Fietsvakantie Drielandentour tussen Maas, Roer en Rijn

8 dagen
niveau 2
eigen vervoer
vanaf € 650,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 11-09-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 3- en 4-sterrenhotels met ontbijt
fietsroutes door de nationale parken: Hoge Kempen, Hoge Venen, Eifel en Meinweg
inclusief bagagevervoer van hotel naar hotel

route: gedurende de eerste dagen vlak tot licht heuvelachtig. Op dag 4, 5 en 6 door het heuvelachtige terrein van de Ardennen (advies: een fiets met minimaal 21 versnellingen of een e-bike).
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: elke zondag van 1 mei t/m 19 september

Fietsvakantie door Nederland, België en Duitsland
Deze fietsreis bestond in 2017 maar liefst 25 jaar en blijft ook na 25 jaar een aanrader! Ontdek het ’Groene Hart van West-Europa’ langs een uitgekiende route over fietspaden en binnenweggetjes door Nederlands- en Belgisch Limburg en de Duitse Eifel. Fiets door de schitterende natuur van nationale parken als de Hoge Kempen, de Hoge Venen en de Eifel. Bezoek de historische stad Maastricht en het schilderachtige Monschau op uw route door het gebied van de rivieren Maas, Roer en Rijn.

Tijdens dit unieke fietsarrangement door 3 landen overnacht u in uitstekende hotels. Naar keuze zijn normale fietsen of e-bikes te huur. Om optimaal te genieten gebruikt u bij voorkeur een e-bike of fiets met minimaal 21 versnellingen. 

 title=

Dag 1
heenreis
U reist op eigen gelegenheid naar Vlodrop, 12 km ten zuidoosten van Roermond. De auto kunt u kosteloos parkeren bij het hotel. U wordt verwelkomd met koffie en vlaai. Wellicht heeft u nog tijd voor een ‘trainingsrondje’ naar het gezellige Roermond of maakt u liever gebruik van het zwembad/saunacomplex?

Dag 2
Vlodrop-Genk (ca.75 km/6,5 uur)
Vandaag voert de route via het Roerdal en Maasdal naar het Belgische Maaseik. Deze kerkrijke stad is de geboorteplaats van de vermaarde schilders Jan en Hubert Van Eyck. Over mooie fietspaden gaat het verder door het Nationaal Park Hoge Kempen, met als slogan ’Natuur in al haar glorie’. U bent op weg naar Genk, een winkelstad bij uitstek.

Dag 3
Genk-Maastricht (ca. 52 km/5 uur)
Het motto van vandaag is: van ‘natuur’ naar ‘cultuur’. Via Bilzen komt u langs het kastelencomplex ‘Alden Biesen’, een vroegere landcommanderij van de Duitse orde. Daarna gaat het licht ‘op en af’ over rustige landweggetjes. Via het leuke grensdorpje Kanne zet u koers naar Maastricht. In het Bourgondische Maastricht, met zijn prachtige Vrijthof en Maasbruggen is het kiezen: ofwel eerst op een terras de benen strekken, of meteen door naar het hotel.

Dag 4
Maastricht-Eupen (ca. 64 km/6 uur)
U verlaat Maastricht door het Maasdal, in zuidelijke richting, naar het pittoreske dorp Eijsden. Nadat u de grens met België bent gepasseerd, fietst u door de Voerstreek, een geliefde plek in Vlaanderen. Het hoogste punt op de route ligt ongeveer 300 meter boven N.A.P. Het is dus een beetje klimmen maar u krijgt er prachtige uitzichten voor terug. Het culturele hoogtepunt op deze dag vormt de Abdij van Val Dieu. Uw einddoel is het Duitstalige Eupen.

Dag 5
Eupen-Einruhr (ca. 48 km/5 uur)
Vandaag staat er opnieuw een heuvelachtige tocht op het programma. Door de schitterende natuur van de Hoge Venen fietst u geleidelijk naar een hoogte van ongeveer 650 m. Vanaf hier gaat het geleidelijk dalend naar het schilderachtige stadje Monschau. Na een bezoek aan dit stadje volgt u de Roer naar uw eindbestemming van vandaag.

Dag 6
Einruhr/-Düren (ca. 55 km/5 uur)
U start door het Eifeler natuurschoon, met enkele hellinkjes. De Roer is de gehele dag uw ‘gids’ en loodst u geleidelijk aan, over uitstekende en stille fietspaden naar het ‘Flachland’. Op de route naar Düren treft u gezellige dorpjes.

Dag 7
Düren-Vlodrop (ca. 72 km/6,5 uur)
U krijgt de laatste fietsdag nog veel moois voor de wielen! Eerst wordt de tocht nog voortgezet langs de Roer. Kort voordat u de grens met Nederland passeert buigt de route van de rivier af in de richting van het uitgestrekte Nationaal Park De Meinweg. De ‘Gitstapper Molen’ is vandaag de leukste en gezelligste plek voor een middagpauze.

Dag 8
terugreis
Vandaag eindigt dit arrangement. Na het ontbijt vertrekt u op eigen gelegenheid naar huis.

Fietsvakantie Drielandentour tussen Maas, Roer en Rijn

Tijdens deze reis verblijft u in de onderstaande 3- en 4-sterrenhotels inclusief ontbijt. Tegen een extra toeslag is het mogelijk om de diners (m.u.v. de overnachting in Eupen) bij te boeken. Het diner in Düren wordt geserveerd in een nabijgelegen restaurant. De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren.
 
dag 1 Boshotel Vlodrop
dag 2 M-Hotel Genk
dag 3 NH Maastricht
dag 4  Hotel Kloster Heidberg in Eupen
dag 5 Hotel Seemöwe in Einruhr
dag 6 Dürens Posthotel in Düren
dag 7 Boshotel Vlodrop
dag 8 vertrek vanuit Vlodrop


mei 2022 | jun 2022 | jul 2022 | aug 2022 | sep 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 7 overnachtingen in 3- en 4-sterrenhotels 
* 7 x ontbijt
* welkom met koffie en vlaai
* Nederlandstalige routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gratis parkeerplaats bij het hotel in Vlodrop
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension (géén diner in Eupen) € 245,-
* toeslag 1- persoonskamer € 280,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 105,-
* huur e-bike € 160,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* boottocht Rursee
* Rutgahlbahn (=optioneel)
* toeristenbelasting
* bijdrage SGR
* reserveringskosten 
Fijne fietsvakantie gehad. Mooi fiets programma , niveau 2 klopt met realiteit. Reisafstanden per dag ook goed. Accomodaties prima , maaltijden (ocht en avond , we hadden HP) ook. Routeboekjes met kaartjes en info prima !! Alleen de avondmaaltijd in hotel Monschau (Michel & Friends) viel echt tegen. Geen keuzemenu, en menu zelf (vlees) was vet, erg doorgekookt en niet lekker met weinig smaakvolle garnering. Ps ook fietsenstalling daar te klein. PS door wegwerkzaamheden klopte de route beschrijving niet altijd. Geen probleem, we kwamen er wel uit . In het algemeen: fietsers gebruiken steeds vaker gps files om in hun navigatie apparaat (mobiel of device) te stoppen. Die zouden wat mij betreft standaard (als optie) aangeboden kunnen worden.
Jos Vrolijk
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook