Fietsvakantie Toscane van Pisa naar Florence

8 dagen
niveau 1.5 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8.5
vanaf € 850,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
12-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).

inclusief bagagevervoer van hotel naar hotel
met verblijf in goede hotels inclusief ontbijt
fijne fietsapp incl. routes

route: overwegend vlak, soms heuvelachtig. Per fietsdag wordt ca. 30-65 km afgelegd. De route voert grotendeels over rustige weggetjes. Op dag 2, 5 en 7 kan de route ingekort worden (door een stukje met de trein te reizen). 
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: elke zaterdag van 30 maart t/m 12 oktober (speciale vertrekdata mogelijk vanaf 6 personen)

Van Pisa naar Florence, door het land van verborgen schatten
Waarschijnlijk nergens anders ter wereld dan in het Italiaanse Toscane vindt u zóveel kunst en cultuur zó dicht bij elkaar. Alle steden en dorpjes lijken ware openluchtmusea te zijn. Ook het Toscaanse landschap is om in te lijsten: de met cipressen begroeide heuvels worden afgewisseld met velden van wuivende zonnebloemen.

Het is, hoewel soms intensief, heerlijk fietsen over de smalle weggetjes van het platteland. Er wordt door auto's wel eens geclaxonneerd, maar dat is dan meer als aardige groet bedoeld. In de steden is het verkeer natuurlijk druk, maar gelukkig zijn de middeleeuwse binnensteden met hun wirwar van straatjes en pleinen vaak autoluw gemaakt.

Noot: wilt u deze reis inclusief vliegreis boeken neem dan contact met ons op via info@aktivatours.nl. Natuurlijk kunt u ons ook altijd bellen via 088-6332060.

 
 title=

Dag 1
heenreis
Vandaag gaat uw fietsreis in Italië van start en reist u op eigen gelegenheid naar het hotel in Pisa. Pisa is een stad met een levendig centrum met de bekende scheve toren op de Piazza dei Miracoli, naast de prachtige Dom en het baptisterium, Unesco Werelderfgoed vanaf 1987. Een bezoek meer dan waard!

Dag 2
Pisa-Lucca (naar keuze ca. 25 km/2 uur of ca. 45 km/4 uur)
Naar Lucca, langs de rivier de Serchio door een vlak landschap. De route kan verlengd worden met een extra tocht naar het meer van Massaciuccoli. Lucca wordt beschouwd als de stad met Europa's best bewaarde binnenstad. Bezienswaardig zijn o.a. de middeleeuwse stadsmuren en het Romeinse amfitheater. Het is heerlijk slenteren binnen de stadsmuren door het oude centrum met zijn smalle straatjes, vele kerken en paleizen met fraaie gevels. 

Dag 3
Lucca-Montecatini (ca. 45 km/4 uur)
Route met mooie uitzichten naar het dorpje Collodi en de stad Pescia. In Collodi, geboorteplaats van de schepper van Pinocchio, kunt u eventueel een bezoek brengen aan Pinocchio's Park en de adelijke Villa Garzoni. Pescia is een belevenis met zijn Renaissance-herenhuizen, paleizen, kerkjes en de bloemenmarkt.

Dag 4
Montecatini
Deze dag brengt u door in of in de omgeving van Montecatini. Bent u toe aan rust en ontspanning? Bezoek dan een van de beroemdste kuursteden van Europa: Montecatini Terme, gelegen op een heuvel en bereikbaar per kabelbaan. Of stapt u vandaag ook op de fiets voor een schilderachtige fietstocht door de omgeving (ca. 60 km/5 uur) o.a. langs de villa's van de Medici-families en Vinci, de geboorteplaats van de beroemde kunstenaar Leonardo met het museum.

Dag 5
Montecatini-Florence (ca. 50 km/3,5 uur + trein of ca. 60 km/4,5 uur)
U kunt er vandaag voor kiezen om van Montecatini helemaal naar Florence te fietsen. Fietst u liever wat minder ver zodat u meer tijd heeft voor de bezienswaardigheden onderweg, dan neemt u de trein naar Pistoia (ca. € 4). Pistoia is zeer bezienswaardig met vele Romaanse en Renaissance-kerken en een van de fraaiste pleinen van Italië: de Piazza del Duomo. Daarna verder op de fiets naar de grootste kunststad van Italië: Florence, bakermat van de Renaissance.

Dag 6
Florence - vrije dag
Voldoende tijd om een van 's werelds mooiste steden te ontdekken. Het Uffizi met de werken van Botticelli, de Galleria dell'Accademia met de David, het Palazzo Vecchio, Palazzo Pitti met de Boboli-tuinen en de Ponte Vecchio behoren tot de absolute hoogtepunten van de stad. Maak ook tijd om lekker door de stad te slenteren en de sfeer van de stad te proeven. Het is heerlijk vertoeven op een van de vele terrassen en te genieten van een van de Toscaanse specialiteiten.

Dag 7
Florence-Empoli-Pisa (ca. 40 km/4 uur per fiets en ca. 25 km per trein of 65 km per fiets)
U heeft vandaag meerdere mogelijkheden. Fietst u vanuit Florence naar Empoli en neemt u vanaf daar de trein naar Pisa, of neemt u juist de trein van Florence naar Empoli en fietst u vanuit daar naar Pisa langs de rivier de Arno? De hele route fietsen kan uiteraard ook. U fietst dan door heerlijk groen met veel bomen, planten en allerlei vogelsoorten. Wanneer u nog niet uitgekeken bent in Florence en daar de dag nog graag door wilt brengen, dan kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om aan het einde van de middag de hele reis per trein af te leggen. 

Dag 8
terugreis
Einde van een heerlijke fietsreis in Italië. Na een sportieve week in Toscane reist op eigen gelegenheid terug naar huis. Of boekt u nog nachtje bij? 

Fietsvakantie Toscane van Pisa naar Florence

Tijdens deze reis verblijft u in 3-sterrenhotels (cat. B) m.u.v. Lucca, daar overnacht u in een prima 2-sterrenhotel. Tegen een toeslag is het mogelijk om in categorie A hotels te verblijven, het merendeel van de overnachtingen is dan in een 4-sterrenhotel afgewisseld met enkele 3-sterrenhotels. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Pisa. Deze kunt u direct bij boeking opgeven in het veld opmerkingen.
 
HOTELS & TOESLAGEN - CATEGORIE B
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Pisa * Pisa AC Pisa 2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 40,-
dag 2 Lucca * Lucca Hotel Melecchi  
dag 3 & 4 Montecatini * Montecatini Hotel Parma E Oriente  
dag 5 & 6 Florence * Firenze Grand Hotel Mediterraneo  
dag 7 Pisa * Pisa AC Pisa 2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 40,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt
 
 
HOTELS & TOESLAGEN - CATEGORIE A
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Pisa * Pisa Hotel Repubblica Marinara 2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 40,-
dag 2 Lucca * Lucca Hotel Bernardino  
dag 3 & 4 Montecatini * Montecatini Hotel Ariston Montecatini  
dag 5 & 6 Florence * Firenze Villa Royal  
dag 7 Pisa * Pisa Hotel Repubblica Marinara 2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 40,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt

 

mrt 2024 | apr 2024 | mei 2024 | jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 |
inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer (cat. B)
* 7 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* digitale fietskaart en routebeschrijving en GPS-app

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* huur toerfiets met 27 versnellingen € 110,- incl. diefstal- en schadeverzekering, Ortlieb fietstas, stuurtasje, reparatiesetje, slot en fietscomputer
* huur e-bike € 270,- incl. diefstal- en schadeverzekering, Ortlieb fietstas, stuurtasje, reparatiesetje, slot en fietscomputer
* huur fietshelm € 15,- (hoofdomtrek 58-61 cm)
* toeslag 2-persoonskamer (cat. A) € 100,-
* toeslag 1-persoonskamer (cat. B) € 300,-
* toeslag 1-persoonskamer (cat. A) € 330,-

exclusief:
* vervoer van en naar Pisa. U kunt op aanvraag de vlucht Amsterdam-Pisa v.v. bijboeken, maar natuurlijk ook met de eigen auto erheen reizen.
* overige maaltijden
* treinreis Montecatini-Pistoia ca. € 6,- (duur ca. 20 minuten)
* treinreis Florence-Empoli ca. € 8,- (duur ca. 30 minuten)
* treinreis Empoli-Pisa ca. € 9,- (duur ca. 30 minuten)
* parkeerplaats in de parkeergarage van het hotel ca. € 15,- per dag
* lokale toeristenbelasting (verschilt per hotel) totaal ca. € 25,-
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
8

Wij vonden het een uitstekend verzorgde fietsvakantie. De gehuurde fietsen bevielen erg goed. De route app was fantastisch, zelfs een koffie break werd gemeld via mijn oortje. De hele route was prima te volgen. De omgeving onderweg viel kwa natuur een beetje tegen. Maar het was dan ook meestal een vlak gebied. Steden en dorpen onderweg waren mooi. Als je van cultuur houdt zeker een aanrader.

anoniem, reisperiode juni 2023
9

Heerlijke fietsvakantie door het prachtige Toscaanse landschap. Goede huurfietsen en de GPS app werkt prima (neem wel zelf een helm mee). De afstanden lijken kort maar er zitten een aantal stevige klimmetjes in de route. Er is geen shuttlebus meer van het vliegveld in Pisa naar het station -er gaat een onbemand treintje- dit staat verkeerd in de reispapieren. Het prima AC hotel in Pisa ligt buiten het centrum met een matige busverbinding tot 23 uur. Het hotel in Lucca deed ons wat denken aan Falwty Towers maar de overige hotels waren goed. Tip: in Montecatini kan je met een historisch treintje omhoog naar de oude stad met gezellige restaurantjes. Op de vrije dag in Florence hebben we gebruik gemaakt van de fiets en zo de hele stad kunnen opsnuiven. Lucca is onwaarschijnlijk mooi, de stad rondgefietst over de oude stadsmuur wat tevens een soort stadspark is. Een aanrader voor sportievelingen die een mix zoeken tussen natuur, cultuur en architectuur!

anoniem, reisperiode oktober 2022
inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer (cat. B)
* 7 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* digitale fietskaart en routebeschrijving en GPS-app

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* huur toerfiets met 27 versnellingen € 110,- incl. diefstal- en schadeverzekering, Ortlieb fietstas, stuurtasje, reparatiesetje, slot en fietscomputer
* huur e-bike € 270,- incl. diefstal- en schadeverzekering, Ortlieb fietstas, stuurtasje, reparatiesetje, slot en fietscomputer
* huur fietshelm € 15,- (hoofdomtrek 58-61 cm)
* toeslag 2-persoonskamer (cat. A) € 100,-
* toeslag 1-persoonskamer (cat. B) € 300,-
* toeslag 1-persoonskamer (cat. A) € 330,-

exclusief:
* vervoer van en naar Pisa. U kunt op aanvraag de vlucht Amsterdam-Pisa v.v. bijboeken, maar natuurlijk ook met de eigen auto erheen reizen.
* overige maaltijden
* treinreis Montecatini-Pistoia ca. € 6,- (duur ca. 20 minuten)
* treinreis Florence-Empoli ca. € 8,- (duur ca. 30 minuten)
* treinreis Empoli-Pisa ca. € 9,- (duur ca. 30 minuten)
* parkeerplaats in de parkeergarage van het hotel ca. € 15,- per dag
* lokale toeristenbelasting (verschilt per hotel) totaal ca. € 25,-
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook