Singlereis Fietsen in Drenthe

5 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8.4
vanaf € 469,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
23-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

 4 x ontbijt, lunchpakket en avondmaaltijd inbegrepen
 meefietsende Aktiva-reisleiding
 2-persoonskamer voor alleengebruik met eigen badkamer
route: per fietsdag wordt ca. 60-70 km (op de aankomst- en vertrekdag ca. 35 km) afgelegd. Sommige routes zijn in te korten. 
groep: minimaal 7 / maximaal 16 reizigers

Natuur en historie
Lekker er op uit in de natuur. Nergens in Nederland vindt u zoveel ruimte en rust als in Drenthe! Daar zijn ze in Drenthe zuinig op. Vandaar dat de provincie Drenthe gebieden heeft aangewezen als stiltegebied. Drenthe staat bekend om haar mooie natuur. Dus gegarandeerd urenlang fietsplezier. En dan heeft Drenthe natuurlijk ook nog de hunebedden en de vele kleine gezellige (brink)dorpjes. In het museumdorp Orvelte maakt u kennis met “vervlogen tijden”. 

Onze luxe uitvalsbasis
De uitvalsbasis van de reis is de groepsaccommodatie Orvelter Hof. Gelegen in een prachtige landelijke omgeving tussen Orvelte en Witteveen. In deze tot groepsverblijf verbouwde oude boerderij geniet u van elkaars gezelschap, van de vele voorzieningen en van het prachtige weidse uitzicht.

Dag 1
Heenreis per eigen vervoer en fietsroute Mantingerzand (ca. 36 km/3 uur)
Vandaag begint uw singlereis Nederland. We verzamelen tussen 13.30 en 14.00 uur, waarna u uitleg krijgt over de reis en kennismaakt met elkaar en de reisleider. We starten vervolgens met een fietsroute in de omgeving van de accommodatie. We komen langs de dorpen Nieuw-Balinge, Gees en Meppen en genieten van de boswachterij Gees, een stukje van de Mepperdennen en stuifzandgebied Mantingerzand. Terug van de fietstocht is het lekker genieten en samen kletsen in de fijne accommodatie.

Dag 2
Grolloo en Westerbork (ca. 70 km/6 uur)
Vandaag een afwisselende route. We starten vanuit de accommodatie en fietsen richting Orvelte (Orvelterzand). Het Orvelterzand is één van de eerste natuurgebieden in Drenthe die begraasd werden met Schotse hooglanders. Wie weet spotten we er een paar! Vervolgens trappen we richting Grolloo. Het kleine esdorp op de Rolderrug is populair om de bluesmuziek en horeca, maar ook voor rustzoekers is Grolloo top. Via (Herinneringscentrum Kamp) Westerbork en Zwiggelte fietsen we moe maar voldaan terug naar onze accommodatie waar we heerlijk uit kunnen rusten met een drankje op het terras of binnen in het café, voor we weer samen gezellig aan tafel gaan voor het diner.
 

Dag 3
Dwingelderveld en Vamberg (ca. 66 km/6 uur)
Het Dwingelderveld is een bijzonder stuk natuur. Het is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Een landschap met heide, bossen en vennen, met alle ruimte voor planten en dieren. Er lopen maar liefst 2 schaapskuddes. Wie weet spotten we ze! De route gaat over de VAM-berg. Wilt u uw klim-skills testen? Dat kan hier! De VAM-berg is zo'n 48 meter hoog. Na de beklimming heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving.

 

Dag 4
Op de Hondsrug (ca. 63 km/6 uur)
Deze route mag niet ontbreken! De Hondsrug is een langgerekte zandrug die loopt van Emmen tot Groningen en is ontstaan tijdens één van de laatste ijstijden duizenden jaren geleden. Dit natuurgebied is het enige Global Geopark in Nederland. Het landschap is hier ontzettend divers. U vindt hier essen, bossen, heide en veen. We fietsen via Noord-Sleen naar Boswachterij Odoorn. Beleef Drenthe vanaf grote hoogtes en beklim de uitkijktoren op de heuvel Poolshoogte. Vervolgens fietsen we door richting Borger. In Borger staat het grootste hunebed van Nederland. Het blijft toch bijzonder als je bedenkt hoe mensen 5000 jaar geleden in staat waren om met zulke grote keien op deze manier een graf te bouwen. Via de plaatsjes Westdorp, Eeserveen en De Kiel fietsen we terug naar Orvelter Hof. 

