Wandelvakantie Schotland - West Highland Way - 7 dagen

7 dagen
niveau 2 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8
vanaf € 920,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
20-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief bagagevervoer
Schotlands populairste lange-afstands-wandeling
verblijf in goede 3-sterrenhotels en bed & breakfasts

route: heuvel- tot licht bergachtig met af en toe een pittige klim of afdaling. Per wandeldag wordt gemiddeld ca. 23 km (1 x ca. 14 km) afgelegd. De West Highland Way is goed gemarkeerd. 
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: dagelijks van 21 maart t/m 15 oktober

Wandelen door de Scottish Highlands
Ontdek de meest iconische landschappen van de Schotse Hooglanden op de West Highland Way! Het is de eerste én populairste langeafstandswandelroute van Schotland en dat is niet zonder reden. Met de machtige bergen rondom, de stille meren, de valleien met rivieren, bossen en uitgestrekt open terrein wordt u als wandelaar telkens beloond met unieke en steeds veranderende landschappen.

Deze wandelreis start in Drymen, een klein dorp in het zuidoostelijk deel van het grote Loch Lomond & Trossach National Park. Mijl na mijl slingert het voetpad door het ruige Hooglandse landschap. U wandelt langs de oevers van het grote Loch Lomond, over de leegte van Rannoch Moor en trotseert de Devil's Staircase. Het eindpunt van de reis is het leuke havenstadje Fort William. Het stadje aan Loch Linnhe heeft een prachtige omgeving van bergen en zee, aan de voet van Schotlands hoogste berg de Ben Nevis - die vaak in mist gehuld is. Na elke wandeling is er altijd een goede pub in het dorp waar het vaak traditioneel maar ook smakelijk eten is.

Tijdens de reis verblijft u in een mix van kleine hotels en goede bed & breakfasts. De accommodaties bieden alle een warm welkom aan wandelaars met traditionele gastvrijheid. Iedere dag start met een heerlijk en stevig ontbijt om na een comfortabele nachtrust de wandeling goed mee te starten.

De West Highland Way is ook als 11-daagse reis te boeken. Bekijk deze reis hier.

 title=

Dag 1
Heenreis naar Drymen
Heenreis op eigen gelegenheid naar Drymen. Het is het kleine dorp in het zuidoostelijke deel van het grote Loch Lomond & the Trossach National Park.

naar Drymen komen:
* Vanuit Glasgow Airport kunt u het beste per taxi (niet inbegrepen, ca. 30 minuten) naar Drymen reizen.
* Een andere mogelijkheid is om vanaf het treinstation van Glasgow Central naar het station van Alexandria te reizen. Tickets en tijden kunt u bekijken op de website van Scotrail.
* Vanaf Alexandria loopt u naar de bushalte St. Marys School. Bus 309 rijdt naar Drymen (halte The Square). Tickets en tijden kunt u bekijken op de website van McColls.

 

Dag 2
Drymen-Rowardennan (ca. 23 km/6 uur, 625 m stijgen, 655 m dalen)
Wandeling vanuit Drymen via boslandschap omhoog naar Conic Hill. De klim is vrij steil, maar bij het bereiken van de top kunt u genieten van een prachtig uitzicht op het grootste meer van Schotland: Loch Lomond. U daalt via een steil pad af naar Balmaha. Dit kleine dorpje is genesteld in een voor wind en storm beschermde baai aan de oevers van Bonnie Loch Lomond. Vanaf hier gaat het over een smal pad verder door een prachtig natuurgebied. Er zijn tal van korte steile klimmetjes tot u Rowardennan bereikt.

Dag 3
Rowardennan-Inverarnan (ca. 23 km/6 uur, 350 m stijgen, 360 m dalen)
Een van de mooiste etappea van de West Highland Way! Bij het verlaten van Rowardennan volgt u de West Highland Way over bospaden en klimt langzaam hoog boven Loch Lomond. Onderweg geniet u van fantastische uitzichten over het water en de toppen van de Arrochar Alpen. Wanneer u Iversnaid nadert, wordt het pad smaller en passeert u de spectaculaire brug met de waterval van Inversnaid. Dan loopt het pad langs Loch Lomond met zicht op een klein eilandje en de voormalige schuilplaats van Schotlands beroemdste bandiet: Rob Roy.

Dag 4
Inverarnan-Bridge of Orchy-Kingshouse (ca. 20 km/5 uur, 310 m stijgen, 240 m dalen)
Er is eerst een korte transfer (inbegrepen) van uw accommodatie naar Bridge of Orchy. Daar begint u aan de wandeling naar Kingshouse. Het begint meteen met een steile klim wanneer u Bridge or Orchy verlaat en u wordt beloond met een fantastisch uitzicht over Loch Tulla en de heuvels van Black Mount. Een korte afdaling brengt u naar het afgelegen Inveroran. Wanneer u Inveroran verlaat, komt u door er een erg mooi deel van de West Highland Way. U loopt langs Loch Tulla en neemt de oude militaire weg over de Rannoch Moor. Dit is een prachtige, eenzame en open plek die in de IJstijden bedekt was met een gigantische ijskap. Tegenwoordig is het gebied moerassig. Via Rannoch Moor bereikt u Kingshouse.

Dag 5
Kingshouse-Kinlochleven (ca. 14 km/4 uur, 380 m stijgen, 615 m dalen)
De West Highland Way gaat verder over de oude militaire weg naar Altnafeadh. Al zigzaggend klimt u de Devil’s Staircase op naar het hoogste punt van de West Highland Way op 548 meter. Neem even de tijd om de omgeving in u op te nemen en geniet van het uitzicht. Bij goed weer ziet u in de verte de hoogste berg van Schotland: de Ben Nevis. Vanaf hier voert het pad dalend door de moors naar het kleine plaatsje Kinlochleven.

Dag 6
Kinlochleven-Fort William (ca. 24 km/6 uur, 575 m stijgen, 580 m dalen)
De wandeling begint meteen met een steile klim vanuit Kinlochleven. Wanneer u de top heeft bereikt, gaat het verder door een afgelegen vallei met verlaten huisjes. Het pad slingert door bossen naar de Glen Nevis. In de verte ziet u de top van Ben Nevis liggen. Via Nevis Forest bereikt u een brede bosweg die u naar het toeristische stadje Fort William brengt.

Dag 7
Terugreis
U reist vanaf Fort William op eigen gelegenheid weer naar huis. Fort-William-Glasgow per trein/bus: niet inbegrepen, ca. 2,5 uur.

vertrekken vanaf Fort William:
* We raden u aan om de treinreis van de West Highland Line (3 uur en 45 minuten) terug naar Glasgow te maken, een van de meest schilderachtige treinreizen in het land.
* Er zijn ook directe busverbindingen naar Glasgow en Edinburgh met Citylink.

Wandelvakantie Schotland - West Highland Way

Tijdens deze reis verblijft u in een mix van kleine hotels en goede bed & breakfasts. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 
dag(en) Plaats Hotel(s)
dag 1 Drymen Ashbank B&B of Braeside of Greenshadows
dag 2 Rowardennan Rowardennan Hotel of Rowardennan Lodge of
dag 3 Iverarnan Ardlui Hotel of Beinglas of The Drovers Inn
dag 4  Kingshouse Kingshouse Hotel of Strathassynt Guest House
dag 5 Kinlochleven Allt Na Leven of Highland Getaway
dag 6 Fort William Mytle Bank Guest House of Fassfern Guesthouse


jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 |
inclusief:
* 6 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 6 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* taxitransfer Inverarnan-Bridge of Orchy
* routes en uitgebreide routeinformatie per GPX

exclusief:
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer € 575,-
* transfer Glasgow-Drymen (taxikosten ca. € 40,- tot € 60,- per rit)
* transfer Fort William-Glasgow (ca. € 35,- p.p.,| reisduur ca. 3,5 uur te reserveren via Citylink)
* toeristenbelasting
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
8

Een pittige tocht voor getrainde hikers, met veel klimmen en dalen.

anoniem, reisperiode augustus 2023
Wij hebben een hele fijne reis gehad. Wat een prachtig land is Schotland en we zijn maar 1 keer nat geworden! De westhighlandway was elke dag anders: smalle paadjes, over rotsblokken of door weidevelden. En elke dag hadden we mooie ontmoetingen met andere wandelaars. De accomodaties waren heel verschillend: Van een hele luxe suite tot en met een kleine kamer in een gezellig bed en breakfast. Maar ook die afwisseling was goed. We zijn van tevoren goed geinformeerd door Aktiva Tours. Samengevat.. een aanrader deze reis.
Elsbeth Wichers
inclusief:
* 6 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 6 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* taxitransfer Inverarnan-Bridge of Orchy
* routes en uitgebreide routeinformatie per GPX

exclusief:
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer € 575,-
* transfer Glasgow-Drymen (taxikosten ca. € 40,- tot € 60,- per rit)
* transfer Fort William-Glasgow (ca. € 35,- p.p.,| reisduur ca. 3,5 uur te reserveren via Citylink)
* toeristenbelasting
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook