel gaan voor het diner.
 

Dag 3
Dwingelderveld en Vamberg (ca. 67 km/6 uur)
Het Dwingelderveld is een bijzonder stuk natuur. Het is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Een landschap met heide, bossen en vennen, met alle ruimte voor planten en dieren. Er lopen maar liefst 2 schaapskuddes. Wie weet spotten we ze! De route gaat over de VAM-berg. Wilt u uw klim-skills testen? Dat kan hier! De VAM-berg is zo'n 48 meter hoog. Na de beklimming heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving.

 

Dag 4
Op de Hondsrug (ca. 67km/6 uur)
Deze route mag niet ontbreken! De Hondsrug is een langgerekte zandrug die loopt van Emmen tot Groningen en is ontstaan tijdens één van de laatste ijstijden duizenden jaren geleden. Dit natuurgebied is het enige Global Geopark in Nederland. Het landschap is hier ontzettend divers. U vindt hier essen, bossen, heide en veen. We fietsen via Noord-Sleen naar Boswachterij Odoorn. Beleef Drenthe vanaf grote hoogtes en beklim de uitkijktoren op de heuvel Poolshoogte. Vervolgens fietsen we door richting Borger. In Borger staat het grootste hunebed van Nederland. Het blijft toch bijzonder als je bedenkt hoe mensen 5000 jaar geleden in staat waren om met zulke grote keien op deze manier een graf te bouwen. Via de plaatsjes Westdorp, Eeserveen en De Kiel fietsen we terug naar Orvelter Hof. 

Dag 5
Schoonoord en 't Loomeer (ca. 35 km/3 uur)
Vandaag eindigt uw singlereis Nederland. Na het ontbijt pakken we onze bagage en leggen deze in de auto, waarna we voor de laatste keer samen op pad gaan. We starten vervolgens met een fietsroute (ca. 35 km/3 uur) in de omgeving van de accommodatie. We fietsen richting het reuzedorp Schoonoord. Schoonoord is pas halverwege de negentiende eeuw ontstaan, maar het gebied heeft een rijke historie. Er zouden zelfs twee beruchte reuzen hebben gewoond, Ellert en Brammert. In Schoonoord zijn (openlucht)musea, een prachtig hunebed, gletsjerkuilen en grafheuvels uit de IJzertijd te vinden. Via 't Loomeer, waar het goed toeven is met een bakje koffie van de kiosk, fietsen we terug. Einde rond 15.00 uur. We nemen afscheid van elkaar en iedereen keert weer met eigen vervoer huiswaarts.

 

Noot
Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen en wordt aangepast aan de weersomstandigheden. Als het bijvoorbeeld te koud, te warm en/of te nat is, dan wordt er voor een alternatief programma gezorgd of wordt er bijvoorbeeld voor een korte fietstocht gekozen in plaats van een langere. We maken veel gebruik van de fietsknooppuntenroutes, waardoor routes gemakkelijk in te korten zijn.
 

Groepsaccommodatie Orvelter Hof

ligging: de luxe groepsaccommodatie Orvelter Hof ligt tussen Orvelte en Witteveen. Deze accommodatie heeft alles voor een fantastisch verblijf. In de knusse loungehoekjes van de sfeervolle woonkamer is het heerlijk om ontspannen bij elkaar te zitten en een glas wijn te drinken.
faciliteiten: er is een ruime woonkamer met grote flatscreen TV en geluidsinstallatie, sfeervolle bar, leestafel en diverse gezellige lounge- en zithoekjes. Een professionele keuken, heerlijk terras op het zuiden en picknicktafels op het gras. Boven is een grote zolder met tafeltennistafel, spelletjes, tv en heerlijke zitzakken. Een mooie speeltuin met speeltoestellen en springkussen (we knijpen een oogje toe als volwassenen weer even kind willen zijn). Gratis WiFi, ook op de slaapkamers.
kamers: boxspring-bedden op alle slaapkamers. De kamers zijn uitsluitend voor alleengebruik. Er is geen lift aanwezig. Iedere kamer heeft een luxe inrichting. Alle kamers zijn voorzien van een eigen toilet, douche en wastafel.
Wilt u graag samen met een bekende boeken en vindt u het niet erg om samen een badkamer te delen? Neem dan even contact met ons op per telefoon of via de mail. 
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 50,- p.p.
* korting 2-persoonskamer voor alleengebruik met gedeelde badkamer (indien met 2 personen geboekt in 1 boeking) € 35,- p.p. (kamertypes Meppen of Witteveen, zie plattegrond)
maaltijden: ontbijt, lunch(pakket) en avondmaaltijd inbegrepen. Lunchpakket zelf samenstellen bij het ontbijt.
 Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 05-06-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 459,-
Ma 14-08-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 459,-
Ma 21-08-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 459,-


inclusief:
* verblijf in een 2-persoonskamer voor alleengebruik met eigen badkamer 
* 4 x ontbijt, lunchpakket en avondmaaltijd
* meefietsende Aktiva-reisleiding
* toeristenbelasting
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 50,- p.p.
* korting 2-persoonskamer voor alleengebruik met gedeelde badkamer (indien met 2 personen geboekt in 1 boeking) € 35,- p.p.
* huur toerfiets € 55,-
* huur e-bike € 135,-

exclusief:
* heen- en terugreis
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
9

anoniem, reisperiode juli 2022
8

De accommodatie was zeer bijzonder, we mochten en voelden er ons thuis, het altijd samen aan 1 tafel eten en de avond doorbrengen met elkaar maakte het heel gezellig! En alleen maar complimenten voor Jacob de reisleider, aangenaam persoon en had voor iedereen oog op een bescheiden manier. Het accent overdag lag op fietsen, behoorlijke afstanden maar dat wist ik natuurlijk. Spijt had ik van het huren van de elektrische fiets, niet nodig geweest en wanneer ik er gebruik van maakte werd ik als het ware vooruit gezogen, niet prettig, misschien ook te maken met het feit dat het motortje in het voorwiel zat. Misschien een fiets die al iets gedateerd was.

anoniem, reisperiode juli 2022
9

Heb genoten van deze fietsreis : prachtige fietsroutes langs rustige paden, regelmatig een stop voor een drankje of bezienswaardigheid, gezellige accommodatie met ruime en nette kamers, goede reisbegeleiding en leuke groep!

anoniem, reisperiode juni 2022
8

Leuke accommodatie prima eten en goed verzorgde kamers en sanitair.

anoniem, reisperiode juni 2022
8

Mooie tochten om te fietsen, rustige wegen en veel fietspaden, goede accommodatie, prima kamers, aan te bevelen.

anoniem, reisperiode juni 2022
8

Het was een leuke korte fietsvakantie in een mooie, maar voor mij een vrij onbekende omgeving. Verder vond ik de groep leuk, de reisleidster top en de accommodatie was ook goed. En de fietsafstanden op een dag waren redelijk goed.

anoniem, reisperiode juni 2022
9

Mooie omgeving om te fietsen en een geweldige accommodatie met zalige maaltijden, Ruurd zorgt ervoor dat je je echt thuis voelt daar. Reisleider was ook heel leuk. Kortom een aanrader!

anoniem, reisperiode april 2022
10

anoniem, reisperiode april 2022
8

ik heb erg genoten van de fietsvakantie in Drenthe, het is daar prachtig. het weer werkte mee en een gevarieerd gezellig gezelschap. prima gehuurde fietsen . De Orveltershof met de eigenaar daarvan verdienen een dikke 10 .

anoniem, reisperiode april 2022
9

Jakob onze reisleider een topper, zelf de fietstas mocht ik lenen. Prachtig door de natuur gefietst, na een beetje doortrappen mooie tussen stop voor de koffie. En dat wist hij goed te vinden. Prachtige locatie Ruurd de eigenaar zeer gastvrij. En leuke mensen in de groep. Prima met 10 personen. Goed te doen ook zonder trap ondersteuning.

Riet van der Jagt, reisperiode april 2022
9

Mooie reis, in een prachtige ruime accommodatie

anoniem, reisperiode april 2022
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook