Fietsvakantie langs de Donau van Wenen naar Boedapest

8 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8.5
vanaf € 719,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
05-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

bagagevervoer van hotel naar hotel
gemakkelijk te verlengen met extra nachten
ontdek Wenen, Bratislava en Boedapest

route: een overwegend vlak, geasfalteerd en vrijliggend fietspad (ca. 300 km), waar u fietst zonder hinder van gemotoriseerd verkeer. Per fietsdag wordt ca. 40-65 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: op zaterdag van 30 maart t/m 11 april en van 1 oktober t/m 20 oktober. Elke vrijdag, zaterdag en zondag van 12 april t/m 31 mei en 1 september t/m 30 september. Tussen 1 juni en 31 augustus is dagelijkse aankomst mogelijk.
Vanaf 6 personen is altijd dagelijkse aankomst mogelijk. 

Langs de oevers van de Hongaarse Donau
Deze mooie fietsreis biedt een uitstekende combinatie van de natuur langs de Donau en de cultuur in de prachtige steden Wenen en Boedapest. Het oneindig lijkende heuvellandschap wordt afgewisseld met kleine boerendorpjes. U fietst over grotendeels vlakke en glooiende landwegen met als leidraad de langste rivier van Europa.

Vanuit Wenen fietst u over de Donauradweg naar Hainburg, een wijnstadje met tal van bezienswaardigheden zoals de beroemde Wener Stadspoort. Via het plaatsje Wolfsthal verder naar Bratislava, de hoofdstad van Slowakije met tal van paleizen, kerken en kloosters. Van hieruit gaat het naar het stadje Mosonmagyaróvár. De volgende etappe gaat naar Györ, de grootste stad van West-Hongarije met een indrukwekkende binnenstad. Van Györ naar het Hongaarse gedeelte van de tweelingstad Komarno-Komárom. Verder langs de vestingwerken van het Slowaakse Komarno en langs het Romeinse kasteel Kelemantia naar Esztergom met een zeer interessante basiliek. Langs de rechteroever gaat de route door het heuvelachtige landschap van de Donauknie, een bocht in de rivier die in het verleden van stategisch belang was. Verder langs de oude koningsburcht Visegrád naar het kunstenaarsdorp Szentendre en ver­volgens per boot of trein naar Boedapest. De hoofdstad van Hongarije met de vele paleizen en andere koninklijke bouwwerken is zeker een verlenging waard!

Dag 1
Heenreis
Vandaag begint uw fietsreis langs de Donau. U reist op eigen gelegenheid naar het prachtige Wenen (afstand Utrecht-Wenen ca. 1100 km). De Oostenrijkse hoofdstad barst van de schitterende bezienswaardigheden, zoals de Hofburg, Schloss Schönbrunn en de Stephansdom, dus neem zeker even de tijd om door de Weense straten te slenteren. Tip: verwen uzelf met een heerlijke punt Sachertorte. 

Dag 2
Wenen - Bratislava (ca. 65 km/6 uur)
Vanuit Wenen fietst u het eerste deel van deze fietstocht over de Donau Radweg door het Nationale Park Donau-Auen. Via het kasteel Orth en Eckartsau bereikt u al snel het kuuroord Bad Deutsch-Altenburg, waar u de ruïnes van de belangrijke Romeinse nederzetting Carnuntum kunt vinden. Na Hainsburg steekt u de Slowaakse grens over en fietst u naar Bratislava voor de overnachting.

Dag 3
Bratislava - Mosonmagyaróvár (ca. 40 km/4 uur)
Neem vanmorgen eerst nog even de tijd om Bratislava te bekijken. Stap vervolgens op de fiets en rijd nog slechts een stukje op Slowaaks grondgebied, voordat u bij Rajká de Hongaarse grens oversteekt. De eerste kilometers in Hongarije fietst u door kleine dorpjes, waar het landschap gedomineerd wordt door landbouw. Verderop passeert u het zogenaamde 'Szigetköz', het grootste riviereiland van Hongarije en een enorm waterrijk gebied. Eindpunt is de stad van 17 bruggen, Mosonmagyaróvár.

Dag 4
Mosonmagyaróvár - Györ (ca. 40 km/4 uur)
Over stille weggetjes en door boerendorpen naar Kasteel Hédervár. Verder via een mooie route naar de hoofdstad van West-Hongarije: Györ. Plan hier zeker voldoende vrije tijd in, want de provinciehoofdstad kent vele bezienswaardigheden en een adembenemende barokke oude binnenstad.

Dag 5
Györ - Komárom (ca. 55 km/5,5 uur)
Van Györ gaat de route langs de Hongaarse oever van de Donau naar Böny. Vanaf daar fietst u richting het bezienswaardige stadje Bábolna en door naar de tweelingstad Komárno-Komárom. Gaat u vanavond heerlijk ontspannen in het thermaalbad? Na alle inspanning tot nu toe heeft u dat wel verdiend!

Dag 6
Komárom - Esztergom/Visegrád (ca. 55 km/5 uur)
De route van vandaag brengt u via het kasteel van Kelemantia door stille boerendorpen waar de tijd heeft stilgestaan. Verder over rustige paden naar Esztergom, een historische stad met de bekende Giselabrug en prachtige basiliek. De laatste kilometers van de etappe brengt u door op een Donau-schip (inbegrepen), zodat u het omringende landschap ook eens vanuit een ander perspectief kunt bekijken. Overnachting in Esztergom* of Visegrád.

* Noot: wanneer u overnacht in Esztergom vindt de cruise op dag 7 van het programma plaats en vaart u van Szentendre naar Boedapest.
* De schepen varen elke vrijdag, zaterdag en zondag van begin mei tot eind september. Buiten deze dagen en periode of wanneer er niet gevaren kan worden, ontvangt u een treinticket.
 

Dag 7
Esztergom/Visegrád - Boedapest (ca. 60 km/6 uur)
Het eerste deel van uw fietstocht voert opnieuw door de schilderachtige Donau-bocht, waarschijnlijk het meest aantrekkelijke deel langs de Donau. Al snel bereikt u de Hongaarse hoofdstad, waar u 's avonds al slenterend door de stad kunt terugkijken op een prachtige fietsreis met talloze indrukken.

Dag 8
Terugreis
Na het ontbijt in Boedapest komt er een einde aan uw fietsreis langs de Donau. Het is mogelijk om de terugreis per bus te boeken (niet inbegrepen, € 79,- of € 118 per persoon, details zie tabblad Data & Prijzen) naar de geparkeerde auto in Wenen. Ook is het mogelijk om per trein terug naar Wenen te reizen (niet inbegrepen, ter plaatse te reserveren en betalen). Of boekt u een nachtje bij?

Fietsvakantie langs de Donau van Wenen naar Boedapest

Tijdens deze reis verblijft u naar keuze in prima 3-sterren familiehotels, pensions en gasthofen (cat. B). Tegen een toeslag is het mogelijk om in 4-sterrenhotels (cat. A) te verblijven. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren. 

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Wenen, Bratislava en Boedapest. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Wenen Hotel ROOMZ Prater Wien**** (cat. B)
ARCOTEL Hotel Kaiserwasser Wien**** (cat. A)
2-persoonskamer € 75,- (cat. B) of € 89,- (cat. A)
toeslag 1-persoonskamer € 44,- (cat. B) of € 70,- (cat A)
dag 2 Bratislava Hotel Apollo Bratislava**** (cat. B)
Hotel Devin Bratislava**** (cat. A)
2-persoonskamer € 59,- (cat. B) of € 89,- (cat. A)
toeslag 1-persoonskamer € 50,- (cat. B) of € 70,- (cat A)
dag 3 Mosonmagyaróvár Nimród Hotel Mosonmagyaróvár*** (cat. B)
Hotel Lajta Park Mosonmagyaróvár**** (cat. A)
 
dag 4  Györ Hotel Klastrom Györ*** (cat. B)
Barokk Hotel Promenád Györ**** (cat. A)
 
dag 5 Komárom Hotel Forrás Komárom*** (cat. B)
Hotel Peklo Komárno**** (cat. A)
 
dag 6 Visegrád/Esztergom Wellness Hotel Visegrád**** (cat. B)
Hotel Szent Adalbert Esztergom, Haus Szent Tamás*** (cat. B)
Wellness Hotel Visegrád**** (cat. A)
Portobello Wellness & Yacht Hotel Esztergom**** (cat. A)
 
dag 7 Boedapest Impulso Fashion Hotel Budapest**** (cat. B)
NH Hotel Budapest City Center**** (cat. A)
2-persoonskamer € 75,- (cat. B) of € 89,- (cat. A)
toeslag 1-persoonskamer € 64,- (cat. B) of € 80,- (cat. A)
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt


mei 2024 | jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 |
inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer (cat. B)
* 7 x ontbijt
* boottocht inclusief fiets van Esztergom naar Visegrád (dag 6) of van Szentendre naar Boedapest (dag 7)**
* bagagevervoer van hotel naar hotel (max. 20 kg per stuk)
* gedetailleerde fietskaart, routebeschrijving en GPS-tracks

** Noot: de schepen varen elke vrijdag, zaterdag en zondag van begin mei tot eind september. Buiten deze dagen en periode of wanneer er niet gevaren kan worden, ontvangt u een treinticket.

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* huur toerfiets met 7 of 21 versnellingen  € 99,-
* huur e-bike € 259,-
* toeslag 5 x 3-gangendiner (niet in Wenen en Boedapest) € 135,- (cat. B) of € 159,- (cat. A). Niet alle hotels hebben een restaurant, het kan dus zijn dat u een voucher krijgt voor een diner in de omgeving van het hotel.
* toeslag 2-persoonskamer (cat. A) vanaf € 180,-
* toeslag 1-persoonskamer (cat. B) € 299,- 
* toeslag 1-persoonskamer (cat. A) € 429,-
* transfer Boedapest-Wenen per bus (vertrek om ca. 15.00 uur, dagelijks in juni, juli en augustus, overige maanden enkel op vrijdag, zaterdag en zondag) € 79,- 
* transfer Boedapest-Wenen per bus incl. meenemen eigen fiets (vertrek om ca. 15.00 uur, dagelijks in juni, juli en augustus, overige maanden enkel op vrijdag, zaterdag en zondag) € 118,- 

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* parkeerkosten (openbare P&R parkeerplaats ca. € 25 per week, parkeergarage bij het hotel ca. € 28 per dag, opgeven bij boeking)
* lokale toeristenbelasting ca € 1,- tot € 3,- per persoon per nacht, ter plaatse te voldoen
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 
8

Prima verzorgd door Aktiva Tours. De fietsroute viel tegen: saaie omgeving, weinig van de Donau te zien en over het algemeen een bijzonder slecht onderhouden wegdek. Gehuurde fietsen waren prima, op de zadels na: een gelzadel wordt heel warm, ook in combinatie met een speciale fietsbroek. Zo'n zadel is geschikt voor stadsfietsen, maar niet voor lange afstanden, het gaat "broeien"

Looijesteijn, reisperiode augustus 2022
9

Mooie fietstocht door 3 landen. Prima hotels met ontbijt. Goede huur fietsen.

anoniem, reisperiode augustus 2022
inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer (cat. B)
* 7 x ontbijt
* boottocht inclusief fiets van Esztergom naar Visegrád (dag 6) of van Szentendre naar Boedapest (dag 7)**
* bagagevervoer van hotel naar hotel (max. 20 kg per stuk)
* gedetailleerde fietskaart, routebeschrijving en GPS-tracks

** Noot: de schepen varen elke vrijdag, zaterdag en zondag van begin mei tot eind september. Buiten deze dagen en periode of wanneer er niet gevaren kan worden, ontvangt u een treinticket.

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* huur toerfiets met 7 of 21 versnellingen  € 99,-
* huur e-bike € 259,-
* toeslag 5 x 3-gangendiner (niet in Wenen en Boedapest) € 135,- (cat. B) of € 159,- (cat. A). Niet alle hotels hebben een restaurant, het kan dus zijn dat u een voucher krijgt voor een diner in de omgeving van het hotel.
* toeslag 2-persoonskamer (cat. A) vanaf € 180,-
* toeslag 1-persoonskamer (cat. B) € 299,- 
* toeslag 1-persoonskamer (cat. A) € 429,-
* transfer Boedapest-Wenen per bus (vertrek om ca. 15.00 uur, dagelijks in juni, juli en augustus, overige maanden enkel op vrijdag, zaterdag en zondag) € 79,- 
* transfer Boedapest-Wenen per bus incl. meenemen eigen fiets (vertrek om ca. 15.00 uur, dagelijks in juni, juli en augustus, overige maanden enkel op vrijdag, zaterdag en zondag) € 118,- 

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* parkeerkosten (openbare P&R parkeerplaats ca. € 25 per week, parkeergarage bij het hotel ca. € 28 per dag, opgeven bij boeking)
* lokale toeristenbelasting ca € 1,- tot € 3,- per persoon per nacht, ter plaatse te voldoen
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook