Fietsvakantie Drielandentour tussen Maas, Roer en Rijn

8 dagen
niveau 2 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 7.5
vanaf € 665,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 24-09-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in 3- en 4-sterrenhotels met ontbijt
fietsroutes door de nationale parken: Hoge Kempen, Hoge Venen, Eifel en Meinweg
inclusief bagagevervoer van hotel naar hotel

route: gedurende de eerste dagen vlak tot licht heuvelachtig. Op dag 4, 5 en 6 door het heuvelachtige terrein van de Ardennen (advies: een fiets met minimaal 21 versnellingen of een e-bike).
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: elke zondag van 1 mei t/m 24 september (geen start op 23 juli)

Fietsvakantie door Nederland, België en Duitsland
Deze fietsreis bestond in 2017 maar liefst 25 jaar en blijft ook na 25 jaar een aanrader! Ontdek het ’Groene Hart van West-Europa’ langs een uitgekiende route over fietspaden en binnenweggetjes door Nederlands- en Belgisch Limburg en de Duitse Eifel. Fiets door de schitterende natuur van nationale parken als de Hoge Kempen, de Hoge Venen en de Eifel. Bezoek de historische stad Maastricht en het schilderachtige Monschau op uw route door het gebied van de rivieren Maas, Roer en Rijn.

Tijdens dit unieke fietsarrangement door 3 landen overnacht u in uitstekende hotels. Naar keuze zijn normale fietsen of e-bikes te huur. Om optimaal te genieten gebruikt u bij voorkeur een e-bike of fiets met minimaal 21 versnellingen. 

 title=

Dag 1
Heenreis
Vandaag begint uw fietsvakantie door Nederland, België en Duitsland. U reist op eigen gelegenheid naar Vlodrop, 12 km ten zuidoosten van Roermond. De auto kunt u kosteloos parkeren bij het hotel. U wordt verwelkomd met koffie en vlaai. Wellicht heeft u nog tijd voor een ‘trainingsrondje’ naar het gezellige Roermond of maakt u liever gebruik van het zwembad/saunacomplex?

Dag 2
Vlodrop-Maaseik (ca. 50 km/5 uur)
De eerste etappe van deze reis gaat via het Roerdal en Maasdal naar het Belgische Maaseik. De rit begint met een prachtige lus door Nationaal Park de Meinweg. Via Sint Odiliënberg en Linne fietst u Maasbracht in. Op een mooie dag ziet u hier volop levendigheid op de Maasplassen. Langs de Maas vervolgt u de route naar Maaseik. Deze kerkrijke stad is de geboorteplaats van de vermaarde schilders Jan en Hubert Van Eyck.

Dag 3
Maaseik-Maastricht (ca. 52 km/5 uur)
Een heerlijke fietsetappe over de LF3 Maasfietsroute. Deze voert naar het zuiden steeds fietsend dichtbij en langs de Maas. Afwisselend dijkjes, waterpartijen, ontstaan door grindwinning, en dorpjes die verraden dat u steeds dichterbij de meest zuidelijke grens van ons land komt. Eindpunt van vandaag is de fantastisch mooie, en bourgondische hoofdstad van Limburg, 'us mestreech'. Of zoals de plaatselijke VVV aangeeft op haar site: "Historische panden en hippe design winkels. Statige kerken en avontuurlijke grotten. Menukaarten vol smaaksensaties en terrassen vol gezelligheid. Bruisende festivals en spraakmakende exposities. Weidse pleinen en uitgestrekte wijngaarden. Dat alles èn meer is Maastricht".

Dag 4
Maastricht-Eupen (ca. 64 km/6 uur)
U verlaat Maastricht door het Maasdal, in zuidelijke richting, naar het pittoreske dorp Eijsden. Nadat u de grens met België bent gepasseerd, fietst u door de Voerstreek, een geliefde plek in Vlaanderen. Het hoogste punt op de route ligt ongeveer 300 meter boven N.A.P. Het is dus een beetje klimmen maar u krijgt er prachtige uitzichten voor terug. Het culturele hoogtepunt op deze dag vormt de Abdij van Val Dieu. Uw einddoel is het Duitstalige Eupen.

Dag 5
Eupen - Heimbach (ca. 62 of 72 km / 6 of 7 uur)
Vandaag staat er opnieuw een heuvelachtige tocht op het programma. Door de schitterende natuur van de Hoge Venen fietst u geleidelijk naar een hoogte van ongeveer 650 m. Vanaf hier gaat het geleidelijk dalend naar het schilderachtige stadje Monschau. Na een bezoek aan dit stadje vervolgt u uw weg door het Eifeler natuurschoon met enkele hellinkjes. De Roer is daarbij de gehele dag uw 'gids' en grent u naar de Rursee. Hier heeft u de keuze om de dag af te sluiten met een ontspannen boottocht over de Rursee (niet inbegrepen) of om ook het laatste deel naar Heimbach op uw fiets af te leggen.

Dag 6
Heimbach-Düren (ca. 35 km/4 uur)
Ook vandaag heeft u de rivier de Roer aan uw zijde en loodst u geleidelijk aan, over uitstekende en stille fietspaden naar het ‘Flachland’. Op de route naar Düren komt u door gezellige dorpjes.

Dag 7
Düren-Vlodrop (ca. 73 km/6,5 uur)
De laatste fietsdag beloofd nog een een hoop moois! Op het eerste gedeelte van de route wordt de tocht voortgezet langs de Roer. Kort voordat u de grens met Nederland passeert buigt de route van de rivier af in de richting van het uitgestrekte Nationaal Park De Meinweg. De ‘Gitstapper Molen’ is vandaag de leukste en gezelligste plek voor een middagpauze.

Dag 8
Terugreis
Vandaag eindigt deze mooie fietsvakantie door NederlandBelgië en Duitsland. Na het ontbijt vertrekt u op eigen gelegenheid naar huis.

Fietsvakantie Drielandentour tussen Maas, Roer en Rijn ***

Tijdens deze reis verblijft u in de onderstaande 3- en 4-sterrenhotels inclusief ontbijt. De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s)
Dag 1 Vlodrop Boshotel Vlodrop
Dag 2 Maaseik Hotel van Eyk
Dag 3 Maastricht NH Maastricht
Dag 4 Eupen Ambassador Bosten Hotel
Kloster Heidberg
Dag 5 Heimbach Astoria Hotel
Art Eifel Hotel
Dag 6 Düren Dürens Posthotel
Dorint Hotel
Dag 7 Vlodrop Boshotel Vlodrop


jun 2023 | jul 2023 | aug 2023 | sep 2023 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 7 overnachtingen in 3- en 4-sterrenhotels 
* 7 x ontbijt
* welkom met koffie en vlaai
* Nederlandstalige routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gratis parkeerplaats bij het hotel in Vlodrop
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1- persoonskamer € 315,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 105,-
* huur e-bike € 160,-

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* boottocht Rursee
* Rutgahlbahn (optioneel)
* toeristenbelasting
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking) 
8

Hele Mooie tochten , soms even zoeken naar de route bordjes, gaf een enkele keer verwarring.

anoniem, reisperiode juli 2022
7

Heel mooie fietstochten prachtige natuur mooie stopplaatsen voor lekkere taart en koffie De bagage stond altijd klaar in ons volgende hotel

anoniem, reisperiode juli 2022
Fijne fietsvakantie gehad. Mooi fiets programma , niveau 2 klopt met realiteit. Reisafstanden per dag ook goed. Accomodaties prima , maaltijden (ocht en avond , we hadden HP) ook. Routeboekjes met kaartjes en info prima !! Alleen de avondmaaltijd in hotel Monschau (Michel & Friends) viel echt tegen. Geen keuzemenu, en menu zelf (vlees) was vet, erg doorgekookt en niet lekker met weinig smaakvolle garnering. Ps ook fietsenstalling daar te klein. PS door wegwerkzaamheden klopte de route beschrijving niet altijd. Geen probleem, we kwamen er wel uit . In het algemeen: fietsers gebruiken steeds vaker gps files om in hun navigatie apparaat (mobiel of device) te stoppen. Die zouden wat mij betreft standaard (als optie) aangeboden kunnen worden.
Jos Vrolijk
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook