Fiets-vaarvakantie Passau-Boedapest-Passau per MS Primadonna

8 dagen
niveau 1 van 3
trein óf
eigen vervoer
vanaf € 810,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
04-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

unieke combinatie van een riviercruise en een fietsvakantie
verblijf aan boord van de MS Primadonna
ontbijt, lunch en diner inbegrepen

route: een overwegend vlak, geasfalteerd en vrijliggend fietspad, waar u fietst zonder hinder van gemotoriseerd verkeer. Per fietsdag wordt ca. 22-56 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 2
vertrek: vrijdag 3, 10, 17 en 24 mei / 5, 12 en 26 juli / 2 en 16 augustus / 6, 13, 20 en 27 september / 4 oktober.

Varen over en fietsen langs de Donau met de MS Primadonna  
Een unieke combinatie van een fietsvakantie en riviercruise maakt deze reis extra comfortabel. U heeft uw eigen hut aan boord, die met u meevaart terwijl u overdag lekker fietst langs de oevers van de Donau. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een breed vrijliggend fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europa's langste rivier.

Vanuit de 3-rivieren-stad Passau brengt de Donau u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, langs de 3e stad van Oostenrijk Linz en de bloemenstad Tulln. Via de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, de stad die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was, reist u door naar Boedapest, waar u volop de tijd heeft om de stad per fiets te ontdekken. Via Bratislava en Krems keert u tenslotte weer terug naar Passau. 

 title=

Dag 1
Heenreis
U reist op eigen gelegenheid naar Passau waar uw fietsvakantie langs de Donau begint. U kunt zich tot 16.00 uur melden bij het schip of bij de omheinde parkeerplaats van Donau Touristik (niet inbegrepen, kosten € 65,-). De transfer van Passau naar het schip en terug is inbegrepen. Inschepen is mogelijk vanaf 15:00 uur en daarna volgt een welkomsthapje. Vertrek om ca. 18:30 uur naar Schlögen.

Dag 2
Schlögen - Linz (ca. 56 km/5 uur)
In de ochtend staat de eerste fietstocht op het programma. Van de Schlögener Schlinge fietst u door het Engtal bij Kaiserau naar Ottensheim en verder naar de hoofdstad van Oberösterreich, Linz.

Dag 3
Tulln - Wenen (ca. 31 km/3 uur of 49 km/4 uur)
Mogelijkheid tot bezoek van het Egon-Schiele-Museum of de Gartenschau in Tulln. Aansluitend volgt een fietstocht van Tulln door het Wienerwald naar Kloster Neuburg en door naar Wenen. De fietsafstand van Tulln naar Wenen bedraagt ca. 31 km. Voor de actievelingen is het mogelijk om het aantal kilometers te verlengen tot 49 km, door nog een fietstocht door Wenen te maken. De Oostenrijkse hoofdstad is namelijk een zeer prettige fietsstad. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om Wenen te voet te ontdekken. Wanneer u het excursiepakket heeft bijgeboekt heeft u na het diner een stadsrondrit per bus (duur ca. 2 uur). Vertrek om 22.00 naar Esztergom in Slowakije.

Dag 4
Esztergom - Szentendre (59 km/4 uur) - Budapest (40 minuten per trein of 22 km per fiets)
Langs de Donau fietst u van het Hongaarse Esztergom met zijn indrukwekkende kathedraal via Szob (overtocht niet inbegrepen, ca. € 3,- p.p) en Visegrád naar Vac. Vanaf hier vaart u met de ferry naar Szentendre. Tot slot per trein (niet inbegrepen, duur ca. 40 minuten, vertrek elk uur) of per fiets (22 km) verder naar Budapest.

Dag 5
Boedapest 
Optioneel kan een sightseeing tour per bus door Boedapest (ca. 3 uur) geboekt worden. In de middag volgt een fietstocht (ca. 22 km) naar het Margareteninsel, het prachtige recreatiegebied in het centrum van Boedapest. 

Dag 6
Bratislava & fietstocht Bratislava - Devin (ca. 33 of 48 km/3 of 4 uur)
Begeleide wandeltocht door Bratislava (optioneel, duur ca. 1 uur) en ’s middags per fiets over de Donauradweg via Wolfsthal naar Hainburg en Slot Eckartsau. U fietst via dezelfde weg weer terug of fietst u nog 6 km verder door over een drukke weg naar Slot Hof en Devín? Vertrek om ca. 20.00 naar Krems.

Dag 7
Krems - Pöchlarn (ca. 48 km/4 uur)
Etappe langs de Donau naar Dürnstein met de mooie kasteelruïne. Via de wijnstadjes Weissenkirche en Spitz fiets u door naar Melk, met de beroemde abdij die hoog boven de stad uittorent. Om ca. 17.00 vertrekt het schip van Pöchlarn naar Passau. 

Dag 8
Terugreis
Om ca. 09.00 uur legt de MS Primadonna weer aan in Passau. Na het ontbijt volgt om ca. 10:00 uur de ontscheping en de transfer naar de geparkeerde auto waar uw fietsvakantie langs de Donau ten einde komt.

MS Primadonna

Tijdens deze reis verblijft u aan boord van de MS Primadonna ****+. De MS Primadonna is de enige rivier-catamaran op de Donau. De boot heeft een glazen wand aan de voorzijde, er is een 60 meter lang glazen atrium, een receptie met glazen bodem waardoor u de rivier kunt zien, een panoramabar en een zonnedek met whirlpool. Ook zijn er wellnessfaciliteiten zoals een sauna en een massageruimte. Het personeel van het uitstekende restaurant zorgt elke dag weer voor de maaltijden. Het schip bestaat uit 4 dekken (zie de afbeelding onderaan deze tekst).
 
Hoofddek Het onderste dek van het schip. Hier vindt u hutten met aparte bedden. Op het hoofddek achter zijn de hutten voorzien van een stapelbed.
Bovendek Het middelste dek van het schip. Hier vindt u hutten met balkon, de entree, receptie, lift, atrium met comfortabele zitbanken, boordtheater en een wellness-ruimte
Promenadedek Het bovenste dek van het schip. Hier vindt u hutten met balkon, de lift, panoramabar met gezellige zitjes, informatiepunt van de boordleiding en het restaurant.
Zonnedek Op dit dek vindt u het zonnedek met stoelen en een whirlpool. Dit dek is bereikbaar via een trap en traplift.

Hutten
De MS Primadonna heeft in totaal 80 hutten. Alle hutten zijn buitenhutten. Deze zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 8 m² tot 16 m² groot. Er is keuze uit het hoofdek achterschip (beneden, stapelbedden), hoofddek (beneden, gewone bedden) en bovendek (boven gewone bedden).
 
2-persoonshut hoofddek achter Alle hutten op het achterdek (het onderste dek, achterin) zijn buitenhutten met een niet te openen rond raam. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 8 m² groot. De hut beschikt over een stapelbed, radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
2-persoonshut hoofddek Alle hutten op het hoofddek (het onderste dek) zijn buitenhutten met een niet te openen rond raam. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 12 m² groot. De hut beschikt over twee aparte bedden (1 bed en 1 sofabed), radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
2-persoonshut bovendek Alle hutten op het bovendek (het middelste dek) zijn buitenhutten met een balkon. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 16 m² groot. De hut beschikt over een 2-persoonsbed (bestaande uit aparte bedden), radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
2-persoonshut promenadedek Alle hutten op het bovendek (het bovenste dek) zijn buitenhutten met een balkon. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 16 m² groot. De hut beschikt over een 2-persoonsbed (bestaande uit aparte bedden), radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
   
Maaltijden
Deze reis is inclusief ontbijtbuffet (koud en warm), lunch (3-gangen indien u aan boord blijft of een lunchpakket voor onderweg), in de namiddag koffie/thee met gebak, diner (4 of 5-gangen keuzemenu) en een middernacht snack.

  


jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 |
inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonshut hoofddek achter met stapelbed
* personentransfer vanaf de parkeerplaats of station in Passau naar/van het schip
* uitgebreid ontbijtbuffet
* 3-gangenlunch of lunchpakket
* thee of koffie inclusief koek/cake/taart in de namiddag
* 4- of 5-gangendiner
* avondsnack
* alle havengelden
* reisleiding aan boord van het schip
* 2 x hydrojet massage (15 minuten) per hut
* gedetailleerde fietskaart en Engels- of Duitstalige routebeschrijving
* GPS-data op aanvraag
* meenemen eigen fiets mogelijk (geen korting)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinticket elk Nederlands of Belgisch Station-Passau v.v. incl. zitplaatsreservering € 310,- **
* extra nacht Passau voor de reis (op aanvraag)
* parkeerplaats Passau (onbewaakt, maar wel omheind) € 65,-
* huur toerfiets met 7 of 21 versnellingen incl. fietstas € 90,-
* huur e-bike incl. fietstas € 190,- 
* excursiepakket: concert Brucknerorgel in Linz, stadsrondrit per bus in Wenen en Boedapest en stadswandeling in Bratislava € 95,- 
* toeslag 2-persoonshut hoofddek v.a. € 185,-
* toeslag 2-persoonshut bovendek v.a. € 771,-
* toeslag 2-persoonshut promenadedek v.a. € 876,-

** let op: de treinreis is alleen mogelijk in combinatie met een extra nacht Passau voor de reis (i.v.m. de aankomsttijd in Passau)

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

voor deze reis gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden: 
tot 84 dagen voor vertrek: 10% annuleringskosten
van 83 tot 42 dagen voor vertrek: 50% annuleringskosten
van 41 tot 28 dagen voor vertrek: 70% annuleringskosten
van 27 tot 15 dagen voor vertrek: 90% annuleringskosten
vanaf 14 dagen voor vertrek: 100% annuleringskosten
inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonshut hoofddek achter met stapelbed
* personentransfer vanaf de parkeerplaats of station in Passau naar/van het schip
* uitgebreid ontbijtbuffet
* 3-gangenlunch of lunchpakket
* thee of koffie inclusief koek/cake/taart in de namiddag
* 4- of 5-gangendiner
* avondsnack
* alle havengelden
* reisleiding aan boord van het schip
* 2 x hydrojet massage (15 minuten) per hut
* gedetailleerde fietskaart en Engels- of Duitstalige routebeschrijving
* GPS-data op aanvraag
* meenemen eigen fiets mogelijk (geen korting)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinticket elk Nederlands of Belgisch Station-Passau v.v. incl. zitplaatsreservering € 310,- **
* extra nacht Passau voor de reis (op aanvraag)
* parkeerplaats Passau (onbewaakt, maar wel omheind) € 65,-
* huur toerfiets met 7 of 21 versnellingen incl. fietstas € 90,-
* huur e-bike incl. fietstas € 190,- 
* excursiepakket: concert Brucknerorgel in Linz, stadsrondrit per bus in Wenen en Boedapest en stadswandeling in Bratislava € 95,- 
* toeslag 2-persoonshut hoofddek v.a. € 185,-
* toeslag 2-persoonshut bovendek v.a. € 771,-
* toeslag 2-persoonshut promenadedek v.a. € 876,-

** let op: de treinreis is alleen mogelijk in combinatie met een extra nacht Passau voor de reis (i.v.m. de aankomsttijd in Passau)

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

voor deze reis gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden: 
tot 84 dagen voor vertrek: 10% annuleringskosten
van 83 tot 42 dagen voor vertrek: 50% annuleringskosten
van 41 tot 28 dagen voor vertrek: 70% annuleringskosten
van 27 tot 15 dagen voor vertrek: 90% annuleringskosten
vanaf 14 dagen voor vertrek: 100% annuleringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook