De Drau Radweg: fietsen door Karinthie

De Drau is een rivier met een lengte van ruim 700 kilometer die ontspringt in Italië en instroomt in de Donau in Hongarije. De Drau Radweg volgt de rivier, wat zorgt voor een unieke, voornamelijk vlakke route. Je komt door prachtige natuur en langs meren, met genoeg leuke plaatsen om even te stoppen.

De Drau Radweg route

Route: De bekende fietsroute de Drau Radweg is volledig gemarkeerd en heeft een totale lengte van ruim 500 km.

Waar: De gehele route doorkruist de landen Italië, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië. Onze fietsreizen over de Drau Radweg gaan enkel door Oostenrijk, langs de mooiste meren van Karinthië. Maak ook zeker een stop in de knusse plaatsjes die u onderweg tegenkomt.

Karinthië is dan wel een flink stukje Oostenrijk in maar u bent zo wél de hoogste delen van de Alpen gepasseerd, dus aan de zonnige kant van het land! Feit is dat Karinthië het hoogste aantal zonnedagen van alle Oostenrijkse provincies heeft.

Karinthië staat bekend om zijn bergmeren, al dan niet door toedoen van mensen ontstaan als stuwmeer voor de energiewinning of de waterhuishouding. Eenmaal in werking, zijn de zo ontstane meren prachtige plekken in het berglandschap: om te fietsen, te wandelen of watersport te bedrijven. De Drauradweg volgend van west naar oost, met onderweg een goede bewegwijzering, passeert een aantal van die mooie meren.

Highlights onderweg. Afhankelijk van welk deel van de route u kiest, komt u onderstaande bezienswaardigheden tegen op of in de buurt van de route:

  • Een leuke provinciestadje om halverwege de reis te bezoeken, is Villach - na Klagenfurt de grootste plaats (60.000 inwoners) van Karinthië. De stad heeft een oude en sfeervolle binnenstad (Altstadt) rondom de Hauptplatz en de Kirchenplatz. Bezienswaardg in Villach is verder de hoog boven de stad gelegen ruïne Landskron.
  • Het knusse centrum van Ossiach aan de Ossiacher See
  • Klagenfurt met een prachtig oud stadscentrum
  • Kasteel Rothenthurn
  • De historische stad Millstatt met een oude bad- en kuurcultuur
  • Schloss Bruck
  • De watervallen van de Tscheppaschlucht vlakbij Ferlach
  • Het grootste dierenpark van Karinthië in Latschach/Rosegg
  • Vergeet niet een verfrissende duik te nemen in één van de meren onderweg!

Fietsniveau: De route is voornamelijk vlak met soms lichte stijgingen en voert grotendeels over geasfalteerde fietspaden. Onze reizen zijn dan ook ingedeeld in niveau 1 of 2 van 3.

Wanneer: De beste periode voor een fietsvakantie over de Drau Radweg is tussen juni en september. Wilt u onderweg graag zwemmen in één van de meren? Van juli tot september ligt de watertemperatuur vaak rond de 25 graden, ideaal om te zwemmen dus.

Onze fietsvakanties over de Drau Radweg:

Meer weten over deze reizen? Bel ons op +31 (0)88 633 20 60 of stuur en e-mail naar info@aktivatours.nl
Meer inspiratie vind je in ons blog De 7 mooiste fietsroutes in Oostenrijk. Of bekijk al onze fietsvakanties in Oostenrijk

Ervaringen van reizigers

Reizigers beoordelen ons gemiddeld met een:
8,9

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week onze digitale nieuwsbrief met reistips en weetjes!