Fietsvakantie Loire

In het hart van Frankrijk ligt de Loire-streek. Een fantastische streek met korenvelden, wijngaarden, bosgebieden en slaperige dorpen. Kortom, een streek om tijdens een fietsvakantie Loire helemaal tot rust te komen.

Dat vinden wij van Aktiva Tours, maar honderden jaren geleden kwamen koningen en kunstenaars al met datzelfde doel naar de Loire-vallei. En zij maakten de streek nog een beetje meer speciaal. Ze lieten hier namelijk hun optrekjes bouwen. De één nog mooier dan de ander. Gaat u mee in het zadel langs kastelen en wijnboerderijen?

Fietsen langs de Loire

Fietsen langs de Loire is fietsen door het hart van Frankrijk. Soms over vrij liggende fietspaden vlak langs de rivier, dan weer via rustige weggetjes over glooiende plateaus. Wij delen een fietsvakantie langs de Loire in onder fietsniveau 1 van 3. Dit betekent dat hier fietsen voor iedereen met een normale tot goede conditie prima te doen is.

Onze arrangementen zijn erop gericht u zoveel mogelijk te laten zien en te genieten. Omdat vakantiewensen vaak uiteenlopen, bieden we twee verschillende soorten fietsvakanties Loire aan:

Het korte arrangement is een ideaal arrangement wanneer u naast de Loire ook nog een andere Franse streek wilt gaan verkennen. Het hotel dat we reserveren ligt op steenworp afstand van de kastelen van Chambord en Cheverny.

Tijdens het weekarrangement fietst u van hotel naar hotel. Zonder zware rugzak uiteraard, want het bagagevervoer tussen de accommodaties wordt door ons geregeld. In één week tijd fietst u naar de mooiste kastelen van Frankrijk, waaronder die van Chenonceau, Amboise, Blois en Chambord.

Fietsvakantie Loire vanuit Hotel du Cygne
Loire

bij de kastelen Chambord en Cheverny
ontbijt en diner inclusief
3-sterren hotel met buitenzwembad
5 dagen niveau 1
prijs per persoon
€ 415,-
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum
27-10-2024.

Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds
(€ 2,50 per boeking).
Fietsvakantie Loire - 8 dagen
Loire

langs de beroemdste kastelen in hartje Frankrijk
inclusief bagagevervoer
verblijf in kleinschalige hotels 
8 dagen niveau 1
prijs per persoon
€ 829,-
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum
31-10-2024.

Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds
(€ 2,50 per boeking).

De Loire: ontdek prachtige kastelen

Zoals hierboven gezegd was de Loirestreek in de renaissancetijd geliefd bij Franse koningen en andere vooraanstaanden. De vele indrukwekkende kastelen die de regio kent zijn daar stille getuigen van.

In totaal telt het hart van Frankrijk maar liefst 80 kastelen. Het leverde de streek een welverdiende plaats op de UNESCO Werelderfgoedlijst op. Benieuwd naar de mooiste? Dit is wat u tijdens een fietsvakantie Loire aan kastelen krijgt voorgeschoteld:

  • Chateau de Chambord: het grootste en duurste kasteel in de Loire-vallei. Het kasteel telt maar liefst 440 kamers en het omringende park is net zo groot als de binnenstad van Parijs! Uniek is de dubbele wenteltrap, ontworpen door Leonardo da Vinci.
  • Chateau de Chenonceau: een indrukwekkend kasteel met een unieke ligging, namelijk over de rivier de Cher. Bij Chateau de Chenonceau kijkt u uw ogen uit, maar zullen uw oren ook klapperen. Het kasteel kent namelijk een bewogen geschiedenis die niet onderdoet voor een gemiddelde soapserie.
  • Chateau Royal de Blois: een kasteel met koninklijke grandeur. Niet zo vreemd als u weet dat dit de residentie was van 7 koningen en 10 koninginnen van Frankrijk. Doen: wandel over de oude brug van Blois, dé plek om plaatjes te schieten van de stad en het kasteel.
  • Chateau de Villandry: dit kasteel was het laatste grote renaissancekasteel dat aan de Loire werd gebouwd. Het is met name geliefd om zijn fantastische parktuinen, maar ook het rijke interieur is een kijkje waard.
  • Chateau d’Amboise: het lievelingskasteel van koning Frans I. Hij liet verschillende geleerden en kunstenaars hier verblijven tijdens de renaissance, waaronder Leonardo da Vinci. Deze Florentijnse genie ligt hier begraven in de kapel van Saint-Hubert.

De Loirestreek wordt ook wel de ‘Tuin van Frankrijk’ genoemd. Deels heeft dat te maken met de bossen, rivierdalen, wijngaarden en korenvelden. Maar ook de fantastische parktuinen van de vele beroemde kastelen liggen aan de basis van deze bijnaam.
 

Culinair genieten tijdens een fietsvakantie Loire

Culinair genieten, de Fransen kunnen dat als de beste. Ze maken hier graag tijd voor vrij door bijvoorbeeld uitgebreid te lunchen.

Naast kastelen draait het in de Loire-vallei ook om kaas en wijn. Op diverse locaties is het mogelijk om deel te nemen aan een workshop of proeverij. Bijvoorbeeld bij Chateau Gaudrelle, waar witte wijnen en zachte geitenkazen tot de specialiteiten behoren.
 

Boek uw fietsvakantie in de Loire bij Aktiva Tours

Wij hoeven u niet te vertellen dat Aktiva Tours de beste keuze is voor het boeken van een fietsvakantie Frankrijk. Dat doen onze trouwe reizigers wel. Zij beoordelen Aktiva Tours gemiddeld met een dikke 9!

Alles wordt tot in de puntjes verzorgd door Aktiva Tours zodat ik zonder zorgen kan genieten van mijn reis”. B. Loomans

Daar doen we het voor! Wilt u ook op een actieve wijze uw vakantiebestemming ontdekken? Wij voorzien u graag van passend advies en de mooiste fiets- en wandelvakanties.

Heeft u nog vragen over een specifieke fietsvakantie langs de Loire in Frankrijk of wilt u in het algemeen wat meer weten over onze fietsvakanties, de fietsniveaus die wij hanteren of bijvoorbeeld het bagagevervoer? Neem dan contact met ons op via info@aktivatours.nl  of bel naar +31 (0)88 633 20 60. Wij staan graag voor u klaar!

Ervaringen van reizigers

Reizigers beoordelen ons gemiddeld met een:
8,9

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op de eerstvolgende boeking

Ontvang elke week onze digitale nieuwsbrief met reistips en weetjes!