Singlereis Go Local Zakynthos

8 dagen
niveau 1 van 3
vliegtuig
beoordeling: 9.2
vanaf € 1.099,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
16-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

Een unieke reis, ver weg van de massa
Reis boordevol cultuur, natuur en gezelligheid
Verblijf in kleinschalige accommodaties
groep: minimaal 12 / maximaal 20 reizigers.

Ontdek het authentieke Zakynthos ver weg van de massa!
Het kleine groene eiland Zakynthos is gelegen in de Ionische Zee. Het midden van het eiland is het agrarische hart, met druivenvelden, olijfgaarden en kleinschalige boerderijen die in hun eigen levensonderhoud voorzien. Het eiland is verrassend vruchtbaar en groen; moestuinen gedijen goed en fruitbomen reiken tot de hemel. Tijdens deze week ontmoeten we veel markante personen en maken we veel vrienden. We leren het echte eiland kennen, ver weg van de massa en gebaande paden en dichtbij authentiek Zakynthos. Boeren, schippers en herders delen met trots hun leven. Kortom, een week vol unieke indrukken; ontspan, ontdek en geniet.

Dag 1
Amsterdam - Zakynthos
Vanuit Amsterdam vliegen we naar Zakynthos. We verblijven de eerste drie nachten aan de baai van Alykanas, aan de voet van het heuveldorpje Ano Gerakari. Meteen na de welkomstlunch (onder voorbehoud van vluchttijden) kunnen we met Spiros op pad en maken we een prachtige wandeling naar een kerkje bovenop de heuvel. Onderweg overheersen de geuren van wilde tijm en oregano. 's Avonds staat er een lange tafel voor ons klaar bij een taverna en kunnen we op een ontspannen wijze elkaar beter leren kennen en proosten op de komende singlereis!

Dag 2
Fietstocht door het binnenland en abrikozen plukken (voorjaar) of walnoten rapen (najaar)
Vandaag stappen we op de fiets, de allerbeste manier om op een ontspannen wijze van de omgeving te genieten. De route kronkelt over smalle vlakke weggetjes en door druivenvelden. Het enige verkeer zijn kuddes overstekende schapen en een verdwaalde geit. We laten ons verrassen door wat we onderweg zien, misschien is de antieke rommelschuur van de oude Spiros open of kan Dimitris een rondleiding geven over zijn organische boerderij. We fietsen nog langs andere vrienden, hopelijk zijn Vivianna en Nikos thuis. Zij houden schapen en hun schuur staat vol met lammetjes en enkele trotse bokken. We proeven hun schapenkaas en krijgen van alles te weten over hoe zij deze maken. Op weg naar het volgende adres plukken we eerst nog wat wilde spinazie, zodat we vanavond niet hoeven te verhongeren. Afhankelijk van het seizoen gaan we abrikozen plukken en wecken (voorjaar) of walnoten rapen (najaar).

Dag 3
Voorjaar: komkommers plukken
Vandaag gaan we met Jorgos op pad om te zaaien en komkommers te plukken. De handen moeten uit de mouwen, boer Jorgos heeft heel veel land. Natuurlijk laat hij met trots zijn olijfbomen zien. Het is nu voorjaar, voor de meeste boeren komkommertijd. Pas in het najaar is de olijfoogst, en het hele eiland is dan bezig met de pluk. Natuurlijk gaan we ook naar een olijfperserij en komen meer te weten hoe olijfolie wordt gemaakt.

Najaar: olijven plukken
‘s Ochtends worden we wakker met een weids uitzicht over de glooiende druivenvelden achter het hotel. Vandaag gaan we met Jorgos op pad om olijven te plukken. De handen moeten uit de mouwen gestoken worden, de olijfbomen moeten worden gesnoeid en geplukt...en Jorgos heeft ruim duizend bomen. De oogst wordt meteen geperst, onze noeste arbeid wordt omgezet in biologische olijfolie van de eerste persing. Natuurlijk gaan we met zijn allen naar de perserij om te zien hoe onze olijfjes veranderen in olie. Vanmiddag gaan we ook nog op visite bij Toula, dochter Eleni en haar dochter Anastasia. Hier drinken we bergthee om vervolgens kweeperen te plukken. Toula laat zien hoe zij deze weckt, we proberen het zelf ook en natuurlijk krijgt ieder zo’n potje 'glikou koutaliou' mee.

Dag 4
Rondrit over het eiland
Na het ontbijt worden we opgehaald door onze bus voor een rondje over het eiland. We bezoeken de hoogtepunten van Zakynthos, maar ook de minder bekende plekjes. In het kloostertje van Anafonitria woonde ooit de monnik Dionisios, de patroonheilige van het eiland. We wandelen door het fotogenieke bergdorpje Loucha en ontmoeten hopelijk een van weinige bewoners. Daarna naar Kambi, gelegen hoog boven de kliffen van de westkust. Het eiland is niet groot, maar de contrasten wel, het verschil is groot tussen de centrale vlakte met de vele boerderijen, de bergen met afgelegen dorpjes en ruige natuur en de kust met de vele hotels en toeristen. In de namiddag komen we aan bij de apartementen van de familie Bratis in het haventje van Limni Keri. De familie heeft meerdere panden. Afhankelijk van de grootte van de groep zitten we verspreid over de panden, maar wel dicht bij elkaar. Ontbijten doen we samen bij oma Tasia, die al vroeg in de keuken staat.

Dag 5
Marathonisi eiland en Keri grotten
In het haventje van Limni Keri ligt de boot van kapitein Timotheos klaar. We gooien de trossen los en varen eerst voorbij de Kaap van Keri. Deze grillige kust is uitgehouwen door de eeuwig deinende zee en bestaat uit immense kliffen, hoge bogen, spelonken en diepe grotten. Vergeet uw zwemspullen en snorkels niet mee te nemen, het water is glashelder en de diepe bodem duidelijk zichtbaar. We bezoeken ook het onbewoonde Marathonisi eiland. Het parelwitte zandstrand met rondom het groene beboste eiland en een azuurblauwe zee maakt het een waar paradijs. Marathonisi wordt ook wel schildpadden-eiland genoemd. De contouren van het eiland lijken op de vorm van een schildpad, toeval is dat grote Caretta Caretta zeeschildpadden op het strand van dit eiland hun eieren leggen. Als we geluk hebben zien we ze.

Dag 6
Wandeling met Spyros en Zakythos-Stad
Wandelgids Spyros staat al vroeg voor de deur. Hij neemt ons mee naar het bergdorpje Agalas en vanaf hier lopen we terug naar Limni Keri. We beginnen hoog en eindigen op zeeniveau. De route is makkelijk maar best lang, zo’n 13 km, maar we hoeven ons niet te haasten. De eerste halte is een akker met olijfbomen, aan de rand houdt de gaard plots op, hier houdt ook het eiland abrupt op, we staan bovenop een hele hoge klif en hebben uitzicht over de gehele de westkust van Zakynthos. We wandelen verder, met overal geuren van wilde oregano en tijm, ook groeit hier veel salie, ideaal om met een scheut tijmhoning een gezonde kop bergthee te zetten. Bij de twaalf waterputten van Andronios, verscholen in een groot druivenveld, kunnen we weer even uitpuffen en genieten van de sirene stilte. Er is hier helemaal niets, behalve complete rust en kalmte. Vanavond zoeken we weer de drukte op en gaan naar de hoofdstad. Deze prachtige stad is in 1953 door een zware aardbeving volledig verwoest. Bij de wederopbouw is alles zoveel mogelijk in de oorspronkelijke Venetiaanse stijl gehouden. Boven de stad, op een heuvel, prijkt het dorpje Bochali met een fort. Vanaf hier hebben we een fantastisch uitzicht over Zakynthos-Stad, de haven en de zee. 's Avonds dineren we vlakbij het centrale plein, eigenaar Dionysios maakt zijn eigen wijn en zijn vat heeft geen bodem. Wie nog een ouzo wil kan naar het centrale plein, waar iedereen komt om te zien en gezien te worden.

Dag 7
Samen koken
Ook vandaag is het een gezellige dag, we krijgen letterlijk een kijkje in de keuken. Voor het eten moet er natuurlijk weer geplukt worden, in de moestuin van opa Stavros staan genoeg tomaten, komkommers, aubergines, courgettes en artisjokken. De oogst wordt meegenomen en 's middags zijn we te gast achter het fornuis van oma Tasia. Samen gaan we aan de slag om een paar echte lokale gerechten te maken. Zodra alles in de oven zit hebben we genoeg tijd voor andere activiteiten, we kunnen een wandelingetje maken rondom het beschermde moeras van Limni Keri of nog even zwemmen in de baai. 's Avonds zijn onze schotels gaar en warm, met (nog) een glaasje huisgemaakte wijn proosten we op een geslaagde vakantie. Later op de avond komt wellicht neef Lambros langs met zijn accordeon, we kunnen met z'n allen nog één keer rondom (of op) de tafels dansen. Hopa!

Dag 8
Zakynthos - Amsterdam
Met een koffer vol verhalen is het tijd voor de transfer naar de luchthaven en de terugvlucht naar Amsterdam. Eenmaal terug op Nederlandse bodem nemen we afscheid van elkaar en komt deze singlereis naar Griekenland ten einde.

De volgorde van het programma kan veranderen afhakelijk van het seizoen en de weersomstandigheden.

Singlereis Go Local Zakynthos

Tijdens deze reis verblijven we in gezellige en kleinschalige (familie)hotels. Alle kamers hebben eigen douche en toilet. 3 x diner en 3 x lunch zijn inbegrepen. Op de overige dagen zal de reisleider een taverna uitzoeken voor het avondeten. Reken hiervoor ca. € 15,-  per avond (excl. drankjes). Eet u liever ergens anders op eigen gelegenheid, dan is dat uiteraard geen probleem. De hieronder genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen we een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren.
 
dag 1 t/m 3  Clear Horizon in Amoudi
dag 4 t/m 7  Porto tsi Ostrias in Limni Keri
Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Wo 16-10-2024
1.099,-


inclusief: 
* vlucht Amsterdam-Zakynthos v.v. met Transavia
* handbagage (max. 40 x 30 x 20 cm)
* transfer luchthaven-accommodatie v.v.
* 7 overnachtingen in een 1-persoonskamer
* 7x ontbijt
* 3x picknicklunch en 3x diner 
* Nederlandssprekende lokale reisleiding. U reist samen met de groep zonder begeleiding naar uw vakantieadres en ontmoet de reisleider ter plaatse.

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) € 17,- per enkele reis
* ruimbagage (max. 20 kg) € 42,- per enkele reis

exclusief: 
* alle niet genoemde maaltijden
* voor nieuwe boekingen vanaf 7 maart 2024 toeristenbelasting € 3,- tot 6,- per kamer per nacht (ter plaatse te betalen)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
9

Voor mij was dit een fijne reis.Geen luxe accommodatie,maar voor mij hoeft dat ook niet.Is ook leuk om in kleine accomodaties bij de mensen thuis te slapen en een kijkje in hun keuken te mogen kijken.Veroniek,Jeroen en Lucienne fijne mensen,ze hebben ons goed rond geleid en verteld over het eiland.Ik kan wel meer gaan vertellen,maar ga zelf maar om dat te ervaren.De groep was ook erg leuk.Leuke mensen.Fijne week gehad.

Rina van Laar, reisperiode mei 2024
9

Heerlijke vakantieweek op prachtig Zakynthos onder gastvrije mensen. Afwisselend programma wat goed georganiseerd is en begeleid wordt.

anoniem, reisperiode mei 2024
9

Geweldig leuke reis. Het programma is heel afwisselend en ontzettend leuk om te doen. Zakyntos Go Local doet zijn naam eer aan. Elke dag genoten van alle ervaringen, verrassingen en de schoonheid van het eiland.

anoniem, reisperiode mei 2024
9

Mooie reis met een fantastische reisleiding

anoniem, reisperiode mei 2024
9

Er was bij de tweede accomodatie wel fohn maar de juiste aansluiting niet delfhin 1 en er stond wandelen schoenen hoeft niet had ze wel graag gehad en een mogelijkheid voor e bike de fietstocht was best pittig ook wel had je vaart werdt er weer gestopt maar toch wel een super vakantie fijne groep fijne reisleiders

anoniem, reisperiode mei 2024
7

Verrassend leuke vakantie met gevarieerd programma. Heerlijk gegeten en uitstekende begeleiding van Veronique, Jeroen en Luciënne. Fietstocht en wandelingen waren pittig, want Zakynthos is zeker niet vlak.

anoniem, reisperiode mei 2024
9

Een heerlijke reis erg afwisselend goed georganiseerd duidelijk door ervaren reizigers bedacht en uitgevoerd.

anoniem, reisperiode oktober 2023
9

Geweldige reis! Je krijgt echt een kijkje bij de locals zoals het programma beschrijft. Reisleiders waren super qua kennis en betrokkenheid. Accomodaties eenvoudig maar voldoende.

Ellen, reisperiode oktober 2023
9

Leuke reis, je leert hiermee echt de bewoners van het eiland kennen met hun werkzaamheden. Wel een "volle reis" dwz veel aktiviteiten. maar ook nog voldoende ruimte om zelf wat te ondernemen. 2de hotel zaten we verdeeld over 2 lokaties, dat was wat minder. Goede begeleiding ter plaatse van Veronique en Lucienne, kortom een aanrader de reis Go Local Zakynthos

Tonny van Meeteren, reisperiode oktober 2023
9

Fantastische actieve vakantie met genoeg ruimte voor jezelf.

anoniem, reisperiode oktober 2023
9

Ontzettend genoten van deze reis. Veel afwisseling. Nu eens niet de standaard toeristische trekpleisters, maar een kijkje bij de lokale bewoners. De reisleiding en de gidsen waren geweldig.

anoniem, reisperiode oktober 2023
9

Prima accomodatie. Zalig programma en uitstekende, warme begeleiding door Veronique en Lucienne.

Annemie, reisperiode september 2023
10

De reisbegeleiding Lulidi was voortreffelijk. Geen moeite was hen te veel om in te gaan op vragen van de deelnemers. Men bracht een klein wandelgroepje zelfs met de wagen naar de plaatsen waar wandelingen begonnen die niet op het programma stonden, volledig vrijblijvend!

anoniem, reisperiode september 2023
10

Super gevarieerd programma. Top begeleiding ter plaatse.

anoniem, reisperiode september 2023
10

Superleuke reis naar plekken waar je normaal gesproken niet komt. Heel vriendelijke ontvangst bij plaatselijke boeren en bewoners en echt de sfeer geproefd van Zakynthos. Ook een hele dikke pluim voor de reisleiding die er echt alles aan deden om iedere dag een geweldige ervaring te maken.

Arie Don, reisperiode oktober 2022
9

Wat een geweldige reis was dit. Genoten van begin tot eind . Hele mooie ontmoetingen met authentieke eilandbewoners samen eten koken , olijfolie maken , zingen , dansen , genieten . Het was grandioos .

anoniem, reisperiode oktober 2022
9

Een geweldige reis met ZEER deskundige reisleiding. We hebben de gastvrijheid van de bewoners van Zakynthos mogen ervaren en voelen. We mochten plukken, bereiden en proeven van hun lokale producten. Heerlijk. Zelf olijven plukken en het proces tot olijfolie meemaken. Met Griekse muziek en dans sloten we de dag af. Fantastische reis.

Clara Mulder, reisperiode oktober 2022
9

Een fantastische vakantie met super leuke aktiviteiten, Iedere dag wat ander. De begeleiders Jeroen, Veronique en luciënne waren ook super enthousiast. Niets was hun teveel!!! Bovendien hadden we ook een hele leuke groep

Yvonne Waagmeester, reisperiode oktober 2022
9

Geweldige reis met veel en diverse activiteiten en toch was het allemaal in een rustig tempo ook door de daar woonachtige uitstekende reisleiding. Omdat het eiland niet groot is zit je niet uren in de bus en zie je heel veel van het eiland. Veel aandacht voor de plaatselijke bevolking, cultuur en het eten.

Mieke Loeffen, reisperiode oktober 2022
9

Hele mooie reis en mooie locale mensen ontmoet. Reisbegeleiding was top! Programma prima! Meer dan de moeite waard.

anoniem, reisperiode oktober 2022
9

Het was in 1 woord geweldigšŸ‘

Gea, reisperiode oktober 2022
9

Ik heb een geweldige week gehad. Een zeer afwisselend programma, waarvan een deel buiten de gebaande paden, zoals walnoten plukken, olijven plukken voor onze eigen olijfolie en met oma Tasia moussaka maken voor het avondeten. De groep was top en de enthousiaste en bevlogen reisbegeleiders Veronique, Jeroen en Lucienne maakten de vakantie tot een groot succes.

Ingrid, reisperiode oktober 2022
inclusief: 
* vlucht Amsterdam-Zakynthos v.v. met Transavia
* handbagage (max. 40 x 30 x 20 cm)
* transfer luchthaven-accommodatie v.v.
* 7 overnachtingen in een 1-persoonskamer
* 7x ontbijt
* 3x picknicklunch en 3x diner 
* Nederlandssprekende lokale reisleiding. U reist samen met de groep zonder begeleiding naar uw vakantieadres en ontmoet de reisleider ter plaatse.

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) € 17,- per enkele reis
* ruimbagage (max. 20 kg) € 42,- per enkele reis

exclusief: 
* alle niet genoemde maaltijden
* voor nieuwe boekingen vanaf 7 maart 2024 toeristenbelasting € 3,- tot 6,- per kamer per nacht (ter plaatse te betalen)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook