Singlereis Wandelen Kent Aylesford

7 dagen
niveau 2 van 3
minibus
beoordeling: 8.5
vanaf € 875,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 15-05-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in een historisch klooster in Aylesford
1-persoonskamer inclusief
wandelroutes door de tuin van Engeland met o.a. Rochester en Chatham 

route: de wandelingen gaan door glooiend tot licht heuvelachtig landschap (toppen tot ca. 100 m) met rivierdalen. Per wandeldag wordt ca. 16-18 km (1 x 10 km) (ca. 3-5 uur) afgelegd. De routes zijn naar wens in te korten. De reisleiding voert per minibus transfers uit naar het begin- en eindpunt van de wandelingen en loopt dus niet mee; u komt de reisleider onderweg regelmatig tegen en die kan in overleg een eerdere terugtransfer uitvoeren indien omstandigheden (slecht weer, moeilijke route) dat zouden verlangen.
groep: minimaal 6/maximaal 8 reizigers.

Langs de River Medway door de tuin van Engeland
Bij county (het Engelse woord voor graafschap) Kent kan gemakkelijk gedacht worden aan vredige dorpen, lommerrijke laantjes en stille stukjes bos. En dat klopt! Her en der liggen verscholen landhuizen omzoomd door fraaie tuinen en boomgaarden. Het gebied wordt 'The garden of England' genoemd, ideaal om te wandelen en ook om tot rust te komen. Kent is het deel van Engeland dat we binnenrijden bij Dover, dus de reistijd per minibus vanuit Nederland is relatief kort.

De Medway is een riviertje dat ontspringt in Sussex en 112 kilometer verderop instroomt in de brede monding van The Thames (de Theems) in de Noordzee. Over het grootste deel is het een zwak kronkelend en rustig kabbelend stroompje door een afwisselend landschap van bos, boomgaarden, akkers en weiden. Dicht bij de kust verandert de waterloop vrij plotseling van karakter: veelvuldig gevoed door zijriviertjes verwildert de Medway tot een uitgebreide mixture van water en land, steeds breder uitstromend in de Noordzee verderop. Aan die verbrede Medway liggen de historische marinehavensteden Rochester en Chatham, waar in de 17e eeuw de Engelse vloot was opgelegd. In 1667 waren Rochester en de Medway het strijdtoneel van ‘The Raid on the Medway’ - ook ‘De tocht naar Chatham’ genoemd - in welke zeeslag Michiel de Ruyter met 60 zeilschepen de Engelse navy versloeg, feitelijk het einde van de Tweede Engels-Nederlandse Oorlog (1665-1667). De wandeling van dag 4 eindigt (of naar keuze: start) in die oude marinestad Rochester.

We lopen tijdens deze wandelvakantie ook twee dagtrajecten over de North Downs Way: een lange-afstand-wandelpad door fraaie stukjes loofbos en agrarisch landschap met mooie uitzichten over de weidse omgeving. Het landschap is typisch Engels met vele holle weggetjes met hoge heggen langs weiden en akkers die begrensd zijn door muurtjes waarover de wandelroutes soms met trapjes gaan. Het reliëf is meestal glooiend, soms even heuvelachtig.

Ons verblijfadres is eenvoudig en uniek tegelijk: we verblijven namelijk in het gastenverblijf (het oude of nieuwe gedeelte), The Friars geheten, van een eeuwenoud gemoderniseerd klooster: de Aylesford Priory. Het klooster wordt omgeven door een parkachtige tuin van vele hectaren, direct aan het riviertje de Medway. Sanitair wordt door meerdere kamers gedeeld, maar is ruimschoots aanwezig. 

Dag 1
Breda Station NS-Aylesford
Vandaag begint uw singlereis. Vanaf Breda Station NS rijden we naar Aylesford (ca. 375 km) per minibus (09.30-17.30 uur) incl. veerboot Calais-Dover P&O. Na aankomst checken we in bij The Friars en krijgen we informatie over de reis en de route door de reisleider. Na aankomst een "supper" (eenvoudige beperkte avondmaaltijd met uitsluitend een hoofdgerecht).
 

Dag 2
Wandeling van Tonbridge naar Wateringbury Station (ca. 17 km/6 uur).
Wandelroute over de Medway Valley Walk. Bij het startpunt is gelegenheid het robuuste Tonbridge Castle van de buitenkant te bekijken. De wandelroute volgt de kronkelende River Medway via vele kleine sluisjes die hier locks genoemd worden zoals Tonbridge Town Lock, Eldridges Lock, East Lock en Oak Weir Liock. De route passeert in Yalding een oude spoorbrug en in Twyford de eeuwenoude Twyford Bridge en de (misschien wel even oude?) pub The Anchor Inn.

Dag 3
Wandeling van Wateringbury Station naar Aylesford (ca. 16 km/5,5 uur).
Wandelroute over de Medway Valley Walk. Route met smal zandpad over de Teston Meadow, langs Barning met de Kettle Bridge, de oude East Farleigh Bridge en door Maidstione waar de All Saints Church te bezoeken is, route steeds door parkachtig terrein.  

Dag 4
Wandeling van Aylesford naar Rochester (ca. 10 km/3 uur).
Wandelroute over de Medway Valley Walk of de North Downs Way. Na een bezoek aan Rochester terug per minibus naar Aylesford, ook mogelijk andersom (heen met de minibus, wandeling naar Aylesford terug).
Rochester ligt aan de Medway-rivier en is een historische havenstad, die al beschreven werd door Charles Dickens in zijn 'Seven Poor Travellers'. Mogelijkheid voor een bezoek aan Rochester Castle, de Kathedraal, het Guildhall Museum en de Watts Charity. Ook de oude werf waar eeuwenlang grote zeilschepen werden gebouwd die in de 17e/18e eeuw Engeland tot een wereldmacht maakten, is nog te bezoeken. De stad was in juni 1667 het strijdtoneel van de Battle of Medway, die door de Nederlandse Michiel de Ruyter gewonnen werd.

Dag 5
Wandeling van Otford naar Holly Hill (ca. 18 km/6 uur)
We maken een inloopwandelroute. Meteen aan het begin maken we een klim, daarna gaat het tot aan Wrotham wisselend licht omhoog en omlaag. Na Wrotham volgt weer een klimmetje. De route gaat wisselend door open terrein en door bos. We lopen redeljik beschut langs de vele, typisch Engelse, houtsingels. Mocht de route te kort of te lang zijn, dan is een verlenging of een verkorting mogelijk.

Dag 6

Wandeling van Aylesford naar Hollingbourne (ca. 18 km/5,5 uur)
We beginnen met een vlak stuk, later op de route zijn er enkele hoogteverschillen. We hebben een geweldig uitzicht over de Medway Valley en River en wandelen langs een verzameling stenen (megalieten) uit de prehistorie, genaamd Kit’s Coty House. We eindigen in Hollingbourne, een pittorest dorpje. Naar keuze verlenging of verkorting mogelijk.
 

Dag 7
Aylesford-Breda Station NS
We rijden van Aylesford naar Breda Station NS (375 km) per minibus (09.00-18.00 uur) incl. veerboot Dover-Calais P&O waarna er een einde komt aan deze wandelreis voor singles.

The Friars - Aylesford Priory

ligging: juist buiten het plaatsje Aylesford (10 minuten lopen), aan het riviertje de Medway, omgeven door een grote tuin en een zwanenvijver.
faciliteiten: restaurant The Pilgrims Hall, theesalon en een pottenbakkerij.
kamers: 1- en/of 2-persoonskamers (altijd met aparte bedden), sanitair wordt gedeeld door meerdere kamers.
maaltijden: ontbijt en 3-gangendiner (op de aankomstdag een "supper") (incl. water, koffie en thee) inbegrepen. Overige drankjes (frisdrank, bier en wijn) tegen betaling. Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 03-04-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 875,-
Ma 01-05-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 875,-
Ma 15-05-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 875,-
Ma 07-08-2023 (niet meer beschikbaar)
€ 875,-


inclusief:
* Breda Station NS-Aylesford v.v. per minibus incl. veerboot Calais-Dover P&O
* verblijf in het gastenverblijf 'The Friars' van het klooster Aylesford Priory (het oude of nieuwe gedeelte) in een 1-persoonskamer
* ontbijt en 3-gangen diner (aankomstdag: 'supper' 1 gang) 
* Aktiva-reisleider
* transfers per minibus
* Nederlandse routebeschrijving

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt in 1 boeking) € 40,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten

9

Weer een wandelreis geboekt via Aktiva. En wederom echt goed bevallen. Het is een mooie manier om met een kleine groep mensen je vakantie actief door te brengen. Voorlopig ben ik nog niet uitgewandeld!

Gré Wilken-Duivenvoorden, reisperiode september 2022
7

anoniem, reisperiode september 2022
8

Een fijne week gehad. Leuke, sociale, gezellige groep en reisleidster. Sfeervolle accomodatie. Mooie omgeving. Ik heb de wandelingen mee kunnen lopen. Maar ze waren voor mij wel wat pittig. Dit heb ik uit de omschrijving op de webpagina niet goed af kunnen leiden.

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

Deze reis is zeker aan te bevelen, het is een prachtig wandelgebied en de route is goed te volgen met de bewegwijzering i.c.m. de gps-track op je mobiel. Het ontbijt en diner is afwisselend en goed verzorgd. Het klooster is een unieke locatie en heel rustig, alleen het rumoer van de groep is wat je hoort.

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

De wandelingen zijn erg mooi en goed te doen. Prachtige locatie, maar de kamers zijn heel erg gehorig en de vloeren kraken enorm. Wel heel sfeervol. Ontbijt is top, de diners zijn redelijk, maar pub meals zouden de reis aantrekkelijker maken.

Gerald van Es, reisperiode augustus 2022
9

Mooie glooiende wandelroutes door bos, graanvelden en boomgaarden, met hier en daar een pittige klim. Prachtige historische accommodatie om te verblijven!

anoniem, reisperiode juli 2022
10

anoniem, reisperiode juli 2022
9

Tijdens de wandelwagen iets vroeger vertrekken al is het maar een kwartiertje zou van mij mogen. Zodat je nog wat langer van de frisheid van de ochtend kunt genieten en ook ‘ s middags net iets eerder terug zijn. Eventueel de derde wandeldag veranderen in nog een wandeling vanuit de accommodatie om nog een busrit te vermijden. Maar het was een superreis hoor.

anoniem, reisperiode juli 2022
9

Wat een mooie en unieke locatie" the Friars" de rust, de natuur. Vriendelijke mensen en goed verzorgde maaltijden. En mooie wandeltochten, af en toe lekker pittig stijgen en genoten van al wat bloeit in deze tijd: "bluebelly fields forever" we hadden het getroffen met de groep en onze reisleidster: Goeie sfeer. Een week is eigenlijk te kort!

Retthy Groot, reisperiode mei 2022
8

The Friars is niet luxe maar wel een prachtige en sfeervolle plek om te overnachten alsof je de hele dag in een prentenboek rondloopt. Zelfde geldt voor de wandelingen. Af en toe pittig maar zeker in mei bijzonder mooi. En dan alles ook nog eens goed georganiseerd met goede persoonlijke aandacht. Fijne reis.

anoniem, reisperiode mei 2022
Het was voor mij de eerste keer dat ik met een georganiseerde wandelvakantie mee ging. Prima ervaring, ik ga het vaker doen. Petje af voor de begeleider die ondanks de verschillen qua wandelniveau in de groep het voor elkaar wist te krijgen dat iedereen op eigen tempo de wandelingen (of een deel er van) kon lopen. Kent is een mooie streek om in te wandelen, bewegwijzering is goed en de routes zijn gevarieerd. De overnachtingsplek is relatief eenvoudig wat betreft het sanitair. Dat wordt weer goedgemaakt doordat het wel een prachtig complex is. Het eten in de pub in het dorp en het lokale bier waren prima. Al met al ben ik blij met mijn keuze voor deze reis.
Herman
Het was een hele gezellige reis. Het verblijf was in een monumentaal pand, erg sfeervol. Het sanitair was matig maar de bedden waren prima. De reisleider, Paul, zorgde ervoor dat er maatwerk geleverd werd voor alle lopers , snel en wat minder snel.
Aly
Een mooie ervaring om in een klooster te verblijven en het wandelpad is ook prachtig. Het weer viel gelukkig mee, en de stad Canterbury is prachtig. De kamers waren oud en er is wel het nodig aan vervanging toe door slijtage of vlekken. De groep en de leiding waren erg prettig, de eetgelegenheden waren erg Engels. Het was een geslaagde vakantie
Rebecca van Garderen
Ik heb een geweldige vakantie gehad in een prachtig land, met een super warme groep en reisleider. De groep had een bijzondere klik met elkaar, we trokken de hele vakantie gezamenlijk op. Zelfs op onze vrije dag hebben we een gezamenlijk uitje gedaan. De wandelingen zijn reuze mooi, met soms pittige klim. Met als resultaat dan een grandioos uitzicht! Het klooster the Priars biedt stilte en schoonheid, ik vond het een fijne plek. De reis is van harte aan te bevelen.
Mirjam
Het was een prima reis. De eerste 2 wandeldagen waren erg mooi, persoonlijk vond ik de laatste 2 dagen echt veel minder mooi. Ik zou persoonlijk liever bij Lenham zijn begonnen en dan ergens in het laatste deel wat inkorten (de langere reistijd zou ik er zeker voor over hebben). De accomodatie was goed en het eten echt prima! De reisleidster was ook erg prettig! Wat ik wel prettig had gevonden bijvoorbeeld bij het eerste lunch adres dat er was gereserveerd, want toen moesten we buiten zitten (het begon te regenen) omdat er buiten geen plek meer was. Dat was echt prettiger geweest.
Jennie
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook