Fietsvakantie Vennbahn

Een tikje uitdagend en avontuurlijk, maar óók comfortabel. Is dat wat u zoekt in een fietsvakantie? Dan is de Vennbahn alles wat u zoekt. Deze ca. 125 kilometerlange fietsroute doorkruist maar liefst vier landen: Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Een route met stille dalen, ruige hoogten en verlaten stationnetjes. En dat praktisch vlak naast de deur! Nieuwsgierig geworden? Snappen we! Lees daarom gauw verder en kom alles te weten over een fietsvakantie Vennbahn én de voordelen van boeken bij Aktiva Tours. 

Fietsvakantie Maasfietspad en Vennbahn
Maasfietspad, Vennbahn

verblijf in 3- en 4-sterrenhotels
fiets door maar liefst 5 landen
inclusief bagagetransport
10 dagen niveau 2.5
prijs per persoon
€ 999,-
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum
04-09-2024.

Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds
(€ 2,50 per boeking).
Fietsvakantie Vennbahn
Vennbahn

op de pedalen door Nederland, België, Luxemburg en Duitsland
unieke fietsroute over een voormalig spoortracé
verblijf in 3- en 4-sterrenhotels inclusief ontbijt
8 dagen niveau 2.5
prijs per persoon
€ 789,-
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum
13-09-2024.

Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds
(€ 2,50 per boeking).

Fietsen over de Vennbahn

De Vennbahn is een van de langste tot fietspad omgebouwde spoorlijnen van Europa. Toen het kolentransport tussen Aken en Luxemburg in de vorige eeuw stil kwam te liggen, werd de lijn omgetoverd tot een eersteklas fietsroute. Met succes, want al vrij snel na de opening werd de Vennbahn verkozen tot ‘fietsroute van het jaar’.

Haar populariteit dankt de Vennbahn voornamelijk aan het feit dat het hier heerlijk verkeersvrij fietsen is. Een zorgvuldig geplande route met geasfalteerde fietspaden, rustige weggetjes en voormalige spoorbanen neemt u mee weg van het verkeer door de natuur van de Eifel, Ardennen en Hoge Venen. En fietsen over een voormalig spoortracé heeft meer voordelen. Zo worden hoogteverschillen zo geleidelijk mogelijk overbrugd (maximale stijging 2%). Maar vergis u niet, een fietsvakantie Vennbahn is door haar heuvelachtige karakter geen eitje. Als u echter houdt van een beetje uitdaging en avontuur, dan zult u hier optimaal genieten. En kunt u wel een steuntje in de rug gebruiken, waarom dan niet lekker met een E-Bike over de Vennbahn fietsen?
 

Vennbahn fietsroute

Laten we de Vennbahn route vanaf Maastricht eens onder de loep nemen. Na een lekker stuk Limburgse vlaai op het Vrijthof starten we onze fietsvakantie. Al snel fietsen we door België. Via Eupen en St. Vith ‘klimt’ u naar Kalterherberg vanwaar de Vennbahn door de heiden van Natuurpark Hoge Venen-Eifel voert. Zigzaggend over de grens staat u het ene moment in België, dan weer in Duitsland en dan weer in Luxemburg. In Troisvierges verlaten we de Vennbahn en kunt u met een treintje naar Clervaux óf uzelf uitdagen door naar het volgende hotel te klimmen en dalen. Door de stille groene dalen van Luxemburg en met opnieuw fantastische vergezichten in Duitsland, fietst u verder naar de historische keizerstad Aken. Blikvanger is hier de gigantische Dom van Aken, de trots van Karel de Grote en de plek waar hij begraven ligt. Aken is naast cultuur ook rijk aan sfeer, dus u zult zich hier ongetwijfeld vermaken. Na Aken fietst u weer terug naar uw startpunt in (de omgeving van) Maastricht en kunt u de Vennbahn route fietsen afvinken.
 

Boek uw fietsvakantie Vennbahn bij Aktiva Tours

De fietsvakantie Vennbahn wordt door verschillende touroperators en reisagenten aangeboden. Dus waarom kiezen voor Aktiva Tours? Als fietsspecialist weten wij als geen ander waar uw vakantie aan moet voldoen. Al meer dan 25 jaar organiseren we actieve vakanties naar de meest populaire vakantieoorden en onontdekte prachtstreken. We hebben een hoge klanttevredenheid en denken graag met u mee voor de perfecte reis.
 

Bij Aktiva Tours bent u verzekerd van:
• verblijf in goede hotels en accommodaties; veelal inclusief ontbijt en soms ook diner.
• bagagevervoer; op dagen dat u van A naar B fietst verzorgen wij het bagagevervoer. Geen gesjouw met zware rugzakken of toeren met overvolle fietstassen, maar lekker ontspannen eropuit.
• uitgebreide fietsroutes op papier; en vaak ook op verzoek te verkrijgen als GPS-route.
• standaard al goed verzorgd; maar bent u op zoek naar meer gemak, dan regelen we dat. Zo kunt u gemakkelijk maaltijden en een huurfiets of E-Bike bijboeken.  

Meer ontdekken? Bekijk ons volledige aanbod op de pagina individuele fietsvakanties.

Ervaringen van reizigers

Reizigers beoordelen ons gemiddeld met een:
8,9

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op de eerstvolgende boeking

Ontvang elke week onze digitale nieuwsbrief met reistips en weetjes!