Fiets-vaarvakantie Passau-Boedapest-Passau per MS Primadonna

8 dagen
niveau 1
eigen vervoer óf
trein
vanaf € 749,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 30-09-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

unieke combinatie van een rivierscruise en een fietsvakantie
verblijf aan boord van de MS Primadonna
ontbijt, lunch, koffie met cake, diner en avondsnack inbegrepen

route: een overwegend vlak, geasfalteerd en vrijliggend fietspad, waar u fietst zonder hinder van gemotoriseerd verkeer. Per fietsdag wordt ca. 22-56 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 2
vertrek: vrijdag 20 en 27 mei, 3 juni, 22 juli, 19 en 26 augustus, 2 en 16 september. 
belangrijk: aan boord van de MS Primadonna zijn alleen volledig gevaccineerden welkom. Een negatieve test of herstelbewijs volstaat dus niet.

Varen over en fietsen langs de Donau met de MS Primadonna  
Een unieke combinatie van een riviercruise en een fietsvakantie die deze reis extra comfortabel maakt. Uw eigen hut aan boord, die met u meevaart terwijl u overdag lekker fietst langs de oevers van de Donau. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een breed vrijliggend fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europa’s langste rivier.

Vanuit de 3-rivieren-stad Passau brengt de Donau u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen. Via  de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, de stad die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was, en via Bratislava arriveert u tenslotte in Budapest. 

Wijnstreek Wachau
Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Cisterciënzer Abtei Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes.

Het cruiseschip MS Primadonna beschikt over 80 hutten, verdeeld over 3 dekken (hoofddek, bovendek en promenadedek), met eigen sanitair, tv en airco. Naast het restaurant is er een bar, een lounge met gezellige zitjes en een groot zonnedek. Aan boord bevindt zich tevens een whirlpool en een wellnes met o.a. een sauna.

COVID-maatregelen:
Aan boord van de MS Primadonna zijn alleen volledig gevaccineerden welkom. Een negatieve test of herstelbewijs volstaat dus niet.

 


 
 title=

Dag 1
naar Passau
Passau, aankomst per eigen vervoer, melden tot 16.00 uur bij het schip of bij de omheinde parkeerplaats van Donau Touristik. Transfer naar het schip (inclusief). Inschepen (mogelijk vanaf 15.00 uur) en welkomsthapje. Vertrek om ca. 17.00 uur naar Schlögen (aankomst om ca. 22.00 uur). 

Dag 2
Schlögen-Linz (fietstocht ca. 55 km/4,5 uur)
Van de Schlögener Schlinge fietst u door het Engtal bij Kaiserau naar Ottensheim en verder naar de hoofdstad van Oberösterreich, Linz. Vertrek om ca. 20.00 uur naar Tulln.

Dag 3
Tulln-Wenen (ca. 31 km/3 uur of 51 km 4 uur)
Mogelijkheid tot bezoek van het Egon-Schiele-Museum of de Gartenschau in Tulln. Aansluitend fietstocht van Tulln door het Wienerwald naar Kloster Neuburg en door naar Wenen. De fietsafstand van Tulln naar Wenen bedraagt 31 km. U kunt eventueel ook nog een fietstocht door Wenen maken van 20 km, Wenen is namelijk een prettige fietsstad. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om Wenen te voet te ontdekken. Na het diner om 20.30 uur is er een busexcursie (inclusief) door Wenen. Vertrek om 23.00 naar Komárno in Slowakije.
 

Dag 4
Komármo-Esztergom (56 km/5 uur)
Over een vrijliggend fietspad langs de Donau fietst u van het Slowaakse Komáron, door kleine dorpen en via Moca naar het Hongaarse Esztergom met zijn indrukwekkende kathedraal. Om ca. 18.00 uur vertrekt het schip via de Donauknie naar het prachtig verlichte Boedapest, aankomst om ca. 23.00 uur. 

Dag 5
Boedapest (stadstour en fietstocht)
Sightseeing tour door Boedapest (ca. 3 uur met 1,5 uur tijd om het centrum te verkennen, inclusief). In de middag fietstocht (ca. 22 km) naar het Margareteninsel, het prachtige recreatiegebied in het centrum van Boedapest. Vertrek om ca 17.00 uur naar Bratislava.

Dag 6
Bratislava & fietstocht Bratsilava - Devin (ca. 33 km/3 uur)
Begeleide stadstour door Bratislava (inclusief) en ’s middags per fiets over de Donauradweg naar Devin en via Schloss Hof weer terug naar Bratislava. Vertrek om ca. 17.00 naar Krems.

Dag 7
Krems-Pöchlarn (fietstocht ca. 48 km/4 uur)
Etappe langs de Donau naar Dürnstein met de mooie kasteelruïne. Via de wijnstadjes Weissenkirche en Spitz naar Melk, met de beroemde abdij. Om ca. 15.00 vertrek van Pöchlarn naar Passau. 

Dag 8
terugreis
Passau, aankomst van de MS Primadonna om ca. 9.00 uur. Na het ontbijt om ca. 10.00 ontschepen. Transfer naar de geparkeerde auto.

MS Primadonna

Tijdens deze reis verblijft u aan boord van de MS Primadonna. De MS Primadonna is de enige rivier-catamaran ter wereld. De boot heeft een glazen wand aan de voorzijde, er is een 60 meter lang glazen atrium, een receptie met glazen bodem waardoor u de rivier kunt zien, een panoramabar, een boordtheater voor 160 gasten en een zonnedek met whirlpool. Ook zijn er wellnessfaciliteiten zoals een sauna en een massageruimte. Het personeel van het uitstekende restaurant zorgt elke dag weer voor de maaltijden. Het schip bestaat uit 4 dekken.
 
Hoofddek Het onderste dek van het schip. Hier vindt u hutten met aparte bedden.
Bovendek Het middelste dek van het schip. Hier vindt u hutten met balkon, de entree, receptie, lift, atrium met comfortabele zitbanken, boordtheater en een wellness-ruimte
Promenadedek Het bovenste dek van het schip. Hier vindt u hutten met balkon, de lift, panoramabar met gezellige zitjes, informatiepunt van de boordleiding en het restaurant.
Zonnedek Op dit dek vindt u het zonnedek met stoelen en een whirlpool. Dit dek is bereikbaar via een trap en traplift.

  
Hutten

De MS Primadonna heeft in totaal 80 hutten. Alle hutten zijn buitenhutten. Deze zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 8 m² tot 16 m² groot. Er is keuze uit het hoofdek achterschip (beneden, stapelbedden), hoofddek (beneden, gewone bedden) en bovendek (boven gewone bedden).
 
2-persoonshut achterdek Alle hutten op het achterdek (het onderste dek, achterin) zijn buitenhutten met een niet te openen rond raam. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 8 m² groot. De hut beschikt over twee aparte bedden (stapelbedden), radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
2-persoonshut hoofddek Alle hutten op het hoofddek (het onderste dek) zijn buitenhutten met een niet te openen rond raam. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 12 m² groot. De hut beschikt over twee aparte bedden (1 bed en 1 sofabed), radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
2-persoonshut bovendek Alle hutten op het bovendek (het middelste dek) zijn buitenhutten met een balkon. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 16 m² groot. De hut beschikt over een 2-persoonsbed (aparte bedden), radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
2-persoonshut promenadedek Alle hutten op het bovendek (het bovenste dek) zijn buitenhutten met een balkon. De hutten zijn praktisch en sfeervol ingericht en zijn ca. 16 m² groot. De hut beschikt over een 2-persoonsbed (aparte bedden), radio, airconditioning, tv, telefoon, minibar en een ruime kast. De hutten hebben een douchecabine met wastafel, föhn en toilet.
  
  

  
  
Maaltijden
Deze reis is inclusief ontbijtbuffet (koud en warm), lunch (3-gangen indien u aan boord blijft of een lunchpakket voor onderweg), in de namiddag koffie/thee met gebak, diner (4-gangen keuzemenu) en een middernacht snack. Bij boeking kunt u tegen een toeslag een drankpakket bijboeken. Dit pakket bestaat uit onbeperkt wijn, bier, fris koffie en thee (zie het tabblad Data & Prijzen voor meer informatie).Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Vr 22-07-2022 (niet meer beschikbaar)
€ 899,-
Vr 19-08-2022 (niet meer beschikbaar)
€ 899,-
Vr 16-09-2022 (niet meer beschikbaar)
€ 749,-


inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonshut hoofddek achter met stapelbed
* parkeerplaats Passau (omheind) incl. bagagetransfer naar het schip
* welkomstsnack op de dag van aankomst
* uitgebreid ontbijtbuffet
* 3-gangen lunchbuffet of lunchpakket
* thee/koffie incl. koek/cake/taart in de namiddag
* 4-gangendiner
* dagelijks avondsnack
* alle havengelden
* gebruik toerfiets met 7 of 21 versnellingen incl. fietstas
* reisleiding aan boord van het schip
* 2 x hydrojet massage (15 minuten) per hut 
* 1 x scheerbeurt of haren laten wassen en drogen bij de kapper per hut
* rondrit Wenen by night
* sightseeing Budapest en Bratislava
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* GPS-data op aanvraag
* meenemen eigen fiets mogelijk (geen korting)
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinticket elk Nederlands of Belgisch Station-Passau v.v. incl. zitplaatsreservering € 198,- **
* extra nacht Passau voor de reis € 59,-
* toeslag huur e-bike € 88,-
* drankpakket (30 vouchers) voor wijn, bier, fris, koffie en thee € 109,-
* toeslag 2-persoonshut hoofddek 
* toeslag 2-persoonshut bovendek
* toeslag 2-persoonshut promenadedek
* reis- en annuleringsverzekering

** let op: de treinreis is alleen mogelijk in combinatie met een extra nacht Passau voor de reis (i.v.m. de aankomsttijd in Passau)

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten

voor deze reis gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden: 
tot 84 dagen voor vertrek: 10% annuleringskosten
van 83 tot 42 dagen voor vertrek: 50% annuleringskosten
van 41 tot 28 dagen voor vertrek: 70% annuleringskosten
van 27 tot 15 dagen voor vertrek: 90% annuleringskosten
vanaf 14 dagen voor vertrek: 100% annuleringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook