Fietsvakantie Drauradweg van Sillian naar de Klopeinersee

8 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 539 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 19-09-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

bagagevervoer van hotel naar hotel
verblijf in prima 3 en 4-sterrenhotels
transfer terug per bus inbegrepen (op vrijdag, zaterdag en zondag)
route: overwegend vlak met soms lichte stijgingen. Per fietsdag wordt ca. 39-55 km afgelegd. De route (aanduiding R1) voert grotendeels over geasfalteerde fietspaden. 
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke vrijdag, zaterdag en zondag van 7 mei t/m 19 september

Fietsen langs de oevers van de Drau
In het zuiden van Oostenrijk, grenzend aan Italië en Slovenië, ligt de zonnige provincie Karinthië met zijn bergen en meren.

Van Sillian tot de Klopeinersee
Langs de Drau, de langste rivier van Karinthië, slingert de bekende fietsroute de Drau Radweg. Van deze compleet gemarkeerde route (totale lengte van Italië tot Slovenië 370 km) volgt u de ca. 200 mooiste kilometers van Sillian tot de Klopeinersee.

Het parcours is meestal vlak en de rivier verandert tijdens haar weg stroomafwaarts voortdurend van karakter: van een wilde bergstroom met ruige stroomversnellingen tot rustig water in een liefelijk landschap. Het dal vernauwt zich soms plotseling en biedt de fietser na elke bocht verrassende panorama’s.

Onderweg staan regelmatig borden met lokale informatie over de route zelf en de bezienswaardigheden. De kristalheldere Alpenmeren omringd door imposante bergketens zijn fascinerend om te zien en de knusse plaatsjes onderweg zijn gezellig om te verblijven.

Dag 1
Sillian, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Sillian ca. 1040 km). Reizigers kunnen de auto gratis parkeren bij het hotel.

Dag 2
Sillian-Oberdrauburg/Berg (ca. 46 of 55 km/4 of 5 uur). Route langs de Drau, met indrukwekkend zicht op de Dolomieten, naar Lienz de hoofdstad van Ost-Tirol. Na een kort stadsbezoek verder door het Drautal naar Oberdrauburg of Berg.

Dag 3
Oberdrauburg/Berg-Sachsenburg (ca. 49 of 40 km/4 of 3 uur). Via Greifenburg naar Sachsenburg eventueel met een kleine omweg naar Steinfeld (ca. 8 km langer), waar u de beroemde kerk in Gerlamoos met haar fresco’s kunt bezoeken.

Dag 4
Sachsenburg-Millstättersee-Sachsenburg (ca. 39 km/4 uur). Een rondje Millstättersee over de Millstättersee-Radweg via Laggerhof, Dellach en Millstatt terug naar het hotel in Sachsenburg.

Dag 5
Sachsenburg-Villach (ca. 50 km/4,5 uur). Via kasteel Rothenthurn en Paternion naar Villach. Gelegenheid voor een bezoek aan Slot Porcia, het mooiste Renaissancebouwwerk van Oostenrijk. Villach is de tweede stad van Karinthië met al een Zuid-Europese sfeer. Overnachting in een 4-sterren hotel in Villach.

Dag 6
Villach-Ferlach (ca.50 km/ 4,5 uur). Langs de Drau fietst u naar kasteel Rosegg met zijn dierenpark. Onderweg kunt een bezoek brengen aan de gigantische watervallen van de Tscheppaschlucht. In Ferlach bevindt zich het Buchensenmacher(’geweermaker’) Museum en het Carnica-Bijenmuseum.

Dag 7
Ferlach-Klopeinersee (ca. 44 km/ 4 uur). Door het Rosental langs Gallizien, Kleindorf en Seidendorf naar Volkermarkt en verder naar het hotel aan het Klopeinersee.

Dag 8
Klopeinersee, verlenging aan de Klopeinersee of terugreis per bus naar de geparkeerde auto in Sillian.

Drauradweg van Sillian naar de Klopeinersee

 Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. In Villach en Klopeiner See een 4-sterrenhotel, in de overige plaatsen goede 3-sterrenhotels,  Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension. Verlengen (logies met ontbijt) is mogelijk in elke plaats.Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
Sillian/Strassen Hotel Gesser
Hotel Strasserwirt
2-persoonskamer € 58,-
toeslag 1-persoonskamer € 13,-
Oberdrauburg/Berg Gasthof Post
Hotel Sunshine
2-persoonskamer € 58,-
toeslag 1-persoonskamer € 15,-
Sachsenburg Gasthof  zum Goldenen Rössl 2-persoonskamer € 52,-
toeslag 1-persoonskamer € 18,-
Villach Hotel Globo Plaza
Hotel City
2-persoonskamer € 58,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
Ferlach Gasthof Plasch 2-persoonskamer € 58,-
toeslag 1-persoonskamer € 18,-
St. Kanzian-Klopeiner See Hotel Marko
Hotelresort Klopeiner See
2-persoonskamer € 84,-
toeslag 1-persoonskamer € 25,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


 

inclusief
* 7 overnachtingen in 3- en 4-sterrenhotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerd routeboek met kaarten en routebeschrijving
* transfer Klopeinersee-Sillian per bus (op vrijdag, zaterdag en zondag)
* parkeerplaats bij het starthotel

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension € 137,-
* toeslag 1-persoonskamer € 110,-
* huur toerfiets met 7 of 24 versnellingen € 72,- incl. dubbele fietstas
* huur e-bike € 140,- incl. dubbele fietstas
* transport eigen fiets naar Sillian € 24,- (direct bij boeking reserveren, mogelijk op vrijdag t/m zondag)

exclusief
* overige maaltijden
* lokale toeristenbelasting ca € 1,- tot € 3,- p.p.p.n. (ter plaatse te betalen)
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
 
Wij hadden prachtig weer in de bergen en dalen. Dat maakt natuurlijk al heel veel voor een geslaagde fietsvakantie. De hotels en gasthoven waren heel goed. Het ene al wat beter dan het andere. We raden aan om half pension te nemen. Na een mooie fietsdag is dit heel fijn om niet meer te moeten zoeken. De terugreis met de bus en eigen fiets was heel goed geregeld. Wat een hele mooie verrassing was is dat op de laatste dag hotel Marko een topverblijf was met geen 3 gangen maar een 6 gangenmenu voor de prijs van 3. We kregen een voorgerecht, dan konden we kiezen soep en saladebuffet, hoofgerecht en dessert daarna nog mogelijkheid om kaasplankje samen te stellen. Naar de Millstattersee was voor ons de minste fietstocht. Deze hoeft niet echt. Vermits wij maar een stukje Millstattersee gedaan hebben kan je in Mollbrucke bij Sachsenburg een stukje van de Glockner radweg fietsen. Dat is een aanrader. Overal bronnetjes met drinkbaar water en op sommige plaatsen kon je zelf koffiezetten en andere versnapperingen kopen en even uitblazen om van de prachtige uitzichten te genieten. Wij hebben genoten. Het is een aanrader. Topfietsvakantie!
Raf Swinnen
Reis is prima verzorgd. Hotels goed, fietsen ok? en route indeling prima. Vervelend was het dat de koffers ??n keer niet op tijd bij het volgende hotel werden afgeleverd.
Louis Reuzenaar
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook