Fietsvakantie Maasfietspad Maastricht-Sedan

8 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 9
vanaf € 649,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 17-07-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in prima hotels met ontbijt
afwisselende 3-landenreis
inclusief bagagetransport

route: vlakke route, zo veel mogelijk over geasfalteerde fietspaden en soms over rustige asfaltweggetjes. Per fietsdag wordt tussen de 30 en 74 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 2.
aankomst: op maandag 8 en 22 mei, 5 en 19 juni, 3, 17 en 31 juli, 14 en 28 augustus en 11 september

Fietsreis langs de Maas door Nederland, België en Frankrijk
Op de fiets langs de Maas, over een onafgebroken fietsroute. Van de sympathieke Limburgse hoofdstad Maastricht naar het het Noord-Franse vestingstadje Sedan. Deze fietsvakantie gaat door een heel uiteenlopend landschap. Maar ook liggen er langs de oevers van de Maas vele grotere en kleinere plaatsen die een bezoekje zeker waard zijn.

De rivieren de Donau, de Elbe en de Moezel, om maar enkele namen te noemen, gingen de Maas al voor met een onafgebroken fietsroute langs de rivier. Sinds 2016 kan deze afwisselende en goed gemarkeerde fietsroute langs de Maas helemaal worden gevolgd, zowel in stroomopwaartse als in stroomafwaartse richting. De dagelijkse etappes gaan over beproefde fietsroutes, zoals in België de Ravel 1 en 2 en in Frankrijk de 'Voie verte Trans-Ardennes'. Alles goed voor een weeklang fietsen over een fijn vlak fietspad met steeds Ardeense vergezichten rondom u. 

 title=

Dag 1
Heenreis
Vandaag begint uw fietsvakantie Nederland. Op eigen gelegenheid reis u naar uw hotel in Maastricht of 's Gravenvoeren, waar u wordt ontvangen met koffie en vlaai. Indien u vroeg arriveert is er tijd genoeg voor een stadswandeling door Maastricht, waarbij u kunt genieten van de zuidelijke flair van de oudste stad van Nederland. 

Dag 2
Maastricht / 's-Gravenvoeren - Luik (ca. 36 km/3 uur)
Zet koers naar schilderachtig Eijsden en verlaat Nederland met het veer 'De Cramignon'. Passeer knus Visé en fiets het laatste deel langs imposante, bedrijvige industrieterreinen. Verrassend is het prima fietspad dat u veilig het mooie Luik, ofwel 'Vurige Stede', binnen voert. Maak hier een stadswandeling langs de vele, onlangs gerestaureerde erfgoederen.

Dag 3
Luik - Namen (ca. 74 km/7 uur)
Via Saint Nicolas en Flémalle naar Engis, waar u het fietspad langs de Maas volgt richting Seraing, bekend om zijn kristalfabriek 'Val Saint Lambert'. Over rustige weggetjes bereikt u het charmante Huy, een absolute aanrader voor een lunchstop, alvorens u koers zet naar Namen.

Dag 4
Namen - Dinant/Anhée (ca. 30 km/3 uur)
Vergeet niet om een rondwandeling te maken door het prachtige Namen. De belangrijkste attractie van de provinciehoofdstad is de citadel. De citadel toornt hoog boven de stad uit op een rots, vol tunnels en gangen. Loop naar boven over de rotsige paden en geniet van het uitzicht onderweg over de stad en de twee rivieren, de Maas en de Sambre. Daarna stapt u op de fiets. Via de prachtige 'Tuinen van Annevoie' fiets u over de linker Maasoever naar het gezellige Dinant. 

Dag 5
Dinant/Anhée - Haybes (ca. 51 of 61 km/5 of 6 uur)
Tot aan de Belgisch-Franse grens nabij Givet volgt u grotendeels de route langs de rivier. Eenmaal op Franse bodem maakt u gebruik van de unieke 'Voie Verte Trans-Ardennnes' aangelegd in een oude spoorwegbedding. Eindpunt vandaag is het plaatsje Haybes, een pareltje aan de Maas.

Dag 6
Haybes - Charleville-Mézières (ca. 57 km/5 uur)
Volg de 'Voie Verte Trans-Ardennes' verder langs de Maas. Een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt op de route is het mooie Monthermé. Eindpunt is de historische dubbelstad Charleville-Mézières. Mézières, de oudste stad, ligt in een maasbocht en had altijd een belangrijke militaire rol. Charleville is bekend als stad van de bourgeoisie en handel.

Dag 7
Charleville-Mézières - Sedan (ca. 34 km/4 uur)
De laatste rit voert langs de Maas over de heerlijke 'Voie Verte Trans Ardennes' door een schilderachtig landschap naar de voormalige bisschopsstad Sedan, zeer bekend vanwege een van de grootste burchten van Europa.

Dag 8
Transfer Sedan-Maastricht en terugreis
Vandaag eindigt deze heerlijke fietsvakantie in Nederland. Na het ontbijt heeft u gelukkig nog wel even de tijd om een bezoek te brengen aan de oude bisschopsstad Sedan. In de namiddag volgt de transfer Sedan-Maastricht per luxe touringcar (indien geboekt), inclusief fiets in de aanhanger en bagage in het bagagecompartiment. De bus vertrekt vanaf de busparkeerplaats achter de Burcht van Sedan. Afhankelijk van het hotel waar u overnacht ca.100 tot 350 meter lopen. 

Fietsvakantie Maasfietspad Maastricht-Sedan

Tijdens deze reis verblijft u in goed hotels inclusief ontbijt. Tegen een toeslag kunt u ook de diners bijboeken. Alle kamers beschikken over bad/douche en toilet. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 
Dag 1                         Novotel Maastricht in Maastricht
Hotel Blanckthys in ’s Gravenvoeren
Dag 2 Mercure Hotel Liège City Centre in Luik
Dag 3 Ibis Namur Centre in Namen 
Dag 4 Ibis Dinant in Dinant
Les Jardins de la Molignée in Anhée
Dag 5 Le Clos Belle Rose in Haybes
Le Saint Hubert in Haybes
Dag 6 Kyriad Hotel in Charleville-Mézières
Dag 7 Hotel Le Saint-Michel in Sedan


jun 2023 | jul 2023 | aug 2023 | sep 2023 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer incl. ontbijt
* welkom met koffie en vlaai op dag 1
* Nederlandstalige routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* transfer Sedan-Maastricht (inclusief fiets en bagage) € 50,-
* toeslag halfpension € 210,-
* toeslag 1-persoonskamer € 315,-
* huur toerfiets met 24 versnellingen € 105,-
* huur e-bike € 160,- 

exclusief:
* toeristenbelasting
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking) 
9

Prachtige reis en mooie hotels en lekker eten.

Nel, reisperiode mei 2022
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook