Fietsvakantie Kärntner Seenschleife

8 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 699,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 25-09-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

fietsen langs de Karintische meren
bagagevervoer inclusief
genieten aan de zonnige zuidzijde van de Alpen

route: overwegend vlak met soms lichte stijgingen. Per fietsdag wordt ca. 40-80 (in te korten per trein) km afgelegd. De route voert grotendeels over geasfalteerde en uitstekend gemarkeerde fietspaden. De grootste stijging op deze reis is op dag 2, deze overbrugt u echter per bus (naar de Weissensee) en na een boottocht gaat de route alleen dalend verder. 
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: zaterdag en zondag van 1 mei t/m 25 september. Aankomst op een andere dag is op aanvraag mogelijk indien u boekt met minimaal 4 personen.

Fietsen langs de Karintische meren
In het zuiden van Oostenrijk, grenzend aan Italië en Slovenië, ligt de zonnige provincie Karinthië met zijn bergen en meren. Langs de Drau, de langste rivier van Karinthië, slingert de bekende fietsroute de Drau Radweg. Van deze compleet gemarkeerde route (totale lengte van Italië tot Slovenië 370 km) fietst u de ca. 220 mooiste kilometers van Spittal an der Drau tot de Klopeinersee en dan via Villach weer terug naar het startpunt Spittal. U fietst dus als het ware in een lus (Schleife in het Duits) langs de mooiste meren van Karinthië.

De route langs de Drau en rond de meren is meestal vlak. De rivier verandert tijdens haar weg stroomafwaarts voortdurend van karakter: van een wilde bergstroom met ruige stroomversnellingen tot rustig water in een liefelijk landschap. Het dal vernauwt zich soms plotseling en biedt de fietser na elke bocht verrassende panorama’s. De kristalheldere Alpenmeren, omringd door imposante bergketens, zijn fascinerend om te zien en de knusse plaatsjes onderweg zijn gezellig om te verblijven. De grootste stijging, naar de Weissensee, gaat per bus (inbegrepen in de reissom) en daarna is het alleen nog maar afdalen. Onderweg staan regelmatig borden met lokale informatie over de route zelf en de bezienswaardigheden. Door de ligging in het zuiden van de Alpen kent Karinthië een realtief warm en zonnig klimaat. Van juli tot september ligt de temperatuur van het water in de meren vaak rond de 25 graden, ideaal om te zwemmen dus.

Dag 1
Heenreis
Aankomst in Spittal an der Drau per eigen vervoer (afstand Utrecht-Spittal ca. 1000 km). Spittal ligt aan de Lieser, die even voorbij het centrum uitmondt in de Drau. Het opvallendste gebouw in Spittal an der Drau is het slot Porcia, een van de belangrijkste renaissancegebouwen in Oostenrijk.

Dag 2
Spittal an der Drau-Millstätter See (ca. 55 km/5 uur)
Transfer per bus naar de oostkant van de Weissensee. Vervolgens per boot naar de westoever. Vanaf Ronacherfels fietst u heuvelafwaarts naar de Drauradweg. Via Spittal an der Drau fietst u vervolgens naar de Millstätter See. De plaats Millstatt is het oudste dorp rond het meer. Het gezicht van het dorp is meerdere keren veranderd, veelal door de invloeden van de nieuwe heersers. Hierdoor is Millstatt een mix geworden van culturen en stijlen. Veel kunstenaars komen naar Millstatt om inspiratie op te doen. 
 

Dag 3
Millstätter See-Ossiacher See (ca. 60 km/5 uur)
Via Radentheim door het merengebied langs de Feldsee en Afritzersee naar de Ossiacher See. De Ossiacher See wordt omgeven door authentieke, schattige dorpjes. Ossiach is het bekendste dorp aan het meer. In het knusse centrum trekt Stift Ossiach meteen de aandacht: een voormalig Benedictijner abdij uit de 11e eeuw. De route van vandaag kan ingekort worden door een deel van de route per boot af te leggen. 

Dag 4
Ossiacher See-Wörthersee-Krumpendorf/Klagenfurt (ca. 45 km/4 uur)
Via Moosburg en Pörtschach fietst u naar Velden aan de Wörthersee, het grootste bergmeer van Karinthië. Schloss Velden uit de tijd van de renaissance is een blikvanger. Verder treft u er de grootste jachthaven aan de Wörthersee. Vervolgens fietst u door naar Krumpendorf of Klagenfurt.

Dag 5
Krumpendorf/Klagenfurt-Ferlach-Klopeiner See (ca. 50 km/5 uur)
Bezoek vandaag eerst Klagenfurt met een van de mooiste oude stadscentra van Oostenrijk. Tijdens een wandeling ontdekt u de schilderachtige renaissance binnenhofjes, waarin moderne boetiekjes, cafés en gezellige restaurants gevestigd zijn. Daarna fietst u door naar Ferlach, vooral bekend vanwege de productie van geweren, die veelal nog handgemaakt worden. Daarna via de Drauradweg en via Rosental naar de Klopeiner See.

Dag 6
Klopeiner See-Villach (ca. 80 km/5 uur)
Langs de Drau fietst u naar Villach. Geniet onderweg van de rust en de natuur. Villach, na Klagenfurt de grootste stad van Karinthië, heeft een prachtig historisch centrum, met veel bezienswaardigheden en winkels. Dit traject is in te korten door vanaf Klagenfurt of Velder per trein naar Villach te reizen. 

Dag 7
Villach-Spittal an der Drau/Milstätter See (ca. 40 km/ 4 uur)
Langs de Drau via Paternion en kasteel Rothenthurn naar Spittal an der Drau. Kasteel Rothenthurn heeft een romantische vijver en ligt middenin het groen. De geschiedenis gaat terug tot in de 11e eeuw, naar de 'roten Turm', aan wie het kasteel en het dorp hun naam hebben te danken. 

Dag 8
Terugreis
Per eigen vervoer reist u terug naar huis. 

Fietsvakantie Kärntner Seenschleife

Tijdens deze reis verblijft u naar keuze in prima 3-sterren familiehotels en gasthofen (cat. B) of luxere 3/4-sterren hotels (cat. A). Alle kamers hebben een bad of douche en toilet. Het ontbijt is inbegrepen, het diner kunt u bijboeken.

mei 2022 | jun 2022 | jul 2022 | aug 2022 | sep 2022 |inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer (cat. B)
* ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerd routeboek met kaarten en routebeschrijving
* transfer Spittal-Weissensee/oostoever 
* transfer per boot van de oostkant van de Weissensee naar Ronacherfels 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 2-persoonskamer (cat. A) € 250
* toeslag 1-persoonskamer (cat. B) € 150
* toeslag 1-persoonskamer (cat . A) € 410
* toeslag halfpension (cat. B) € 130
* toeslag halfpension (cat. A) € 150
* huurfiets met 24 versnellingen € 80
* huur e-bike € 140
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden
* lokale toeristenbelasting ca. € 1 tot € 3 p.p.p.n. (ter plaatse te betalen)
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook