Singlereis Wandelen Kent Canterbury

7 dagen
niveau 1 van 3
minibus
beoordeling: 8.4
vanaf € 695,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 28-08-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

ontbijt en diner inbegrepen
uniek verblijf op de campus van de University of Kent in Canterbury
verblijf in 1-persoonskamer!

route: glooiend (stijgingen en dalingen tot ca. 50-100 m.), routes wisselend door rivierdalen en door glooiende heuvels, niveauverschillen duren slechts kort. Per wandeldag wordt ca. 15-19 km afgelegd. De reisleiding voert per minibus transfers uit naar het begin- en eindpunt van de wandelingen en loopt dus niet mee; u komt de reisleider onderweg regelmatig tegen en die kan in overleg een eerdere terugtransfer uitvoeren indien omstandigheden (slecht weer, moeilijke route) dat zouden verlangen.
groep: minimaal 6 / maximaal 8 reizigers.

Wandelen door een Area of Outstanding Natural Beauty
Met een 'down' in het Zuid-Engelse landschap wordt letterlijk een duin bedoeld: een niet te hoog zandheuveltje, met weinig bomen maar juist meer lage plantengroei, vaak gelegen in een sliert van vele van die 'downs' op rij. Een 'down' heeft dus niets te maken met laag zijn of naar beneden gaan…. Dwars door de Engelse graafschappen Surrey, Sussex en Kent lopen de North Downs en de South Downs, met daartussen een streek die Low Weald heet en waardoor de riviertjes de Stour en de Great Stour stromen. Deze wandelvakantie volgt 'downs' en rivierdalletjes dwars door een fraai Engels landschap van Hollingbourne in het westen tot de Strait of Dover in het oosten. Overigens door een "Area of Outstanding Natural Beauty" (een "AONB") - een streek die door de Britse overheid is erkend vanwege de buitengewone natuurlijke schoonheid.

Alles wat typisch Engels is, lijkt u tijdens deze reis tegen te komen, want County (Engels voor graafschap) Kent is Groot-Brittannië in miniatuur. Kent is een gebied van heuvels en riviertjes, weiden en akkers - die als een patchwork het landschap laten variëren -, kastelen en landhuizen, parken en tuinen, en oude stadjes en dorpen.

Het leuke van Engeland is dat daar misschien al wel duizend jaar geleden het lange-afstand-wandelen is ontstaan… Soms gaat u namelijk langs een akker of door een weiland, eigenlijk privé-bezit, maar dankzij de eeuwenoude Right of Way voor wandelaars legaal om langs of over te gaan.

Vooraan in Kent ligt Canterbury, een middeleeuws aandoend stadje met hobbelige straatjes waaraan typisch Engelse vakwerkhuizen staan. In het midden van de plaats staat er stoer de enorme kathedraal: de eeuwenoude Metropolitical Church of Christ, de hoofdkerk van de Anglicanen, waarvan Koningin Elisabeth II het hoofd is, samen met de aartsbisschop. Aan de noordrand van Canterbury ligt de University of Kent, een complex van school- en collegegebouwen, studentenverblijven en recreatieve voorzieningen, doorvlochten met wandel- en fietspaden, in een autoluwe en parkachtige omgeving. Hoewel voorzieningen zoals horeca en winkels ook in juli en augustus dagelijks open zijn - en gelukkig "studentenprijzen" blijven hanteren -, is het er in de zomermaanden relatief rustig omdat dan het onderwijs gestopt is en veel studenten naar huis zijn gereisd. 

Op nauwelijks een paar stappen afstand van het verblijf bevinden zich twee van de vier studentenrestaurants waar doorgaans het ontbijt (in Hut 8) en de avondmaaltijd (in Dolche Vita) gebruikt worden. Dat studenten door-het-jaar-heen gezond moeten eten, is bekend in de keuken en die klus klaren ze in de zomer niet anders! Dat een dag lang buiten wandelen goed is voor de eetlust, is bij deze reis, die inclusief ontbijt en diner is, dus een bijkomend voordeel. Het systeem is self-servicebuffet waarbij er een ruime keuze is uit vlees, vis, vegetarisch en groenten en salades. Drankjes - behalve koffie, thee en water die wel inbegrepen zijn - tijdens de maaltijd dient u zelf af te rekenen maar dat gaat tegen on-engelse "studenten"-prijzen. 

Dag 1
Breda Station NS - Canterbury
Breda Station NS-Canterbury (ca. 325 km) per minibus (vertrek Breda 09.30 uur, aankomst Canterbury 17.00 uur) incl. veerboot Calais-Dover per P&O Ferries. Informatie over de reis en de route door de reisleider van deze singlereis.

Dag 2
Wandeling van Hollingbourne naar Boughton Lees (ca. 18 km/6 uur).
De start van de wandeling is in Hollingbourne bij Maidstone. De wandeling is rustig en niet moeilijk. We volgen voor een groot deel een oude pelgrimsroute. Eindpunt is Boughton Lees. Inkorting van de route is mogelijk.

 

Dag 3
Wandeling van Boughton Lees naar Canterbury (ca. 19 km/7 uur)
We starten in Chilham, een van de mooiste dorpjes van Engeland met mooie houten vakwerkhuizen, een kasteel, een 15e eeuwse kerk en een 16e eeuwse (!) pub. We wandelen naar de West Gate bij de kathedraal van Canterbury. Het stadje heeft een mooi en levendig centrum met vele historische gebouwen en gezellige terrasjes. Langs de voor een deel oude stadsmuren stroomt de Stour, waarover u eventueel een historische rondvaart kunt maken. In de middeleeuwse straatjes zijn leuke winkeltjes gevestigd.

Dag 4
Vrije dag in Canterbury 
Vrije dag. U kunt op de campus of in de omgevinge ervan blijven maar er zijn genoeg leuke plaatsen te ontdekken in de omgeving! Bezoek bijvoorbeeld het historische centrum van Canterbury, de stad Ashford (20 km) met de Saint Mary’s Church, de kustplaatsjes Whitstable (9 km) en Herne Bay (11 km) met de markante Clock Tower aan de monding van de Thames of Londen (80 km) per trein.

Dag 5
Wandeling (ca. 15 km/3,5 uur) van Canterbury naar Sheperdswell
Wandeling van Canterbury verder oostwaards naar Sheperdswell via de Higham Park and Gardens, door een steeds vlakker wordend landschap met soms korte stijgingen en dalingen.

 

Dag 6
Wandeling (ca. 15 km/3,5 uur) van Sheperdswell naar Dover
Wandeling van Canterbury via Waldershare Park met het buitenhuis Waldershare naar Dover, aan het einde een spectaculaire daling vanaf de white cliffs naar het havenstadje. Eindpunt is het Dover Discovery Centre.

 

Dag 7
Canterbury - Breda Station NS
Canterbury-Breda Station NS per minibus (09.00-18.00 uur) incl. veerboot Dover-Calais per P&O Ferries. Hopelijk tot ziens op een van onze andere wandelreizen voor singles!

University of Kent

ligging: het universiteitscomplex met de campus ligt aan de noordrand van het stadje Canterbury, in een rustige autoluwe en parkachtige omgeving. De afstand tot het centrum is ca. 4 km (per OV-bus ca. 10 min.).
faciliteiten:  "Hut 8" (25 meter) voor het ontbijt en "Dolche Vita" (100 meter) voor de avondmaaltijd, café-brasserie, supermarkt (geopend van 08.00-22.00 uur).
kamers Turing College: ruime modern en functioneel ingerichte 1-persoonskamers met 1-persoonsbed, bureau, stoel, kastruimte, gratis wifi. Naar keuze zonder eigen douche/toilet (2 kamers delen in dat geval 1 douche/toilet) of met eigen douche/toilet. Er is een zeer ruime keuken met een zithoek, aanrecht, koelkast etc. voor algemeen gebruik (door ca. 8 kamers/personen samen).
maaltijden: ontbijt (full english breakfast) en avondmaaltijd (2 gangen: voorgerecht en hoofdgerecht) inbegrepen op de campus. Het is mogelijk eten en drinken voor onderweg te kopen in de supermarkt op de campus.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 17-04-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 695,-
Ma 24-04-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 695,-
Ma 19-06-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 695,-
Ma 26-06-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 695,-
Ma 03-07-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 695,-
Ma 10-07-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 695,-
Ma 17-07-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 695,-
Ma 07-08-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 695,-
Ma 04-09-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 695,-


inclusief:
* Breda Station NS-Canterbury v.v. per minibus incl. veerboot Calais-Dover v.v. per P&O Ferries
* verblijf in ruime 1-persoonscollegekamers met gedeelde bad/douche en toilet
* ontbijt en diner
* Aktiva-reisleider
* transfers per minibus
* Nederlandse route-uitleg

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag kamer met eigen douche/toilet € 150,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
9

Een prettige reisorganisatie met duidelijke communicatie. De niveaubepaling vd zwaarte vd wandeltocht is perfect; itt andere organisaties krijg je wat je beloofd wordt. Persoonlijke aanpak en kleine groepen en hoewel de accommodatie (UNI Kent), weliswaar schoon en netjes, erg warm (30’c) was, was de overige service daar uitmuntend!

anoniem, reisperiode september 2022
8

Prima wandelreis. Een optie om mischien het hele Stour Valley pad te lopen. Elke dag wat langer lopen en een halve vrije dag in Canterbury ipv 1 hele dag. Maar dan wordt het misschien een niveau 2 reis.

anoniem, reisperiode september 2022
9

Heerlijke reis, niet zwaar en fijn dat er een vrije dag in zit. Mooi landschap, beeldige dorpjes, leuke pubs en Sandwich is een erg leuk plaatsje om te eindigen.

Margreet Bernsen, reisperiode september 2022
9

Het was een hele leuke wandelreis. Ook het kleinschalige beviel mij wel. En ook het verblijf op de campus was prima, alleen was het bizar warm op de kamers. De chauffeur/ reisleider was heel goed.

Coby Janssen, reisperiode september 2022
8

anoniem, reisperiode september 2022
9

Geweldige reis. Fijne wandelingen, ook aan te passen als je minder aankan. Heel fijne reisleider, die alles deed om de reis zo goed mogelijk te laten verlopen. Het eten was geweldig. De kamers zonder sanitair waren op zich wel goed, maar vreselijk warm, terwijl het buiten rond de 20 graden was. Dit was erg jammer, maar gelukkig heb ik van de rest wel kunnen genieten.

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Het precies zo als ik het verwacht had, alleen bij de keuze van welke kamer zonder sanitair of met Sanitair (meerprijs €150 extra) zou achterwege moeten blijven, alleen kamers met sanitair, voor de prijs van zonder sanitair. Aktivatours zou dan een ander prijscalculatie moeten gaan maken. slaapkamers waren voor de rest opzich zelf prima maar temparatuur was veel te hoog.

Albert Bouwers, reisperiode augustus 2022
8

Prachtige wandelingen, af en toe onduidelijke route vanwege gewijzigde omstandigheden in de loop der jaren, maar met GPS kwamen we er wel uit. Hitte in de (overigens zeer schone) hotelkamers was vrij ondragelijk vanwege platte daken en ramen alleen op kierstand mogelijk. Draagbare ventilatoren verlichtten enigszins maar niet voldoende. We waren erg blij met reisleider Ernst maar ook hij kon hier weinig aan veranderen. In een koele zomer zou dit een topvakantie zijn met veel variatie en prettige dagelijkse afstanden, lieflijk landschap en dan ook nog Canterbury vlakbij en een supergeslaagd bezoekje aan het kustplaatsje Whitstable.

Madeleine, reisperiode augustus 2022
8

Het was de eerste keer dat ik een dergelijke reis heb ondernomen. Dit gaat niet de laatste keer zijn afgaande op hoe ik deze reis heb beleefd. Fantastische begeleiding door Ernst. Overzichtelijk aantal mede wandelaars, waarmee het echt gezellig was. Mooie wandelingen. Lunches in gezellige pub tuinen. Vriendelijke Britten. Kortom genoeg redenen om enthousiast te zijn.

Annelies, reisperiode augustus 2022
9

Een geweldige wandelvakantie in Kent! Dank aan onze reisleidster Laura voor het veilig heen en terug brengen en de goede zorgen tijdens deze reis!

Anna, reisperiode augustus 2022
Heerlijke week gehad in Kent met als thuisbasis Canterbury, een prachtige stad. Prachtig landschap, mooie wandeling, erg leuke groep, prima reisleider. Alles was erg goed geregeld. Voor mij de eerste groepsreis die ik maakte, maar het zal (denk ik) niet de laatste zijn met Aktiva.
Kees Brouwer
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook