Wandelvakantie Via Francigena - deel 1 - van Lucca naar Siena

8 dagen
niveau 2.5 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8.5
vanaf € 769,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
01-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

wandelen door het schitterende Toscaanse landschap
met San Gimignano en Siena
verblijf in kleine familiehotels inclusief ontbijt
route: de Via Francigena is uitstekend gemarkeerd door middel van een rood-witte markering en gaat grotendeels over boswegen en onverharde wandelpaden, in Italië 'strade bianche' genaamd. Per dag wordt er ca. 12 tot 29 km afgelegd. De dalingen, stijgingen en dagafstanden zijn soms flink, u dient dus over een goede conditie te beschikken en wandelervaring te hebben.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 1 april t/m 31 oktober

Wandelen door het glooiende Toscaanse landschap
De Via Francigena is een van de oudste pelgrimspaden in Europa. Het is een middeleeuws netwerk van wegen dat reizigers van de Britse eilanden, de Lage Landen en Frankrijk naar Rome leidde. Tijdens deze reis volgt u de pelgrimsweg van Lucca naar Siena over een route die bekendere plaatsen, zoals Siena en San Gimignano, combineert met prachtige gehuchten zoals San Miniato. Over grotendeels onverharde wandelpaden geniet u van prachtige uitzichten, afgewisseld met dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. 

Dag 1
Heenreis
Op eigen gelegenheid reist u naar het starthotel in Lucca. Zorg voor een vroege aankomst zodat u nog voldoende tijd heeft om een bezoek te brengen aan deze prachtige stad met haar smalle straatjes. Bijzonder zijn de stadsmuren. Deze werden in de 15e eeuw gebouwd en verkeren nog in uitstekende staat. Een wandeling over de muren is de ideale manier om een indruk te krijgen van het historische stadshart. Natuurlijk brengt u daarna een bezoek aan dé trekpleisters als de San Martino-kathedraal, het ovaalvormige Piazza dell’Anfiteatro en de Guinigi-toren met zijn unieke daktuin. Het diner is vanavond niet inbegrepen. U kunt dus een leuk restaurant uitkiezen uit de vele restaurants die de stad rijk is.

Noot: Indien u wenst kunnen wij voor u de retourvlucht van Amsterdam naar Pisa en de transfer tussen de luchthaven en het hotel voor u regelen. U kunt dit bij boeking aan ons doorgeven via het veld 'opmerkingen'. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om de prijs te bespreken.

Dag 2
Altopascio - San Miniato (ca. 29 km/7 uur, 250 meter stijgen en 115 meter dalen)
In Lucca stapt u op de trein naar Altopascio, vanwaar uw wandeltocht begint. Terwijl u Altopascio achter u laat loopt u over een prachtig deel van de oorspronkelijk geplaveide Via Francigena, omgeven door bossen. Geniet van een panoramisch uitzicht op het oude dorp Fuceccio. De route gaat verder langs de oever van de rivier de Arno naar San Miniato. De belangrijkste bezienswaardigheid is de vesting, oftewel de 'Rocca di Federico II', gelegen bovenop de hoogste heuvel van San Miniato. Vanuit hier heeft u een mooi uizicht over het dal van de Arno en bij mooi weer kunt u zelfs de zee zien liggen. Diner op eigen gelegenheid.

Dag 3
San Miniato - Gambassi (ca. 24 km/7 uur, 400 meter stijgen en 200 meter dalen)
Vanuit San Miniato loopt u verder via een spectaculaire route door het typische landschap van de Val d'Elsa. U wandelt afwisselend door kastanje- en eikenbossen, wijngaarden en olijfgaarden naar Gambassi Terme, het kuuroord dat al sinds de oudheid bekend staat om zijn thermale baden. Het diner vanavond is inbegrepen.

Dag 4
Gambassi - San Gimignano (ca. 13,5 km/6 uur, 350 meter stijgen en 350 meter dalen)
Vandaag geniet u van de prachtige omgeving van de Chianti-streek. Voordat u naar de dorpjes Collemuccioli en Pieve di Cellole wandelt, moet u even stoppen voor een bezoek aan het heiligdom in Pancole. Vervolgens verder naar het vestingstadje San Gimignano, dat schitterend gelegen is op een heuvel. De renaissancetorens van het stadje domineren al van ver de horizon. Diner op eigen gelegenheid.

Dag 5
San Gimignano - Colle Val d'Elsa (ca. 12 km/6 uur, 150 meter stijgen en 300 meter dalen)
De wandeling van vandaag voert u over een prachtig pad van de Via Francigena door de Toscaanse heuvels waar de olijf- en wijngaarden met cipressen worden afgewisseld door bossen en graanvelden. Onderweg kunt u een kleine omweg maken om de fascinerende abdij van Santa Maria a Coneo uit de 11e eeuw te bezoeken. Een laatste klimmetje brengt u naar het eindpunt van deze wandeling, Colle Val d'Elsa. Diner op eigen gelegenheid.

Dag 6
Colle Val d'Elsa - Monteriggioni (ca. 16 km/4 uur, 220 meter stijgen en 100 meter dalen)
Vanuit Gracciano steekt u de Pieve a Elsa over en wandelt u naar de oude Etruskische baden van Caldane. Na een kort bezoek wandelt u verder langs de romaanse kerk van Strove en de Abbadia a Isola naar Monteriggioni met zijn opvallende kroon van torens. Vanavond is het diner inbegrepen.

Dag 7
Monteriggioni - Siena (ca. 20 km/6 uur, 300 meter stijgen en 250 meter dalen)
De laatste etappe van deze reis voert over onverharde paden door de Montagnola Senese, een heuvelachtig gebied. Onderweg komt u langs het bijzondere Castelli della Chiocciola en via de bossen van Renai loopt u door de Porta Camollia het schitterende Siena binnen. Siena is gebouwd op een heuvel, vol kleine smalle straatjes en een groot aanbod aan monumenten, paleizen en kerken. De Piazza del Campo, het schelpvormige centrale plein in de stad, wordt niet zonder reden vaak het mooiste plein van Italië genoemd. Op het plein vinden we o.a. het Palazzo Pubblico, een paleis in gotische stijl dat werd gebouwd tussen 1297 en 1310. Het paleis doet nog steeds dienst als stadhuis. Diner op eigen gelegenheid.

Dag 8
Terugreis
Na het ontbijt komt er een einde aan uw wandelvakantie en reist u op eigen gelegenheid met het openbaar vervoer terug naar uw geparkeerde auto in Lucca. 

Noot: Indien u wenst kunnen wij voor u een privétransfer tussen Siena en Lucca regelen. U kunt dit bij boeking aan ons doorgeven via het veld 'opmerkingen'. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om de prijs te bespreken.

 

Wandelvakantie Via Francigena - deel 1 - van Lucca naar Siena

Tijdens deze reis verblijft u in 3- en 4-sterrenhotels of in een agriturismo (in enkele kleine dorpjes zijn geen hotels beschikbaar). Sommige hotels beschikken over een eigen zwembad en restaurant. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. Hieronder vindt u de meestgebruikte accommodaties tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s)
dag 1 Lucca Hotel Rex
dag 2 San Miniato Alto Hotel San Miniato
dag 3 Gambassi Terme Ostello Sigerico
dag 4  San Gimignano Hotel La Cisterna
dag 5 Colle Val d'Elsa Arnolfo B&B
dag 6 Monteriggioni Hotel Il Piccolo Castello
dag 7 Siena Hotel Chiusarelli


jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 |
inclusief:
* 7 nachten verblijf in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt
* 2 x diner (dag 3 en 6)
* bagagetransfer van hotel naar hotel
* u ontvangt bij deze reis geen routebeschrijving, u volgt de route via een app en heeft dus een smartphone nodig voor deze reis

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer v.a. € 480,-

exclusief:
* eventuele parkeerkosten in Lucca
* vlucht Amsterdam-Pisa v.v. incl. luchthaventransfers (op aanvraag)
* transfer terug van Siena naar Lucca op dag 8 (is goed te doen per openbaar vervoer, privétransfer op aanvraag)
* overige maaltijden en dranken
* toeristenbelasting (ca. € 11,- per persoon, ter plaatse te betalen)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
8

Prachtige vakantie, zeer mooi wandelgebied. Goed georganiseerde reis. Complimenten!

anoniem, reisperiode april 2024
9

Samen met een vriendin deze prachtige route gewandeld. Een aanrader! Alles prima geregeld.

anoniem, reisperiode juni 2023
inclusief:
* 7 nachten verblijf in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt
* 2 x diner (dag 3 en 6)
* bagagetransfer van hotel naar hotel
* u ontvangt bij deze reis geen routebeschrijving, u volgt de route via een app en heeft dus een smartphone nodig voor deze reis

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer v.a. € 480,-

exclusief:
* eventuele parkeerkosten in Lucca
* vlucht Amsterdam-Pisa v.v. incl. luchthaventransfers (op aanvraag)
* transfer terug van Siena naar Lucca op dag 8 (is goed te doen per openbaar vervoer, privétransfer op aanvraag)
* overige maaltijden en dranken
* toeristenbelasting (ca. € 11,- per persoon, ter plaatse te betalen)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook