Fietsen door Karinthie, de zonnige zijde van de Alpen

De Drau is een rivier met een lengte van ruim 700 kilometer die ontspringt in Italie en instroomt in de Donau in Hongarije. Deze hotelfietsreis betreft de bijna complete route op het Oostenrijkse deel van de Drau-route. Het startpunt is Sillian in Ost-Tirol op de Oostenrijkse/Italiaanse grens en het eindpunt is de Klopeinersee bij Klagenfurt in het zuidoosten van Karinthie.

Karinthië is dan wel een flink stukje Oostenrijk in maar u bent zo wél de hoogste delen van de Apen gepasseerd, dus aan de zonnige kant van het land! Feit is dat Karinthië het hoogste aantal zonnedagen van alle Oostenrijkse provincies heeft.

Karinthië staat bekend om zijn bergmeren, al dan niet door toedoen van mensen ontstaan als stuwmeer voor de energiewinning of de waterhuishouding. Eenmaal in werking, zijn de zo ontstane meren prachtige plekken in het berglandschap: om te fietsen, te wandelen of watersport te bedrijven. De Drauradweg volgend van west naar oost, met onderweg een goede bewegwijzering, passeert een aantal van die mooie meren.

Een leuke provinciestadje om halverwege de reis te bezoeken, is Villach - na Klagenfurt de grootste plaats (60.000 inwoners) van Karinthië. De stad heeft een oude en sfervolle binnenstad (Altstadt) rondom de Hauptplatz en de Kirchenplatz. Bezienswaardg in Villach is verder de hoog boven de stad gelegen ruïne Landskron.

Indien u per eigen auto naar Oostenrijk reist, wordt u aan het einde van de reis per bus teruggebracht naar het starthotel in Sillian (210 km), waar uw auto geparkeerd staat. Als u met de trein naar Oostenrijk v.v. gereisd bent, brengen we u naar het station van Klagenfurt (25 km).

Kijk hier voor de fietsvakanties over de Drau Radweg!

Ervaringen van reizigers

Reizigers beoordelen ons gemiddeld met een:
9,3

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week onze digitale nieuwsbrief met reistips en weetjes!