Wandelvakantie Lanzarote over de GR131

8 dagen
niveau 1.5 van 3
vliegtuig
vanaf € 1.323,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
02-12-2023. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

wandel het eerste deel van de GR131
met verblijf in kleinschalige, sfeervolle accommodaties
wandelen door druivenvelden en tussen vulkanen met bijzondere uitzichten
route: deze trektocht is niet extreem moeilijk maar vergt wel enige conditie; iedere dag wandelt u gemiddeld 15 kilometer over onverharde paden met meer of minder hoogtemeters.
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: iedere zaterdag van 2 september t/m 30 maart

Lanzarote staat bekend om zijn buitengewone natuurlijke schoonheid, die grotendeels te danken is aan de unieke vulkanische landschappen en het behoud van de natuurlijke omgeving. Het eiland is ontstaan door vulkanische activiteit en het landschap weerspiegelt dit op een prachtige manier. Overal op het eiland zie je uitgestrekte lavavelden, indrukwekkende kraters en vulkanische bergen. Het contrast tussen het zwarte vulkanische gesteente en het blauw van de oceaan creëert een adembenemend uitzicht. Nationaal park Timanfaya is een van de meest spectaculaire plekken op Lanzarote. Het landschap is ruig en maanachtig, met glooiende heuvels, diepe kraters en geothermische activiteit. De roodbruine kleuren van de gesteenten, samen met de stoom en het vuur dat uit de grond opstijgt, zorgen voor een fascinerend schouwspel. De beroemde kunstenaar César Manrique heeft een blijvende impact gehad op de schoonheid van Lanzarote. Zijn artistieke creaties, zoals de Jameos del Agua en de Mirador del Río, zijn harmonieus geïntegreerd in het landschap en tonen zijn visie om de natuurlijke en artistieke elementen samen te laten smelten. Lanzarote is een juweel in de Atlantische Oceaan, waar natuurlijke schoonheid samensmelt met de artistieke creativiteit van de mens. 

 

Dag 1
Aankomst in Arrecife
U vliegt vandaag van Amsterdam naar Lanzarote met Transavia. Bij aankomst op Lanzarote staat de transfer al voor u klaar. Die brengt u naar het noordelijkste kustplaatsje Órzola waar u overnacht in een eenvoudige maar nette accommodatie. Geniet 's avonds van de gezellige sfeer van de restaurantjes aan de haven. Er is een supermarkt aanwezig als u eten en drinken wilt kopen voor de volgende dag.

Dag 2
Órzola naar Haría (ca. 12 km, 179 m stijgen en 459 m dalen)
Het Noorden van Lanzarote is het groenste, en soms meer bewolkt dan het zuiden. Vanuit Órzola vertrekt u dwars door het gebergte richting Haría. Onderweg is het echt genieten van de mooie uitzichten en u passeert leuke dorpjes, zoals Máguez, een vredig dorpje in authentieke Canarische bouwstijl. Haría is de eerste stopplaats en heeft een gezellige dorpskern. Het was tevens de woonplaats van de plaatselijk welbekende César Manrique. Een man met een unieke vooruitstrevende visie over harmonie tussen mens en natuur. Het huis van Manrique is nu een museum, dat u tegen betaling kunt bezoeken.
 

Dag 3
Haría-Teguise (ca. 15 km, 367 m stijgen en 356 m dalen)
Vandaag staat naast het flinke aantal kilometers, ook de overbrugging van het hoogste punt van het eiland op het programma, de Peñas del Charce. Over het massief bij Famara gaat de route verder richting Teguise, de voormalige hoofdstad van Lanzarote. In het knusse, authentiek gebleven, Teguise ligt uw leuke accommodatie.

Dag 4
Teguise-San Bartolomé (ca. 12 km, 69 m stijgen en 118 m dalen)
Vanuit Teguise loopt u naar San Bartolomé door agrarisch gebied met her en der wat witte huisjes over het landschap uitgestrooid. Dit was in het verleden dé graanschuur van het eiland. Het is een relatief vlakke route en al vroeg in de middag komt u aan in San Bartolomé waar u bij een bakkertje van een heerlijk broodje of taartje kunt genieten.
 

Dag 5
Vrije dag
Vandaag kunt u uw voeten en benen even rust geven. Optioneel kunt u deelnemen aan een wijnproeverij (vooraf bij te boeken voor € 20). 

Dag 6
San Bartolomé-Yaiza (ca. 22 km, 455 m stijgen en 572 m dalen)
Een flinke wandeling vandaag, maar de mooiste vinden wij persoonlijk. Vanuit San Bartolomé loopt u tussen de vulkanen door. Onderweg passeert u het dorp Montaña Blanca, genoemd naar de gelijknamige berg. Als het weer helder is ziet u Fuerteventura liggen. Na La Asomada komt u meteen in een overgang van het droge gebied naar het wijngebied La Geria. Mooi om te zien hoe de druiven hier kilometers lang groeien in de voor het eiland typische kuiltjes. Het Timanfaya gebergte ziet u ook mooi liggen met de verschillende rode kleurschakeringen. 
 

Dag 7
Yaiza-Playa Blanca (ca. 17 km, 68 m stijgen en 238 m dalen)
De laatste wandeldag. U loopt naar Las Breñas door wat ruiger gebied met keien en kiezels en u moet soms ook klauteren. In de verte ziet u rechts van u de zoutpannen (de Salinas Janubio) liggen. In Las Breñas kunt u even pauzeren en genieten van een kopje koffie en wat lekkers. Het laatste stuk is lang en vlak. In de verte ziet u Playa Blanca liggen, maar het is nog best een eind. Waarschijnlijk ziet u op deze vlakte ook geitenhoeders met hun geiten rondlopen. Hier op deze vlakte kan het behoorlijk warm zijn en er is geen beschutting van schaduw! Playa Blanca komt dichterbij en eenmaal aan de rand van de stad wandelt u door naar het eindpunt van deze trektocht. Die ligt in het centrum bij de oude haven. Misschien moe, maar hopelijk zeer voldaan en trots op het volbrengen van deze avontuurlijke tocht komt u aan bij de laatste accommodatie.
 

Dag 8
Terugreis
Transfer naar het vliegveld van Arrecife en terugvlucht naar Amsterdam. 

Wandelvakantie Lanzarote over de GR131

De accommodaties waar u tijdens deze reis verblijft zijn zorgvuldig uitgekozen. Ze zijn altijd kleinschalig en sfeervol. Zo overnachten we in oude fincas en casas rurales, ver weg van het massatoerisme.

Hieronder een sfeerimpressie van de hotels die we gebruiken.Wat is er inbegrepen?


inclusief: 
* vlucht Amsterdam-Lanzarote v.v. met Transavia
* transfer luchthaven-accommodatie v.v.
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 6 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* in te checken bagage € 34,- per enkele reis (max. 20 kg)
* wijnproeverij op de vrije dag (€ 20,-)

exclusief: 
* alle niet genoemde maaltijden en entreegelden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
inclusief: 
* vlucht Amsterdam-Lanzarote v.v. met Transavia
* transfer luchthaven-accommodatie v.v.
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 6 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* in te checken bagage € 34,- per enkele reis (max. 20 kg)
* wijnproeverij op de vrije dag (€ 20,-)

exclusief: 
* alle niet genoemde maaltijden en entreegelden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook