Top 10 vakantiebestemmingen in Europa

Bij Aktiva Tours krijgen we vaak vragen als: “Welke landen moet je gezien hebben in Europa?” en “Wat zijn de mooiste landen in Europa”? Voor wie er niet van houdt om naar vakantiebeurzen te gaan en graag surfend op internet inspiratie op doet hebben we speciaal deze blog: Top 10 vakantiebestemmingen in Europa geschreven!

De mooiste vakantiebestemmingen in Europa

Tuurlijk, zoveel mensen zoveel wensen. Voor de één is een wervelende wereldstad een topbestemming, de ander beleeft zijn droomvakantie juist midden in de natuur. Deze top 10 vakantiebestemmingen in Europa hebben we samengesteld op basis van onze ervaringen en op basis van onze passie en die van onze reizigers: fietsen en wandelen.

Top 10 vakantiebestemmingen in Europa:

  1. De Alpen
  2. Toscane
  3. Het groene hart van Frankrijk
  4. Zakynthos
  5. Het Zwarte Woud
  6. Andalusië
  7. De Ardennen
  8. Madeira
  9. De Kroatische kust
  10. Kent

1. De Alpen

De Alpen strekken zich uit over Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Frankrijk. En zelfs een stukje over Duitsland en Slovenië. Met maar liefst 128 bergreuzen waarvan de top op meer dan 4.000 meter hoogte ligt, is deze bergketen een magneet voor actieve vakantieliefhebbers. Mountainbiken, bergwandelen, skiën, langlaufen, rodelen, maar ook canyoning, deltavliegen en paragliden… elke sporter is in zijn/haar element in de Alpen.

Leuk om te weten is dat er de laatste jaren veel geld en tijd is geïnvesteerd om nóg meer mensen op een ontspannen manier kennis te laten met de Alpen. Bijvoorbeeld door de aanleg van bergtunnels, bruggen en trajecten. Onlangs nog trotseerden wij op een vrij ontspannen manier (met soms wat pijn in de kuiten, dat kunnen we niet ontkennen) de Alpen per fiets via de Alpe Adria Radweg. Een perfecte combinatie van bergen & strand.

2. Toscane

Van Toscane gaat ons vakantiehart altijd sneller kloppen. Deze streek in het hart van Italië is een gebied vol cultuursteden, groene heuvels, cipressen, karakteristieke boerderijen en heerlijke wijnen. Eén van de hoogtepunten van Toscane is Florence, de geboorteplaats van de Renaissance, met wereldberoemde bezienswaardigheden als de Ponte Vecchio en de Duomo.

Ook tof: een wandeling óver de stadsmuur van Lucca. En uiteraard mag het bekende kiekje bij de Toren van Pisa niet ontbreken. Of relax in de valleien vol wijnranken en proef de smakelijke Chianti. Tip van Aktiva Tours: combineer Toscane met de Cinque Terre voor een vakantie vol kleur en onvergetelijke plaatjes.

3. Het groene hart van Frankrijk

Wie houdt van levendige steden en veel vertier zal zeggen dat in Le Berry en de Bourbonnais maar weinig te beleven valt. Maar juist het wegvallen hiervan maakt voor ons het groene hart van Frankrijk zo mooi. Het is vooral veel groen wat u in de Berry en Bourbonnais ziet. Onderbroken door slaperige dorpen, romaanse kerken en wijngaarden.

Tijdens een dagetappe te voet of op de fiets kan het zomaar zijn dat je helemaal niemand tegenkomt. Perfect dus als u Frankrijk in alle rust wilt beleven en tijdens een actieve vakantie écht wilt onthaasten.

4. Zakynthos

Zakynthos is een prachtig eiland in Griekenland en behoort wat ons betreft tot de mooiste vakantiebestemmingen in Europa. Het eiland biedt uitgestrekte bergachtige gebieden, groene valleien en schilderachtige kustpaden. Bewonder de heldere blauwe zee en de spectaculaire grotten, waaronder de beroemde Navagio-baai. Of wandel op Zakynthos door de pittoreske dorpjes vol witgekalkte huizen en geniet van de lokale gastronomie.

Zakynthos is een echte traktatie voor liefhebbers van wandelen en fietsen en garandeert onvergetelijke vakantie-ervaringen. Tip: Zakynthos laat zich gemakkelijk combineren met de Ionische Eilanden Ithaka en Kefalonia. Vanwege de kleinschaligheid van de eilanden en de goede veerdiensten kunt u met gemak drie eilanden in één week verkennen.

5. Het Zwarte Woud

Eén van de meest uitdagende streken in Europa voor wandelaars is het Zwarte Woud in Zuid-Duitsland. Met ruim 24.000 kilometer (!) aan wandelpaden door bossen, langs beekjes en meren en over bergen is dit met recht een wandelparadijs.

De route waar wij van Aktiva Tours het meest van onder de indruk zijn – en dat was lastig kiezen – is de Schluchtensteig, die u langs de meest spectaculaire kloven en uitzichten van het Zwarte Woud leidt. De route is niet alleen adembenemend mooi, maar ook een echte uitdaging. Durft u deze uitdaging aan?

6. Andalusië

Andalusië is zo’n streek waar elke dag weer een compleet andere vakantie is. Fiets langs de kust, wandel over de flanken van de Sierra Nevada, rijg met een huurauto de karakteristieke pueblos blancos (witte dorpjes) aaneen en relax op het strand van de Costa del Sol.

Niet te missen hoogtepunten zijn het beroemde Alhambra in Granada en oude Moorse steden als Córdoba en Sevilla. Vakantie in Andalusië betekent ook lekker tapas, churros en sherry proeven en de vurige Flamenco dansen. Voelt u die vakantiekriebels ook al?

Bent u benieuwd naar de mooiste wandelroutes in Andalusië? Lees dan onze blog: Wandelen in Andalusië.

7. De Ardennen

Dacht u dat de Ardennen zich alleen in België bevonden? Dan wordt het tijd dat u de wandelschoenen aantrekt voor een kennismaking met het Luxemburgse gedeelte van de Ardennen. Een onbedorven landschap met wilde bossen, beekjes, ravijnen en plateaus met vergezichten. Wandelpaden vol avontuur nodigen uit om te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek en puur te genieten.

Neem de tijd, lunch of pauzeer bij een watermolen, ruïne of kasteel en sluit de dag af met heerlijke lokale gerechten en dranken. Hoe klein ook, de Luxemburgse Ardennen behoren voor wandelaars zeker tot de top 10 vakantiebestemmingen Europa.  

8. Madeira

Pluk de dag op Madeira, een bloemeneiland in de Atlantische Oceaan. Naast de overweldigende bloemenpracht kenmerkt het eiland zich ook door imposante rotsen en prachtige baaien. Het binnenland is een waar wandelparadijs met vele goed onderhouden wandelroutes langs levada’s, de irrigatiekanalen van Madeira. Toffe routes zijn die langs de watervallen van het Queimadas woudpark en de geurende sinaasappelbomen en orchideeën van Madeira Botanical Gardens in Funchal.

Maar wat ons betreft het letterlijke én figuurlijke hoogtepunt is de Pico Ruivo (1.860m). Een heerlijke bestemming voor elk jaargetijde, dankzij het subtropische klimaat.

9. De Kroatische kust

Wanneer een stad of streek wordt gebruikt in een film of serie, weet je dat het een fantastische plek betreft. Zulke steden en plekken vindt u aan de Kroatische Kust, die het decor vormden voor Game of Thrones, een van de populairste televisieseries aller tijden. Meest bekend is de stad Dubrovnik, waar een wandeling over de stoere 2 kilometerlange stadsmuren een echte aanrader is. En de witte stad Split met het immense Paleis van Diocletianus.

Naast veel cultuur en historie bezitten beide steden ook een gezellig stadshart met volop terrassen. Nog in vogelvlucht wat andere aanraders aan de Kroatische kust: Poreç, Rovinj, Trogir en – wat verder landinwaarts maar zeker wat uurtjes rijden waard – de Plitvice Meren met zijn 1.000 tinten groen en bijna 100 watervallen.

10. Kent

Misschien had u deze Engelse streek niet in dit rijtje verwacht. Kent is wat dat betreft een van de originele vakantiebestemmingen in Europa. Niet alleen wij vinden Kent een aantrekkelijke streek, ook de Britten zelf gaven een deel van hier de naam ‘Area of Outstanding Beauty’. Alles wat typisch Engels is ligt hier voor uw voeten: kastelen en landhuizen, parken en tuinen en sfeervolle pubs.

Bezoek zeker Canterbury, een middeleeuws aandoend stadje met hobbelige straatjes, typisch Engelse vakwerkhuizen, een vooraanstaande universiteit en als blikvanger een enorme kathedraal. Wie zich eens écht wil laten verrassen, boekt een vakantie naar Kent.

Bezoek de mooiste vakantiebestemmingen in Europa met Aktiva Tours

Bij Aktiva Tours kunt u vertrouwd, voordelig en compleet naar de mooiste vakantiebestemmingen van Europa reizen. Onze reisspecialisten hebben voor u de beste routes uitgestippeld en selecteren altijd comfortabele accommodaties, zodat u zonder zorgen kunt genieten van uw vakantie. Bij Aktiva Tours bieden we verschillende soorten reizen aan, waaronder fietsvakanties, wandelvakanties en singlereizen.

Mocht u vragen hebben over onze reizen of wilt u graag meer informatie, dan staan onze medewerkers graag voor u klaar. U kunt contact opnemen met ons via e-mail info@aktivatours.nl of telefonisch op het nummer +31 (0)88 633 20 60.

Laat ons u helpen bij het vinden van de perfecte vakantie die aansluit bij al uw wensen en verwachtingen.

Ervaringen van reizigers

Reizigers beoordelen ons gemiddeld met een:
9,3

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week onze digitale nieuwsbrief met reistips en weetjes!