Fietsvakantie Friesland en de Waddenzee

5 dagen
niveau 1
eigen vervoer
beoordeling: 8
vanaf € 299,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 28-11-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in gezellige hotels inclusief ontbijt 
bagagetransport tussen de hotels inbegrepen
tip: neem de boot naar Vlieland of Terschelling

minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke maandag van 7 maart t/m 28 november

Door het land van Hielke en Sietse
De fietstocht door de provincie Friesland, aan de Waddenzee, is er een voor liefhebbers van havenstadjes, stil landschap tussen dijken van polders en veel open stilstaand water. 

Wie kent ze nog van vroeger: Hielke en Sietse Klinkhamer, de twee stoere Friese broers met hun foeilelijke bootje "De Kameleon". Met in de lange serie boektitels steeds de bekende personages: hun vader die de smid is van het dorp, de buurman die dokter is, hun vriend de molenaarszoon Kees, de boerenknecht Gerben en veldwachter Zwart... De spannende maar zorgeloze wereld van de jongens is er een die omgeven is met boerenland, rust, natuur en water. Na 50 jaar oogt het landschap in Moai Fryslân er nóg zo!

Dag 1

Heenreis
Op eigen gelegenheid reist u naar havenstad Harlingen, waar u verblijft in Hotel Het Heerenlogement. Het hotel is gevestigd in een historisch pand vanwaar u langs de gracht zo naar het centrum wandelt. 

Dag 2
Terschelling of Vlieland
Vandaag heeft u de keuze uit twee fietsroutes. U neemt in Harlingen de vroege veerboot (kosten overtocht voor personen en eventueel eigen fietsen niet inbegrepen) naar Vlieland of Terschelling.

Rondje Terschelling (ca. 40 km/3,5 uur):
Na het ontbijt wandelt u vanuit het hotel in minder dan 15 minuten naar de veerboot. Er zijn diverse momenten waarop de veer- of de sneldienst afvaart naar Terschelling. De meest actuele informatie vindt u op de website www.rederij-doeksen.nl. Het is raadzaam om uw fiets bij het hotel in Harlingen te laten staan en een combi-ticket te kopen voor zowel de overtocht als het huren van een fiets op Terschelling. Naast het genieten van de prachtige duinen en de unieke vergezichten heeft Terschelling enkele musea die het bekijken zeker waard zijn: Museum ’t Behouden Huys, Centrum voor Natuur en Landschap, het Wrakkenmuseum en het Landbouwmuseum Het Hooivak. Bekijk ook zeker vuurtoren de Brandaris en Natuurschuur Lies. Verder laat inspanning zich perfect combineren met ontspanning, want het breedste strand van Europa is te vinden op dit eiland! Aan het einde van de dag neemt u de veer- of sneldienst terug naar Harlingen. 

Rondje Vlieland (ca. 25 km/2,5 uur):
De overtochten van en naar Vlieland vindt u ook op de website www.rederij-doeksen.nl. Vlieland is een autovrij eiland met schelpenpaadjes, glooiende duinen, stranden, naaldbossen en weilanden vol grazende Saoyschapen en Schotse Hooglanders. In het westen van het eiland ligt Vliehors, de ‘Sahara van het noorden’, waar u een wandeling kunt maken. Met een beetje geluk spot u zeehonden die op de zandbanken liggen. In het oosten ligt het enige dorp van het eiland: Oost-Vlieland. Hier kunt u de 18 meter hoge vuurtoren beklimmen voor een geweldig uitzicht. 

Dag 3
Van Harlingen naar Hindeloopen (ca. 35 km/3 uur of ca. 52 km/4 uur)
Vandaag neemt u uw huurfiets in ontvangst (indien u deze heeft geboekt). De route brengt u langs het IJsselmeer en via de beroemde kazematten van Korwerderzand. Ook het dorp Makkum, bekend van het aardewerk en de stad Workum, bekend van het Jopie Huismanmuseum, liggen op de route. U verblijft de komende twee nachten in het Skipshotel op een unieke locatie bij de jachthaven in Hindeloopen.

Dag 4
Rondrit Hindeloopen (ca. 54 km/4 uur)
De route voert u vrijwel direct naar het schaatsmuseum. Van elke Elfstedentocht is hier een vitrine met bezienswaardigheden en herinneringen daarvan te zien. Daarna fietst u verder naar de bekende hanzestad Stavoren. Aan het einde van de Middeleeuwen was Stavoren een havenstad van formaat. De havens van Amsterdam en Rotterdam waren in die tijd zelfs veel kleiner dan die van Stavoren. De fietstocht wordt vervolgd langs de kustlijn van het IJsselmeer. Daarna gaat de route door het bosrijke gebied rondom Bakhuizen en door het waterrijke Fluessen terug naar Hindeloopen.

Dag 5
Van Hindeloopen naar Harlingen (ca. 53 km/4 uur)
Na het ontbijt stapt u op de fiets voor een mooie tocht door Friesland. Via het kleine voet/fietspontje bij It Heidenskip fietst u naar het palingdorpje Heeg. Tot na de Tweede Wereldoorlog werd vanaf hier de paling vervoerd, onder andere naar Londen. Verderop in de stad Bolsward kunt u heerlijk lunchen aan het marktplein en genieten van de prachtige binnenstad met het oude stadhuis en de Broerekerk. Vanaf Bolsward is het nog ca. 1,5 uur fietsen voordat u weer in Harlingen aankomt. Hier komt het arrangement ten einde en keert u op eigen gelegenheid huiswaarts.  

6-daagse reis
Deze reis is te verlengen tot 6 dagen, met aan het begin een extra nacht in Harlingen.

Noot: het is wegens organisatorische redenen ook mogelijk dat deze reis start en eindigt in een andere plaats (afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels). De routes blijven gelijk, echter worden dan gefietst in een andere volgorde.

Fietsvakantie Friesland en de Waddenzee ***

Hieronder vindt u een selectie van de hotels tijdens deze reis. Deze hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.

Hotel Restaurant ’t Heerenlogement
Hotel Restaurant ’t Heerenlogement is een rustiek hotel, gelegen aan de befaamde Elfstedenroute in het centrum van Harlingen. Een perfecte uitvalsbasis voor een tripje naar Terschelling en Vlieland dus! Het hotel heeft een receptie, terras, bar, restaurant en gratis wifi. De kamer is voorzien van televisie en badkamer met bad en/of douche en toilet.

SkipsHotel
Het SkipsHotel is gelegen bij de jachthaven van Hindeloopen aan het IJsselmeer en tegen het karakteristieke oude stadje Hindeloopen aan. Het hotel beschikt over een croissanterie, een zwembad, sauna, fitnesscenter en een tennis-/squashbaan. Uw kamer is voorzien van een slaaphoek met twee eenpersoonsbedden, zithoek, eethoek en een keukenblok voorzien van een magnetron, koffiezetapparaat, waterkoker en bestek. Daarnaast heeft de kamer een eigen badkamer met toilet, ligbad en/of douche en een eigen zonneterras.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met een extra overnachting in Harlingen. De extra nacht in Harlingen (vóór de start van de reis) kunt u niet via de website boeken. U kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Verlenging Harlingen per persoon o.b.v. logies/ontbijt (zondag voorafgaand aan de reis)
Periode 2-persoonskamer toeslag 1-persoonskamer
1 maart t/m 25 april en 1 oktober t/m 30 november € 50,- € 35,-
26 april t/m 25 juni en 1 september t/m 30 september € 60,- € 35,-
26 juni t/m 31 augustus € 65,- € 35,-


okt 2022 | nov 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 4 x overnachting
* 4 x ontbijt
* routebeschrijving incl. kaartmateriaal
* bagagevervoer

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1- persoonskamer € 210,-
* toerfiets € 75,- (3 dagen, fietshuur gaat in op de derde dag)
* e-bike €  150,- (3 dagen, fietshuur gaat in op de derde dag)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* kosten veerboten (zie fietsdagarrangement bij dagprogramma)
* toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n., ter plaatse te betalen)
* eventuele parkeerkosten bij eerste hotel (ca. € 7,- per dag)
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
8

anoniem, reisperiode juli 2022
We hebben prachtige fietstochten gemaakt op Vlieland, Terschelling, Harlingen en Hindeloopen. Windkracht 6 tot 7. Volgende keer huren we wel een elektrische fiets!
Ine Hutjens
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook