Wandelreis Het Franse Pad - 7 dagen

7 dagen
niveau 2 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 9
vanaf € 699,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
30-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

bijzondere accommodaties van Nederlandse eigenaren
geniet van nieuwe ontmoetingen en gezelligheid 
ontbijt, lunchpakket, diner en bagagevervoer is inclusief 

minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 1 april t/m 30 september
hond mee: het is bij deze reis mogelijk om uw hond mee te nemen bij drie van de vier accommodaties (m.u.v. de maanden juli en augustus), indien u dit bij boeking aangeeft in het veld 'opmerkingen'. Eventuele extra kosten dienen ter plaatse betaald te worden.

Wandelvakantie met verblijf in bijzondere accommodaties van gastvrije Nederlandse eigenaren
Uw koffers pakken en uw droom achterna reizen. Een groot avontuur dat maar weinigen onder ons aandurven. Maar zij deden het. De eigenaren van enkele bijzondere accommodaties in Le Berry en de Bourbonnais, het groene hart van Frankrijk. Ze vielen als een blok voor de ongerepte natuur van de streek en de rust die hier heerst. Over rustige weggetjes en paden wandelt u van het ene huis naar het andere. Waar u dagelijks warm welkom geheten wordt in een huiselijke sfeer, uiteraard met een lekker welkomstdrankje. Ook zorgen de enthousiaste gastheren- en vrouwen voor een uitgebreid ontbijt en lunch voor onderweg. In de avond schuift u aan tafel voor een 3-gangendiner, nieuwe ontmoetingen en gezelligheid. Ook fijn om te weten: de bagage wordt naar het volgende verblijf gebracht.

De wandelmogelijkheden in deze streek zijn eindeloos. Het Franse Pad bezit tientallen zelfgemaakte routes, die de accommodaties van Het Franse Pad onderling met elkaar verbinden. De routes zijn afhankelijk van uw begin- en eindpunt en het door u gekozen arrangement; wandelt u vandaag een route vanuit één accommodatie of vertrekt u naar het volgende logeeradres? Eén ding staat vast: de omgeving is altijd even mooi.

 title=

Dag 1
Heenreis
Uw wandelreis in Frankrijk kan beginnen! U reist op eigen gelegenheid naar Domaine Bonneblond. Hier wordt u vanaf 16.00 uur welkom geheten door de gastvrije Nederlanders Helen en Willem met een welkomstdrankje. Tussen 19.00 en 19.30 uur gaat u aan tafel en kunt u genieten van een smakelijk 3-gangendiner wat in Frankrijk table d’hôte heet. Eet u vegetarisch, heeft u een dieet, voedsel-intolerantie of allergie? Wij houden daar graag rekening mee, u kunt dit tot een week voor aankomst aan ons doorgeven, zodat u zorgeloos mee kunt dineren. Voor het slapen gaan, kunt u na een prachtige zonsondergang de heldere sterrenhemel bewonderen, zelfs de Melkweg is zichtbaar! In een van de sfeervolle comfortabele kamers of studio's is het fijn slapen en staat u morgen goed uitgerust op.

Reist u liever met de trein?  In overleg kunt u worden opgehaald op het station Montluçon of Vallon en Sully. Uiteraard wordt u ook op de dag van vertrek weer naar het station gebracht. De kosten hiervoor bedragen € 50,-.

De komende dagen staan in het teken van genieten. Heerlijk wandelen en bijzondere ontmoetingen. In deze regio bent u één met de natuur. De wandelmogelijkheden zijn eindeloos. Alle tochten gaan door een prachtig glooiend coulisselandschap. Massatoerisme kennen ze hier niet. De tochten zijn goed te doen. Enige wandelervaring en een goede conditie zijn wel vereist.

Dag 2
Naar La Joyeuse (ca. 19,5 km)
Vandaag de eerste etappe van uw wandelvakantie. Eerst maar eens rustig wakker worden en met het ontbijt een goede bodem leggen voor de actieve dag die voor u ligt. Uw lunchpakket maakt u vanaf de ontbijttafel, er is fruit en lekkere versnaperingen voor onderweg om de energie weer op peil te brengen. Iedere ochtend bij het ontbijt ontvangt u een duidelijke uitgebreide routebeschrijving met routekaarten of de route in gpx. Nadat Helen en Willem u een eindje met de auto op weg gebracht hebben loopt u via de wandelpaden van de GR 41 en de paden van Sur Les Pas de Maître Sonneurs zuidwaarts. Vandaag wandelt u door de ongerepte natuur en zult u waarschijnlijk bijna niemand onderweg tegenkomen. De hectiek van het dagelijks leven glijdt zo van u af! Deze streek staat bekend om zijn graanvelden, afgewisseld met zonnebloemen en het knalgele koolzaad, ieder seizoen heeft zijn charme in dit nog niet echt door toerisme ontdekt gebied. De vergezichten zijn adembenemend en de heggen die de weilanden omzomen zijn typerend voor het coulisselandschap van de Berry. Het bruggetje, met onder u het kabbelende water van de rivier de La Joyeuse, is een fijne plek om uw lunchpakket te nuttigen of even pootje te baden. Aan het eind van de middag komt u aan bij Marjan en Wiebe van Chambres d'hôtes La Joyeuse. En uw bagage? Die staat al klaar in uw kamer, dat is toch echt genieten met een grote G, u hoeft alleen maar te wandelen en wij zorgen voor de rest! Ook vanavond schuift u weer lekker aan om een vorkje mee te prikken.

Dag 3
Naar Gîte Puur Berry (ca  17.5 km)
Vandaag de tweede etappe van uw wandelvakantie. Goed uitgerust gaat u nadat u uitgezwaaid bent door Marjan en Wiebe op weg naar uw volgende slaapplaats bij Gîte Puur Berry. Préveranges waar u vannacht geslapen heeft is een echte wandelstad. De stad heeft ongeveer 100 km aan wandelpaden en er zijn 2 wandelroutes uitgezet over holle wegen, langs heggen en beekjes. Via romantische wandelpaden en door het waterrijke landschap onder het dorp Saint-Marien loopt u naar het hoogste punt van het departement Cher op maar liefst 504 meter hoogte. Een prachtige plek om even uit te rusten en te genieten van het uitzicht. Nog even de beentjes laten bewegen en over een paar kilometer staan Judith en Paul u met een heerlijk drankje en borrelplankje op u te wachten.  En uw bagage? Die staat gewoon al klaar in de gîte.

Dag 4
Naar La Cour d’Enchère (ca. 15,7 km)
Na een goed ontbijt en een lekker lunchpakket te hebben ingepakt, trekt u de wandelschoenen weer aan en gaat u op pad naar uw volgende overnachtingsadres: La Cour d’Enchère. Al snel doorkruist u een bos waar veel wild leeft waaronder vossen, reeën en wilde zwijnen. U kunt precies zien waar hun looproute het bos uitgaat. Niet veel verder komt u op het hoogste punt van de streek en het departement de Cher aan, le Magnoux gelegen op 504 m. hoogte. Achter de watertoren is een mooi uitkijkpunt met oriëntatietafel, bij goed weer kunt u zelfs de Puy de Dôme zien! Via slingerende weggetjes, een oude spoortunnel, langs meertjes en beekjes, wandelt door verstilde dorpjes en gehuchten waar het lijkt of de tijd hier heeft stilgestaan. Onderweg de mooiste picknickplekjes om in alle rust van uw kopje koffie, die wij iedere ochtend in een thermosfles meegeven, of van uw lunch te genieten. Nadat u enkele oude wasplaatsen gepasseerd bent, loopt u het  departement Allier in. De rivier de Arnon zult u meerdere keren tijdens uw wandelvakantie tegenkomen, ze kronkelt net zoals de rivier de La Joyeuse en de rivier de Indre door dit gebied. In de loop van de middag arriveert u bij La cour d’Enchère alwaar Ron en Ellen uw gastheer en gastvrouw u hartelijk welkom heten met een lekker drankje en in de avond een smakelijk 3-gangendiner. 

Dag 5
Naar Le Chant-Hibou (ca. 20,5 km)
Uw dag begint met een heerlijk ontbijt en vers brood. Daarna pakt u uw koffertje weer in en gaat u met een goedgevulde rugzak op pad naar Le Chant-Hibou. Met de routebeschrijving, bijbehorende kaarten of gpx route start u uw wandeling direct vanaf het terrein van Ellen en Ron. Binnen no-time komt u op wandelpaden terecht die afwisselend door bos en langs weilanden gaan met prachtige vergezichten en koeien die u nieuwsgierig aankijken. U passeert het dorpje Chambérat, bekend om zijn bijzondere kaas met eigen feestdag. Verderop doorkruist u de vallei van de Meuzelle, een beschermd natuurgebied, richting het dorp Chapelaude. In Chapelaude tref je een terrasje vlak bij de kerk, een drogist en een bakker. Dit is tevens het eindpunt van de wandeling. Nadat u Irene en Ton gebeld heeft wordt u opgehaald door Irene of Ton voor een gastvrij onthaal en een heerlijke maaltijd bij hun thuis op Le Chant-Hibou. 

Dag 6
Naar Domaine Bonneblond (ca. 21 km)
Vandaag de allerlaatste etappe van 'Het Franse Pad avontuur’ en na het ontbijt gaat u op weg naar Helen en Willem op Domaine Bonneblond. Al snel als u de poort uit bent gelopen bij Irene en Ton, wandelt u langs de rand van het bos van Audes, waar veel reeën te spotten zijn, richting de ruïne en het chateau de la Crête. Over bospaden, karresporen en landweggetjes en soms stukjes verharde weg komt u onderweg langs het Chateau de la Bouchatte, wat na het zien van het chateau de la Crête is Bouchatte meer een landhuis. Opeens slaat u linksaf een pad in en staat u even verderop op een heuvel van de kapel van Sainte-Agathe met een schitterend uitzicht. Op een heldere dag is het zicht wel 100 kilometer en kunt u net zoals tijdens de tweede wandeldag de Puy de Dome zien liggen. Een bijzondere plek om wat uit te rusten, te drinken en een versnapering te nemen uit uw rugzak. Het is vanaf de kapel nog 10 kilometer naar Domaine Bonneblond, dus geniet nog maar even met volle teugen van het laatste stukje van uw wandelvakantie. Helen en Willem ontvangen u wederom met een welkomstdrankje en in de avond heeft u een 3-gangendiner. Ze horen heel graag hoe u het gehad heeft!

Dag 7
Terugreis
Na het ontbijt zit deze wandelvakantie in Frankrijk er op. U kunt hopelijk op een fantastische week terug kijken. U keert op eigen gelegenheid weer huiswaarts. U mag uiteraard nog een lunchpakket voor onderweg maken. Au revoir!

9-daagse reis
U kunt ook kiezen voor een 9-daagse reis. U verblijft tijdens uw vakantie twee keer twee nachten op dezelfde locatie. U kunt er dan voor kiezen om het allemaal wat rustiger aan te doen, of u wandelt een leuke route in de omgeving van de accommodatie. Er zijn volop mogelijkheden. Laat u inspireren door uw gastheer en -vrouw. 

Belangrijke informatie

  • Het kan voorkomen dat niet Domaine Bonneblond, maar een van de andere genoemde accommodatie het begin- en eindpunt van het rondje vormen. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid. 
  • Wegens organisatorische redenen is het niet mogelijk om op eigen initiatief een start- en eindplaats te kiezen. Bij de reispapieren ontvangt u de accommodatielijst die voor uw reis van toepassing is.  
  • In drukke periodes is het mogelijk dat door een beperkte beschikbaarheid van de deelnemende accommodaties er geen vijf maar drie bezocht worden. Dit betekent dat u in een accommodatie maximaal twee nachten verblijft. U wandelt dan de ene dag van de ene naar de andere accommodatie en de volgende dag wandelt u een tocht in de omgeving van de accommodatie waar u op dat moment verblijft. De ochtend erop vertrekt u weer naar de volgende accommodatie.
  • Honden zijn bij drie van de vijf accommodaties op aanvraag welkom. In de maanden juli en augustus nemen we geen honden aan.
  • NB: Reist u liever met de trein? Wij halen u, voor een vergoeding van 50 euro met veel plezier op van het station Montluçon of Vallon en Sully. We brengen u uiteraard ook op de dag van vertrek weer naar het station terug. Dit zit in de vergoeding van 50 euro inbegrepen. 

Wandelreis Franse Pad 7 dagen

Vijf koppels of families reisden hun droom achterna. Het bracht hen naar het groene hart van Frankrijk, de Berry en de Bourbonnais. Verspreid over de streek kochten ze optrekjes die na veel verbouwingen en renovaties werden omgetoverd tot sfeervolle gîtes, chambres d’hôtes en woonboerderijen. Op de pedalen trekt u door het Franse boerenland van de ene accommodatie naar de andere. De eigenaren stellen zichzelf en hun accommodatie graag aan u voor. Klik hier

jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 |
inclusief:
* 6 overnachtingen in de bijzondere accommodaties van het Franse Pad
* 6 x ontbijt, lunchpakket en driegangendiner
* bagagevervoer (max. gewicht per koffer of tas 10 kg. Per persoon twee tassen of koffers)
* Nederlandstalige routebeschrijving met kaarten of als routeapp
* Hand-out met algemene informatie over de omgeving
* gratis parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag eenpersoonskamer € 150,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 
10

mooie wandelingen, best pittig, heerlijke accomodaties met dito eten en heel gastvrije eigenaars, genieten!

anoniem, reisperiode juni 2024
8

Ondanks het matige weer tijdens de vakantie hebben we genoten van deze reis. De gastheren bij ieder verblijf doen alles om alles zo goed mogelijk te verzorgen. 1 dag is de route aangepast naar verharde wegen ivm de regen en het hoge (natte) gras. Er zit verschil tussen de diverse overnachtingen qua uitstraling, variërend van supernetjes tot wat eenvoudiger (buiten versterkt door vele regenval). Echter overal was het sfeervol en we hebben genoten van het heerlijke eten en gezellige verblijf met de gastheren en andere gasten.

René en Carla Aarts, reisperiode mei 2024
8

De inzet van de B&B houders krijgt een tien. De omgeving is heel rustgevend en de wandelingen zijn goed te doen. De gezellige diners met medereizigers een leuke afsluiting van de dagen die we individueel doorbrachten.

anoniem, reisperiode augustus 2023
10

Ontzettend goed georganiseerde wandelcakantie, prachtige erg verschillende locaties, heerlijk eten en aardige mensen. Top!

anoniem, reisperiode juli 2023
9

Wat een heerlijke wandelvakantie hebben wij gehad waarbij alles volledig verzorgd is. Het enige wat wij hoefden te doen was wandelen!

Frits en Marion , reisperiode augustus 2022
inclusief:
* 6 overnachtingen in de bijzondere accommodaties van het Franse Pad
* 6 x ontbijt, lunchpakket en driegangendiner
* bagagevervoer (max. gewicht per koffer of tas 10 kg. Per persoon twee tassen of koffers)
* Nederlandstalige routebeschrijving met kaarten of als routeapp
* Hand-out met algemene informatie over de omgeving
* gratis parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag eenpersoonskamer € 150,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook