Fietsvakantie Drauradweg van Sillian naar de Klopeinersee

8 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8
vanaf € 565,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
21-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

bagagevervoer van hotel naar hotel
verblijf in goede 3- en 4-sterrenhotels en gasthofen
met o.a. Villach, Oberdrauburg en de Millstättersee
route: overwegend vlak met soms lichte stijgingen. Per fietsdag wordt ca. 41 tot 52 km afgelegd. De route (aanduiding R1) voert grotendeels over geasfalteerde fietspaden. 
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke vrijdag en zaterdag van 4 mei t/m 28 september

Fietsen langs de oevers van de Drau van Sillian tot de Klopeinersee
In het zuiden van Oostenrijk, grenzend aan Italië en Slovenië, ligt de zonnige provincie Karinthië met zijn bergen en meren. Langs de Drau, de langste rivier van Karinthië, slingert de bekende fietsroute de Drau Radweg. Van deze compleet gemarkeerde route (totale lengte van Italië tot Slovenië 370 km) volgt u de ca. 200 mooiste kilometers van Sillian tot de Klopeinersee. Het parcours is meestal vlak en de rivier verandert tijdens haar weg stroomafwaarts voortdurend van karakter: van een wilde bergstroom met ruige stroomversnellingen tot rustig water in een liefelijk landschap. Het dal vernauwt zich soms plotseling en biedt de fietser na elke bocht verrassende panorama's. Onderweg staan regelmatig borden met lokale informatie over de route zelf en de bezienswaardigheden. De kristalheldere Alpenmeren omringd door imposante bergketens zijn fascinerend om te zien en de knusse plaatsjes onderweg zijn gezellig om te verblijven.
 title=

Dag 1
Heenreis
Vandaag start uw fietsreis in Oostenrijk en reist u op eigen gelegenheid naar het starthotel in Sillian of het nabijgelegen Strassen (afstand Utrecht - Sillian ca. 1040 km). De auto kunt u gratis parkeren bij ( of in de buurt van) het hotel. Wanneer u een huurfiets heeft geboekt staat deze voor u klaar bij het hotel. Het dorpscentrum van Sillian met de witte parochiekerk bevindt zich aan de zonnige noordoever van de rivier de Drau. Door de ligging aan de voet van de 2.240 meter hoge berg Thurntaler, tussen de Zuid-Tiroler en de Lienzer Dolomieten, is het in de winter een geliefd wintersportdorp en in de zomer een wandelparadijs vanwege de vele wandelpaden in de omgeving. 
 

Dag 2
Sillian/Strassen-Oberdrauburg/Dellach (ca. 46 of 54 km/4 of 5 uur)
De eerste etappe van deze fietsvakantie brengt u via kasteel Heinfels naar Thal en Lienz, de hoofdstad van Oost-Tirol. Lienz kent een rijk verleden, wat je terug ziet in de gebouwen, bezienswaardigheden en het straatbeeld. Wandel tijdens een kort stadsbezoek zeker langs het indrukwekkende Schloss Bruck. Het laatste stuk van de route gaat door het dal van de Drau waarbij u een indrukwekkend zicht op de Dolomieten heeft. De overnachting vandaag is in Oberdrauburg of Dellach.

Dag 3
Oberdrauburg/Dellach-Sachsenburg (ca. 48 of 40 km/4 of 3 uur)
Na een goede nachtrust vervolgt u de route langs en rond de rivier de Drau. Via het historische Greifenburg en rustieke dorpjes fietst u langs Schloss Ragnitz. Daarna verder naar Sachsenburg. Deze route is eventueel met een kleine omweg uit te breiden naar Steinfeld (ca. 8 km langer), waar u de beroemde kerk in Gerlamoos met haar fresco's kunt bezoeken.

Dag 4
Sachsenburg-Millstättersee-Sachsenburg (ca. 41 km/4 uur)
Een rondje Millstättersee over de Millstättersee-Radweg via Laggerhof, Dellach en Millstatt. Millstatt is een mooie, historische stad aan de Millstätter See en heeft een lange chique promenade. Op een aantal plekken zijn stranden aangelegd met duikplanken, steigers en glijbanen en de rondvaartboten liggen klaar om bezoekers rond te varen. Na een ontspannen wandeling strijkt u neer op een van de terrasjes voor een kop koffie of een ijsje. Onze tip: bezoek het badhuis van Millstatt. Millstatt kent namelijk een oude bad- en kuurcultuur. Iets wat u in het badhuis nog steeds kan beleven. U overnacht weer in hetzelfde hotel in Sachsenburg.

Dag 5
Sachsenburg-Villach (ca. 50 km/4,5 uur)
Vanuit Sachsenburg fietst u verder via kasteel Rothenthum en Paternion naar Villach. Onderweg heeft u nog de mogelijkheid om een bezoek aan het mooiste Rennaissancebouwwerk van Oostenrijk, Slot Porcia in Spittal an der Drau, te brengen (niet inbegrepen). Villach is de tweede stad van Karinthië en staat bekend om zijn oude centrum met Italiaanse flair. Er staan prachtige Renaissance-huizen en eeuwenoude handelshuizen. De Hauptplatz is een perfecte plek om de dag af te sluiten.

Dag 6
Villach-Unterbergen/Ferlach (ca. 52 km/4,5 uur)
U laat Villach achter u en volgt de Drau Radweg verder naar kasteel Rosegg. In het café van het kasteel kunt u heerlijk pauzeren met een kop koffie of een lekkere lunch. Daarna verder via Maria Elend en Feistritz naar Ferlach. In Ferlach bevindt zich het Buchensenmacher ('geweermaker') Museum en het Carnica-Bijenmuseum. Vanuit Ferlach kunt u een bezoek brengen aan de watervallen van de Tscheppaschlucht, die zich op ca. 6 km fietsen van het centrum van Ferlach bevinden.

Dag 7
Unterbergen/Ferlach-Klopeinersee (ca. 47 km/4 uur)
Door het stille Rosental fietst u langs verschillende dorpjes zoals Gallizien, Kleindorf en Seidendorf. Ook komt u langs Volkermarkt met kasteel Neudenstein om vervolgens naar het laatste hotel van deze reis te fietsen aan de Klopeinersee. 

Dag 8
Terugreis of verlenging
Na het ontbijt reist u op eigen gelegenheid terug naar uw auto in Sillian of Strassen en komt er een eind aan uw fietsvakantie in Oostenrijk. Tegen een toeslag kunt u een transfer per bus bijboeken (alleen mogelijk op vrijdag en zaterdag). Of boekt u nog een nachtje extra aan de Klopeinersee?

Drauradweg van Sillian naar de Klopeinersee

U verblijft in goede 3- en 4-sterrenhotels. Het ontbijt is inclusief, de diners (5x - niet in Oberdrauburg en Ferlach) kunnen tegen een toeslag bijgeboekt worden. Hieronder vindt u de meestgebruikte accommodaties tijdens deze reis. Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Sillian/Strassen en Klopeinersee. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Sillian/Strassen Hotel Bergland 2-persoonskamer € 68,-
toeslag 1-persoonskamer € 17,-
dag 2 Oberdrauburg/Dellach Gasthof Post
Hotel Sunshine
 
dag 3 & 4 Sachsenburg Gasthof zum Goldenen Rössl  
dag 5 Villach Hotel Globo Plaza
Hotel City
 
dag 6 Ferlach/Unterbergen Gasthof Plasch  
dag 7 St. Kanzian-Klopeiner See Hotel Marko
Hotelresort Klopeiner See
2-persoonskamer (overige periode) €82,-
2-persoonskamer (juli & augustus) € 92,-
toeslag 1-persoonskamer € 26,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt


jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 |
inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerd routeboek (in het Duits) met kaarten en routebeschrijving

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 169,-
* 5x diner (niet in Oberdrauburg en Ferlach) € 120,-
* transfer Klopeinersee-Sillian per bus € 68,- (alleen mogelijk op vrijdag en zaterdag)
* transfer eigen fiets naar Sillian € 36,- (alleen mogelijk op vrijdag en zaterdag en in combinatie met de personentransfer per bus)
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 95,- 
* huur e-bike € 195,- 

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* lokale toeristenbelasting ca. € 3,- p.p.p.n. (ter plaatse te betalen)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
8

Een prachtige fietsvakantie maar vooral de beide laatste dagen verliep de route (te) vaak over onverharde wegen. Ook waren enkele beklimmingen veel zwaarder dan verwacht.

Fokke Hijum, reisperiode juni 2023
Wij hadden prachtig weer in de bergen en dalen. Dat maakt natuurlijk al heel veel voor een geslaagde fietsvakantie. De hotels en gasthoven waren heel goed. Het ene al wat beter dan het andere. We raden aan om half pension te nemen. Na een mooie fietsdag is dit heel fijn om niet meer te moeten zoeken. De terugreis met de bus en eigen fiets was heel goed geregeld. Wat een hele mooie verrassing was is dat op de laatste dag hotel Marko een topverblijf was met geen 3 gangen maar een 6 gangenmenu voor de prijs van 3. We kregen een voorgerecht, dan konden we kiezen soep en saladebuffet, hoofgerecht en dessert daarna nog mogelijkheid om kaasplankje samen te stellen. Naar de Millstattersee was voor ons de minste fietstocht. Deze hoeft niet echt. Vermits wij maar een stukje Millstattersee gedaan hebben kan je in Mollbrucke bij Sachsenburg een stukje van de Glockner radweg fietsen. Dat is een aanrader. Overal bronnetjes met drinkbaar water en op sommige plaatsen kon je zelf koffiezetten en andere versnapperingen kopen en even uitblazen om van de prachtige uitzichten te genieten. Wij hebben genoten. Het is een aanrader. Topfietsvakantie!
Raf Swinnen
Reis is prima verzorgd. Hotels goed, fietsen ok? en route indeling prima. Vervelend was het dat de koffers ??n keer niet op tijd bij het volgende hotel werden afgeleverd.
Louis Reuzenaar
inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerd routeboek (in het Duits) met kaarten en routebeschrijving

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 169,-
* 5x diner (niet in Oberdrauburg en Ferlach) € 120,-
* transfer Klopeinersee-Sillian per bus € 68,- (alleen mogelijk op vrijdag en zaterdag)
* transfer eigen fiets naar Sillian € 36,- (alleen mogelijk op vrijdag en zaterdag en in combinatie met de personentransfer per bus)
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 95,- 
* huur e-bike € 195,- 

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* lokale toeristenbelasting ca. € 3,- p.p.p.n. (ter plaatse te betalen)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook