Wandelvakantie Fuerteventura over de GR131

12 dagen
niveau 2 van 3
vliegtuig
vanaf € 1.535,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
08-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

wandel het tweede deel van de GR131
met verblijf in veelal kleinschalige, sfeervolle accommodaties
witte stranden met azuurblauwe zee
route: deze tocht is niet extreem moeilijk maar vergt wel een goede conditie; iedere dag wandelt u gemiddeld 20 kilometer over onverharde paden met meer of minder hoogtemeters in desolate en ruwe landschappen. De routes zijn goed bewegwijzerd. Als back-up krijgt u de GPS-tracks in een app op uw telefoon. 
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: iedere zondag van 1 januari t/m 31 december (m.u.v. juli en augustus)

Naar de Caribbean van Europa
Na Lanzarote doorkruist de GR131 Fuerteventura. Van noord naar zuid overbrugt u een afstand van 160 km. Fuerteventura is totaal anders dan Lanzarote. Door haar parelwitte stranden en felblauwe zee wordt Fuerteventura ook wel de Caribbean van Europa genoemd. Het is vrijwel het gehele jaar boven de 20 graden en het eiland heeft de meeste zonuren van Europa. De naam 'Fuerteventura' verwijst naar de altijd aanwezige wind die over het eiland waait. De naam betekent letterlijk 'harde wind'. Wat gaat u zien als u dit mooie eiland overloopt? Onder andere het wondermooie eilandje Los Lobos, met precies 4 inwoners, en het Betancuria-gebergte in het midden van het eiland, hier zult u zich klein voelen in dit grote stuk natuur. Natuurlijk komt u ook vulkanen tegen.

Dag 1
Aankomst op Fuerteventura
U vliegt vandaag van Amsterdam naar Fuerteventura met Transavia. Bij aankomst op Fuerteventura staat de transfer al voor u klaar. Die brengt u naar het noordelijkste kustplaatsje Corralejo waar u overnacht in een leuke accommodatie. Geniet 's avonds van de gezellige sfeer van de restaurantjes aan de promenade.

Dag 2
Los Lobos (ca. 8 km, 62 m stijgen en 62 m dalen)
U vertrekt per boot naar het eilandje Los Lobos voor de eerste etappe van de trektocht. Het 6 km² grote 'wolveneiland' dankt zijn naam aan de vele monniksrobben (in de volksmond zeewolven genoemd) die hier in het verleden in groten getale te vinden waren. U komt met het bootje aan in een prachtig mooie baai bij de 'Casas del Puertito', niet meer dan een gehucht met enkele stenen huizen en een bescheiden restaurantje. U maakt een wandeling over het eilandje en neemt daarna de boot weer terug naar Corralejo voor de overnachting.

Dag 3
Corralejo-La Oliva (ca. 20 km, 423 m stijgen en 205 m dalen)
De route van vandaag is lang, maar niet erg moeilijk. U vertrekt richting het zuiden en passeert enkele vulkaankraters. Wanneer u op enige hoogte terugkijkt richting Corralejo, heeft u een prachtig uitzicht op Lanzarote en Los Lobos. U passeert het dorpje Lajares waar u kunt genieten van een kleine pauze. Eindbestemming van vandaag is La Oliva, een dorpje met een hele mooie ligging op een vlakte omringd door vulkanische bergen die ineens omhoog lijken te steken.

Dag 4
La Oliva-Tefia (ca. 23 km, 230 m stijgen en 242 m dalen) 
Na de lange tocht van gisteren gaat u na het ontbijt op pad voor deze relatief korte etappe richting Tefia. U komt door het dorpje Tindaya dat aan de voet ligt van een bijna 400 meter hoge vulkaan. Het eindpunt van de etappe van vandaag is het dorpje Tefia, gelegen op een okerkleurige vlakte. U overnacht in een landelijke accommodatie vol rust en sfeer waar u getuige kunt zijn van een fantastische zonsondergang.
 

Dag 5
Tefia-Betancuria (ca. 17 km, 493 m stijgen en 290 m dalen)
Na Valle de Santa Inés gaat u echt stijl omhoog. Boven komt u aan bij een uitkijkpunt met twee reusachtige beelden, de 'Estatuas de Guise y Ayose'. De bronzen beelden van 4,5 meter hoog verbeelden de twee Guanche koningen Guise en Ayose, heersers uit het verre verleden van Fuerteventura. Vanaf hier heeft u een imposant uitzicht over het noordoosten van het eiland, waar u vandaan bent gekomen. Bij helder weer zijn zelfs Los Lobos en Lanzarote waar te nemen aan de horizon. Het pad gaat daarna bergafwaarts richting Betancuria.

Dag 6
Betancuria-Pájara (ca. 18 km, 505 m stijgen en 698 m dalen)
Vandaag een pittig dagje met flinke beklimmingen, maar met grandioze uitzichten. U verlaat Betancuria en wandelt al meteen naar het hoogste punt van de dag. U komt door valleien waar de stilte overheerst, het enige geluid dat u hoort zijn de roofvogels die over de valleien vliegen. Een stukje natuur van dit eiland dat u nooit meer vergeet! De beklimmingen maken dit een zware tocht. Onderweg kunt u pauzeren bij een uit het niets opdoemende sfeervolle locatie, om zo wat bij te tanken (en uw watervoorraad aan te vullen) voor de volgende beklimming. 

Dag 7
Pájara-La Pared (ca. 26 km, 683 m stijgen en 846 m dalen)
Vandaag zal opnieuw een erg zware dag worden, wellicht de zwaarste etappe. U vertrekt vanuit Pájara en ziet het gebergte al snel voor u opdoemen. Dit is het mooiste gebied van Fuerteventura. U voelt zich hier één met de natuur. De stilte doet soms pijn aan uw oren, maar met één woord: prachtig! Adembenemende uitzichten naar beide kusten van het eiland staan u te wachten. Bij helder weer is aan de westelijke horizon zelfs de top van de Teíde op het buureiland Tenerife te zien! Na een laatste loodzware klim daalt u met een prachtig zicht op de westkust geleidelijk af richting La Pared, de eindbestemming van vandaag. Hier verblijft u in een luxe hotel met heerlijke bedden en een zwembad.

Dag 8
La Pared-Costa Calma (ca. 14 km, 212 m stijgen en 220 m dalen)
Vandaag vertrekt u vroeg naar Costa Calma. Meteen ten zuiden van La Pared verandert het landschap opvallend. Op het smalste stuk van het eiland steekt u over naar de oostkust richting Costa Calma. Bij de surfers een geliefde plek vanwege de gunstige wind die hier het hele jaar door waait. Precies de reden waarom dit een van de meest beroemde surfstranden van Europa is. Na de korte wandeling van vandaag is het tijd voor rust en ontspanning.

Dag 9
Vrije dag
Vandaag kunt u genieten van een heerlijke vrije dag en uw benen even rust gunnen. Costa Calma is een gezellig niet al te groot toeristenoord. De zonaanbidder kan lekker relaxen aan het zwembad.

Dag 10
Costa Calma-Morro Jable (ca. 18 km, 139 m stijgen en 123 m dalen)
De laatste twee dagen van de wandelroute loopt u in zuidelijke richting, merendeels langs het strand. Vandaag loopt u tot aan Morro Jable, waar u de komende twee nachten zult verblijven. Morro Jable heeft nog steeds de sfeer van een voormalig vissersdorpje, maar het is inmiddels versmolten met het ernaast gelegen erg toeristische Jandia. U logeert in een leuke accommodatie met zwembad.

Dag 11
Morro Jable-Punto de Jandia (ca. 23 km, 267 m stijgen en 259 m dalen)
Vandaag staat de laatste etappe op het programma. Een tocht naar het uiterste zuidpuntje van Fuerteventura: de vuurtoren op 'Punto de Jandia'. Toch nog veel op en af, waardoor deze tocht best zwaar is. U ziet de vuurtoren al van ver liggen, waardoor het lijkt of u er bijna bent, maar schijn bedriegt. De weg voert steeds langs de kust. Het enige kleine dorpje dat u tegenkomt heet 'Puertito', het piepkleine gehuchtje met amper 20 inwoners ligt op ongeveer 1 km van het eindpunt. Nadat u het eindpunt bereikt heeft en de nodige foto's gemaakt heeft, keert u terug in het kleine dorpje om heerlijk bij te komen in het bescheiden restaurantje. Met een kleine 4×4 bus kunt u terug naar Morro Jable (ter plaatse regelen, niet inbegrepen).

Dag 12
Terugreis
Transfer naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam. 

Wandelvakantie Fuerteventura over de GR131

De accommodaties waar u tijdens deze reis verblijft, zijn zorgvuldig uitgekozen. Vaak zijn ze kleinschalig en sfeervol. Zo overnachten we in oude fincas en casas rurales, ver weg van het massatoerisme. De oude casa rural in Tefia, maakt gebruik van een grote gedeelde badkamer, waar een wasmachine aanwezig is, of een kleinere kamer met eigen badkamer.Vanaf dag 8, wanneer u van La Pared naar Costa Calma reist, merkt u dat u steeds meer in het toeristische gebied terechtkomt. Costa Calma is een niet al te groot kustplaatsje met grote hotels. Hier ziet u duidelijk de overgang van kleinschalige accommodaties naar grotere hotelketens.

Hieronder een sfeerimpressie van de hotels die we gebruiken.

sep 2024 | okt 2024 | nov 2024 | dec 2024 |
inclusief: 
* vlucht Amsterdam-Fuerteventura v.v. met Transavia
* handbagage (max. 40 x 30 x 20 cm)
* transfer luchthaven-accommodatie v.v.
* 11 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt (niet mogelijk in Betancuria (2 nachten) en Morro Jable (2 nachten))
* routebeschrijving en GPS-tracks in een app op uw telefoon
* bagegevervoer tussen de accommodaties
* overtocht Los Lobos

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) € 27,- per enkele reis
* ruimbagage (max. 20 kg) € 50,- per enkele reis
* toeslag 1-persoonskamer € 700,-

exclusief: 
* alle niet genoemde maaltijden, transfers en entreegelden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
inclusief: 
* vlucht Amsterdam-Fuerteventura v.v. met Transavia
* handbagage (max. 40 x 30 x 20 cm)
* transfer luchthaven-accommodatie v.v.
* 11 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt (niet mogelijk in Betancuria (2 nachten) en Morro Jable (2 nachten))
* routebeschrijving en GPS-tracks in een app op uw telefoon
* bagegevervoer tussen de accommodaties
* overtocht Los Lobos

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) € 27,- per enkele reis
* ruimbagage (max. 20 kg) € 50,- per enkele reis
* toeslag 1-persoonskamer € 700,-

exclusief: 
* alle niet genoemde maaltijden, transfers en entreegelden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook