Wandelvakantie Eifelsteig Midden

5 dagen
niveau 2 van 3
trein óf
eigen vervoer
beoordeling: 9
vanaf € 379,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 31-12-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief lunchpakket op de wandeldagen
bagagevervoer inbegrepen
ook te boeken als treinreis!

route: tijdens deze reis wandelt u etappe 7 t/m 9 van de Eifelsteig. De wandelingen gaan over heuvelachtig terrein (max. ca. 500 m) afgewisseld met dalen van riviertjes en beken, met lichte tot matige hoogteverschillen. Afwisselend bos, akkers en weiland. Per wandeldag wordt gemiddeld 20 km afgelegd. 
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: dagelijks van 1 januari t/m 31 december
hond mee: het is bij deze reis mogelijk om uw hond mee te nemen. U moet dit wel bij boeking doorgeven. Eventuele bijkomende kosten moet u ter plaatse voldoen.

Natuurlijk gezellig, viel Spaß in der Eifel!
Voor eens en voor altijd willen we afrekenen met het onterechte imago van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus echt niks te maken met al dan niet constant stijgen of omhooggaan!

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aachen (Aken) en Trier. Een zeer mooi deel ligt in de wijde omgeving van Blankenheim. Dat deel van de Eifel wordt ook wel de "Schneifel" genoemd vanwege de witte winters - maar in de andere jaargetijden is het gebied groen, en ook natuurlijk en vriendelijk….

Deze wandelreis start in Blankenheim, een historisch stadje, aan de voet van een slotberg, met straten met kinderkopjes en oude pandjes in zwart- en bruin-witte vakwerkstijl. De Eifelsteig doorklieft letterlijk de plaats en haar omgeving aan het begin van de route, op de grens van het stroomgebied van de Rijn en de Moezel en ook van de deelstaat Nordrhein- Westfalen en Rheinland-Pfalz.

De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet fout lopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Het routeboekje, lijkt te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit!

De totale Eifelsteig met 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 3 individuele reizen: noord (8 dagen), midden (5 dagen) en zuid (8 dagen).

Deze wandelvakantie is ook beschikbaar per trein.

 title=

Dag 1
heenreis
Vandaag begint uw wandelvakantie in Duitsland. U reist op eigen gelegenheid naar Blankenheim. In het leuke stadje kunt u prachtig rondwandelen en de mooie vakwerkhuizen bekijken. Ook kunt u rondwandelen bij het Schwanenweiher, een leuk meertje vlakbij het centrum. Behalve de middeleeuwse dorpskern is het bijvoorbeeld ook de moeite waard om het Eifelmuseum Blankenheim of het kasteel Blankenheim – tegenwoordig een jeugdherberg – te bezoeken.

Treinreis
Wanneer u de treinreis bij Aktiva Tours boekt dan reist u vanaf elk Nederlands of Belgisch station naar Blankenheim. Vanaf het station in Blankenheim reist u op eigen gelegenheid naar het hotel (buskaartje of taxi niet inbegrepen, ter plaatse te betalen).

Dag 2
van Blankenheim naar Mirbach (ca. 18 km / 5,5 uur)
De wandeling begint vandaag met een verrassing: onder een huis in het oude stadscentrum van Blankenheim ontspringt de Ahr. Vanaf hier leidt de Eifelsteig u in de richting van het bos. U volgt op en af het historische Broodpad. Wat heeft dat eigenlijk te betekenen? Vroeger werd het gebruikt om brood naar Blankenheim te brengen en het daar te verkopen. Vervolgens verder door bossen en weiden en de horizon wordt langzaam breder. Achter Alendorf bedwingt u stap voor stap een top op 520 meter hoogte. Het is de Kalvariënberg. Hier groeien jeneverbesboompjes. Vanaf de Kalvariënberg is het doel van de etappe bijna al te zien. U volgt de Mirbach, die vrolijk door het dal slingert en u vergezelt naar de plaats.

Dag 3
van Mirbach naar Hillesheim (ca. 26 km / 8,5 uur)
Via smalle bospaden wandelt u langs velden en weiden. Een bijzonder natuurmonument markeert de helft van de wandeltocht: de Dreimühlen-waterval bij Nohn. Na deze pauze leidt de Eifelsteig u verder langs klooster Niederehe naar de burcht Kerpen, die trots boven de plaats troont. Al snel verschijnt Hillesheim,  de misdaadhoofdstad van de Eifel. Loop wat rond door de plaats en stop even in het gezellige Café Sherlock. De route is in te korten naar 18 km: per bus van Kerpen/Eifel naar Hillesheim (vertrek om ca. 17.00 uur, duur ca. 15 min.)

Dag 4
van Hillesheim naar Gerolstein (ca. 20 km / 6,5 uur)
Vanaf de historische stadsmuur van Hillesheim heeft u een prachtig uitzicht over de stad en het Eifel-landschap. Even later wordt u begroet door het idyllische Bolsdorfer Tälchen met zijn meertje, kalksteenrotsen en de Hillesheimer Bach die zich door de weiden kronkelt. Door het open landschap wandelt u verder totdat u de rivier de Kyll oversteekt en vervolgens stap voor stap omhooggaat. U komt aan bij de molensteengrotten bij Roth. Ze ontstonden door de winning van molenstenen midden in de vulkaan Rother Kopf. Vervolgens bergafwaarts naar Gerolstein, waar het Gerolsteiner-bronwater vandaan komt.

Dag 5
terugreis
U vertrekt per trein (niet inbegrepen) naar uw geparkeerde auto in Blankenheim waarna uw wandelreis in Duitsland er op zit.

Treinreis
Wanneer u de treinreis bij Aktiva Tours boekt dan reist u vanaf het station van Gerolstein terug naar het door u opgegeven station in Nederland of België.

Wandelvakantie Eifelsteig midden | Blankenheim - Gerolstein

Tijdens deze reis verblijft u in middenklasse hotels en pensions inclusief ontbijt en een lunchpakket op de wandeldagen.

jun 2023 | jul 2023 | aug 2023 | sep 2023 | okt 2023 | nov 2023 | dec 2023 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 4 nachten verblijf in 2-persoonskamer inclusief ontbijt
* 3 x lunchpakket (op de wandeldagen)
* bagagetransport (max. 15 kg)
* gedetailleerd routeboek: Eifelsteig (Duits) met routekaarten en GPS tracks

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinretour elk Nederlands of Belgisch station-Blankenheim/Gerolstein-elk Nederlands of Belgisch station € 135,-
* toeslag 1-persoonskamer € 100,-**

exclusief:
* overige maaltijden
* toeristenbelasting
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
* toeristenbelasting

** Noot:  het minimum aantal deelnemers bij deze reis is 2 personen. Wilt u toch alleen boeken dan is er een extra bagagetoeslag van toepassing van € 50,-. 
8

Heerlijk gewandeld in een prachtige omgeving. Verdwalen is niet mogelijk want de route wordt prima aangegeven.

anoniem, reisperiode augustus 2022
10

Top wandelvakantie gehad. Alles prima geregeld.

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Wij vonden de accomodaties enorm vriendelijk. Vooral de Nederlands sprekende dame in Schlossblick heeft meer gedaan dan je mag verwachten, we waren bijzonder onder de indruk van haar.

anoniem, reisperiode juni 2022
Hele fijne reis door de mooie wandeltochten, erg de moeite waard! Goed hotel, gedateerde inrichting maar schoon. Reisleiding Ronald was meer dan prima. Allemaal tops, en om toch een tip te geven, op de langste en zwaarste wandeldag niet een groep om 11 uur laten beginnen.
Janneke Popping
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook