Fietsvakantie Drielandentour tussen Maas, Roer en Rijn

8 dagen
niveau 2 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8
vanaf € 739,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
08-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 3- en 4-sterrenhotels met ontbijt
fietsroutes door de nationale parken: Hoge Kempen, Hoge Venen, Eifel en Meinweg
inclusief bagagevervoer van hotel naar hotel

route: gedurende de eerste dagen vlak tot licht heuvelachtig. Op dag 4, 5 en 6 door het heuvelachtige terrein van de Ardennen (advies: een fiets met minimaal 21 versnellingen of een e-bike).
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: diverse zondagen van 19 mei t/m 8 september

Fietsvakantie door Nederland, België en Duitsland
Ontdek het ’Groene Hart van West-Europa’ langs een uitgekiende route over fietspaden en binnenweggetjes door Nederlands- en Belgisch Limburg en de Duitse Eifel. Fiets door de schitterende natuur van nationale parken als de Hoge Kempen, de Hoge Venen en de Eifel. Bezoek de historische stad Maastricht en het schilderachtige Monschau op uw route door het gebied van de rivieren Maas, Roer en Rijn.

Tijdens dit unieke fietsarrangement door 3 landen overnacht u in uitstekende hotels. Naar keuze zijn normale fietsen of e-bikes te huur. Om optimaal te genieten gebruikt u bij voorkeur een e-bike of fiets met minimaal 21 versnellingen. 

 title=

Dag 1
Heenreis
Vandaag begint uw fietsvakantie door Nederland, België en Duitsland. U reist op eigen gelegenheid naar Vlodrop, 12 km ten zuidoosten van Roermond. De auto kunt u kosteloos parkeren bij het hotel. Wellicht heeft u nog tijd voor een ‘trainingsrondje’ naar het gezellige Roermond of maakt u liever gebruik van het zwembad/saunacomplex?

Dag 2
Vlodrop-Maaseik (ca. 50 km/5 uur)
De eerste etappe van deze reis gaat via het Roerdal en Maasdal naar het Belgische Maaseik. De rit begint met een prachtige lus door Nationaal Park de Meinweg. Via Sint Odiliënberg en Linne fietst u Maasbracht in. Op een mooie dag ziet u hier volop levendigheid op de Maasplassen. Langs de Maas vervolgt u de route naar Maaseik. Deze kerkrijke stad is de geboorteplaats van de vermaarde schilders Jan en Hubert Van Eyck.

Dag 3
Maaseik-Maastricht (ca. 52 km/5 uur)
Een heerlijke fietsetappe over de LF3 Maasfietsroute. Deze voert naar het zuiden steeds fietsend dichtbij en langs de Maas. Afwisselend dijkjes, waterpartijen, ontstaan door grindwinning, en dorpjes die verraden dat u steeds dichterbij de meest zuidelijke grens van ons land komt. Eindpunt van vandaag is de fantastisch mooie, en bourgondische hoofdstad van Limburg, 'us mestreech'. Of zoals de plaatselijke VVV aangeeft op haar site: "Historische panden en hippe design winkels. Statige kerken en avontuurlijke grotten. Menukaarten vol smaaksensaties en terrassen vol gezelligheid. Bruisende festivals en spraakmakende exposities. Weidse pleinen en uitgestrekte wijngaarden. Dat alles èn meer is Maastricht".

Dag 4
Maastricht-Eupen (ca. 64 km/6 uur)
U verlaat Maastricht door het Maasdal, in zuidelijke richting, naar het pittoreske dorp Eijsden. Nadat u de grens met België bent gepasseerd, fietst u door de Voerstreek, een geliefde plek in Vlaanderen. Het hoogste punt op de route ligt ongeveer 300 meter boven N.A.P. Het is dus een beetje klimmen maar u krijgt er prachtige uitzichten voor terug. Het culturele hoogtepunt op deze dag vormt de Abdij van Val Dieu. Uw einddoel is het Duitstalige Eupen.

Dag 5
Eupen - Heimbach (ca. 62 of 72 km / 6 of 7 uur)
Vandaag staat er opnieuw een heuvelachtige tocht op het programma. Door de schitterende natuur van de Hoge Venen fietst u geleidelijk naar een hoogte van ongeveer 650 m. Vanaf hier gaat het geleidelijk dalend naar het schilderachtige stadje Monschau. Na een bezoek aan dit stadje vervolgt u uw weg door het Eifeler natuurschoon met enkele hellinkjes. De Roer is daarbij de gehele dag uw 'gids' en grent u naar de Rursee. Hier heeft u de keuze om de dag af te sluiten met een ontspannen boottocht over de Rursee (niet inbegrepen) of om ook het laatste deel naar Heimbach op uw fiets af te leggen.

Dag 6
Heimbach-Düren (ca. 35 km/4 uur)
Ook vandaag heeft u de rivier de Roer aan uw zijde en loodst u geleidelijk aan, over uitstekende en stille fietspaden naar het ‘Flachland’. Op de route naar Düren komt u door gezellige dorpjes.

Dag 7
Düren-Vlodrop (ca. 73 km/6,5 uur)
De laatste fietsdag beloofd nog een een hoop moois! Op het eerste gedeelte van de route wordt de tocht voortgezet langs de Roer. Kort voordat u de grens met Nederland passeert buigt de route van de rivier af in de richting van het uitgestrekte Nationaal Park De Meinweg. De ‘Gitstapper Molen’ is vandaag de leukste en gezelligste plek voor een middagpauze.

Dag 8
Terugreis
Vandaag eindigt deze mooie fietsvakantie door NederlandBelgië en Duitsland. Na het ontbijt vertrekt u op eigen gelegenheid naar huis.

Fietsvakantie Drielandentour tussen Maas, Roer en Rijn ***

Tijdens deze reis verblijft u in de onderstaande 3- en 4-sterrenhotels inclusief ontbijt. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s)
Dag 1 Vlodrop Boshotel Vlodrop
Dag 2 Maaseik Hotel van Eyk
Dag 3 Maastricht NH Maastricht
Dag 4 Eupen Ambassador Bosten Hotel
Kloster Heidberg
Dag 5 Heimbach Astoria Hotel
Art Eifel Hotel
Dag 6 Düren Dürens Posthotel
Dorint Hotel
Dag 7 Vlodrop Boshotel Vlodrop


jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 |
inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer 
* 7 x ontbijt
* Nederlandstalige routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gratis parkeerplaats bij het hotel in Vlodrop
* toeristenbelasting
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1- persoonskamer € 385,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 105,-
* huur e-bike € 160,-

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* boottocht Rursee
* Rutgahlbahn (optioneel)
* toeristenbelasting
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 
8

Het fietsen gaat overwegend over paden die autovrij zijn. De rivier is je reisleider. Veel regen maakt de paden wel moeilijk toegankelijk, maar een alternatieve route door De Eifel is snel gemaakt. Wij hebben een fijne reis gehad en hebben ons best vermaakt.

Ed Van 't Voort, reisperiode mei 2024
8

Prachtige routes met veel afwisseling in het landschap. Comfortabele hotels en punctuele bagageaflevering.

anoniem, reisperiode mei 2024
7

Door de regen die wij hadden was het een pittige fietsvakantie. Fietspaden door de bossen in de Eifel was een en al modder.

anoniem, reisperiode mei 2024
9

Schitterende fietstochten, erg gevarieerd, mooie lange afstanden, klimmen, mooie afdalingen en mooie hotels. De fietstochten gaan vooral door de natuur die bestaan veelal uit bospaden van grint en gravel. Waar wij erg veel gemak/plezier aan hebben gehad zijn de ontvangen GPX bestanden, deze hebben ons erg geholpen bij het volgen van de juiste routes. Wij zouden deze fietstocht dan ook zeker aanbevelen. Ook zijn wij zeer tevreden over Aktivatours, vanaf boeking t/m ontvangen documenten alleen maar lof.

Henk , reisperiode september 2023
8

Prachtige natuur onderweg, zeer afwisselende fietsroutes, met fijne hotels. Dag 3 en 4 pittig qua klimmen, overige dagen makkelijker. Soms even zoeken naar de juiste route

anoniem, reisperiode juli 2023
8

Wij hebben genoten.Mooie tochten,natuur…maar aanrader zorg ook wel dat je een navigatie bij je heb…....Hotels en ontbijt allemaal prima…. En in onze week waren er allemaal gezellige mensen die elkaar ook hielpen als er wegomleiding etc waren……

anoniem, reisperiode juli 2023
9

Mooie route, prima hotels, goede huurfietsen en redelijk goede routebeschrijving. Helaas zijn de knooppuntenbordjes in Duitsland niet altijd goed zichtbaar (of wij konden ze niet vinden) dus we zijn nogal eens verkeerd gereden....

anoniem, reisperiode juli 2023
8

Wij hebben genoten van de prachtige fietstochten in een mooie gevarieerde omgeving. Wel blij dat we elektrische fietsen hadden. In Nederland mogen we blij zijn met ons knooppunten systeem, dat is in België en Duitsland toch wel minder goed geregeld. Daar hebben we toch wel eens moeten zoeken.

anoniem, reisperiode juli 2023
7

Alle hotels waren prima,de bedden waren perfect.De ontbijten waren ook heeeeeel goed.Alleen de routes waren niet goed aangegeven.Ik zou iemand vooraf de routes laten rijden en keuren.Er waren verschillende omleidingen op de routes.Dat was het enige jammere,voor de rest alles prima op het weer na.Grt. Fa.Molenaar.

anoniem, reisperiode mei 2023
8

Hele Mooie tochten , soms even zoeken naar de route bordjes, gaf een enkele keer verwarring.

anoniem, reisperiode juli 2022
7

Heel mooie fietstochten prachtige natuur mooie stopplaatsen voor lekkere taart en koffie De bagage stond altijd klaar in ons volgende hotel

anoniem, reisperiode juli 2022
Fijne fietsvakantie gehad. Mooi fiets programma , niveau 2 klopt met realiteit. Reisafstanden per dag ook goed. Accomodaties prima , maaltijden (ocht en avond , we hadden HP) ook. Routeboekjes met kaartjes en info prima !! Alleen de avondmaaltijd in hotel Monschau (Michel & Friends) viel echt tegen. Geen keuzemenu, en menu zelf (vlees) was vet, erg doorgekookt en niet lekker met weinig smaakvolle garnering. Ps ook fietsenstalling daar te klein. PS door wegwerkzaamheden klopte de route beschrijving niet altijd. Geen probleem, we kwamen er wel uit . In het algemeen: fietsers gebruiken steeds vaker gps files om in hun navigatie apparaat (mobiel of device) te stoppen. Die zouden wat mij betreft standaard (als optie) aangeboden kunnen worden.
Jos Vrolijk
inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer 
* 7 x ontbijt
* Nederlandstalige routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gratis parkeerplaats bij het hotel in Vlodrop
* toeristenbelasting
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1- persoonskamer € 385,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 105,-
* huur e-bike € 160,-

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* boottocht Rursee
* Rutgahlbahn (optioneel)
* toeristenbelasting
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook