Singlereis Wandelen Kent Canterbury

7 dagen
niveau 1.5 van 3
minibus
beoordeling: 8.2
vanaf € 725,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
26-08-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf op de campus van de University of Kent in Canterbury
1-persoonskamer inclusief
wandelroutes over de North Downs Way

route: glooiend (stijgingen en dalingen tot ca. 50-100 m.), routes wisselend door rivierdalen en door glooiende heuvels, niveauverschillen duren slechts kort. Per wandeldag wordt ca. 15-20 km afgelegd. De reisleiding voert per minibus transfers uit naar het begin- en eindpunt van de wandelingen en loopt dus niet mee; u komt de reisleider onderweg regelmatig tegen en die kan in overleg een eerdere terugtransfer uitvoeren indien omstandigheden (slecht weer, moeilijke route) dat zouden verlangen.
groep: minimaal 6 / maximaal 8 reizigers (bij meer dan 8 reizigers worden het twee groepen, elk met een eigen reisleider en minibus).

Wandelen door een Area of Outstanding Natural Beauty
Met een 'down' in het Zuid-Engelse landschap wordt letterlijk een duin bedoeld: een niet te hoog zandheuveltje, met weinig bomen maar juist meer lage plantengroei, vaak gelegen in een sliert van vele van die 'downs' op rij. Een 'down' heeft dus niets te maken met laag zijn of naar beneden gaan…. Dwars door de Engelse graafschappen Surrey, Sussex en Kent lopen de North Downs en de South Downs, met daartussen een streek die Low Weald heet en waardoor de riviertjes de Stour en de Great Stour stromen. Deze wandelvakantie volgt 'downs' en rivierdalletjes dwars door een fraai Engels landschap van Hollingbourne in het westen tot de Strait of Dover in het oosten. Overigens door een "Area of Outstanding Natural Beauty" (een "AONB") - een streek die door de Britse overheid is erkend vanwege de buitengewone natuurlijke schoonheid.

Alles wat typisch Engels is, lijkt u tijdens deze reis tegen te komen, want County (Engels voor graafschap) Kent is Groot-Brittannië in miniatuur. Kent is een gebied van heuvels en riviertjes, weiden en akkers - die als een patchwork het landschap laten variëren -, kastelen en landhuizen, parken en tuinen, en oude stadjes en dorpen.

Het leuke van Engeland is dat daar misschien al wel duizend jaar geleden het lange-afstand-wandelen is ontstaan… Soms gaat u langs een akker of door een weiland, eigenlijk privé-bezit, maar dankzij de eeuwenoude Right of Way voor wandelaars legaal om langs of over te gaan.

Vooraan in Kent ligt Canterbury, een middeleeuws aandoend stadje met hobbelige straatjes waaraan typisch Engelse vakwerkhuizen staan. In het midden van de plaats staat er stoer de enorme kathedraal: de eeuwenoude Metropolitical Church of Christ, de hoofdkerk van de Anglicanen, waarvan Koning Charles III het hoofd is, samen met de aartsbisschop. Aan de noordrand van Canterbury ligt de University of Kent, een complex van school- en collegegebouwen, studentenverblijven en recreatieve voorzieningen, doorvlochten met wandel- en fietspaden, in een autoluwe en parkachtige omgeving. Hoewel voorzieningen zoals horeca en winkels ook in juli en augustus dagelijks open zijn - en gelukkig "studentenprijzen" blijven hanteren -, is het er in de zomermaanden relatief rustig omdat dan het onderwijs gestopt is en veel studenten naar huis zijn gereisd. 

Op een paar minuten lopen afstand van het verblijf bevinden zich twee van de vier studentenrestaurants waar doorgaans het ontbijt (in Dolche Vita) en de avondmaaltijd (in Dolche Vita of The Dining Hall) gebruikt worden. Dat studenten door-het-jaar-heen gezond moeten eten, is bekend in de keuken en die klus klaren ze in de zomer niet anders! Dat een dag lang buiten wandelen goed is voor de eetlust, is bij deze reis, die inclusief ontbijt en diner is, dus een bijkomend voordeel. Het systeem is self-servicebuffet waarbij er een ruime keuze is uit vlees, vis, vegetarisch en groenten en salades. Drankjes - behalve koffie, thee en water die wel inbegrepen zijn - tijdens de maaltijd dient u zelf af te rekenen maar dat gaat tegen on-engelse "studenten"-prijzen. 

Dag 1
Breda Station NS - Canterbury
Breda Station NS-Canterbury (ca. 325 km) per minibus (09.30-17.00 uur) incl. ferry Calais-Dover per P&O Ferries. Informatie over de reis en de route door de reisleider van deze singlereis.

Dag 2
Wandeling van Hollingbourne naar Boughton Lees (ca. 20 km/6 uur).
De start van de wandeling is in Hollingbourne bij Maidstone. De wandeling is rustig en niet moeilijk. We volgen voor een groot deel een oude pelgrimsroute. Eindpunt is Boughton Lees. Inkorting van de route is mogelijk.

 

Dag 3
Wandeling van Boughton Lees naar Canterbury (ca. 19 km/7 uur)
We starten in Chilham, een van de mooiste dorpjes van Engeland met mooie houten vakwerkhuizen, een kasteel, een 15e eeuwse kerk en een 16e eeuwse (!) pub. We wandelen naar de West Gate bij de kathedraal van Canterbury. Het stadje heeft een mooi en levendig centrum met vele historische gebouwen en gezellige terrasjes. Langs de voor een deel oude stadsmuren stroomt de Stour, waarover u op de vrije dag eventueel een historische rondvaart kunt maken. In de middeleeuwse straatjes zijn leuke winkeltjes gevestigd.

Dag 4
Vrije dag in Canterbury 
Vrije dag. U kunt op de campus of in de omgevinge ervan blijven maar er zijn genoeg leuke plaatsen te ontdekken in de omgeving! Bezoek bijvoorbeeld het historische centrum van Canterbury, de stad Ashford (20 km) met de Saint Mary’s Church, de kustplaatsjes Whitstable (9 km) en Herne Bay (11 km) met de markante Clock Tower aan de monding van de Thames of Londen (80 km) per trein.

Dag 5
Wandeling (ca. 17 km/4,5 uur) van Canterbury naar Sheperdswell
Wandeling van Canterbury verder oostwaarts naar Sheperdswell via de Higham Park and Gardens, door een steeds vlakker wordend landschap met soms korte stijgingen en dalingen.

 

Dag 6
Wandeling (ca. 15 km/4 uur) van Sheperdswell naar Dover
Wandeling van Canterbury via Waldershare Park met het buitenhuis Waldershare naar Dover, aan het einde een spectaculaire daling vanaf the white cliffs naar het havenstadje. Eindpunt is het Dover Discovery Centre.

 

Dag 7
Canterbury - Breda Station NS
Canterbury-Breda Station NS per minibus (08.00-17.00 uur) incl. ferry Dover-Calais per P&O. Einde van deze wandelreis voor singles!

University of Kent

ligging: het universiteitscomplex met de campus ligt aan de noordrand van het stadje Canterbury, in een rustige autoluwe en parkachtige omgeving. De afstand tot het centrum is ca. 4 km (per OV-bus ca. 10 min.).
faciliteiten: "Dolche Vita" (ca. 100 meter) voor het ontbijt en "The Dining Hall" (ca. 300 meter) voor de avondmaaltijd, café-brasserie, supermarkt (geopend van 08.00-22.00 uur).
kamers Keynes College: ruime modern en functioneel ingerichte 1-persoonskamers met 1-persoonsbed, bureau, stoel, kastruimte, gratis wifi. Naar keuze zonder eigen douche/toilet (2 kamers delen in dat geval 1 douche/toilet) of met eigen douche/toilet. Er is een keuken met een zithoek, aanrecht, koelkast etc. voor algemeen gebruik (door ca. 8 kamers/personen samen).
maaltijden: ontbijt (full english breakfast) en avondmaaltijd (2 gangen: hoofdgerecht en nagerecht) inbegrepen op de campus. Het is mogelijk eten en drinken voor onderweg te kopen in de supermarkt op de campus.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 24-06-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 725,-
Vertrekgarantie
Ma 01-07-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 725,-
Vertrekgarantie
Ma 08-07-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 725,-
Ma 15-07-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 725,-
Vertrekgarantie
Ma 22-07-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 725,-
Vertrekgarantie
Ma 29-07-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 745,-
Vertrekgarantie
Ma 05-08-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 725,-
Ma 12-08-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 745,-
Vertrekgarantie
Ma 19-08-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 745,-
Vertrekgarantie
Ma 26-08-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 725,-
Vertrekgarantie
Ma 02-09-2024 (niet meer beschikbaar)
€ 725,-


inclusief:
* Breda Station NS-Canterbury v.v. per minibus incl. ferry Calais-Dover v.v. per P&O
* verblijf in ruime 1-persoonscollegekamers met gedeelde bad/douche en toilet
* ontbijt en avondmaaltijd
* Aktiva-reisleider
* transfers per minibus
* Nederlandse route-uitleg

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag kamer met eigen douche/toilet € 150,-

exclusief:
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
9

De reis overtrof al mijn verwachtingen. Wat een fantastische wandelpad door het glooiende landschap met zijn sfeervolle huisjes en kerkjes langs smalle paadjes en mooie weggetjes. De boomgaarden en struiken waren vol in bloei , we liepen dwars door de koolzaadvelden en langs duizenden blue bells. Het wandelweer was heerlijk (zonder regen) en de groep gezellig en harmonieus. Ook slapen en eten op de University was goed geregeld. Kortom, Engeland, ik kom terug ❤️

Ria Grondman, reisperiode april 2024
8

anoniem, reisperiode april 2024
7

Fijne reisleider en nog een hele goede chauffeur bovendien

anoniem, reisperiode april 2024
8

Aanrader deze mooie gevarieerde wandelvakantie in Kent met leuk gezelschap!

anoniem, reisperiode augustus 2023
9

Afstanden van de te lopen kilometers kloppen niet. Het zijn steeds meer km. dan wordt aangegeven en dat is niet prettig. Ik heb 150 euro extra betaald voor eigen kamer met douche en toilet. Reisgenoten die dit niet gedaan hadden kregen eenzelfde of zelfs nog luxere kamer met 2p. bed en tv. Dat voelt niet eerlijk en ik begrijp dat u een melding daarover afdoet met de mededeling dat het aan het hotel is als zij een upgrade doen. Het zou wel wenselijk zijn als u hier in de toekomst wel iets mee gaat doen.

anoniem, reisperiode augustus 2023
9

Goed georganiseerde reis, een aanrader! Het eten was de eerste dagen te weinig, maar door accuraat handelen van de reisleidster is het goed gekomen.

anoniem, reisperiode augustus 2023
7

Mooie wandelingen dwars door velden en bossen en door slaperige dorpjes met karakteristieke cottages en tuintjes met kleurige bloemen. Rust en mooie, weidse uitzichten. Lekker eten in pubs en tearooms waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Vriendelijke bewoners die je behulpzaam de weg wijzen. De Evensong in de kathedraal van Canterbury is heel indrukwekkend en zeker aan te raden.

anoniem, reisperiode augustus 2023
7

Mooie landschapswandelingen en fijne reisleider.

anoniem, reisperiode augustus 2023
6

anoniem, reisperiode augustus 2023
9

Mooie routes en frisse accommodatie. Het weer werkte ook fantastisch mee. Alles prima georganiseerd. Franky is een top reisleider.

Dini, reisperiode augustus 2023
8

Kent heeft prachtige, afwisselende landschappen die je door de wandelingen helemaal in je op kunt nemen. Helemaal tot rust gekomen!

anoniem, reisperiode juli 2023
8

Leuke wandelvakantie ! Wel goede bergschoenen nodig en goede conditie 😉Goede accommodatie met uitstekend eten. Prima supermarkt en leuke pub vlakbij. Ook dichtbij bushalte dus snel in Canterbury. Erg leuke plaats om dagje door te brengen. Alle complimenten voor onze reisleider Franky👍Hij zocht leuke locaties en zorgde voor veel afwisseling in het programma!

anoniem, reisperiode juli 2023
9

Afwisselende niet te zware wandelingen door de ‘rolling hills’ van Kent, mooie dorpjes met vakwerkhuisjes onderweg, een kanjer van een reisleider die allerlei zaken voor ons regelde en ons de laatste dag verraste met een onverwacht uitje naar het National Trust-park bij de White Cliffs of Dover - wat wil je nog meer! Nou, daarnaast wil je, én krijg je, een prima onderkomen in een studentenkamer en echt goede maaltijden. Plus een gezellige wandelgroep! Een aanrader, deze reis.

anoniem, reisperiode juli 2023
7

Mooie wandelreis. De wandelingen best pittig en altijd langer dan aangegeven. Vier dagen zelfde landschap wordt wat saai. Leuke accommodatie oo de campus. Heel tevreden

anoniem, reisperiode juli 2023
7

anoniem, reisperiode juli 2023
8

Ik vond het een mooie reis met gevarieerde wandelingen. De wandelingen waren goed te doen, al zat er in de 1e dag (Hollingbourne-Boughton Lees) een pittige klim en eigenlijk niveau 1,5 waard. Het is fijner om je daarop in te stellen.

anoniem, reisperiode juli 2023
8

Goed georganiseerde prachtige wandelreis

anoniem, reisperiode juli 2023
10

Een leuke reis met mooie wandeltochten, een prettig verblijf op de campus met dagelijks een rijkelijk ontbijt en een uitgebreid diner. We hadden een hele goede reisleidster, die de reis in alle opzichten uitstekend heeft verzorgd. Een gezellige groep wandelaars met redelijk hetzelfde wandeltempo. Het weer zat ook erg mee; veel zonnige momenten, niet al te warm en bijna geen neerslag. Ik kijk met veel plezier terug op deze reis.

Tom Rooijakkers , reisperiode juli 2023
8

Het is een mooi wandelgebied. Iets pittiger dan wat in de reisbeschrijving staat gemiddeld iedere dag 20 km. Met weinig rustpunten onderweg. Dat is wel wat jammer. 1dag toch wel 350 stijgen en dalen. Maar wel erg mooi! Prettig gezelschap en fijne reisleiding getroffen. Campus was goed mooie kamers en prima maaltijden! Kortom een mooie week gehad!

Nienke, reisperiode juni 2023
9

Super gezellig en mooie wandelroutes. Goede accommodatie en eten. Reisleidster Nanette was super. Fijne zo een kleine groep.

Ilonka Kokee , reisperiode juni 2023
8

ik vond het een leuke reis met prima overnachtingen en goed eten op de universiteit van Canterbury. De wandelingen waren wat langer en pittiger ( veel stijgen) dan beschreven. Canterbury is een mooie stad om je vrije dag te besteden.

jeannette, reisperiode juni 2023
9

Glooiend en mooi wandelgebied in Kent. Het aantal kilometers per dag is toch wel 20 maar goed te doen. Het verblijf op de campus was prima. Schone en ruime kamer. Ontbijt ruime keuze (ook English breakfast) en diner keuze uit 3 a 4 gerechten. Op de campus is ook een supermarkt waar je eventueel je lunch kunt kopen. Reisleidster Nanette is een topper. Heerlijke week gehad met gezellige groep.

Monique, reisperiode juni 2023
8

Prachtige omgeving, mooie wandelingen en een heel goed verblijf op de universiteit van Kent in Canterbury. Een goede optie om kennis te maken met de wandelvakanties van Aktiva. En een geweldige reisleidster, Nanette. Ik heb genoten.

Gemma, reisperiode juni 2023
8

Hele fijne wandelreis, echt tot rust gekomen! Een goed en origineel onderkomen op de campus met vriendelijk personeel en goed eten. De 2 reisdagen zijn te doen door de onderbreking met de boot en korte stop. Mooie wandelingen waarbij we soms wel eventjes moesten zoeken naar de weg maar met gpx, kaarten en boekjes valt daar goed uit te komen. Reisleider dacht goed met ons mee als we het programma iets wilde aanpassen waardoor we leuke horeca stops hadden bij typische Engelse pubs en je echt de sfeer meekrijgt. Wandelingen zijn goed te doen als je je voorbereidt op tussen de 15-20 km onverharde paden met soms wat lichte stijgingen. Waterdichte ingelopen schoenen zijn handig! Canterbury en Dover zeer zeker een bezoek waard ook dus fijn dat daar ruimte voor is in het programma. De supermarkt op de campus is handig voor je dagelijkse lunchpakket. Kortom een aanrader als je rekening houdt met een eenvoudig maar goed verzorgd en origineel onderkomen.

anoniem, reisperiode april 2023
9

Wandelreis absoluut ‘worthwhile booking’. Zowel wat wandeltocht zelf, als afwikkeling betreft. Reisleider Ernst, bekwaam, behulpzaam, en ’last but not least’ geestig, was in mijn ogen echt een ‘topper’.

anoniem, reisperiode april 2023
8

anoniem, reisperiode april 2023
8

Prima

anoniem, reisperiode april 2023
8

Sympathieke reis en reisleider leuke groep fijne omgeving te wandelen. Aanrader

Maarten Zoetelief , reisperiode april 2023
9

Een prettige reisorganisatie met duidelijke communicatie. De niveaubepaling vd zwaarte vd wandeltocht is perfect; itt andere organisaties krijg je wat je beloofd wordt. Persoonlijke aanpak en kleine groepen en hoewel de accommodatie (UNI Kent), weliswaar schoon en netjes, erg warm (30’c) was, was de overige service daar uitmuntend!

anoniem, reisperiode september 2022
8

Prima wandelreis. Een optie om mischien het hele Stour Valley pad te lopen. Elke dag wat langer lopen en een halve vrije dag in Canterbury ipv 1 hele dag. Maar dan wordt het misschien een niveau 2 reis.

anoniem, reisperiode september 2022
9

Heerlijke reis, niet zwaar en fijn dat er een vrije dag in zit. Mooi landschap, beeldige dorpjes, leuke pubs en Sandwich is een erg leuk plaatsje om te eindigen.

Margreet Bernsen, reisperiode september 2022
9

Het was een hele leuke wandelreis. Ook het kleinschalige beviel mij wel. En ook het verblijf op de campus was prima, alleen was het bizar warm op de kamers. De chauffeur/ reisleider was heel goed.

Coby Janssen, reisperiode september 2022
8

anoniem, reisperiode september 2022
9

Geweldige reis. Fijne wandelingen, ook aan te passen als je minder aankan. Heel fijne reisleider, die alles deed om de reis zo goed mogelijk te laten verlopen. Het eten was geweldig. De kamers zonder sanitair waren op zich wel goed, maar vreselijk warm, terwijl het buiten rond de 20 graden was. Dit was erg jammer, maar gelukkig heb ik van de rest wel kunnen genieten.

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Het precies zo als ik het verwacht had, alleen bij de keuze van welke kamer zonder sanitair of met Sanitair (meerprijs €150 extra) zou achterwege moeten blijven, alleen kamers met sanitair, voor de prijs van zonder sanitair. Aktivatours zou dan een ander prijscalculatie moeten gaan maken. slaapkamers waren voor de rest opzich zelf prima maar temparatuur was veel te hoog.

Albert Bouwers, reisperiode augustus 2022
8

Prachtige wandelingen, af en toe onduidelijke route vanwege gewijzigde omstandigheden in de loop der jaren, maar met GPS kwamen we er wel uit. Hitte in de (overigens zeer schone) hotelkamers was vrij ondragelijk vanwege platte daken en ramen alleen op kierstand mogelijk. Draagbare ventilatoren verlichtten enigszins maar niet voldoende. We waren erg blij met reisleider Ernst maar ook hij kon hier weinig aan veranderen. In een koele zomer zou dit een topvakantie zijn met veel variatie en prettige dagelijkse afstanden, lieflijk landschap en dan ook nog Canterbury vlakbij en een supergeslaagd bezoekje aan het kustplaatsje Whitstable.

Madeleine, reisperiode augustus 2022
8

Het was de eerste keer dat ik een dergelijke reis heb ondernomen. Dit gaat niet de laatste keer zijn afgaande op hoe ik deze reis heb beleefd. Fantastische begeleiding door Ernst. Overzichtelijk aantal mede wandelaars, waarmee het echt gezellig was. Mooie wandelingen. Lunches in gezellige pub tuinen. Vriendelijke Britten. Kortom genoeg redenen om enthousiast te zijn.

Annelies, reisperiode augustus 2022
9

Een geweldige wandelvakantie in Kent! Dank aan onze reisleidster Laura voor het veilig heen en terug brengen en de goede zorgen tijdens deze reis!

Anna, reisperiode augustus 2022
8

Heerlijke week gehad. Goede prijs kwaliteit verhouding.

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

Lekker wandelen in Kent met heerlijke lunches onderweg in mooie pubs.

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

Goed opgebouwde wandelingen door het rijke landschap van Kent, met een vrije dag in Canterbury en de kust. De lunches in de pubs maakten het extra bijzonder.

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

anoniem, reisperiode juli 2022
9

De Stour Valley Walk is zeker een aanrader; de wandelingen zijn schitterend, af en toe wel wat lang, de stad Canterbury is ook schitterend, je waant je in een decor van een engels kostuumdrama, de campus is super leuk, alsof je weer op kamers zit en de hele sfeer is super engels! In 1 woord Heerlijk!

anoniem, reisperiode juli 2022
8

anoniem, reisperiode juni 2022
Heerlijke week gehad in Kent met als thuisbasis Canterbury, een prachtige stad. Prachtig landschap, mooie wandeling, erg leuke groep, prima reisleider. Alles was erg goed geregeld. Voor mij de eerste groepsreis die ik maakte, maar het zal (denk ik) niet de laatste zijn met Aktiva.
Kees Brouwer
inclusief:
* Breda Station NS-Canterbury v.v. per minibus incl. ferry Calais-Dover v.v. per P&O
* verblijf in ruime 1-persoonscollegekamers met gedeelde bad/douche en toilet
* ontbijt en avondmaaltijd
* Aktiva-reisleider
* transfers per minibus
* Nederlandse route-uitleg

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag kamer met eigen douche/toilet € 150,-

exclusief:
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook