Fietsreis Het Franse Pad - 7 dagen

7 dagen
niveau 2 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 9
vanaf € 699,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
30-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

bijzondere accommodaties van Nederlandse eigenaren
geniet van nieuwe ontmoetingen en gezelligheid 
ontbijt, lunchpakket, diner en bagagevervoer is inclusief 

route: voor een ontspannen vakantie raden we aan een e-bike mee te nemen. Bent u een ervaren, fanatieke fietser, dan voldoet een fiets met 21 versnellingen.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 1 april t/m 30 september
hond mee: het is bij deze reis mogelijk om uw hond mee te nemen bij drie van de vier accommodaties (m.u.v. de maanden juli en augustus), indien u dit bij boeking aangeeft in het veld 'opmerkingen'. Eventuele extra kosten dienen ter plaatse betaald te worden.

Fietsvakantie met verblijf in bijzondere accommodaties van gastvrije Nederlandse eigenaren 
Uw koffers pakken en uw droom achterna reizen. Een groot avontuur dat maar weinigen onder ons aandurven. Maar zij deden het. De eigenaren van enkele bijzondere accommodaties in Le Berry en de Bourbonnais, het groene hart van Frankrijk. Ze vielen als een blok voor de ongerepte natuur van de streek en de rust die hier heerst. Over rustige weggetjes en paden wandelt of u van het ene huis naar het andere. Waar u dagelijks warm welkom geheten wordt, uiteraard met een lekker welkomstdrankje. Ook zorgen de enthousiaste gastheren- en vrouwen voor een uitgebreid ontbijt en lunch voor onderweg. In de avond schuift u aan tafel voor een 3-gangendiner, nieuwe ontmoetingen en gezelligheid. Ook fijn om te weten: de bagage wordt naar het volgende verblijf gebracht.

De fietsmogelijkheden in deze streek zijn eindeloos. Het Franse Pad bezit tientallen zelfgemaakte routes, die de accommodaties van Het Franse Pad onderling met elkaar verbinden. De routes zijn afhankelijk van uw begin- en eindpunt en het door u gekozen arrangement; fietst u vandaag een route vanuit één accommodatie of vertrekt u naar het volgende logeeradres? Eén ding staat vast: de omgeving is altijd even mooi.

 title=

Dag 1
Heenreis
Vandaag begint uw fietsvakantie Frankrijk. U reist op eigen gelegenheid naar Domaine Bonneblond. Hier wordt u vanaf 16.00 uur welkom geheten door de gastvrije Nederlanders Helen en Willem met een welkomstdrankje. Tussen 19.00 en 19.30 uur gaat u aan tafel en kunt u genieten van een smakelijk 3-gangendiner wat in Frankrijk table d’hôte heet. Eet u vegetarisch, heeft u een dieet, voedsel-intolerantie of allergie? Wij houden daar graag rekening mee, u kunt dit tot een week voor aankomst aan ons doorgeven, zodat u zorgeloos mee kunt dineren. Voor het slapen gaan, kunt u na een prachtige zonsondergang de heldere sterrenhemel bewonderen, zelfs de Melkweg is zichtbaar! In een van de sfeervolle comfortabele kamers of studio's is het fijn slapen en staat u morgen goed uitgerust op.

Reist u liever met de trein?  In overleg kunt u worden opgehaald op het station Montluçon of Vallon en Sully. Uiteraard wordt u ook op de dag van vertrek weer naar het station gebracht. De kosten zijn € 50,-.

De komende dagen staan in het teken van genieten. Heerlijk fietsen en bijzondere ontmoetingen. In deze regio bent u één met de natuur. De fietsmogelijkheden zijn eindeloos. Alle tochten gaan door een prachtig glooiend coulisselandschap. Massatoerisme kennen ze hier niet. De tochten zijn goed te doen. Enige fietservaring en een goede conditie zijn wel vereist.

Dag 2
Naar La Joyeuse (ca. 55 km)
Vandaag de eerste etappe van uw fietsvakantie. Eerst maar eens rustig wakker worden en met het ontbijt een goede bodem leggen voor de actieve dag die voor u ligt. Uw lunchpakket maakt u vanaf de ontbijttafel, er is fruit en lekkere versnaperingen voor onderweg om de energie weer op peil te brengen. Iedere ochtend bij het ontbijt ontvangt u een duidelijke uitgebreide routebeschrijving met routekaarten of de route in gpx. Nadat Helen en Willem u hebben uitgezwaaid fietst u door een streek die bekend om zijn graanvelden, afgewisseld met zonnebloemen en het knalgele koolzaad; ieder seizoen heeft zijn charme in dit nog niet echt door toeristen ontdekt gebied. De koeien, die in de met heggen omzoomde weilanden staan,  staren u na alsof ze nog nooit fietsers gezien hebben. Het kleine stadje Culan staat bekend om zijn middeleeuwse brug en het majestueuze kasteel waar Jeanne d’Arc en later Chopin met zijn geliefde George Sand geslapen hebben. U waant zich een moment in de Middeleeuwen. Een fijn moment om een kopje koffie te drinken op de brug met uitzicht op het kasteel of even bij de huisbakker van Helen en Willem (Raymond van Le Pain Gourmand, gelegen naast de Spar) een appetijtelijke eclair kopen misschien? Via rustige wegen en dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, doorkruist u het coulisselandschap van de Berry, naar Marjan en Wiebe van Chambres d'Hôtes La Joyeuse. En uw bagage? Die staat al klaar in de gîte, dat is toch echt genieten met een grote G, u hoeft alleen maar te fietsen en wij zorgen voor de rest! Ook vanavond schuift u weer lekker aan om een vorkje mee te prikken.
 

Dag 3
Naar Puur Berry (ca. 59 km)
Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt en met een lekker lunchpakket gewapend stapt u op de fiets naar uw volgende accommodatieadres Gîte Puur Berry. De regio Berry ligt aan de uitlopers van het centraal massief en dat is vandaag te merken door de vele hoogteverschillen. De fietstocht gaat vandaag via de dorpjes Saint-Marien, Malleret-Boussac, Cugnat, Nouzerines en Vijon. Op de fietsbeschrijving van de dag staan ook allerlei bezienswaardigheden en de leukste pekjes om te picknicken. U trapt door drie verschillende departement namelijk de Cher, de Indre én de Creuse! Door het dorpje Malleret-boussac stroomt de petit Creuse. Nog even flink bergaf zoeven en heten Judith en Paul u van harte welkom met een heerlijk drankje en borrelplankje en horen graag uw belevenissen van vandaag.

Dag 4
Naar La Cour d’Enchère (ca 46 km)
U stapt op de fiets naar uw volgende accommodatieadres: La Cour d’Enchère. Over landelijke kleine wegen gaat u op weg naar het middeleeuwse Boussac met haar indrukwekkende kasteel en een levendig dorpsplein met terrasjes en goede restaurants. Na rondgestruind te hebben in Boussac fietst u door naar Les Pierres Jaumâtres. Hier stapt u even van de fiets om een kleine wandeling door het bos naar boven te maken waar u zich kunt verwonderen over de bijzondere granieten rotsformaties en het waanzinnige uitzicht. Aan de voet van de heuvel is een restaurant met terras met een bijzonder goede kaart. Verderop op de route In de plaats Lavaufranche is een commanderie, daterend uit de 12e en de 15de eeuw te bezichtigen. De commanderie was de zetel van de ridders van de orde van Malta, de oudste verplegende ridderorde. De volgende bestemming is het Plan d’eau van het dorp Treignat, waar u op warme dagen kunt afkoelen maar ook als de temperaturen minder zijn, is het een fijne plek om te pauzeren. Nog even doortrappen naar La Cour d’Enchère waar Ellen en Ron u van harte welkom heten en (voor) u in de avond met veel plezier een heerlijke maaltijd voorschotelen.
 

Dag 5
Naar Le Chant-Hibou (ca. 50 km)
Na het ontbijt en een (technische) controle van uw fiets vertrekt u bij Ron en Ellen voor een heerlijke fietstocht van ongeveer 50 kilometer naar uw volgende overnachtingsadres Le Chant-Hibou. Het eerste gedeelte van de route gaat dwars door een lappendeken-achtig landschap genaamd de Bocage Bourbonnais. U fietst even verderop naar de kapel van St Remy waar een keer per jaar een pelgrimsdienst is. Vervolgens passeert u enkele kleine gehuchtjes zoals Saint-Martinien, La Chapelle en Quinssannes.  Op ongeveer de helft van de fietsdag nadert u de stad Montluçon. We kunnen een stadswandeling door het middeleeuwse centrum of een bezoek aan het chateau van harte aanbevelen. Montluçon is dé plaats voor een lunch of om op terrasje te zitten, de keus is aan u. Liever de voetjes van de vloer? Dan is het interactieve muziekmuseum genaamd 'Mupop' er een om te onthouden!  U fietst de stad uit langs de rivier de Cher over het jaagpad van het Canal du Berry. Een 12 kilometer lang ‘Voie verte’ die de ene keer links en dan weer rechts van het kanaal loopt.  Het laatste stuk van de route stijgt en u zult nog even flink op de trappers moeten staan; niet te hard want anders mist u de 12-sprong in het bos van Audes!  Bij Le Chant-Hibou kunt u zich na het dagelijkse welkomstdrankje in een van de twee gîtes installeren of nog even lekker zwemmen in het verwarmde zwembad voordat u aan tafel gaat bij Irene en Ton.
 

Dag 6
Naar Domaine Bonneblond (ca. 52 km)
Vandaag de allerlaatste etappe van ‘Het Franse Pad avontuur’! Na het ontbijt fietst u, met het rijk gevulde lunchpakket in de fietstas, weer naar Helen en Willem op Domaine Bonneblond. Het is vandaag een tocht met veel hoogteverschillen; maar eerst zoeft u de heuvel af naar het Canal du Berry op weg naar het middeleeuwse stadje Hérisson. Herrison is romantisch gelegen aan de rivier de Aumance en ademt historie uit met haar oude klokkentoren en de ruïne van het kasteel. Een perfecte plek om even koffie te drinken en mochten de terrasjes of restaurantjes gesloten zijn is dat geen enkel probleem. Iedere ochtend bij het ontbijt krijgt u een thermoskan met koffie of thee en iets lekkers mee voor bij de koffie. Herrison staat ook bekend om haar maïs gestookte whisky van Monsieur Balthazar. Bij de golfbaan van Nassigny gaat u weer een stuk over het jaagpad van het Canal du Berry fietsen, even lekker vlak doortrappen naar Vallon en Sully, waar enkele winkeltjes te vinden zijn, een bank en een apotheek en natuurlijk het cafeetje le Damier, met een lekker terras. Aan het eind van de middag bent u weer op uw startpunt van de reis en horen Helen en Willem heel graag uw belevenissen, onder het genot van het welkomstdrankje. En dan kunt voor de laatste keer genieten van een heerlijk 3-gangendiner. 

Dag 7
Terugreis
Na het ontbijt zit deze fietsvakantie Frankrijk er op en kunt u hopelijk op een fantastische week terug kijken. U keert op eigen gelegenheid weer huiswaarts. U mag uiteraard nog een lunchpakket voor onderweg maken. Au revoir!

9-daagse reis
U kunt ook kiezen voor een 9-daagse reis. U verblijft tijdens uw vakantie twee keer twee nachten op dezelfde locatie. U kunt er dan voor kiezen om het allemaal wat rustiger aan te doen, of u doet een leuke route in de omgeving van de accommodatie. Er is zijn volop mogelijkheden. Laat u inspireren door uw gastheer en -vrouw. 

Belangrijke informatie

  • Het kan voorkomen dat niet Domaine Bonneblond, maar een van de andere genoemde accommodatie het begin- en eindpunt van het rondje vormen. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid. 
  • Wegens organisatorische redenen is het niet mogelijk om op eigen initiatief een start- en eindplaats te kiezen. Bij de reispapieren ontvangt u de accommodatielijst die voor uw reis van toepassing is.  
  • In drukke periodes is het mogelijk dat door een beperkte beschikbaarheid van de deelnemende accommodaties er geen vijf maar drie bezocht worden. Dit betekent dat u in een accommodatie maximaal twee nachten verblijft. U fietst dan de ene dag van de ene naar de andere accommodatie en de volgende dag fietst u een tocht in de omgeving van de accommodatie waar u op dat moment verblijft. De ochtend erop vertrekt u weer naar de volgende accommodatie.
  • Honden zijn bij drie van de vijf accommodaties op aanvraag welkom. In de maanden juli en augustus nemen we geen honden aan.
  • NB: Reist u liever met de trein? Wij halen u, voor een vergoeding van 50 euro met veel plezier op van het station Montluçon of Vallon en Sully. We brengen u uiteraard ook op de dag van vertrek weer naar het station terug. Dit zit in de vergoeding van 50 euro inbegrepen. 

Fietsreis Het Franse Pad 7 dagen

Vijf koppels of families reisden hun droom achterna. Het bracht hen naar het groene hart van Frankrijk, de Berry en de Bourbonnais. Verspreid over de streek kochten ze optrekjes die na veel verbouwingen en renovaties werden omgetoverd tot sfeervolle gîtes, chambres d’hôtes en woonboerderijen. Op de pedalen trekt u door het Franse boerenland van de ene accommodatie naar de andere. De eigenaren stellen zichzelf en hun accommodatie graag aan u voor. Klik hier

 

jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 |
inclusief:
* 6 overnachtingen in de bijzondere accommodaties van het Franse Pad
* 6 x ontbijt, lunchpakket en 3-gangendiner
* bagagevervoer (max. gewicht per koffer of tas 10 kg. Per persoon twee tassen of koffers)
* Nederlandstalige routebeschrijving met kaarten of de routes als GPX
* Hand-out met algemene informatie over de omgeving
* gratis parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag eenpersoonskamer € 150,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 
9

Heel gastvrije B&B's. Met heerlijk eten en leuke contacten. Mooie fietsroutes.

Jannet Blom, reisperiode mei 2024
9

We werden overal ontzettend gastvrij ontvangen in zeer verschillende accomodaties. De omgeving is heel mooi, groen, rustig, heerlijk om daar te fietsen. Ebike is zeer aan te bevelen!

Wilma en Peter de Klerk, reisperiode mei 2024
9

Mooie vakantie gehad, goed geregeld, ze willen alles voor je doen. Leuke mensen ontmoet bij de accomodaties, zowel eigenaren als ook andere gasten. Mooie verhalen/gespreken tijdens het lekkere eten. Bedankt allemaal

André en Eveline, reisperiode mei 2024
9

Het Franse pad een fantastische reis waar ieder plaatsje zijn eigenheid heeft maar waar iedereen met dezelfde passie voor leeft ! Een absolute aanrader.

anoniem, reisperiode september 2023
9

Wij vonden het een unieke belevenis. Zeer verassend, prima verzorgd en de ontmoetingen met andere reisgenoten was super gezellig.

anoniem, reisperiode september 2023
9

anoniem, reisperiode augustus 2023
8

Wij hebben genoten van de gastvrijheid, de afwisseling van accomodaties en de leuke fietsroutes. Deze reis is echt een aanrader!

anoniem, reisperiode augustus 2023
8

Geweldige ervaring. Iedere dag weer een verrassing qua accommodatie en maaltijden. Super ontvangst op de locaties. Fijne fietsroutes.

Ine Loomans, reisperiode juli 2023
9

Perfect geregeld in alle opzichten; geweldige formule, niets op aan te merken! Juist het verschil in adressen is zo leuk en het ontmoeten van zoveel mede-fietsers!

Lex ziegenhardt, reisperiode juni 2023
8

Een hele mooie en gezellige vakantie gehad.Alles prima geregeld bij allen locaties .In een woord samengevat Geweldig .

Wies Schrauwers, reisperiode juni 2023
10

Wij geven voor alles een10 want we hebben werkelijk genoten. De gastvrijheid en het gastheerschap met voortreffelijke maaltijden. Alle gastheren en gastvrouwen waren allemaal super De fietsroutes waren heerlijk Alleen maar lof voor alles!

Leon van der Maat , reisperiode juni 2023
10

In een woord een fantastische vakantie !! Aktief Gezellig Mooi en top georganiseerd. Geweldig concept

Ada Hamoen, reisperiode juni 2023
8

Heel gezellige locaties en lekker gegeten.

anoniem, reisperiode mei 2023
10

Dit was een op en top goed georganiseerde fietsvakantie met allemaal enthousiaste gastheren en dames die er alles aan deden om het ons naar de zin te maken . En dat is heel goed gelukt.

Piet Meinster, reisperiode mei 2023
9

Ik heb een fantastische reis gehad. Met behulp van de app waar de route opstond (top!) konden we heerlijk relaxt fietsen en genieten van de mooie omgeving. We werden verrast door overstekende reeën, meelopende koeien en prachtige bloemen in de bermen. Onderweg is er nauwelijks of geen horeca, maar wij hebben genoten van de picknick met ons lunchpakketten, die lekker smaakten. Wanneer we aankwamen werden we gastvrij ontvangen en genoten van het lekkere eten en de samenspraak met anderen. Was een zeer geslaagde vakantie. Zou zo weer terug willen.

José Rasing, reisperiode april 2023
8

3 totaal verschillende accomodaties, allen gerund door zeer gastvrije eigenaren. De gehuurde ruimtes waren prima, de erven erom heen waren niet allemaal op orde. Prachtige fietsroutes!

anoniem, reisperiode oktober 2022
9

De verwachting die we hadden is waargemaakt. Totale verzorging ook als je iets overkomt onderweg. Ze halen je op indien nodig. Leuke bijzondere accomodaties en gezellige mensen.

anoniem, reisperiode september 2022
9

Het was een echte belevenisvakantie. Iedere accommodatie was weer een verrassing. Allemaal anders maar wel met eigen stijl. De maaltijden waren overal uitstekend. Alle eigenaren waren hartverwarmend. Een echte aanrader

Els Van Pol, reisperiode augustus 2022
9

We hebben genoten van de hartelijke ontvangst op alle landelijke locaties, het heerlijke zelfbereide eten en de gezellige gesprekken aan tafel met reisgenoten. Onze tip is om met een ebike de fietsroutes te fietsen wegens de pittige heuvels.

anoniem, reisperiode juli 2022
9

Prachtige reis met veel natuurschoon en mooie accommodaties. Minpuntje is dat er zeer weinig terrasjes op de routes liggen. Reis door Mont Lucon is dan een uitzondering.

anoniem, reisperiode juni 2022
10

Fantastische accommodaties met bijzonder hartelijke eigenaren die fantastisch kunnen koken. Hier voel je je thuis .

anoniem, reisperiode mei 2022
9

Leuke tocht met erg geschikte verblijven. Jammer dat het traject al eens overlapte met eerdere ritten. Het nut van het pas vlak voor de rit bekend maken van het traject van de dag ontgaat me.

André Somers, reisperiode augustus 2021
9

Hele leuke vakantie omdat wij geen frans spreken in een prachtige omgeving met luxe accomodaties en en elke avond gezellig gedineerd met de gastfam. Alleen de route beschrijvingen zijn soms lastig te begrijpen

Cees lesage, reisperiode augustus 2021
Een geweldige mooie fietstocht door Le Berry met super leuke overnachtingen en alleraardigste mensen. Het concept is super goed bevallen en wat hadden ze heerlijk voor ons gekookt.
Jan en Corrie Zwaagman
Dit was een heerlijke trip. Juist in deze Coronatijd! Lekker fietsen in de natuur, zeer diverse, kleinschalige accommodaties met bijzonder gastvrije en dienstvaardige gastvrouwen en -heren. Perfectie organisatie. Het systeem waarbij je ?andere deelnemers zo nu en dan weer ontmoet geeft een bijzonder prettige sfeer. Op deze manier zouden we vaker willen fietsen. Echt veel leuker (vooral persoonlijker) dan van hotel naar hotel.
Thieu van Hintum
inclusief:
* 6 overnachtingen in de bijzondere accommodaties van het Franse Pad
* 6 x ontbijt, lunchpakket en 3-gangendiner
* bagagevervoer (max. gewicht per koffer of tas 10 kg. Per persoon twee tassen of koffers)
* Nederlandstalige routebeschrijving met kaarten of de routes als GPX
* Hand-out met algemene informatie over de omgeving
* gratis parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag eenpersoonskamer € 150,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook