Fietsvakantie Elfstedentocht

7 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 645 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 25-09-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

inclusief bagagevervoer 
verblijf in uitstekende 3- en 4-sterrenhotels 
ontbijt en diner inbegrepen

route: vlak, zo veel mogelijk over geasfalteerde fietspaden en soms over heel rustige asfaltweggetjes. Per fietsdag wordt ca. 30-63 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: dagelijks van 17 april t/m 25 september 

Elfstedentocht per fiets
Friesland is een van de provinciale buitenbeentjes van Nederland, en Friezen lijken anders dan Nederlanders. Friezen hebben een eigen taal en de mensen koesteren hun aloude tradities en gebruiken. Ze heten u van harte welkom in Fryslân! Velen hebben een verkeerd beeld van deze provincie, want er is niet alleen veel water en weiden met grazend vee, maar in Gaasterland kent het landschap ook bossen en zandverstuivingen. In de tientallen schilderachtige dorpjes vindt u nog de sporen van een roemrijk verleden. Friesland is altijd verbonden geweest met de zee en zond haar zeevaarders uit naar de verste uithoeken van de wereld.

Friesland is een echte fietsbestemming. Als het nog eens hard wintert, komt er misschien weer een Elfstedentocht en dan leggen de duizenden schaatsers in één dag 200 kilometer af. Gedurende deze week wordt langs de "elf steden" gefietst in 6 etappes, in een rustig tempo zodat ook bij bezienswaardigheden gestopt kan worden. 

Dag 1
Leeuwarden, aankomst per eigen vervoer. De hoofdstad van Friesland is een gezellige stad, met een verrassend intiem centrum. Rondom de oude grachtengordel vindt u vele historische gebouwen en tal van gezellige restaurants, cafeetjes, kroegen en terrassen.

Dag 2
Leeuwarden-Sneek/Ijlst (ca. 45 km/4 uur)
Door Weidum en Boazum fietst u door de landerijen naar het pittoreske IJlst. Prachtige gevels van kapiteins- en koopmanshuizen herinneren aan het rijke verleden, sierlijk gesnoeide lindebomen doen dienst als zonwering. Sneek geniet bekendheid als het watersportmekka van Nederland.

Dag 3
Sneek/Ijlst-Balk (ca. 50 km/5 uur)
Mooie route door de plaatsen Oppenhuizen en Uitwellingerga naar Sloten, de kleinste van de Elfsteden. Grachten, oude wallen en waterpoorten geven het stadje een historisch karakter. Door de Boswachterij Gaasterland fietst u naar het eindpunt Balk of Harich.

Dag 4
Balk-Bolsward (ca. 55 km/5 uur)
Vandaag fietst u na ca. 10 km via het Rijsterbos naar de hoge Minserklif, vanwaar u bij helder weer mooi uitzicht heeft over het IJsselmeer. Door Stavoren, het oude pittoreske vissersstadje Hindeloopen en Workum verder naar Bolsward met haar schilderachtige straatjes. Bolsward is niet de grootste stad, maar wel een pareltje. Het is er heerlijk om rond te dwalen langs de grachten en de vele monumenten. Of bezoek het prachtige park en bewonder het sierlijke stadhuis. Volgens velen het mooiste van Nederland.
 

Dag 5
Bolsward-Harlingen (ca. 30 km/3 uur)
U fietst een mooie route via Makkum naar Harlingen. U heeft prachtig zicht op de Afsluitdijk. Ga in Harlingen op ontdekkingsreis langs prachtige pakhuizen, bekijk de sierlijke gevels, dwaal langs levendige binnenhavens en door sfeervolle straatjes. 

Dag 6
Harlingen-Dokkum (ca. 63 of 75 km/6 of 7 uur)
Door de weidse polders van It Bildt en langs de hoogste terp van Nederland: Hogebeintum fietst u naar Dokkum. De binnenstad biedt vele leuke kroegen, bierbrouwerijen, restaurants en winkeltjes. De sfeer in de binnenstad van Dokkum is altijd erg gezellig, door alle oude gebouwen zoals de typische huizen met trapgevels.

Dag 7
Dokkum-Leeuwarden (ca. 35 km/3,5 uur)
Een korte route terug naar Leeuwarden via de beroemde brug van Bartlehiem. Bij aankomst in Leeuwarden eindigt dit arrangement. Per eigen vervoer gaat u terug naar huis. Of boekt u nog een nacht Leeuwarden bij? 
 

Noot: hierboven is de reis beschreven met start-/eindpunt Leeuwarden. Het is echter wegens organisatorische redenen ook mogelijk dat uw fietsvakantie start en eindigt in een andere plaats (afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels). De routes blijven gelijk, echter worden dan gefietst in een andere volgorde.

Fietsvakantie Elfstedentocht

Tijdens deze reis verblijft u in uitstekende 3- en 4-sterrenhotels. Alle kamers beschikken over bad/douche en toilet. Het verblijf is op basis van halfpension (ontbijt en diner). Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Leeuwarden. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Leeuwarden * Hampshire Hotel - Oranje Leeuwarden ****
* Hotel Post Plaza ****
* Oranje Hotel Leeuwarden ****
2-persoonskamer € 80,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 2 Sneek / IJlst * Hotel Amicitia ****
* Logement 3B ***
* Stadsherberg het Wapen van IJlst ***
 
dag 3 Balk * Hotel Teernstra ***   
dag 4 Bolsward * Hotel De Wijnberg ***
* Hotel Het Weeshuis ***
 
dag 5 Harlingen * Stadslogement Almenum *** 
* ’t Heerenlogement*** 
 
dag 6 Dokkum * Hotel de Posthoorn ***
* Hotel van der Meer ***
 
dag 7 Leeuwarden * Hampshire Hotel - Oranje Leeuwarden ****
* Hotel Post Plaza ****
* Oranje Hotel Leeuwarden ****
2-persoonskamer € 80,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt
*** het is wegens organisatorische redenen ook mogelijk dat uw fietsvakantie start en eindigt in een andere plaats (afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels). De routes blijven gelijk, echter worden dan gefietst in een andere volgorde.


 

inclusief:
* 6 overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van halfpension (ontbijt en diner)
* routebeschrijving inclusief  kaartmateriaal
* bagagevervoer
* toeristenbelasting
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1- persoonskamer € 150,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 60,- (alleen mogelijk bij start in Leeuwarden)
* huur e- bike € 125,- (alleen mogelijk bij start in Leeuwarden)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* parkeerplaats ca. € 7,- per dag. Gratis parkeerplaats mogelijk bij start/eind in Harich (bij boeking opgeven)
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
 
De reis was prima geregeld het vervoervan bagage was prima geregeld ook stonden onze huurfietsen netjes klaar. Het was een prachtig mooie route met afwisselend landschap. Wij hadden geluk dat we alle dagen mooi weer hadden ondanks dat het eind september was. Het was goed dat we e-bikes hadden i.v.m de harde wind
Geke Tornij
We hebben een goed georganiseerde, en mede dankzij het fraaie weer, een fantastische week gehad. Mooie start in hotel Post-Plaza in Leeuwarden. Het verblijf in Harich was een beetje onder de maat. De andere hotels waren goed. Goeie routebeschrijving en tips. Heb als Friezin, Friesland herontdekt. Wat een mooie provincie.
Rina Tamminga
Het is een prachtige tocht! met de niet onbelangrijke toevoeging dat wij een weeklang het ideale fietsweer hadden. De prijs/kwaliteit verhouding was niet overal OK, wat niet wegneemt dat wie zonder luxe goed uit de voeten kan op alle plaatsen een goede overnachting heeft. De onderlinge verdeling van de fietsafstanden zou iets beter kunnen. Harlingen - Dokkum is een eind (dus weinig tijd voor bezichtigen en wij hadden een fikse tegenwind en dan ben je toch aan het rekenen of je met de batterij van de fiets goed uitkomt. Wij hebben een topvakantie gehad!
W.M. van de Laar
Wij hebben met z?n vieren een prachtige fietsvakantie in Friesland gehad. Het weer was prima, de route prachtig en we verbleven in gezellige hotels in karakteristieke plaatsen. Vooral het Grand Hotel Post Plaza in Leeuwarden was geweldig! We zijn overal heel vriendelijk en hartelijk ontvangen. Het Amicitia hotel in Sneek was minder qua ligging en qua diner. In sommige hotels was geen lift en dat was wel lastig met de koffers op smalle trappen maar er werd altijd hulp aangeboden. We hadden een prima routebeschrijving met leuke tips. De digitale versie die we opgevraagd hadden was niet volledig. Onze koffers waren steeds mooi op tijd in onze nieuwe slaapplaats. Wij hebben genoten en ontdekt hoe mooi Friesland is.
M. Vorstermans
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook