Fietsvakantie Elfstedentocht

7 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8.5
vanaf € 785,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
24-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

inclusief bagagevervoer 
verblijf in uitstekende 3- en 4-sterrenhotels 
ontbijt en diner inbegrepen

route: vlak, zo veel mogelijk over geasfalteerde fietspaden en soms over heel rustige asfaltweggetjes. 
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 13 april t/m 24 september 

Elfstedentocht per fiets
Friesland is een van de provinciale buitenbeentjes van Nederland, en Friezen lijken anders dan Nederlanders. Friezen hebben een eigen taal en de mensen koesteren hun aloude tradities en gebruiken. Ze heten u van harte welkom in Fryslân! Velen hebben een verkeerd beeld van deze provincie, want er is niet alleen veel water en weiden met grazend vee, maar in Gaasterland kent het landschap ook bossen en zandverstuivingen. In de tientallen schilderachtige dorpjes vindt u nog de sporen van een roemrijk verleden. Friesland is altijd verbonden geweest met de zee en zond haar zeevaarders uit naar de verste uithoeken van de wereld.

Friesland is een echte fietsbestemming. Als het nog eens hard wintert, komt er misschien weer een Elfstedentocht en dan leggen de duizenden schaatsers in één dag 200 kilometer af. Gedurende deze week wordt langs de "elf steden" gefietst in 6 etappes, in een rustig tempo zodat ook bij bezienswaardigheden gestopt kan worden. 

 title=

Dag 1
Heenreis
Vandaag begint uw fietsvakantie Nederland. U reist op eigen gelegenheid naar Leeuwarden. De hoofdstad van Friesland is een gezellige stad, met een verrassend intiem centrum. Rondom de oude grachtengordel vindt u vele historische gebouwen en tal van gezellige restaurants, cafeetjes, kroegen en terrassen.

Dag 2
Leeuwarden - IJlst/Joure (ca. 45 km/4 uur)
Door Weidum en Boazum fietst u door de landerijen naar het pittoreske IJlst. Prachtige gevels van kapiteins- en koopmanshuizen herinneren aan het rijke verleden, sierlijk gesnoeide lindebomen doen dienst als zonwering. Sneek geniet bekendheid als het watersportmekka van Nederland.

Dag 3
IJlst/Joure - Balk/Wijckel (ca. 50 km/5 uur)
Mooie route door de plaatsen Oppenhuizen en Uitwellingerga naar Sloten, de kleinste van de Elfsteden. Grachten, oude wallen en waterpoorten geven het stadje een historisch karakter. Door de Boswachterij Gaasterland fietst u naar het eindpunt Balk of Wijckel.

Dag 4
Balk/Wijckel - Bolsward (ca. 55 km/5 uur)
Vandaag fietst u na ca. 10 km via het Rijsterbos naar de hoge Minserklif, vanwaar u bij helder weer mooi uitzicht heeft over het IJsselmeer. Door Stavoren, het oude pittoreske vissersstadje Hindeloopen en Workum verder naar Bolsward met haar schilderachtige straatjes. Bolsward is niet de grootste stad, maar wel een pareltje. Het is er heerlijk om rond te dwalen langs de grachten en de vele monumenten. Of bezoek het prachtige park en bewonder het sierlijke stadhuis. Volgens velen het mooiste van Nederland.
 

Dag 5
Bolsward - Harlingen/Franeker (ca. 30 of 45 km/3 of 4 uur)
U fietst een mooie route via Makkum naar Harlingen of Franeker. U heeft prachtig zicht op de Afsluitdijk. Ga in Harlingen op ontdekkingsreis langs prachtige pakhuizen, bekijk de sierlijke gevels, dwaal langs levendige binnenhavens en door sfeervolle straatjes. 

Dag 6
Harlingen/Franeker - Dokkum (ca. 48/63 of 60/75 km/5 of 6 uur)
Door de weidse polders van It Bildt en langs de hoogste terp van Nederland: Hogebeintum fietst u naar Dokkum. De binnenstad biedt vele leuke kroegen, bierbrouwerijen, restaurants en winkeltjes. De sfeer in de binnenstad van Dokkum is altijd erg gezellig, door alle oude gebouwen zoals de typische huizen met trapgevels.

Dag 7
Dokkum - Leeuwarden (ca. 35 km/3,5 uur)
Een korte route terug naar Leeuwarden via de beroemde brug van Bartlehiem. Bij aankomst in Leeuwarden eindigt uw fietsvakantie Nederland. Per eigen vervoer gaat u terug naar huis. Of boekt u nog een nacht Leeuwarden bij? 

Noot: hierboven is de reis beschreven met start-/eindpunt Leeuwarden. Het is echter wegens organisatorische redenen ook mogelijk dat uw fietsvakantie start en eindigt in een andere plaats (afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels). De routes blijven gelijk, echter worden dan gefietst in een andere volgorde.

Fietsvakantie Elfstedentocht

Tijdens deze reis verblijft u in uitstekende 3- en 4-sterrenhotels inclusief ontbijt en diner. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Leeuwarden. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Leeuwarden * Notiz Hotel Leeuwarden ****
* Eurohotel Leeuwarden ***
2-persoonskamer € 80,-
toeslag 1-persoonskamer € 65,-
dag 2 IJlst / Joure * Stadsherberg het Wapen van IJlst ***
* Hotel Haje ***
 
dag 3 Balk * Hotel Teernstra ***   
dag 4 Bolsward * Hotel De Wijnberg ***
* Hotel Het Weeshuis ***
 
dag 5 Harlingen / Franeker * Hotel De Stadsherberg Franeker *** 
* Hotel ’t Heerenlogement *** 
 
dag 6 Dokkum * Hotel de Posthoorn ***
* Hotel van der Meer ***
 
dag 7 Leeuwarden (extra overnachting, niet standaard in het arrangement) * Notiz Hotel Leeuwarden ****
* Oranje Hotel Leeuwarden ****
2-persoonskamer € 80,-
toeslag 1-persoonskamer € 65,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt
*** het is wegens organisatorische redenen ook mogelijk dat uw fietsvakantie start en eindigt in een andere plaats (afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels). De routes blijven gelijk, echter worden dan gefietst in een andere volgorde.

 

jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 |
inclusief:
* 6 x overnachting in een 2-persoonskamer 
* 6 x ontbijt en diner
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer tussen de hotels
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1- persoonskamer € 210,-
* huur toerfiets met 7 versnellingen € 75,- (alleen mogelijk bij start in Leeuwarden)
* huur toerfiets met 7 versnellingen incl. fietsverzekering € 93,- (alleen mogelijk bij start in Leeuwarden)
* huur e- bike € 150,- (alleen mogelijk bij start in Leeuwarden)
* huur e- bike incl. fietsverzekering € 180,- incl. fietsverzekering (alleen mogelijk bij start in Leeuwarden)

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* toeristenbelasting
* parkeerplaats ca. € 7,50 per dag. Geen parkeerkosten bij start in Balk
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
8

Mooie fietstocht. Wisselende accomodatie(s) en maaltijden. Zeker de moeite waard om deze fietsreis te maken. Je krijgt een goed beeld van Friesland en stukken van de elfstedentocht per schaats.

anoniem, reisperiode juni 2024
8

Alle hotels, herberg en B & B waren goed, behalve Eurohotel in Leeuwarden, een hele kleine kamer, oud, je sliep bijna in de vensterbank van het raam. De overige waren allemaal prima.

anoniem, reisperiode juni 2024
8

Wij hebben een mooie fietstocht gehad in Friesland de Elfstedentocht. Je komt door hele kleine dorpjes soms maar een straat met kleine huisjes, mooi om te zien. Leuke fietspaden. We hebben echt genoten..P

anoniem, reisperiode mei 2024
10

anoniem, reisperiode mei 2024
9

Heel mooie reis, prachtige historische stadjes, en mooie ritten door de natuur, we hebben genoten!

anoniem, reisperiode mei 2024
9

We hebben ons beeld over stuurse ,in zichzelf gekeerde Friezen serieus moeten bijstellen . Heel vriendelijke mensen, behulpzaam en efficiënt . De reisroute was heel mooi ; we hadden ook wel geluk met het schitterende weer dat ons qua wind ook gunstig gezind was : de wind draaide mee met ons en op één dag na hadden we voortdurende meewind . Wat een leuke verrassing in Hotel Notiz-Leeuwarden . Een hotel-restaurant dat volledig door studenten wordt gerund . Heerlijke (bijna-) topkeuken ! Soms teweinig tijd om de stadjes Sneek,Dokkum enz te bezoeken . Bezoek aan museum Afsluitdijk was zeer de moeite . Onklopbaar zijn de plaatsjes Stavoren en Hindeloopen . De organisatie met de bagage was prima . Een aanrader voor jong en oud .

anoniem, reisperiode mei 2024
9

Geweldige fietsvakantie. Prachtige routes. Prima accomodaties. Nabrengen koffers uitstekend geregeld. Eén opmerking: het eten van het Notiz hotel in Leeuwarden was te exclusief en voor ons oneetbaar. Op voeding zoals zeewier en algen kun je de volgende dag geen 60 km fietsen.

Theo Claessens , reisperiode mei 2024
9

Vorige week de elfstedentocht gefietst. Alles was prima geregeld. Hotels en eten waren prima. De koffers stonden netjes bij het volgende hotel. Mooie route.

anoniem, reisperiode april 2024
9

Goed georganiseerde reis door het prachtige Friesland, aan te bevelen!

Jan Schop, reisperiode september 2023
8

Het was een fantastische fiets route Goed georganiseerd

anoniem, reisperiode september 2023
8

We hebben genoten. Echt een aanrader

anoniem, reisperiode augustus 2023
8

Leuke routes en uitstekende hotels. 3 gangen diners en ontbijt bij de meeste onderkomens van uitstekende kwaliteit.

Pieter de Graad, reisperiode augustus 2023
8

mooie hotels/ locaties en heerlijk gegeten (half pensioen)

anoniem, reisperiode juli 2023
8

Ik weet dat Friesland mooi is, maar als je de Elfstedentocht fiets kom je op plekjes die nog mooier zijn. Zeker een aanrader om de tocht te fietsen.

Peter Faes., reisperiode juli 2023
8

Mooie fietsvakantie gehad, goede routebeschrijving en leuke plaatsen kunnen bezoeken. 1 nadeel: de koffers waren dikwijls niet op tijd in het hotel, zodat we ons niet konden opfrissen of verkleden voor het avondeten

Annelies van de Vrie, reisperiode juni 2023
8

Een erg leuke reis door het Friese land, met bezoek aan de Elfsteden. Daar ook steeds de fonteinen gevonden. Verder waren er onderweg opvallend veel (wel vaak gesloten) kerkjes en begraafplaatsen. Bijna allemaal prima hotels (één wat minder). In de reis zaten veel routes, die wat van de officiële Elfstedenroute afweken, maar die door mooie stukjes Friesland kwamen.

anoniem, reisperiode juni 2023
8

Prima routes, redelijke hotels en maaltijden, bagage vervoer was goed geregeld. Ook bedden waren prima. Voor ons 70 plussers was het fietsen goed te doen, ondanks de vele tegenwind en kou.

anoniem, reisperiode mei 2023
8

De accomodaties in café restaurant hotel combinatie waren zeer gedateerd en onverzorgd op de bedden na deze waren prima . Daarentegen waren de diners prima

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Geweldige fietsvakantie, we zoude het zo weer overdoen. Accommodaties goed, maaltijden voortreffelijk en vooral de routebeschrijving met bijzonderheden onderweg heeft het compleet gemaakt.

Ine Tacken, reisperiode augustus 2022
9

De Elfstedentocht op de Fiets was een heel leuke ervaring en goede Hotels met ook Lekker eten .

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Het zijn hele mooie fietsroutes, heel veel te zien onderweg. Hotels heel afwisselend dat maakt het ook leuk. leuke dorpjes en gezellige en gastvrije bediening

Marijke, reisperiode juli 2022
8

anoniem, reisperiode juli 2022
10

afwisselende logeerplekken, ene keer prachtige kamer, andere keer prachtige locatie. Heel afwisselend, zo ook de aangeboden diners. Elke dag was weer een feestje, verrassend!

anoniem, reisperiode juni 2022
9

het was een aantrekkelijke reis dankzij het mooie weer, goede hotels met steeds een lekker 3 gangendiner in de bezochte stadjes. Een ommetje naar Joule & Lemmer was zeker geen minwaarde ondanks de langere afstanden. Als we dan toch iets negatief moeten zeggen is dat wij de route naar Lemmer zelf hebben moeten uittekenen. Wat ook is opgevallen. Iedereen was uitermate vriendelijk zowel in hotel als in de horeca die wij hebben bezocht. Kortom , een aanrader om deze tocht zeker eens te doen.

anoniem, reisperiode juni 2022
9

Ik heb voor alles een negen gegeven. Allemaal tienen had ook gekund. Ik heb een supervakantie gehad. Ik wil vooral de bijzondere vriendelijke personeelsleden in de hotels noemen. Geweldig !!! En niet te vergeten de heerlijke luxe diners in de hotels. Heel hartelijk dank.

anoniem, reisperiode april 2022
De reis was prima geregeld het vervoervan bagage was prima geregeld ook stonden onze huurfietsen netjes klaar. Het was een prachtig mooie route met afwisselend landschap. Wij hadden geluk dat we alle dagen mooi weer hadden ondanks dat het eind september was. Het was goed dat we e-bikes hadden i.v.m de harde wind
Geke Tornij
We hebben een goed georganiseerde, en mede dankzij het fraaie weer, een fantastische week gehad. Mooie start in hotel Post-Plaza in Leeuwarden. Het verblijf in Harich was een beetje onder de maat. De andere hotels waren goed. Goeie routebeschrijving en tips. Heb als Friezin, Friesland herontdekt. Wat een mooie provincie.
Rina Tamminga
Het is een prachtige tocht! met de niet onbelangrijke toevoeging dat wij een weeklang het ideale fietsweer hadden. De prijs/kwaliteit verhouding was niet overal OK, wat niet wegneemt dat wie zonder luxe goed uit de voeten kan op alle plaatsen een goede overnachting heeft. De onderlinge verdeling van de fietsafstanden zou iets beter kunnen. Harlingen - Dokkum is een eind (dus weinig tijd voor bezichtigen en wij hadden een fikse tegenwind en dan ben je toch aan het rekenen of je met de batterij van de fiets goed uitkomt. Wij hebben een topvakantie gehad!
W.M. van de Laar
Wij hebben met z?n vieren een prachtige fietsvakantie in Friesland gehad. Het weer was prima, de route prachtig en we verbleven in gezellige hotels in karakteristieke plaatsen. Vooral het Grand Hotel Post Plaza in Leeuwarden was geweldig! We zijn overal heel vriendelijk en hartelijk ontvangen. Het Amicitia hotel in Sneek was minder qua ligging en qua diner. In sommige hotels was geen lift en dat was wel lastig met de koffers op smalle trappen maar er werd altijd hulp aangeboden. We hadden een prima routebeschrijving met leuke tips. De digitale versie die we opgevraagd hadden was niet volledig. Onze koffers waren steeds mooi op tijd in onze nieuwe slaapplaats. Wij hebben genoten en ontdekt hoe mooi Friesland is.
M. Vorstermans
inclusief:
* 6 x overnachting in een 2-persoonskamer 
* 6 x ontbijt en diner
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer tussen de hotels
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1- persoonskamer € 210,-
* huur toerfiets met 7 versnellingen € 75,- (alleen mogelijk bij start in Leeuwarden)
* huur toerfiets met 7 versnellingen incl. fietsverzekering € 93,- (alleen mogelijk bij start in Leeuwarden)
* huur e- bike € 150,- (alleen mogelijk bij start in Leeuwarden)
* huur e- bike incl. fietsverzekering € 180,- incl. fietsverzekering (alleen mogelijk bij start in Leeuwarden)

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* toeristenbelasting
* parkeerplaats ca. € 7,50 per dag. Geen parkeerkosten bij start in Balk
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook