Wandelvakantie Schotland - West Highland Way

8 dagen
niveau 2
eigen vervoer
vanaf € 878,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 16-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief bagagevervoer
Schotlands populairste lange-afstands-wandeling
verblijf in goede 3-sterrenhotels en bed & breakfasts

route: heuvel- tot licht bergachtig met af en toe een pittige klim of afdaling. Per wandeldag wordt ca. 20-24 km (1 x 14 km) afgelegd. De West Highland Way is goed gemarkeerd. 
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: dagelijks van 21 maart t/m 16 oktober

Wandelen door de Scottish Highlands

Wie Schotland zegt, zal denken aan kastelen, whisky, onuitspreekbare plaatsnamen en onverstaanbare bewoners. Maar daarnaast toch zeker ook aan een ruig en onherbergzaam uitziend landschap. De gevarieerde Highlands van lochs (meren), beinns (bergen), sounds (baaien) en glenns (valleien) is een uitdaging voor iedere wandelaar.

Deze wandelvakantie leidt u over de befaamde West Highland Way, een langeafstandswandelpad dat afwisselend langs meren, door bossen en over open terrein gaat. De route start in Milngavie (spreek uit: “Mul-guy”), een voorstad van Schotland’s grootste stad Glasgow, en eindigt in de leuke havenplaats Fort William. Het stadje aan Loch Linnhe heeft een prachtige omgeving van bergen en zee, aan de voet van Schotlands hoogste berg de Ben Nevis - die vaak in mist gehuld is….

Hoewel Schotland anders kan doen vermoeden, zijn sommige delen van de wandelroute vrij vlak. Er zijn wél aan de horizon constant bergen als adembenemend decor! Mijl na mijl slingert zich zo het voetpad door het ruige Hooglandse landschap. De dierenwereld van Schotland is gevarieerd: regelmatig kan een ree, een das of een hermelijn uw pad kruisen.

U logeert in Schotland afwisseld in goede 3-sterrenhotels en bed & breakfasts. Een goede pub waar het vaak traditioneel maar en ook smakelijk eten is, vindt u in ieder dorp.

West highland way

Dag 1
Heenreis naar Glasgow (Milngavie)
Heenreis per eigen vervoer naar Milngavie bij Glasgow. Reizigers die arriveren met de eigen auto kunnen deze gratis parkeren bij de accommodatie. 

Dag 2
Milngavie-Drymen (ca. 20 km/5 uur, 235 m stijgen, 235 m dalen)
Wandeling van Milngavie (ca. 15 km ten noorden van Glasgow) door een bos het stedelijk gebied uit en rustig de Highlands in. Op weg naar Drymen komt u langs de whiskyfabriek van Glengoyne. De distilleerderij is een bezoek waard. Daarna bereikt u de provincieplaats Drymen.

Dag 3
Drymen-Rowardennan (ca. 24 km/6 uur, 625 m stijgen, 655 m dalen)
Wandeling eerst omhoog naar "Conic Hill" voor een prachtig uitzicht op Loch Lomond, het grootste meer van Schotland. Vervolgens dalend naar Balmaha. Aan de oostoever van Loch Lomond vervolgt u uw weg over een smal voetpad door een prachtig natuurgebied. 

Dag 4
Rowardennan-Inverarnan (ca. 19 km/6 uur, 350 m stijgen, 360 m dalen)
Een van de mooiste etappes van deze reis: via bospaden naar de waterval van Inversnaid. Dan loopt het pad langs Loch Lomond met zicht op een klein eilandje en de voormalige schuilplaats van Schotlands beroemdste bandiet: Rob Roy.

Dag 5
Inverarnan-Bridge of Orchy-Kingshouse (ca. 20 km/5 uur, 310 m stijgen, 240 m dalen)
Transfer per taxi van Inverarnan naar Bridge of Orchy. Aansluitend wandeling van Bridge of Orchy naar Kingshouse. Stijgend door het bos en dan dalend naar Inveroran met uitzicht over Loch Tulla. Hier loopt de West Highland Way door het Rannoch Moor naar Kingshouse.

Dag 6
Kingshouse-Kinlochleven (ca. 14 km/4 uur, 380 m stijgen, 615 m dalen)
Wandeling over een oude militaire weg naar Altnafeadh. Dan stijgend over Devil’s Staircase naar het hoogste punt van de West Highland Way (548 m), waar u uitzicht heeft op hoogste berg van Schotland: de Ben Nevis. Verder voert het pad dalend door de moors naar het plaatsje Kinlochleven.

Dag 7
Kinlochleven-Fort William (ca. 24 km/6 uur, 575 m stijgen, 580 m dalen)
Stijgend gaat u Kinlochleven verlaten. Over de old military road naar Nevis Forest waar de weg overgaat in een bospad. Vervolgens bereikt u de finish: Fort William aan de voet van de Ben Nevis.

Dag 8
Terugreis
Fort William, vertrek en terugreis per eigen vervoer.

Wandelvakantie Schotland - West Highland Way - 8 dagen ***

Tijdens deze reis verblijft u in prima middenklasse 3-sterrenhotels en bed & breakfasts. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.

okt 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 7 overnachtingen in hotels en bed & breakfasts (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* taxitransfer Inverarnan-Bridge of Orchy
* gedetailleerde wandelkaart en routebeschrijving
* gratis parkeerplaats bij het hotel
* GPS data op aanvraag 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden
* evt. transfer Glasgow-Milngavie, terugtransfer Fort William-Milngavie of Glasgow ca. € 30,- te reserveren via Citylink (https://www.citylink.co.uk/)
* toeristenbelasting
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Wij hebben een hele fijne reis gehad. Wat een prachtig land is Schotland en we zijn maar 1 keer nat geworden! De westhighlandway was elke dag anders: smalle paadjes, over rotsblokken of door weidevelden. En elke dag hadden we mooie ontmoetingen met andere wandelaars. De accomodaties waren heel verschillend: Van een hele luxe suite tot en met een kleine kamer in een gezellig bed en breakfast. Maar ook die afwisseling was goed. We zijn van tevoren goed geinformeerd door Aktiva Tours. Samengevat.. een aanrader deze reis.
Elsbeth Wichers
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook