Singlereis Wandelen Wicklow & Dublin

7 dagen
niveau 2 van 3
vliegtuig
beoordeling: 8.4
vanaf € 995,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
21-08-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

ontbijt en diner (diner: in de lokale pub O'Neills) inbegrepen
uniek verblijf op de campus van de National University of Ireland Maynooth
uitsluitend 1-persoonskamers 

route: vlak (dag 6) tot glooiend (dag 2) en heuvelachtig (dag 3, 4 en 5), over gemarkeerde wandelpaden. Per wandeldag wordt resp. 16, 12, 21, 18 en een flexibel aantal (evt. in Dublin) km afgelegd.  
groep: minimaal 6 / maximaal 8 reizigers.

Van Dublin over de Wicklow Way naar Glendalough
De Ieren zelf noemen hun eigen land ’Eire’ en de hoofdstad Dublin ’Baile Atha Cliath’. Oud Gaelic taalgebruik dat we onderweg wel vaker tegenkomen, zoals in oude plaatsnamen en in objecten in het landschap. Het Ierland van de  21e eeuw is moderner: EU, euro en Engelssprekend! Maar op het platteland lijkt - verrassend genoeg? - het verleden nog niet helemaal plaats te hebben gemaakt voor de nieuwe tijd.

Meteen ten zuiden van Dublin, in de provincie - in Ierland ’county’ genoemd - Wicklow, beginnen de Wicklow Mountains. Maar eigenlijk met ’aanhalingstekens’ in het tweede woord want de toppen reiken er slechts tot zo’n 800 meter en de wandelpaden komen niet hoger dan een paar honderd meter boven zeeniveau. Het landschap is heuvelachtig: stijgingen en dalingen gaan meestal geleidelijk maar soms plotseling eventjes onregelmatig.  

De Wicklow Way, die zich door het heuvelgebied slingert, is Ierlands oudste langeafstandswandelpad. Het landschap wordt gekenmerkt door een lappendeken van bossen, akkers en weiden. In fraai onderhouden parken vinden we oude statige buitenhuizen: zogenaamde ’mansions’. Wicklow wordt ook wel de tuin van Ierland genoemd. De wandelroute start in Marlay Park in een van de buitenwijken van Dublin. Het hoogtepunt - eigenlijk opnieuw met ’aanhalingstekens’ -  is Glendalough, een bosrijke plek met een prachtig bergmeer, omringd door hoge bergtoppen met een middeleeuwse nederzetting met vroegchristelijke kerken. Niet voor niets was Ierland een van de eerste landen in noordwest Europa dat gekerstend werd (in de 5e eeuw) en is Saint Patrick († 461) de bekendste heilige van het land.

Dublin is niet de mooiste hoofdstad van Europa maar heeft toch een bepaalde aantrekkingskracht - iedereen wil er een keer geweest zijn. Een stad met zo'n 500.000 inwoners, maar heel uitgestrekt; eenvoudigweg omdat woonflats ontbreken, Ieren willen nu eenmaal een huis op de grond en liefst vrijstaand! Een bijzondere plek om een stadsbezoek aan Dublin te beginnen (of te eindigen) is Phoenix Park, een stadspark van ruim 700 hectare groot, omzoomd door historische gebouwen en andere monumenten. Dat is een steenworp afstand van het echte centrum waar Trinity College en Dublin Castle de bekendste attracties zijn. Dublin huisvest ook een respectabel aantal musea, vaak elk met een eigen thema en collectie: writers, emigration, modern art, irish rock & roll, whisky, en ga zo maar door!

Het verblijf bij deze reis is op de campus van de National University of Ireland Maynooth, een provincieplaats ca. 15 kilometer buiten de ring van Dublin. Daar is het in de zomer vrij rustig omdat de (meeste) studenten tijdelijk huiswaarts zijn gekeerd. De universiteit stamt uit 1795 en is deels gevestigd in een historisch gebouwencomplex, uiteraard van binnen aangepast aan de moderne tijd. Omgeven door een fraaie tuin is er rust en ruimte - en dat op zo’n korte afstand van de hoofdstad!

"Failte a chur roimh" - Gaelic voor "welkom"- dat wensen ons Ierland, County Wicklow en de University of Ireland Maynooth.

Dag 1
heenreis
Amsterdam-Dublin met Aer Lingus. Na aankomst op de luchthaven van Dublin volgt de transfer per minibus naar Maynooth (ca. 45 minuten) waar we zullen verblijven tijdens deze singlereis.

Dag 2
Inleidende wandeling bij de kust (ca. 16 km/4,5 uur)
Deze wandeling is de zogenaamde Bog of Frogs Loop vanuit het vissersplaatsje Howth op het schiereiland Howth. Dat landeinde aan de Ierse Zee is vermaard vanwege de spectaculaire kliffen, waar deze route wel 4-5 kilometer lang precies boven loopt, en dat zo prachtige uitzichten in de verte en de diepte (maar zonder risico's) garandeert.

 

Dag 3
Wandeling van Roundwood naar Glendalough (ca. 12 km/4 uur)
Deze wandeling volgt de flank van de Paddock-heuvel naar Glendalough. Onderweg hebben we zicht op de meren bij Roundwood. In Glendalough vinden we de ruïnes van een vroeg-christelijke kloosternederzetting, gebouwd rond twee meren en gesticht door Saint Kevin († 618). De plaats is gedurende vele eeuwen het centrum van het Ierse christendom geweest.

Dag 4
Wandeling van Marlay Park naar Knockree (ca. 21 km/7 uur).
Van het beginpunt van de Wicklow Way aan de zuidelijke stadsrand van Dublin wandelen we via Glencullen naar Knockree. Onderweg hebben we een prachtig uitzicht over de Ierse Zee.

 

Dag 5
Wandeling van Knockree naar Roundwood (ca. 18 km/6,5 uur)
Door een heuvelachtig landschap wandelen we naar Glencree River Valley en vervolgens via het prachtige bergmeer Loch Tay naar Roundwood.

Dag 6
Vrije dag in Maynooth
Een bezoek aan Dublin is een absolute aanrader! Er is een treinverbinding tussen Maynooth en Dublin (ca. 40 minuten, niet inbegrepen). In Dublin kunt u een stadswandeling (urban walk) door het centrum maken. Tijdens deze wandeling komt u o.a. langs Dublin Castle en Trinity College. Deze universiteit is de oudste hogere school van Ierland, gesticht in 1592. Het meest bekend is de Trinity College Library en die is met een collectie van meer dan 4,5 miljoen werken de grootste bibliotheek van Ierland. En natuurlijk zijn er vele plaatsen in de stad waar u van een heerlijk Iers Guinness-biertje kunt genieten.

Dag 7
terugreis
Transfer per minibus naar de luchthaven van Dublin (ca. 45 minuten). Dublin-Amsterdam met Aer Lingus. Na aankomst nemen we afscheid van elkaar en eindigt deze wandelreis voor singles!

Campus University of Ireland Maynooth

ligging: in Maynooth, een provincieplaatsje (bijna 15.000 inwoners) ca. 15 km buiten de ring van Dublin. Er is een frequente en directe verbinding per bus en trein naar het centrum van Dublin v.v. (ca. 40 minuten).
faciliteiten: receptie, social areas met zitjes binnen en buiten, ontbijtruimte Pugin Hall, supermarkt in de straat op ca. 200 m. afstand.
kamers: vertrekdata 24.07, 31.07, 07.08, 14.08, 21.08, 11.09: functionele 1-persoonskamers met wastafel met koud/warm water; overig sanitair (toilet en douche) zijn op de etage voor gedeeld gebruik (dames en heren gescheiden), vertrekdata 17.07, 28.08, 04.09: eigen sanitaire faciliteiten op de kamer. 
maaltijden: uitgebreid continentaal ontbijt alle dagen inbegrepen op de campus; op 5 dagen (woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag; niet op maandag i.v.m. evt. bezoek aan Dublin) 3-gangendiner inbegrepen in pub-restaurant O’Neills in de Main Street (op 500 m afstand). Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Wo 17-07-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 1.215,-
Wo 24-07-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 995,-
Wo 31-07-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 995,-
Vertrekgarantie
Wo 07-08-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 995,-
Vertrekgarantie
Wo 14-08-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 995,-
Vertrekgarantie
Wo 21-08-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 995,-
Vertrekgarantie
Wo 28-08-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 1.215,-
Wo 04-09-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 1.215,-
Wo 11-09-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 995,-


inclusief:
* Amsterdam-Dublin v.v. Aer Lingus incl. 20 kg ruimbagage
* 6 overnachtingen in een 1-persoonskamer met gedeelde bad/douche en toilet of met eigen faciliteiten (afhankelijk van vertrekdatum, zie: Accommodatie(s))
* 6 x ontbijt en 5 x diner (geen diner op maandag)
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* Nederlandse route-uitleg

exclusief:
* avondmaaltijd op maandag
* SGR en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
8

Mooie bijzondere accommodatie met mooi park, maar sanitair ( op de gang)heeft een update nodig: 5 x drukken voordat het toilet doorspoelt, douche 's ochtends koud. Ontbijt: alleen zoet beleg.. Ligging: mooi centraal. Wandelingen: erg mooi! kleine groep van 8 personen: perfect!!!

anoniem, reisperiode augustus 2023
8

Was een gezellige vakantie. De accomodatie was wat minder doordat er geen douce en toilet in de kamer was. Martin is een goede reisleider die zijn nick naam heeft waargemaakt door mooi weer te regelen door het programma hier en daar wat te wijzigen.

Richard Habes, reisperiode augustus 2023
8

De reis maar Ierland was mooi, prachtige tochten, mooi land. Reisleider spande zich in om een goed programma aan te bieden. De Campus is nostalgisch om te verblijven, prima kamers, maar de douche en toiletruimte was zeer gedateerd. Een aanbod om Iets meer betalen voor eigen badruimte wat daar wel mogelijk is, had ik achteraan wel fijn gevonden. Wanneer er weer een reis naar Ierland in een ander gedeelte van het land wordt aangeboden, ben ik zeker van de partij. Gr Rina

Rina Niemeijer, reisperiode augustus 2023
7

De Universiteit heeft een oud en nieuw deel. Aan het oude deel is onderhoud nodig. Gammele toiletten. Regelmatig koud water om te douchen. En de deuren v d kamers knallen erg hard dicht. Wel sfeervol en dicht bij het ontbijt.

anoniem, reisperiode juli 2023
9

Een leuke, gevarieerde en goed verzorgde reis door een prachtig stuk van Ierland. Iedere dag was bijzonder.

anoniem, reisperiode juli 2023
8

Dankzij de deelnemers en de reisleider heb ik een hele toffe vakantie gehad.

anoniem, reisperiode juli 2023
7

Mooie wandelvakantie met afwisselende routes in een mooi land met zeer aardige bewoners. Met als afsluiting een dagje Dublin. Een kleine groep van 8 wandelaars vond ik fijn. Het avondeten in een pub was niet bijzonder, maar voldeed. Reisleider Martin bereidde alles goed voor en hield rekening met het weer en de behoefte van de wandelaars en bracht ook nieuwe dingen in, buiten het officiële programma. Hij is wel erg aanwezig, is minder goed in luisteren en laat duidelijk zijn voorkeur blijken voor bepaalde reisgenoten.

anoniem, reisperiode juli 2023
8

Leuke groep reisgenoten; hele goede, professionele reisleider; elke dag lekker eten; mooie natuur en vriendelijke bevolking. Echt een aanrader!

anoniem, reisperiode juli 2023
9

Ik wist niet dat er in 2 dagen zóveel regen kon vallen... Toch een TOP-week gehad. Willemien is een fantastische reisleidster, mooie locatie voor overnachting/ontbijt en 's avonds heerlijk eten in dd plaatselijke pub. We hadden 4 leuke wandeldagen en afgesloten met een dagje Dublin. Goede combinatie en genoten van de mooie natuur.

Marike Moolhuijzen, reisperiode juli 2023
9

Práchtige wandel/klim reis in de Wicklow Mountains en langs de kust. Helaas enkele dagen behoorlijk regen gehad, maar de natuur en de routes zijn zó mooi, dat de regen bijna niet uitmaakt. Leuke mensen, mooi onderkomen en een fantástische ervaring

anoniem, reisperiode juli 2023
7

Ik heb een goede vakantie gehad. Het is echt afhankelijk van het weer. De omgeving is prachtig en groen. Helaas wel lang in het busje. Zou leuk zijn afwisseling in pub eten. Jammer dat je niet kunt inchecken van tevoren. Je Moet lang in de rij heen en terg

Caroline wulp , reisperiode juli 2023
10

anoniem, reisperiode juli 2023
9

Prachtige reis met goede prijs/ kwaliteit verhouding.Fijne gids! Weer voor herhaling vatbaar!!

Mieke van de Laar deBakker, reisperiode juli 2023
8

Heerlijke wandelreis met een Iers gevoel voor zon en regen, weidsheid van het landschap, oubolligheid van de kloosterontbijtzaal, goed pubfood met Guinness, en moderniteit van de hotelkamers.

Marjolein, reisperiode juli 2023
9

anoniem, reisperiode juli 2023
9

anoniem, reisperiode juni 2023
8

Goed georganiseerd, prima reisbegeleiding, mooie (wel pittige) wandelingen, lekker en gezellig (leuke muziek!) eten in de pub, prima ontbijt op de campus. Soms wat lawaaiige studenten ‘s nachts. Aanbevelenswaardige reis!

anoniem, reisperiode juni 2023
9

Een prachtige reis, waarbij je een goede indruk krijgt van dit deel van Ierland. De reisleidster was top, gaf goede info en was zeer flexibel wat betreft de wensen van de groep. De start en eindpunten van de wandelingen lagen wel verder weg, zeker een uur rijden. We verbleven in het nieuwe gedeelte van de campus. Het grote pluspunt daarvan was dat elke kamer een eigen douche en toilet had. Nadeel;een betonnnen complex,met veel nachtelijke straatgeluiden.

Lia Groeneveld, reisperiode juni 2023
9

Een fantastische Ierland reis op een zeer mooie locatie! Ik geniet er nog van na nu ik er over schrijf-:) De wandelingen in de wicklow mountains waren afwisselend en ademend mooi! De reisleiding was echt top. Ze wist heel mooi over het land te vertellen en dat was leuk en leerzaam. En... ze anticipeerde heel mooi op situaties waarbij het bijv....nodig was om de route aan te passen/ in te korten. (waren ook een paar kleine min puntjes in de accommodatie) Maar...'t is dan ook geen 3 /4 sterren hotel. Maar... dat heeft ook wel weer zo zijn charmen en maak deze reis tov aan de reisorganisaties goed betaalbaar. Tip: Misschien een idee om een Ierland reis aan de zuidwestland kant van het land te organiseren. Met zijn ruige kliffen en rotspartijen aan de atlantische oceaan. (ring of carry!) Of de grootsheid van de Mourne mountains in noord-ierland in combinatie met een dag je Belfast.

Michel Sardha, reisperiode juni 2023
8

Het waren mooie afwisselende routes waar we gewandeld hebben. En supermooie accommodatie waar we verbleven.

anoniem, reisperiode juli 2022
9

Prachtige wandelingen in een prachtig land. De reisleider had goede suggesties voor alternatieven her en der waardoor de wandelingen alleen maar beter werden. Accommodatie was ook bijzonder, simpel maar in een mooi gebouw en indrukwekkend universiteitsterrein. De groep was gezellig, het pub-eten simpel maar prima, het weer goed, kortom een hele fijne vakantie.

anoniem, reisperiode juli 2022
7

De wandeling van de 1e dag is perfect aangepast door de reisleider, een mooie kustwandeling in plaats van een geasfalteerde weg. de andere dagen loop je 3 etappes van de Wicklow Way, een mooi pad maar met weinig eetgelegenheden aan de route. Perfect opgelost door de reisleider Martin met busritje op en neer naar pub of even langs supermarkt. De campus van Maynooth is een mooie verblijfplaats, maar eigenlijk te ver weg van de wandelingen. Zo'n 1 uur weg en terug is gewoon te lang en je beleeft de dagen niet echt als pure wandeldagen.

Adrie van Rijsbergen, reisperiode juli 2022
10

Dit was een heerlijke vakantie. De campus was prachtig en echt een voorrecht om hier te overnachten. De wandelingen zijn schitterend en door kleine verfijningen van reisleider Martin zelfs nog mooier. Martin heeft ervoor gezorgd dat ik een totaal zorgeloze vakantie heb gehad en dat ik de mooiste stukjes van de omgeving heb gezien. Deze reis is echt een aanrader.

Wieke, reisperiode juli 2022
8

Wicklow way is een fijne kennismaking met Ierland: het wisselende landschap, het leven in de pub en een dagje Dublin.

anoniem, reisperiode juli 2022
8

anoniem, reisperiode juli 2022
8

Ierland verkennen door te wandelen is fantastisch, het weer was mooi en er was goed gezelschap. Het overnachtingsadres was prachtig, ook daar kun je in rondzwerven er omheen natuurlijk niet vergeten. Het was een geslaagde vakantie.

Rebecca van Garderen, reisperiode juli 2022
9

Sfeervolle accommodatie en prachtige wandelingen, op de eerste dag langs de kust en daarna op de Wicklow Way. Dagje Dublin met invulling naar eigen inzicht. Ik bezocht de National Gallery, prachtig museum.

anoniem, reisperiode juli 2022
9

Ierland is een mooi wandelland en dankzij de inspanningen van reisleider Martin is de vakantie een mooie ervaring geworden.

anoniem, reisperiode juni 2022
8

Verblijf in universiteit was heel bijzonder. De Wicklow Way wandelingen waren erg mooi. De eerste wandeling (Arthur way) was, door het vele asfalt, wat minder. Onze fantastische reisleider Martin dacht goed mee en gaf ook ruimte voor alternatieven. Bijvoorbeeld een mooie kustwandeling en tussendoor geweldige plekken om te lunchen.

Robin, reisperiode juni 2022
Een leuke wandelreis met een leuke groep mensen en prima begeleiding door Willemien. Twee vrij lange wandelingen, maar niet al te zwaar. Als extraatje: een dag Dublin
chris vlietstra
Het was een zeer geslaagde reis. De wandelingen prachtig en de verblijfslocatie heel sfeervol. Ook over de gids waren we zeer te spreken. Misschien een tip voor volgend jaar : het vervolg lopen van de Wicklow-way. En dan overnachten in een locatie die daar dichter in de buurt is. Anders worden de busreizen te lang. Er zijn zeker mensen in onze groep die dat leuk zouden vinden. F.A. Van den Broek
F.A. Van den Broek
19.07.2019 18:17:22 (77.160.184.105 / GB / / ICORNW / A. N. Schoneveld) Ierland en de Wicklow Way staat niet bij de mogelijkheden, maar die reis heb ik gedaan. Heerlijke week gehad. Het niveau van de groep was hoog. De derde wandeldag stopten we iets eerder omdat we dat zelf wilden, daardoor was de laatste dag wat langer. Op zich geen probleem, maar beter om de laatste dag een korte tocht te hebben om de opgravingen rustig te kunnen bekijken. Ons onderkomen lag wat verder van de route, maar was zo mooi dat dit het beste behouden kan blijven. Heerlijk om na twee dagen de dag naar Dublin te hebben, dat is een prettige afwisseling volgens mij. Ik heb maar een reis ingevuld omdat de juiste er niet bij staat.
A. Schoneveld
inclusief:
* Amsterdam-Dublin v.v. Aer Lingus incl. 20 kg ruimbagage
* 6 overnachtingen in een 1-persoonskamer met gedeelde bad/douche en toilet of met eigen faciliteiten (afhankelijk van vertrekdatum, zie: Accommodatie(s))
* 6 x ontbijt en 5 x diner (geen diner op maandag)
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* Nederlandse route-uitleg

exclusief:
* avondmaaltijd op maandag
* SGR en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook