Fietsvakantie Friesland en de Waddenzee

5 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8
vanaf € 359,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
07-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in gezellige hotels inclusief ontbijt 
bagagetransport tussen de hotels inbegrepen
tip: neem de boot naar Vlieland of Terschelling

minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke maandag van 1 april t/m 31 oktober

Tussen dijken en polders
Prachtige dijkwegen leiden u langs de Waddenzee naar de Afsluitdijk, scheidingswand tussen zout en zoet water. Hierna volgt de route de oever van het IJsselmeer naar leuke stadjes als Hindeloopen en Stavoren. Maar vóórdat u Harlingen verlaat, heeft u nog de mogelijkheid om Vlieland of Terschelling per fiets te ontdekken. Het leven van alledag maakt hier al snel plaats voor het échte eilandgevoel.

Dag 1
Heenreis
Vandaag begint uw fietsvakantie Nederland. Op eigen gelegenheid reist u naar Hindeloopen, waar u de komende 2 nachten verblijft in het eenvoudige Skipsappartement (onderdeel van het Skipshotel). 

Dag 2
Rondrit Hindeloopen (ca. 54 km/4 uur)
Vandaag neemt u uw huurfiets in ontvangst (indien u deze heeft geboekt). De eerste fietstocht van deze reis voert u vrijwel direct naar het schaatsmuseum. Van elke Elfstedentocht is hier een vitrine met bezienswaardigheden en herinneringen daarvan te zien. Daarna fietst u verder naar de bekende hanzestad Stavoren. Aan het einde van de Middeleeuwen was Stavoren een havenstad van formaat. De havens van Amsterdam en Rotterdam waren in die tijd zelfs veel kleiner dan die van Stavoren. De fietstocht wordt vervolgd langs de kustlijn van het IJsselmeer. Daarna gaat de route door het bosrijke gebied rondom Bakhuizen en door het waterrijke Fluessen terug naar Hindeloopen.

Dag 3
Van Hindeloopen naar Harlingen (ca. 60 km/5 uur)
Na het ontbijt stapt u op de fiets voor een mooie tocht door Friesland. Via het kleine voet/fietspontje bij It Heidenskip fietst u naar het palingdorpje Heeg. Tot na de Tweede Wereldoorlog werd vanaf hier de paling vervoerd, onder andere naar Londen. Verderop in de stad Bolsward kunt u heerlijk lunchen aan het marktplein en genieten van de prachtige binnenstad met het oude stadhuis en de Broerekerk. Vanaf Bolsward is het nog ca. 1,5 uur fietsen voordat u in Harlingen aankomt. 

Dag 4
Terschelling of Vlieland
Vandaag heeft u de keuze uit twee fietsroutes. U neemt in Harlingen de vroege veerboot (de kosten voor de overtocht en eventueel eigen fietsen niet inbegrepen) naar Vlieland of Terschelling.

Rondje Terschelling (ca. 37 km/3,5 uur)
Na het ontbijt wandelt u vanuit het hotel in minder dan 15 minuten naar de veerboot. Er zijn diverse momenten waarop de veer- of de sneldienst afvaart naar Terschelling. De meest actuele informatie vindt u op de website www.rederij-doeksen.nl. Het is raadzaam om uw fiets bij het hotel in Harlingen te laten staan en een combi-ticket te kopen voor zowel de overtocht als het huren van een fiets op Terschelling. Naast het genieten van de prachtige duinen en de unieke vergezichten heeft Terschelling enkele musea die het bekijken zeker waard zijn. Bezoek bijvoorbeeld Museum ’t Behouden Huys, Centrum voor Natuur en Landschap, het Wrakkenmuseum en Landbouwmuseum Het Hooivak. Bekijk ook zeker vuurtoren de Brandaris en Natuurschuur Lies. Verder laat inspanning zich perfect combineren met ontspanning, want het breedste strand van Europa is te vinden op dit eiland! Aan het einde van de dag neemt u de veer- of sneldienst terug naar Harlingen. 

Rondje Vlieland (ca. 25 km/2,5 uur)
De overtochten van en naar Vlieland vindt u ook op de website www.rederij-doeksen.nl. Vlieland is een autovrij eiland met schelpenpaadjes, glooiende duinen, stranden, naaldbossen en weilanden vol grazende Saoyschapen en Schotse Hooglanders. In het westen van het eiland ligt Vliehors, de ‘Sahara van het noorden’, waar u een wandeling kunt maken. Met een beetje geluk spot u zeehonden die op de zandbanken liggen. In het oosten ligt het enige dorp van het eiland: Oost-Vlieland. Hier kunt u de 18 meter hoge vuurtoren beklimmen voor een geweldig uitzicht. 

Dag 5
Van Harlingen naar Hindeloopen (ca. 35 km/3 uur of ca. 52 km/4 uur)
De route van vandaag brengt u langs het IJsselmeer en via de beroemde kazematten van Korwerderzand. Ook het dorp Makkum, bekend van het aardewerk en de stad Workum, bekend van het Jopie Huismanmuseum, liggen op de route. Eenmaal terug in Hindeloopen komt uw fietsvakantie Nederland ten einde en keert u op eigen gelegenheid huiswaarts.  

Noot: het is wegens organisatorische redenen ook mogelijk dat deze reis start en eindigt in een andere plaats (afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels). De routes blijven gelijk, echter worden dan gefietst in een andere volgorde.

Fietsvakantie Friesland en de Waddenzee ***

Hieronder vindt u een selectie van de accommodaties tijdens deze reis. Deze hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.

Skipsappartement in het SkipsHotel in Hindeloopen
Het Skipsappartement is gelegen bij de jachthaven van Hindeloopen aan het IJsselmeer en tegen het karakteristieke oude stadje Hindeloopen aan. De accommodatie beschikt over een croissanterie, een zwembad, sauna, fitnesscenter en een tennis-/squashbaan. Uw eenvoudige kamer is voorzien van een slaaphoek met twee eenpersoonsbedden, zithoek, eethoek en een keukenblok voorzien van een magnetron, koffiezetapparaat, waterkoker en bestek. Daarnaast heeft de kamer een eigen badkamer met toilet, ligbad en/of douche en een eigen zonneterras. Het ontbijt is in de croissanterie. 

Hotel Restaurant ’t Heerenlogement in Harlingen
Hotel Restaurant ’t Heerenlogement is een rustiek hotel, gelegen aan de befaamde Elfstedenroute in het centrum van Harlingen. Een perfecte uitvalsbasis voor een tripje naar Terschelling en Vlieland dus! Het hotel heeft een receptie, terras, bar, restaurant en gratis wifi. De kamer is voorzien van televisie en badkamer met bad en/of douche en toilet.

mei 2024 | jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 |
inclusief:
* 4 x overnachting in een 2-persoonskamer
* 4 x ontbijt
* routes via een app op uw telefoon
* bagagevervoer

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1- persoonskamer € 190,-
* huur toerfiets (4 dagen) € 95,-**
* huur e-bike (4 dagen) € 144,-**

** De fietsen staan op de tweede dag vanaf 10:00 uur gereed en moeten op de laatste dag uiterlijk om 17:00 uur weer worden ingeleverd.

exclusief:
* kosten veerboten (zie fietsdagarrangement bij dagprogramma)
* toeristenbelasting (ca. € 3,- p.p.p.n., ter plaatse te betalen)
* eventuele parkeerkosten
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
8

anoniem, reisperiode juli 2022
We hebben prachtige fietstochten gemaakt op Vlieland, Terschelling, Harlingen en Hindeloopen. Windkracht 6 tot 7. Volgende keer huren we wel een elektrische fiets!
Ine Hutjens
inclusief:
* 4 x overnachting in een 2-persoonskamer
* 4 x ontbijt
* routes via een app op uw telefoon
* bagagevervoer

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1- persoonskamer € 190,-
* huur toerfiets (4 dagen) € 95,-**
* huur e-bike (4 dagen) € 144,-**

** De fietsen staan op de tweede dag vanaf 10:00 uur gereed en moeten op de laatste dag uiterlijk om 17:00 uur weer worden ingeleverd.

exclusief:
* kosten veerboten (zie fietsdagarrangement bij dagprogramma)
* toeristenbelasting (ca. € 3,- p.p.p.n., ter plaatse te betalen)
* eventuele parkeerkosten
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook