Wandelvakantie Gran Canaria over de GR131

8 dagen
niveau 2.5 van 3
vliegtuig
vanaf € 1.335,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
28-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

wandel het derde deel van de GR131
met verblijf in kleinschalige, sfeervolle accommodaties
schitterend ruw binnenland en stuwmeren
route: deze tocht vergt een goede conditie en wandelervaring. Iedere dag wandelt u gemiddeld 15 kilometer over onverharde paden en de hoogteverschillen zijn groot.
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: dagelijks van 1 januari t/m 27 oktober (m.u.v. juli en augustus)

Het grillige Gran Canaria is een vreemde eend op de GR131. Oorspronkelijk hoort dit Canarische Eiland er niet bij, maar later is het toch als derde etappe toegevoegd aan het langeafstandswandelpad. De wandelingen worden dan ook zonder markeringen gelopen, want die zijn er simpelweg niet. Van noord-west naar het zuiden wordt er een afstand overbrugd van ca. 80 kilometer in 5 etappes. U wandelt over een eiland met heel veel natuur, prachtige uitzichten, het natuurgebied Tamadaba en de vallei van de koffieplantages in het westen. Het noorden is vochtiger en rustig, tegenover het zuiden dat droog en meer toeristisch is.
 

Dag 1
Aankomst in Las Palmas
U vliegt vandaag van Amsterdam naar Las Palmas met Transavia. Bij aankomst op de luchthaven staat de transfer al voor u klaar. Die brengt u naar Agaete waar u overnacht in een leuke accommodatie. Indien u nog wat tijd over heeft neem dan eens een kijkje bij de Iglesia de la Conception, de botanische tuin of de bijzondere grafheuvels van Maipés. 

Dag 2
Agaete - Artenara (ca. 20 km | 1660 m stijgen en 440 m dalen | ca. 8 uur)
De eerste wandeling van deze reis brengt u naar Artenara via het Tamada natuurgebied. Een gebied dat door UNESCO tot Biosfeerreservaat is verklaard en dat is niet voor niets! Inheemse Canarische dennenbossen op de bergtoppen, duizelingwekkende steile rotsen van de bijna ontoegankelijke kust en de rijke biodiversiteit in de ravijnen, alles is er schitterend. De eerste 8 km brengen u naar een hoogte van 1200 meter, een spectaculaire wandeling naar boven om daarna richting eindpunt Artenara te wandelen. Artenara is een klein bergdorp dat bekend staat om tot op heden bewoonde grotwoningen en de in een grot aangelegde kapel ter ere van de Vigren de la Cuevita. Vanavond logeert u in een grot met uitzicht over het middelste punt van Gran Canaria, een unieke ervaring!

Dag 3
Artenara – Tejeda (ca. 13 km | 810 m stijgen en 740 m dalen | ca. 4,5 uur
Vandaag wandelt u door veelal bossen van Artenara via Cruz de Tejeda naar Tejeda. Qua weer kan het aan het begin van de route koeler en natter zijn, maar eenmaal over de top blijft de bewolking aan de noordzijde van het eiland hangen en vindt u (meestal) een zonniger klimaat. Tejeda is het op één na kleinste dorpje van het eiland, maar wel een van de leukste. Er zijn vele gezellige restaurants, bars en verschillende winkeltjes.

Dag 4
Tejeda - San Bartolomé (ca. 18 km | 570 m stijgen, 1000 m dalen | ca. 6 uur)
Op het programma staat een route naar het hoogste punt van deze trektocht. Vandaag is pittig, maar zeker het mooiste deel van deze reis. De omslag van het weer, de schapen die overal lopen, de stilte en de spectaculaire uitzichten maken het allemaal weer goed. Na het bereiken van de top begint de afdaling naar San Bartolomé de Tirajana, waar u vanavond overnacht in een gezellige casa rural.

Dag 5
San Bartolomé – Ayagaures (ca. 12 km | 300 m stijgen en 940 m dalen | ca. 4,5 uur)
De eerste paar kilometers zijn rustig, maar daarna volgt een laatste beklimming, een laatste obstakel. Nadat u de top heeft bereikt, volgt een lange afdaling tot aan Ayagaures. Berg op lopen is behoorlijk pitten, maar ook een steile afdaling is niet gemakkelijk. U zult korte haarspeldbochten, begroeide kleine paadjes en afgebrokkelde stenen tegenkomen tot u het grote stuwmeer van Ayagaures ziet. In dit gehucht bevindt zich uw accommodatie en een restaurant om even bij te komen.

Dag 6
Ayagaures – Maspalomas (ca. 18 km | 210 m stijgen en 500 m dalen | ca. 5 uur)
Het is alweer tijd voor de laatste etappe van deze reis en deze gaat meest bergafwaarts richting Maspalomas. Onderweg heeft u een mooi uitzicht op het stuwmeer en wandelt u over een lange afdalende weg waar langzaamaan meer bedrijvigheid ontstaat. Via een Barranco daalt u verder af naar het eindpunt van de wandeling: de vuurtoren in het bruisende Maspalomas, de stad waar u de komende 2 nachten zult verblijven.

Dag 7
Vrije dag in Maspalomas
Vandaag kunt u helemaal naar eigen wens inrichten. Blijft u lekker relaxen en bijkomen van de wandelingen in uw accommodatie of gaat u op verkenning in de sfeervolle badplaats Maspalomas? Zwerf over de boulevard, bezoek de schitterende zandduinen van Dunas de Maspalomas en neem een frisse duik in het azuurblauwe zeewater. De keus is aan u!

Dag 8
Terugreis
Transfer naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam. 

Wandelvakantie Gran Canaria over de GR131

De accommodaties waar u tijdens deze reis overnacht zijn zorgvuldig uitgekozen: op de route, kleinschalig en sfeervol. Zo overnacht u in oude fincas, grotwoningen en casa rurales, ver weg van het massatoerisme.
Maaltijden: 5 x ontbijt is inbegrepen. Op de dagen dat het ontbijt niet inclusief is, wandelt u vanaf de accommodatie zo naar het bakkertje om de hoek. 

sep 2024 | okt 2024 | nov 2024 | dec 2024 |
inclusief: 
* vlucht Amsterdam-Gran Canaria v.v. met Transavia
* handbagage (max. 40 x 30 x 20 cm)
* transfer luchthaven-accommodatie v.v.
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 5 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* routebeschrijvingen en GPX-bestanden

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) € 27,- per enkele reis
* ruimbagage (max. 20 kg) € 50,- per enkele reis

exclusief: 
* alle niet genoemde maaltijden en entreegelden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
inclusief: 
* vlucht Amsterdam-Gran Canaria v.v. met Transavia
* handbagage (max. 40 x 30 x 20 cm)
* transfer luchthaven-accommodatie v.v.
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 5 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* routebeschrijvingen en GPX-bestanden

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) € 27,- per enkele reis
* ruimbagage (max. 20 kg) € 50,- per enkele reis

exclusief: 
* alle niet genoemde maaltijden en entreegelden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook