Fietsvakantie langs de Donau van Wenen naar Boedapest

8 dagen
niveau 1
eigen vervoer óf
trein
beoordeling: 9
vanaf € 579,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 08-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

bagagevervoer van hotel naar hotel
gemakkelijk te verlengen met extra nachten
ontdek Wenen, Bratislava en Boedapest

route: een overwegend vlak, geasfalteerd en vrijliggend fietspad (ca. 300 km), waar u fietst zonder hinder van gemotoriseerd verkeer. Per fietsdag wordt ca. 41-68 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: op zaterdag van 2 april t/m 21 april en 24 september t/m 8 oktober. Elke vrijdag, zaterdag en zondag van 22 april t/m 30 juni en 2 september t/m 23 september. Tussen 1 juli en 1 september is aankomst dagelijks mogelijk.

Langs de oevers van de Hongaarse Donau
Deze mooie fietsreis biedt een uitstekende combinatie van de natuur langs de Donau en de cultuur in de prachtige steden Wenen en Boedapest. Het oneindig lijkende heuvellandschap wordt afgewisseld met kleine boerendorpjes. U fietst over grotendeels vlakke en glooiende landwegen met als leidraad de langste rivier van Europa.

Vanuit Wenen fietst u over de Donauradweg naar Hainburg, een wijnstadje met tal van bezienswaardigheden zoals de beroemde Wener Stadspoort. Via het plaatsje Wolfsthal verder naar Bratislava, de hoofdstad van Slowakije met tal van paleizen, kerken en kloosters. Van hieruit gaat het naar het stadje Mosonmagyaróvár. De volgende etappe gaat naar Györ, de grootste stad van West-Hongarije met een indrukwekkende binnenstad. Van Györ naar het Hongaarse gedeelte van de tweelingstad Komarno-Komárom. Verder langs de vestingwerken van het Slowaakse Komarno en langs het Romeinse kasteel Kelemantia naar Esztergom met een zeer interessantie basiliek. Langs de rechteroever gaat de route door het heuvelachtige landschap van de Donauknie, een bocht in de rivier die in het verleden van stategisch belang was. Verder langs de oude koningsburcht Visegrád naar het kunstenaarsdorp Szentendre en ver­volgens per boot of trein naar Boedapest. De hoofdstad van Hongarije met de vele paleizen en andere koninklijke bouwwerken is zeker een verlenging waard!

Reist u liever per trein naar uw bestemming? Het is ook mogelijk om de treintickets vanaf elk Nederlands of Belgisch station naar Wenen bij ons te boeken. Vanuit Boedapest reist u aan het einde van uw reis weer comfortabel terug naar het door u opgegeven station.

Dag 1
heenreis
U reist op eigen gelegenheid naar het prachtige Wenen (afstand Utrecht-Wenen ca. 1100 km). De Oostenrijkse hoofdstad barst van de schitterende bezienswaardigheden, zoals de Hofburg, Schloss Schönbrunn en de Stephansdom, dus neem zeker even de tijd om door de Weense straten te slenteren. Tip: verwen uzelf met een heerlijke punt Sachertorte. 

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert, reist u vandaag vanaf elk station in Nederland of België naar Wenen.

Dag 2
Wenen-Bratislava (ca. 68 km/5 uur)
Vanuit Wenen fietst u het eerste deel van deze fietstocht over de Donau Radweg door het Nationale Park Donau-Auen. Via het kasteel Orth en Eckartsau bereikt u al snel het kuuroord Bad Deutsch-Altenburg, waar u de ruïnes van de belangrijke Romeinse nederzetting Carnuntum kunt vinden. Na Hainsburg steekt u de Slowaakse grens over en fietst u naar Bratislava voor de overnachting.

Dag 3
Bratislava-Mosonmagyaróvár (ca. 44 km/4 uur)
Neem vanmorgen eerst nog even de tijd om Bratislava te bekijken. Stap vervolgens op de fiets en rijd nog slechts een stukje op Slowaaks grondgebied, voordat u bij Rajká de Hongaarse grens oversteekt. De eerste kilometers in Hongarije fietst u door kleine dorpjes, waar het landschap gedomineerd wordt door landbouw. Verderop passeert u het zogenaamde 'Szigetköz', een traject dat gekenmerkt wordt door de talloze zijrivieren van de Donau en een enorm waterrijk gebied. Eindpunt is de stad van 17 bruggen, Mosonmagyaróvár.

Dag 4
Mosonmagyaróvár-Györ (ca. 41 km/4 uur)
Over stille weggetjes en door boerendorpen naar Kasteel Hédervár. Verder via een mooie route naar de hoofdstad van West-Hongarije: Györ. Plan hier zeker voldoende vrije tijd in, want de provinciehoofdstad kent vele bezienswaardigheden en een adembenemende barokke oude binnenstad.

Dag 5
Györ-Komárom (ca. 55 km/6 uur)
Van Györ gaat de route langs de Hongaarse oever van de Donau naar Böny. Vanaf daar fietst u richting het bezienswaardige stadje Bábolna en door naar de tweelingstad Komárno-Komárom.

Dag 6
Komárom-Esztergom/Visegrád (ca. 56 km/4 of 5,5 uur)
De route van vandaag brengt u via het kasteel van Kelemantia door stille boerendorpen waar de tijd heeft stilgestaan. Verder over rustige paden naar Esztergom, een historische stad met de bekende Giselabrug en prachtige basiliek. De laatste kilometers van de etappe brengt u door op een Donau-schip (inbegrepen), vanwaar u kunt ontspannen en het omringende landschap vanuit een ander perspectief kunt bekijken. Overnachting in Esztergom* of Visegrád.

* Noot: wanneer u overnacht in Esztergom vindt de cruise op dag 7 van het programma plaats.
* Noot: in april, september en oktober is er geen afvaart op maandag. In dat geval ontvangt u een vervangend treinkaartje voor dit traject.
 

Dag 7
Esztergom/Visegrád-Boedapest (ca. 56 km/5 uur)
Het eerste deel van uw fietstocht voert opnieuw door de schilderachtige Donau-bocht, waarschijnlijk het meest aantrekkelijke deel langs de Donau. Al snel bereikt u de Hongaarse hoofdstad, waar u ’s avonds slenterend door de stad kunt terugkijken op een prachtige fietsreis met talloze indrukken.

Dag 8
terugreis
Boedapest, verlenging of terugreis per bus (niet inbegrepen, € 59 per persoon) of trein (niet inbegrepen, ter plaatse te reserveren en betalen) naar de geparkeerde auto in Wenen. 

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert, reist u vandaag vanaf Boedapest naar het door u opgegeven station in Nederland of België.

Fietsvakantie langs de Donau van Wenen naar Boedapest

Tijdens deze reis verblijft u naar keuze in prima 3-sterren familiehotels, pensions en gasthofen (cat. B). Tegen een toeslag is het mogelijk om in 4-sterrenhotels (cat. A) te verblijven. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren. 

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Wenen, Bratislava en Boedapest. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Wenen Hotel ROOMZ Prater Wien**** (cat. B)
ARCOTEL Hotel Kaiserwasser Wien**** (cat. A)
2-persoonskamer € 59,- (cat. B) of € 69 (cat. A)
toeslag 1-persoonskamer € 40,- (cat. B) of € 46,- (cat A)
dag 2 Bratislava Hotel Apollo Bratislava**** (cat. B)
Hotel Devin Bratislava**** (cat. A)
2-persoonskamer € 49,- (cat. B) of € 69 (cat. A)
toeslag 1-persoonskamer € 36,- (cat. B) of € 50,- (cat A)
dag 3 Mosonmagyaróvár Nimrod Hotel Mosonmagyaróvár*** (cat. B)
Hotel Lajta Park Mosonmagyaróvár**** (cat. A)
 
dag 4  Györ Hotel Klastrom Györ*** (cat. B)
Barokk Hotel Promenád Györ**** (cat. A)
 
dag 5 Komárom Hotel Forrás Komárom*** (cat. B)
Hotel Peklo Komárno**** (cat. A)
 
dag 6 Visegrád/Esztergom Wellness Hotel Visegrád**** (cat. B)
Hotel Szent Adalbert Esztergom, Haus Szent Tamás*** (cat. B)
Wellness Hotel Visegrád**** (cat. A)
Portobello Wellness & Yacht Hotel Esztergom**** (cat. A)
 
dag 7 Boedapest City Hotel Matyas Budapest*** (cat. B)
Impulso Fashion Hotel Budapest**** (cat. B)
NH Hotel Budapest City Center**** (cat. A)
2-persoonskamer € 55,- (cat. B) of € 69 (cat. A)
toeslag 1-persoonskamer € 40,- (cat. B) of € 60,- (cat. A)
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


okt 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer (cat. B)
* 7 x ontbijt
* boottocht van Esztergom naar Visegrád (dag 6) of van Szentendre naar Budapest (dag 7) 
* bagagevervoer van hotel naar hotel (max. 20 kg per stuk)
* gedetailleerde fietskaart en routebeschrijving

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinreis elk station Nederland of België-Wenen en Boedapest-elk station Nederland of België (incl. zitplaatsreservering) € 300,-
* huur toerfiets met 7 of 21 versnellingen  € 89,-
* huur e-bike € 199,-
* toeslag halfpension** € 99,- (cat. B) of € 129,- (cat. A)
* toeslag 2-persoonskamer (cat. A) vanaf € 90,-
* toeslag 1-persoonskamer (cat. B) € 229,- 
* toeslag 1-persoonskamer (cat. A) € 449,-
* transfer Boedapest-Wenen per bus (dagelijks in juli en augustus, overige maanden enkel op vrijdag, zaterdag en zondag) € 59,- 
* transfer Boedapest-Wenen per bus incl. eigen fiets (dagelijks in juli en augustus, overige maanden enkel op vrijdag, zaterdag en zondag) € 78,- 
* reis- en annuleringsverzekering

** Noot: wanneer u deze reis inclusief halfpension boekt dan is er 5 x een 3-gangendiner inbegrepen. Het diner in Wenen en Boedapest is niet inbegrepen.

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* parkeerkosten
* lokale toeristenbelasting ca € 1,- tot € 3,- per persoon per nacht, ter plaatse te voldoen
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten 
9

Mooie fietstocht door 3 landen. Prima hotels met ontbijt. Goede huur fietsen.

anoniem, reisperiode augustus 2022
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook