Fietsvakantie Toscane van Pisa naar Florence

8 dagen
niveau 1.5
vliegtuig
vanaf € 930,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 24-09-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief bagagevervoer van hotel naar hotel
met verblijf in goede hotels inclusief ontbijt
gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen

route: overwegend vlak, soms heuvelachtig. Per fietsdag wordt ca. 30-60 km afgelegd. De route voert grotendeels over rustige weggetjes. Op dag 3, 5 en 7 kan de route ingekort worden (door een stukje met de trein te reizen). Tussen alle overnachtingsplaatsen zijn treinverbindingen.
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: elke zaterdag van 16 april t/m 1 oktober (speciale vertrekdata mogelijk vanaf 6 personen)

Van Pisa naar Florence, door het land van verborgen schatten
Waarschijnlijk nergens anders ter wereld dan in het Italiaanse Toscane vindt u zóveel kunst en cultuur zó dicht bij elkaar. Alle steden en dorpjes lijken ware openluchtmusea te zijn. Ook het Toscaanse landschap is om in te lijsten: de met cipressen begroeide heuvels worden afgewisseld met velden van wuivende zonnebloemen.

Het is, hoewel soms intensief, heerlijk fietsen over de smalle weggetjes van het platteland. Er wordt door auto’s wel eens geclaxonneerd, maar dat is dan meer als aardige groet bedoeld. In de steden is het verkeer natuurlijk druk, maar gelukkig zijn de middeleeuwse binnensteden met hun wirwar van straatjes en pleinen vaak autoluw gemaakt.

Bijna 1000 jaar geleden werden de steden in Toscane op heuveltoppen gebouwd om zich te kunnen verdedigen. Maar ook in culturele zin zijn het stuk voor stuk hoogtepunten! Er is voldoende tijd om al die indrukwekkende plaatsen in uw eigen tempo te ontdekken.

Noot: wilt u deze reis boeken op basis van eigen vervoer neem dan contact met ons op via info@aktivatours.nl. Natuurlijk kunt u ons ook altijd bellen via 088-633 20 60.
 title=

Dag 1
heenreis
Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Pisa met Transavia. Na aankomst op de luchthaven van Pisa reist u op eigen gelegenheid (bijv. per taxi of openbaar vervoer, kosten voor eigen rekening) naar uw hotel. Pisa is een stad met een levendig centrum met de bekende scheve toren op de Piazza dei Miracoli, naast de prachtige Dom en het baptisterium, Unesco Werelderfgoed vanaf 1987. Een bezoek meer dan waard!

Dag 2
Pisa-Lucca (naar keuze ca. 30 km/3 uur of ca. 45 km/4 uur)
Naar Lucca, langs de rivier de Serchio door een vlak landschap. De route kan verlengd worden met een extra tocht naar het meer van Massaciuccoli. Lucca wordt beschouwd als de stad met Europa’s best bewaarde binnenstad. Bezienswaardig zijn o.a. de middeleeuwse stadsmuren en het Romeinse amfitheater. Het is heerlijk slenteren binnen de stadsmuren door het oude centrum met zijn smalle straatjes, vele kerken en paleizen met fraaie gevels. 

Dag 3
Lucca-Montecatini (ca. 45 km/4 uur)
Route met mooie uitzichten naar het dorpje Collodi en de stad Pescia. In Collodi, geboorteplaats van de schepper van Pinocchio, kunt u eventueel een bezoek brengen aan Pinocchio’s Park en de adelijke Villa Garzoni. Pescia is een belevenis met zijn Renaissance-herenhuizen, paleizen, kerkjes en de bloemenmarkt.

Dag 4
Montecatini
Deze dag brengt u door in of in de omgeving van Montecatini. Bent u toe aan rust en ontspanning? Bezoek dan een van de beroemdste kuursteden van Europa: Montecatini Terme, gelegen op een heuvel en bereikbaar per kabelbaan. Of stapt u vandaag ook op de fiets voor een schilderachtige fietstocht door de omgeving (ca. 60 km/5 uur) o.a. langs de villa’s van de Medici-families en Vinci, de geboorteplaats van de beroemde kunstenaar Leonardo met het museum.

Dag 5
Montecatini-Florence (ca. 50 km/3,5 uur + 15 km per trein)
U rest vandaag per trein naar Pistoia (ca. € 4) met vele Romaanse en Renaissance-kerken en met een van de fraaiste pleinen van Italië: de Piazza del Duomo (Domplein). Daarna verder op de fiets naar de grootste kunststad van Italië: Florence, bakermat van de Renaissance.

Dag 6
Florence - vrije dag
Voldoende tijd om één van ’s werelds mooiste steden te ontdekken. Het Uffizi met de werken van Botticelli, de Galleria dell’Accademia met de David, het Palazzo Vecchio, Palazzo Pitti met de Boboli-tuinen en de Ponte Vecchio behoren tot de absolute hoogtepunten van de stad. Maak ook tijd om lekker door de stad te slenteren en de sfeer van de stad te proeven. Het is heerlijk vertoeven op een van de vele terrassen en te genieten van een van de Toscaanse specialiteiten.

Dag 7
Florence-Empoli-Pisa (ca. 40 km/4 uur per fiets en ca. 25 km per trein of 65 km per fiets)
U heeft vandaag meerdere mogelijkheden. Fiets u vanuit Florence naar Empoli en neemt u vanaf daar de trein naar Pisa, of neemt u juist de trein van Florence naar Empoli en fietst u vanuit daar naar Pisa langs de rivier de Arno? De hele route fietsen kan uiteraard ook. U fietst dan door heerlijk groen met veel bomen, planten en allerlei vogelsoorten. Wanneer u nog niet uitgekeken bent in Florence en daar de dag nog graag door wil brengen, dan kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om aan het einde van de middag de hele reis per trein af te leggen. 

Dag 8
terugreis
Einde van een heerlijke sportieve week in Toscane.  U reist op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Pisa (niet inbegrepen, ter plaatse te betalen) voor de vlucht van Pisa naar Amsterdam met Transavia. Of boekt u nog nachtje bij? 

Fietsvakantie Toscane van Pisa naar Florence

Tijdens deze reis verblijft u in 3-sterrenhotels cat. B (m.u.v. Lucca, daar overnacht u in een prima 2-sterrenhotel). De hotels zijn meestal in het centrum gelegen. Tegen een toeslag is het mogelijk om in cat. A hotels te verblijven, het merendeel van de overnachtingen is dan in een 4-sterrenhotel afgewisseld met enkele 3-sterrenhotels.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Pisa. Deze kunt u direct bij boeking opgeven. Mocht u een extra nacht willen verblijven in een van de overige overnachtingsplaatsen, dan kunt u dat telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
verlenging 2-persoonskamer toeslag 1-persoonskamer
Pisa € 70 € 30
* de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt
 
 

okt 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* vlucht Amsterdam-Pisa v.v. incl. luchthavenbelasting**
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer (cat. B)
* 7 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en routebeschrijving (digitaal)
* GPS tracks op aanvraag

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* huur toerfiets met 27 versnellingen € 85 (incl. stuurtas en zadeltas)
* huur e-bike € 220 (incl. stuurtas en zadeltas)
* ruimbagage € 26 per enkele reis (max. 20 kg)
* toeslag 2-persoonskamer (cat. A) € 100
* toeslag 1-persoonskamer (cat. B) € 210
* toeslag 1-persoonskamer (cat. A) € 370
* reis- en annuleringsverzekering 

exclusief:
* overige maaltijden
* transfer luchthaven-hotel v.v.
* treinreis Montecatini-Pistoia ca. € 6 (duur ca. 20 minuten)
* treinreis Florence-Empoli ca. € 8 (duur ca. 30 minuten)
* treinreis Empoli-Pisa ca. € 9 (duur ca. 30 minuten)
* parkeerplaats in de parkeergarage van het hotel ca. € 10 per dag
* lokale toeristenbelasting (verschilt per hotel) totaal ca. € 12
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten

** Noot: wilt u deze reis boeken op basis van eigen vervoer neem dan contact met ons op via info@aktivatours.nl. Natuurlijk kunt u ons ook altijd bellen via 088-633 20 60.
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook