Fietsvakantie in Friesland

Friesland bezit het beroemdste fietsrondje van Nederland (de Elfstedentocht), een fietsnetwerk van meer dan 3.000 kilometer én de hoogste score van de Kwaliteitsmonitor waardoor de provincie tot de top fietsregio’s van Nederland behoort.
Fietsvakantie Elfstedentocht
Friesland

inclusief bagagevervoer 
verblijf in uitstekende 3- en 4-sterrenhotels 
ontbijt en diner inbegrepen
7 dagen niveau 1
prijs per persoon
€ 785,-
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum
24-09-2024.

Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Fietsvakantie Friese 7-stedentocht
Friesland

bijzonder overnachten in Hindeloopen en Sneek
ontdek de twee Friese Hanzesteden Stavoren en Bolsward
bagagevervoer tussen accommodaties inbegrepen 
5 dagen niveau 1
prijs per persoon
€ 369,-
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum
07-10-2024.

Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Fietsvakantie Groninger Hogeland en Schiermonnikoog
Groningen, Friesland, Drenthe

verblijf in comfortabele hotels met ontbijt
met Groningen, het Lauwersmeer en Schiermonnikoog!
inclusief bagagetransport van hotel naar hotel
6 dagen niveau 1
prijs per persoon
€ 625,-
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum
24-09-2024.

Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Fietsvakantie Friesland en de Waddenzee
Friesland

verblijf in gezellige hotels inclusief ontbijt 
bagagetransport tussen de hotels inbegrepen
tip: neem de boot naar Vlieland of Terschelling
5 dagen niveau 1
prijs per persoon
€ 359,-
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum
28-10-2024.

Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Wandelreis Friesland, Vlieland en Terschelling
Friesland

verblijf in 3-sterrenhotel 's Heerenlogement in Harlingen
3 x ontbijt inbegrepen 
bezoek aan Vlieland en Terschelling
4 dagen niveau 1
prijs per persoon
€ 219,-
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum
01-11-2024.

Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).

Friesland is duinen en dijken, stranden en bossen en moerassen en meren.  Een landschap dat uniek is, want nergens in Nederland vindt u per vierkante meter zoveel diversiteit als hier.

Er is water. Veel water. Er wordt volop op gevaren, geschaatst wanneer het kan en graag langs gefietst. Over water gesproken, ook het grootste getijdengebied ter wereld (en tevens UNESCO Werelderfgoed) vindt u hier: de Waddenzee.

En dan zijn er natuurlijk nog de markante Friese steden, waarvan elf een hoofdrol spelen. Niet groot, maar wel ontzettend sfeervol, fotogeniek en boordevol historie.

De beste manier om van dit alles te genieten? Op de fiets natuurlijk! Friesland bezit namelijk het beroemdste fietsrondje van Nederland (de Elfstedentocht), een fietsnetwerk van meer dan 3.000 kilometer én de hoogste score van de Kwaliteitsmonitor waardoor de provincie tot de top fietsregio’s van Nederland behoort.

Hoogste tijd voor een fietsvakantie in Friesland dus!

Beleef de Friese meren en Waddeneilanden per fiets

Van kleine slootjes tot de unieke Waddenzee, water speelt een grote rol in Friesland. Er zijn maar liefst 24 Friese meren. Het Tjeukemeer, Sneekermeer en Slotermeer zeggen u vast wel iets. Er wordt graag op gevaren, maar ook langs gefietst.

Ontdek de geboortegrond van Douwe Egberts in Joure of verken het ‘Kameleondorp’ Terherne. Onderweg even stoppen daar waar de bootjes aanmeren of bij een gezellig theehuis? Zeker doen!

En dan de Waddeneilanden. Misschien wist u het al: maar vier van de vijf eilanden horen bij de provincie Friesland. De Waddeneilanden zijn écht anders. Het vakantiegevoel bekruipt u al wanneer u de veerboot opstapt voor de oversteek.

Eilandhoppen over Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog is ontzettend leuk.  De natuur op Vlieland is vrij ruig, met duinhellingen, bossen en polders. U spot hier heel wat verschillende vogels. Is het niet het landschap, dan geeft het fietsen an sich u wel het eilandgevoel: de meeste fietspaden zijn semi-verharde schelpenpaden. Knispert zo lekker onder uw banden.

Meer lezen over hoe mooi het hier en op de andere eilanden fietsen is? Bekijk dan onze 5-daagse Fietsvakantie Friesland en de Waddenzee.

Fietsvakantie Elfstedentocht Friesland

Alweer bijna 30 jaar geleden werd de Elfstedentocht voor het laatst geschaatst. En toch is dit rondje nog springlevend. Want er wordt wat afgefietst tussen Leeuwarden, Sneek, Dokkum en de andere Elfsteden.

Een fietsvakantie Friesland Elfstedentocht is het populairste fietsrondje van Nederland. Het is de ideale combinatie van stadse gezelligheid en onthaasten langs de blauwe meren en in de groene polders eromheen. Bolsward, Dokkum, Sloten, Harlingen… elk stadje heeft zijn eigen charme, maar prachtige pakhuizen, sierlijke gevels, sfeervolle straatjes en levendige binnenhaventjes komen overal terug.

Bekijk hier onze 7-daagse Fietsvakantie Friesland Elfstedentocht.

Fietsen in Friesland van hotel naar hotel

Fietsen in Friesland van hotel naar hotel doet u bij Aktiva Tours in vakantiestijl. We houden van actieve vakanties, maar het moet wél ontspannend blijven.

Daarom kiezen we ervoor om onze fietsvakanties inclusief bagagevervoer aan te bieden. Geen gesjouw dus met zware rugzakken. Wanneer u gaat fietsen in Friesland met overnachting geeft u bij vertrek uw bagage af bij de receptie. Wanneer u aankomt in het volgende hotel, staat uw bagage alweer klaar.

Deze service geldt niet alleen voor de eerder genoemde fietsvakantie Friesland en de Waddenzee en de fietsvakantie Friesland Elfstedentocht, maar voor al onze fietsvakanties in Friesland van hotel naar hotel.

Boek uw fietsvakantie in Friesland bij Aktiva Tours

Friesland wacht op u! Met fantastische landschappen, fietsvriendelijke paden, een rijke cultuur, gastvrijheid, culinaire verwennerij en de betoverende Waddeneilanden als bonus.

Bekijk ons volledig reisaanbod Friesland en maak u op voor een onvergetelijke fietsvakantie. Toch nog even verder kijken wat er nog meer binnen onze landsgrenzen te beleven is? Bekijk dan de pagina fietsvakanties in Nederland.

Ervaringen van reizigers

Reizigers beoordelen ons gemiddeld met een:
9,3

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op de eerstvolgende boeking

Ontvang elke week onze digitale nieuwsbrief met reistips en weetjes!