Singlereis Wandelen Wicklow & Dublin

7 dagen
niveau 2 van 3
vliegtuig
beoordeling: 8.4
vanaf € 975,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 28-06-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

ontbijt en diner in een lokale pub inbegrepen
uniek verblijf op de campus van de National University of Ireland Maynooth
uitsluitend 1-persoonskamers 

route: bijna vlak (dag 2 en 4) en glooiend tot heuvelachtig (dag 3, 5 en 6), over gemarkeerde wandelpaden. Per wandeldag wordt resp. 8, 21, 6 (evt. in Dublin), 18 en 12 km afgelegd.  
groep: minimaal 6 / maximaal 8 reizigers.

Van Dublin over de Wicklow Way naar Glendalough
De Ieren zelf noemen hun eigen land ’Eire’ en de hoofdstad Dublin ’Baile Atha Cliath’. Oud Gaelic taalgebruik dat we onderweg wel vaker tegenkomen, zoals in oude plaatsnamen en in objecten in het landschap. Het Ierland van de  21e eeuw is moderner: EU, euro en Engelssprekend! Maar op het platteland lijkt - verrassend genoeg? - het verleden nog niet helemaal plaats te hebben gemaakt voor de nieuwe tijd.

Meteen ten zuiden van Dublin, in de provincie - in Ierland ’county’ genoemd - Wicklow, beginnen de Wicklow Mountains. Maar eigenlijk met ’aanhalingstekens’ in het tweede woord want de toppen reiken er slechts tot zo’n 800 meter en de wandelpaden komen niet hoger dan een paar honderd meter boven zeeniveau. Het landschap is heuvelachtig: stijgingen en dalingen gaan meestal geleidelijk maar soms plotseling eventjes onregelmatig.  

De Wicklow Way, die zich door het heuvelgebied slingert, is Ierlands oudste langeafstandswandelpad. Het landschap wordt gekenmerkt door een lappendeken van bossen, akkers en weiden. In fraai onderhouden parken vindt u oude statige buitenhuizen: zogenaamde ’mansions’. Wicklow wordt ook wel de tuin van Ierland genoemd. De wandelroute start in Marlay Park in een van de buitenwijken van Dublin. Het hoogtepunt - eigenlijk opnieuw met ’aanhalingstekens’ -  is Glendalough, een bosrijke plek met een prachtig bergmeer, omringd door hoge bergtoppen met een middeleeuwse nederzetting met vroegchristelijke kerken. Niet voor niets was Ierland een van de eerste landen in noordwest Europa dat gekerstend werd (in de 5e eeuw) en is Saint Patrick († 461) de bekendste heilige van het land.

Dublin is niet de mooiste hoofdstad van Europa maar heeft toch een bepaalde aantrekkingskracht - iedereen wil er een keer geweest zijn. Een stad met zo'n 500.000 inwoners, maar heel uitgestrekt; eenvoudigweg omat woonflats ontbreken, Ieren willen nu eenmaal een huis op de grond en liefst vrijstaand! Een bijzondere plek om een stadsbezoek aan Dublin te beginnen (of te eindigen) is Phoenix Park, een stadspark van ruim 700 hectare groot, omzoomd door historische gebouwen en andere monumenten. Dat is een steenworp afstand van het echte centrum waar Trinity College en Dublin Castle de bekendste attracties zijn. Dublin huisvest ook een respectabel aantal musea, vaak elk met een eigen thema en collectie: writers, emigration, modern art, irish rock & roll, whisky, en ga zo maar door!

Het verblijf bij deze reis is op de campus van de National University of Ireland Maynooth, een provincieplaats ca. 15 kilometer buiten de ring van Dublin. Daar is het in de zomer vrij rustig omdat de (meeste) studenten tijdelijk huiswaarts zijn gekeerd. De universiteit stamt uit 1795 en is deels gevestigd in een historisch gebouwencomplex, uiteraard van binnen aangepast aan de moderne tijd. Omgeven door een fraaie tuin is er rust en ruimte - en dat op zo’n korte afstand van de hoofdstad!

"Failte a chur roimh" - Gaelic voor "welkom"- dat wensen u Ierland, County Wicklow en de University of Ireland Maynooth.

Dag 1
heenreis
U vliegt van Amsterdam naar Dublin met Aer Lingus. Na aankomst op de luchthaven van Dublin volgt de transfer per minibus naar Maynooth (ca. 45 minuten) waar we zullen verblijven tijdens deze singlereis.

Dag 2
Inleidende wandeling langs de kust (ca. 8 km/2,5 uur)
De wandeling is de zogenaamde Cliff Walk van Bray naar Greystones, een korte wandeling langs/boven Ierse Zee zuidelijk van Dublin met hier en daar uitzicht op mooie kliffen.
 

Dag 3
Wandeling van Roundwood naar Glendalough (ca. 12 km/4 uur)
De wandeling volgt de flank van de Paddock-heuvel naar Glendalough. Onderweg hebben we zicht op de meren bij Roundwood. In Glendalough vinden we de ruïnes van een vroeg-christelijke kloosternederzetting, gebouwd rond 2 meren en gesticht door Saint Kevin († 618). De plaats is gedurende vele eeuwen het centrum van het Ierse christendom geweest.

Dag 4
Wandeling van Marlay Park naar Knockree (ca. 21 km/7 uur).
Van het beginpunt van de Wicklow Way aan de zuidelijke stadsrand van Dublin wandelen we via Glencullen naar Knockree. Onderweg hebben we een prachtig uitzicht over de Ierse Zee.

 

Dag 5
Wandeling van Knockree naar Roundwood (ca. 18 km/6,5 uur)
Door een heuvelachtig landschap wandelen we naar Glencree River Valley en vervolgens via het prachtige bergmeer Loch Tay naar Roundwood.

Dag 6
Vrije dag in Maynooth
Een bezoek aan Dublin is een absolute aanrader! Er is een treinverbinding tussen Maynooth en Dublin (ca. 40 minuten, niet inbegrepen). In Dublin kunt u een stadswandeling (urban walk) door het centrum maken. Tijdens deze wandeling komt u o.a. langs Dublin Castle en Trinity College. Deze universiteit is de oudste hogere school van Ierland, gesticht in 1592. Het meest bekend is de Trinity College Library en die is met een collectie van meer dan 4,5 miljoen werken de grootste bibliotheek van Ierland. Natuurlijk zijn er meerdere plaatsen in de stad waar u van een heerlijk Iers Guinness-biertje kunt genieten.

Dag 7
terugreis
Transfer per minibus naar de luchthaven van Dublin (ca. 45 minuten) voor de vlucht van Dublin naar Amsterdam met Aer Lingus. Nadat we geland zijn nemen we afscheid van elkaar. Wie weet komt u elkaar nog eens tegen op een andere wandelreis voor singles!

Campus University of Ireland Maynooth

ligging: in Maynooth, een provincieplaatsje (bijna 15.000 inwoners) ca. 15 km buiten de ring van Dublin. Er is een frequente en directe verbinding per bus en trein naar het centrum van Dublin v.v. (ca. 40 minuten).
faciliteiten: receptie, social areas met zitjes binnen en buiten, ontbijtruimte Pugin Hall, supermarkt in de straat op ca. 200 m. afstand.
kamers: functionele 1-persoonskamers met wastafel met koud/warm water; overig sanitair (toilet en douche) zijn op de etage voor gedeeld gebruik (dames en heren gescheiden). 
maaltijden: uitgebreid continentaal ontbijt alle dagen inbegrepen op de campus; op 5 dagen (maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag, niet op vrijdag i.v.m. evt. bezoek aan Dublin) 3-gangendiner inbegrepen in pub-restaurant O’Neills in de Main Street (op 500 m afstand). Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Wo 09-08-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 1.015,-
Wo 16-08-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 1.015,-
Wo 23-08-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 995,-
Wo 30-08-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 975,-


inclusief:
* Amsterdam-Dublin v.v. Aer Lingus
* 6 overnachtingen in een 1-persoonskamer met gedeelde bad/douche en toilet 
* 6 x ontbijt en 5 x diner (geen diner op dinsdag)
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* Nederlandse route-uitleg
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* ruimbagage € 25,- per enkele reis (max. 20 kg)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* avondmaaltijd op vrijdag
* SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
8

Het waren mooie afwisselende routes waar we gewandeld hebben. En supermooie accommodatie waar we verbleven.

anoniem, reisperiode juli 2022
9

Prachtige wandelingen in een prachtig land. De reisleider had goede suggesties voor alternatieven her en der waardoor de wandelingen alleen maar beter werden. Accommodatie was ook bijzonder, simpel maar in een mooi gebouw en indrukwekkend universiteitsterrein. De groep was gezellig, het pub-eten simpel maar prima, het weer goed, kortom een hele fijne vakantie.

anoniem, reisperiode juli 2022
7

De wandeling van de 1e dag is perfect aangepast door de reisleider, een mooie kustwandeling in plaats van een geasfalteerde weg. de andere dagen loop je 3 etappes van de Wicklow Way, een mooi pad maar met weinig eetgelegenheden aan de route. Perfect opgelost door de reisleider Martin met busritje op en neer naar pub of even langs supermarkt. De campus van Maynooth is een mooie verblijfplaats, maar eigenlijk te ver weg van de wandelingen. Zo'n 1 uur weg en terug is gewoon te lang en je beleeft de dagen niet echt als pure wandeldagen.

Adrie van Rijsbergen, reisperiode juli 2022
10

Dit was een heerlijke vakantie. De campus was prachtig en echt een voorrecht om hier te overnachten. De wandelingen zijn schitterend en door kleine verfijningen van reisleider Martin zelfs nog mooier. Martin heeft ervoor gezorgd dat ik een totaal zorgeloze vakantie heb gehad en dat ik de mooiste stukjes van de omgeving heb gezien. Deze reis is echt een aanrader.

Wieke, reisperiode juli 2022
8

Wicklow way is een fijne kennismaking met Ierland: het wisselende landschap, het leven in de pub en een dagje Dublin.

anoniem, reisperiode juli 2022
8

anoniem, reisperiode juli 2022
8

Ierland verkennen door te wandelen is fantastisch, het weer was mooi en er was goed gezelschap. Het overnachtingsadres was prachtig, ook daar kun je in rondzwerven er omheen natuurlijk niet vergeten. Het was een geslaagde vakantie.

Rebecca van Garderen, reisperiode juli 2022
9

Sfeervolle accommodatie en prachtige wandelingen, op de eerste dag langs de kust en daarna op de Wicklow Way. Dagje Dublin met invulling naar eigen inzicht. Ik bezocht de National Gallery, prachtig museum.

anoniem, reisperiode juli 2022
9

Ierland is een mooi wandelland en dankzij de inspanningen van reisleider Martin is de vakantie een mooie ervaring geworden.

anoniem, reisperiode juni 2022
8

Verblijf in universiteit was heel bijzonder. De Wicklow Way wandelingen waren erg mooi. De eerste wandeling (Arthur way) was, door het vele asfalt, wat minder. Onze fantastische reisleider Martin dacht goed mee en gaf ook ruimte voor alternatieven. Bijvoorbeeld een mooie kustwandeling en tussendoor geweldige plekken om te lunchen.

Robin, reisperiode juni 2022
Een leuke wandelreis met een leuke groep mensen en prima begeleiding door Willemien. Twee vrij lange wandelingen, maar niet al te zwaar. Als extraatje: een dag Dublin
chris vlietstra
Het was een zeer geslaagde reis. De wandelingen prachtig en de verblijfslocatie heel sfeervol. Ook over de gids waren we zeer te spreken. Misschien een tip voor volgend jaar : het vervolg lopen van de Wicklow-way. En dan overnachten in een locatie die daar dichter in de buurt is. Anders worden de busreizen te lang. Er zijn zeker mensen in onze groep die dat leuk zouden vinden. F.A. Van den Broek
F.A. Van den Broek
19.07.2019 18:17:22 (77.160.184.105 / GB / / ICORNW / A. N. Schoneveld) Ierland en de Wicklow Way staat niet bij de mogelijkheden, maar die reis heb ik gedaan. Heerlijke week gehad. Het niveau van de groep was hoog. De derde wandeldag stopten we iets eerder omdat we dat zelf wilden, daardoor was de laatste dag wat langer. Op zich geen probleem, maar beter om de laatste dag een korte tocht te hebben om de opgravingen rustig te kunnen bekijken. Ons onderkomen lag wat verder van de route, maar was zo mooi dat dit het beste behouden kan blijven. Heerlijk om na twee dagen de dag naar Dublin te hebben, dat is een prettige afwisseling volgens mij. Ik heb maar een reis ingevuld omdat de juiste er niet bij staat.
A. Schoneveld
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook