Hongarije

reis zoeken


periode

bestemming

reissoort

reistype

radwegen

reisduur

rondreis of standplaatsreis

accommodatietype

vervoer

gegarandeerd vertrek

Fiets-en wandelniveau

Van Donaustad Boedapest tot Europa's bekendste fietsroute, de Donau-Radweg

Hongarije heeft zich de laatste jaren steeds verder ontwikkeld tot een populair land om uw vakantie door te brengen. Was het land vooral gekenmerkt door armoede en slechte infrastructuur, tegenwoordig zien we meer luxe en comfort. Hongarije is een mooi land met een aangenaam klimaat en een prima keuken. Het is zeker de moeite waard om Hongarije een keer te bezoeken.

Ook heeft Hongarije zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld als fietsland. In de steden, maar zeker ook in de landelijke regio’s worden steeds meer fietspaden gerealiseerd. Vooral dankzij de fietspaden langs de Donau en rondom het Balatonmeer heeft Hongarije aansluiting weten te vinden met het Europese netwerk van fietsroutes. Voor een fietsvakantie kunt u Hongarije dus zeker op de bucketlist zetten. Probeert u eens de populaire Donau-Radweg? Deze gaat langs de rivier de Donau van Wenen naar Boedapest. Het is heerlijk ontspannen, want Aktiva Tours zorgt dat uw bagage naar het volgende hotel wordt gebracht. U hoeft dus alleen maar te trappen én te genieten.

Niet alleen op de fiets is het leuk om Hongarije te verkennen, óók te voet is het ideaal. Wandel en geniet van de mooie omgeving met zijn prachtige natuur en rijke cultuur. Het enige wat u nodig heeft is een paar goede wandelschoenen. Aktiva Tours regelt de rest. voor u. Meer dan 11.000 kilometer gemarkeerde toeristische wandelpaden leiden u door dit prachtige land, gelegen in Centraal-Europa.

Hongarije is beïnvloed door de Oostenrijkse en Turkse cultuur en andere culturen van etnische minderheden. Voorheen was Hongarije nog een onderdeel van het Keizerrijk Oostenrijk maar daar is hedendaags niet veel meer van te merken. Bezienswaardig zijn het Balatonmeer, Boedapest, Eger, Nationaal Park Hortobágy, het Neusiedlermeer en Pécs.

Vakantie in Hongarije betekent zeker een bezoek aan de Donau, Europa’s meest bezongen rivier. U kunt uw vakantie gemakkelijk beginnen of eindigen met een culturele stedentrip in de hoofdstad Boedapest, de Koningin van de Donau. Boedapest is de uitkomst van de versmelting van twee steden: Buda op de rechteroever en Pest op de linkeroever van de Donau. De stad is bekend vanwege de thermale baden met water uit natuurlijke bronnen.

Wist u dat?
* Boedapest één van de mooiste hoofdsteden ter wereld is ook wel "Parel aan de Donau" wordt genoemd. Het historische centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
* Het grootste meer van Centraal-Europa, het Balatonmeer is? Te vinden in Hongarije! Dit meer is zeer geliefd bij vakantiegangers.
* Hongarije veel mineraalbronnen herbergt waar u heerlijk kunt relaxen!
* Het openbaar vervoer in Hongarije voor 65-plussers gratis is?  Alle EU-staatsburgers van 65 jaar en ouder hebben recht op gratis openbaar vervoer.

To Top