Dag 5
Schoonoord en 't Loomeer (ca. 38 km/3 uur)
Vandaag eindigt uw singlereis Nederland. Na het ontbijt pakken we onze bagage en leggen deze in de auto, waarna we voor de laatste keer samen op pad gaan. We starten vervolgens met een fietsroute (ca. 35 km/3 uur) in de omgeving van de accommodatie. We fietsen richting het reuzedorp Schoonoord. Schoonoord is pas halverwege de negentiende eeuw ontstaan, maar het gebied heeft een rijke historie. Er zouden zelfs twee beruchte reuzen hebben gewoond, Ellert en Brammert. In Schoonoord zijn (openlucht)musea, een prachtig hunebed, gletsjerkuilen en grafheuvels uit de IJzertijd te vinden. Via 't Loomeer, waar het goed toeven is met een bakje koffie van de kiosk, fietsen we terug. Einde rond 15.00 uur. We nemen afscheid van elkaar en iedereen keert weer met eigen vervoer huiswaarts.

 

Noot
Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen en wordt aangepast aan de weersomstandigheden. Als het bijvoorbeeld te koud, te warm en/of te nat is, dan wordt er voor een alternatief programma gezorgd of wordt er bijvoorbeeld voor een korte fietstocht gekozen in plaats van een langere. We maken veel gebruik van de fietsknooppuntenroutes, waardoor routes gemakkelijk in te korten zijn.
 

Orvelter Hof

ligging: de zeer luxe accommodatie Orvelter Hof ligt tussen Orvelte en Witteveen. Deze accommodatie heeft alles voor een fantastisch verblijf. In de knusse loungehoekjes van de sfeervolle woonkamer is het heerlijk om ontspannen bij elkaar te zitten en een glas wijn te drinken.
faciliteiten: er is een ruime woonkamer met grote flatscreen TV en geluidsinstallatie, sfeervolle bar, leestafel en diverse gezellige lounge- en zithoekjes. Een professionele keuken, heerlijk terras op het zuiden en picknicktafels op het gras. Boven is een grote zolder met tafeltennistafel, spelletjes, tv en heerlijke zitzakken. Een mooie speeltuin met speeltoestellen en springkussen (we knijpen een oogje toe als volwassenen weer even kind willen zijn). Gratis WiFi, ook op de slaapkamers.
kamers: boxspring-bedden op alle slaapkamers. De kamers zijn uitsluitend voor alleengebruik. Er is geen lift aanwezig. Iedere kamer heeft een luxe inrichting. Alle kamers zijn voorzien van een eigen toilet, douche en wastafel.
Wilt u graag samen met een bekende boeken en vindt u het niet erg om samen een badkamer te delen? Neem dan even contact met ons op per telefoon of via de mail. 
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 50,- p.p.
* korting 2-persoonskamer voor alleengebruik met gedeelde badkamer (indien met 2 personen geboekt in 1 boeking) € 35,- p.p. (kamertypes Meppen of Witteveen, zie plattegrond)
maaltijden: ontbijt, lunch(pakket) en avondmaaltijd inbegrepen. Lunchpakket zelf samenstellen bij het ontbijt.
 Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 24-06-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 469,-
Vertrekgarantie
Ma 15-07-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 469,-
Vertrekgarantie
Ma 02-09-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 469,-
Ma 23-09-2024
469,-
Ma 07-10-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 469,-


inclusief:
* verblijf in een 2-persoonskamer voor alleengebruik met eigen badkamer 
* 4 x ontbijt, lunchpakket en avondmaaltijd
* meefietsende Aktiva-reisleiding
* toeristenbelasting
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 50,- p.p.
* korting 2-persoonskamer voor alleengebruik met gedeelde badkamer (indien met 2 personen geboekt in 1 boeking) € 35,- p.p.
* huur toerfiets 3 versnellingen € 65,-
* huur e-bike € 139,-

exclusief:
* heen- en terugreis
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
9

Deze vakantie was geweldig! Op de 1e avond was er al een klik met alle deelnemers. Het eten was voortreffelijk!

anoniem, reisperiode juni 2024
8

Ik heb een heel ontspannen en goed verzorgde fietsvakantie gehad in zeer aangenaam gezelschap vanuit een prachtige lokatie.

anoniem, reisperiode juni 2024
10

Wij hadden een fantastische reis. fijne groep, goede accomodatie en super reisleidster

anoniem, reisperiode juni 2024
7

Als je van fietsen houdt een fantastische plek. Maar weinig gelegenheid om te stoppen voor een foto. Tempo ligt behoorlijk hoog; ebike is daarom wel aan te bevelen. Lunchplekken vond ik wel primitief.;brood uit het vuistje zonder zitplaats. De accomodatie is echt super en het eten ook!

anoniem, reisperiode mei 2024
9

Het was weer een super week, mooie locatie met fantastische verzorging en vriendelijke gastheer en reisleider en prachtige routes

Els, reisperiode mei 2024
8

anoniem, reisperiode mei 2024
8

anoniem, reisperiode mei 2024
10

Alles klopte. Mooie accommodatie met heerlijk eten en een zeer gastvrije eigenaar. De reisleider was echt één van de groep, heel gezellig en ook bekwaam. Wel wat regenbuien, maar daar kunnen jullie ook niks aan doen šŸ˜„

Frank Bakker, reisperiode mei 2024
8

Mooie reis met een uitstekende accommodatie en een prima gastheer Niets was te veel.Bij de beschrijving van de accommodatie had ik het idee dat ik naar een soort jeugdherberg ging maar in werkelijkheid klopte daar niets van.Leuke groep en een prima reisleider.

anoniem, reisperiode april 2024
8

Prachtige locatie met vriendelijke en behulpzame eigenaar. Mooie omgeving, kundige en behulpzame reisleider

Carla v.d.Horst, reisperiode april 2024
7

Prachtige omgeving, goede huurfietsen met tassen. Voorjaar op z n mooist. Gezonde boerenlucht, roept herinneringen op.

anoniem, reisperiode april 2024
8

Mooi verblijf in een historisch dorpje met heerlijke maaltijden en mooie kamers.

Van der Holst, reisperiode april 2024
8

Het was een fantastische accomodatie. Degene die het runde was heel aardig en kookte heerlijk. Ook het ontbijt was heerlijk. De fietsreisleider was ook heel aardig en begeleidde de fietstochten goed.

anoniem, reisperiode april 2024
7

Mooie fiets reis , te weinig stops en te kort , geen tijd om rustig iets te bekijken ,om 15 uur alweer op locatie is niet nodig . Weinig uitleg over de omgeving .

anoniem, reisperiode april 2024
9

anoniem, reisperiode september 2023
7

Mooie fietsroutes door Drenthe. De accommodatie Orvelterhof ligt op een mooie locatie met als gastheer Ruurd die heeft gezorgd dat het er fijn vertoeven is. Heerlijke maaltijden heeft hij gekookt. Rina de reisleiding kent de omgeving goed en is betrokken. Er is ruimte voor overleg, maar zonodig weet ze ook door te pakken.

anoniem, reisperiode september 2023
8

Het was een gezellige reis met leuke medereizigers en een perfecte locatie .

anoniem, reisperiode september 2023
8

Wat een prachtige accommodatie en heerlijke maaltijden. Het waren mooie fietsroutes

anoniem, reisperiode september 2023
8

Mooie fietsvakantiereis dwars door het mooie Drenthe vanuit een mooie, goede groepsaccommodatie en met een betrokken reisleidster.

anoniem, reisperiode september 2023
9

prima en goede reis. Groep was goed en daar staat de hele reis mee. accomodatie perfect ook de eigenaar super.

anoniem, reisperiode augustus 2023
9

Een hele leuke fietsreis in Drenthe bij een hele mooie accommodatie met prima eten en prima kamers. Mooi fietsroutes en goede reisleiding.

anoniem, reisperiode augustus 2023
9

Fijne fiets-5-daagse in Drenthe! Mooie accommodatie met veel vrijheid, maaltijden compleet en erg goed verzorgd; Erg goede relaxte reisleider en dan hadden we ook nog mooi weer dus prima allemaal.

anoniem, reisperiode augustus 2023
8

Mooie eindeloze Drentse natuurtochten en verblijf bij Ruurd, de super klantvriendelijke gastheer van Orvelter Hof.

Jacques , reisperiode juli 2023
9

Een prachtige locatie met een geweldige GASTHEER.

Cornelis Geus., reisperiode juli 2023
8

Het was een fijne en gezellige fietsvakantie, leuke groep en het klikte met iedereen. Het was de 1e fietsreis van onze reisleidster Liesbeth wat ze goed heeft gedaan. Eigenaar van de accommodatie en tevens kok Ruurd zorgde elke avond voor een heerlijke maaltijd. Ook het ontbijt was super verzorgd en we konden meteen voor onderweg een lunchpakket maken. Ik had een huurfiets maar de accu's hebben een te lage capaciteit, te laag vermogen. Na de langste fietstocht van 70 km had ik 1 knipperend blokje over en had de hele tocht in de eco-stand gefietst. Er waren deelnemers die wat meer in de standaard-ondersteuning wilden fietsen maar moesten goed de blokjes op het display in de gaten houden. De accommodatie was prima, mooie en nette kamers/badkamers. Je kon zowel binnen als buiten heerlijk zitten, buiten een mooi terras. Op de 2e etage voetbalspelen, tafeltennisspel en diverse spelletjes. Ik kijk terug op een heel fijne vakantie en wie weet kom ik nog eens weer terug voor een wandelvakantie in Drenthe. Prachtige omgeving mooie fietspaden vooral door de bossen en over de heide.

anoniem, reisperiode juli 2023
8

leuke fietsreis, mooie omgeving, goede accommadatie

anoniem, reisperiode juli 2023
8

anoniem, reisperiode juli 2023
8

De groep is niet te groot. Dat is groot voordeel. Prijs ligt wellicht daardoor hoger tov concurrent. Accomodatie uitstekend alsmede het eten.

anoniem, reisperiode juli 2023
9

Mooie luxe en sfeervolle accommodatie met heerlijke maaltijden van Ruurd de gastheer. Hij zorgt ervoor dat je je echt thuis voelt. Prachtige omgeving, leuke reisgenoten en mooie fietsroutes. Een echte aanrader! Bijna iedereen had hun eigen e-bike mee of hadden een e-bike gehuurd. Ik had een 'gewone' fiets gehuurd wat een heel simpele fiets was met maar 3 standen wat niet zo geschikt bleek te zijn als je rond de 68 km per dag gaat fietsen, zeker niet met wind tegen. Maar ik heb er toch alle 5 dagen vrolijk mee rond gepeddeld. šŸ˜Š En complimenten voor Liesbeth de reisleidster. Ze had voor iedereen oog en besliste, als het nodig was, op een rustige manier

Thea Sikkes, reisperiode juli 2023
10

Mooie accommodatie, super gastheer en reisleider. Prachtige omgeving, alles goed verzorgd, leuke reisgenoten en zeer mooie fietsroutes. Een echte aanrader!

anoniem, reisperiode mei 2023
8

Het waren prachtige fietsdagen, de natuur op zijn best! Zeker aan te bevelen, de accommodatie heel goed.

anoniem, reisperiode mei 2023
8

Prachtig omgeving, heel aardig gids en goed accommodatie met heerlijk eten. Bijna iedereen had hun eigen e-bike mee of hadden een e-bike gehuurd. Ik had een 'gewone' fiets gehuurd wat een heel simpel (huis, tuin en keuken) fiets blijkt met 3 versnellingen wat misschien niet zo geschikt is als je rond de 65km per dag gaat fietsen. Het was snel ingeruild voor een e-bike wat beter bij de groep past en zeker het aantal km's.

anoniem, reisperiode mei 2023
9

Mooie weidse omgeving. de hei was helaas dor maar zal in het najaar heel mooi zijn

anoniem, reisperiode mei 2023
9

anoniem, reisperiode juli 2022
8

De accommodatie was zeer bijzonder, we mochten en voelden er ons thuis, het altijd samen aan 1 tafel eten en de avond doorbrengen met elkaar maakte het heel gezellig! En alleen maar complimenten voor Jacob de reisleider, aangenaam persoon en had voor iedereen oog op een bescheiden manier. Het accent overdag lag op fietsen, behoorlijke afstanden maar dat wist ik natuurlijk. Spijt had ik van het huren van de elektrische fiets, niet nodig geweest en wanneer ik er gebruik van maakte werd ik als het ware vooruit gezogen, niet prettig, misschien ook te maken met het feit dat het motortje in het voorwiel zat. Misschien een fiets die al iets gedateerd was.

anoniem, reisperiode juli 2022
9

Heb genoten van deze fietsreis : prachtige fietsroutes langs rustige paden, regelmatig een stop voor een drankje of bezienswaardigheid, gezellige accommodatie met ruime en nette kamers, goede reisbegeleiding en leuke groep!

anoniem, reisperiode juni 2022
8

Leuke accommodatie prima eten en goed verzorgde kamers en sanitair.

anoniem, reisperiode juni 2022
8

Mooie tochten om te fietsen, rustige wegen en veel fietspaden, goede accommodatie, prima kamers, aan te bevelen.

anoniem, reisperiode juni 2022
8

Het was een leuke korte fietsvakantie in een mooie, maar voor mij een vrij onbekende omgeving. Verder vond ik de groep leuk, de reisleidster top en de accommodatie was ook goed. En de fietsafstanden op een dag waren redelijk goed.

anoniem, reisperiode juni 2022
9

Mooie omgeving om te fietsen en een geweldige accommodatie met zalige maaltijden, Ruurd zorgt ervoor dat je je echt thuis voelt daar. Reisleider was ook heel leuk. Kortom een aanrader!

anoniem, reisperiode april 2022
10

anoniem, reisperiode april 2022
8

ik heb erg genoten van de fietsvakantie in Drenthe, het is daar prachtig. het weer werkte mee en een gevarieerd gezellig gezelschap. prima gehuurde fietsen . De Orveltershof met de eigenaar daarvan verdienen een dikke 10 .

anoniem, reisperiode april 2022
9

Jakob onze reisleider een topper, zelf de fietstas mocht ik lenen. Prachtig door de natuur gefietst, na een beetje doortrappen mooie tussen stop voor de koffie. En dat wist hij goed te vinden. Prachtige locatie Ruurd de eigenaar zeer gastvrij. En leuke mensen in de groep. Prima met 10 personen. Goed te doen ook zonder trap ondersteuning.

Riet van der Jagt, reisperiode april 2022
9

Mooie reis, in een prachtige ruime accommodatie

anoniem, reisperiode april 2022
inclusief:
* verblijf in een 2-persoonskamer voor alleengebruik met eigen badkamer 
* 4 x ontbijt, lunchpakket en avondmaaltijd
* meefietsende Aktiva-reisleiding
* toeristenbelasting
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 50,- p.p.
* korting 2-persoonskamer voor alleengebruik met gedeelde badkamer (indien met 2 personen geboekt in 1 boeking) € 35,- p.p.
* huur toerfiets 3 versnellingen € 65,-
* huur e-bike € 139,-

exclusief:
* heen- en terugreis
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook