Pieterpad op de fiets - Etappe 3: Boxmeer - Maastricht

4 dagen
niveau 1.5 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8
vanaf € 375,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
27-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 3-en 4-sterrenhotels incl. ontbijt
bagagevervoer tussen de hotels inbegrepen
met o.a. Venlo, Sittard en Maastricht
route: per fietsdag fietst u ca. 45-71 km met behulp van uitstekende routebeschrijvingen en kaartmateriaal.  
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 1 april t/m 23 september

Pieterpad op de fiets: van Boxmeer naar Maastricht
Het laatste traject van het Pieterpad op twee wielen start weliswaar in Brabant maar voert al snel zuidwaarts door het 'sjoene Limburg' naar 'Mestreech', de stad van de goede smaak. Geniet onderweg van de natuurrijke rivierduinen, het bochtige Maasdal, het groene heuvelland, de diepe mergelgrotten, het rijke roomse leven en zeker ook van Limburgse vlaai. De fraaie gids 'Fietsen langs het Pieterpad' vormt de leidraad op weg naar de Pietersberg.
 
 title=

Dag 1
Heenreis
Vandaag begint uw fietsvakantie Nederland. Aankomst in Boxmeer, een levendig Brabants winkelstadje. Wandel door de Steenstraat, de overdekte Kloostertuin en de omliggende straatjes: een voetgangersgebied met een gezellige sfeer en veel terrasjes.Net buiten het centrum vindt u het unieke kasteel van Boxmeer en een bijzonder sluizencomplex.

Tijdens deze reis is het mogelijk om de zogenaamde 'auto-transport service' te boeken. Hierbij wordt uw auto voor u naar het eindpunt van de fietsreis gebracht. De vanafprijs van deze comfortabele service bedraagt €160,-. Indien u hier gebruik van wenst te maken kunt u dit bij ons aanvragen. De voorwaarden van de auto-transport service vindt u hier

Dag 2
Boxmeer – Venlo (ca. 56 km)
Eerst heerlijk fietsen door het Maasheggengebied, het oudste cultuurlandschap van Nederland; een mozaïek van weilandjes, oude bomen en heggetjes, waar in het voorjaar de mei- en sleedoorn uitbundig bloeit. Vervolgens langs fraaie boerendorpjes en door de bossen van Landgoed Geijsteren met zijn verscholen gelegen Willibrorduskapel; al sinds de 17e en 18e eeuw een geliefd pelgrimsoord. Dat geldt ook voor het bedevaartsplaatsje Tienray, met zijn replica van de Lourdesgrot. Zoals u wellicht kunt merken, bent u nu echt in het katholieke zuiden beland. Na het rozenstadje Lottum brengt een pontje u naar de andere oever van de Maas. Bezoek hier de kapel van Onze Lieve Vrouw van Genooi, de beschermheilige van het nabije Venlo. Deze oude Hanzestad, gelegen op de overgang van laagland naar heuvelland, is de eindbestemming van vandaag. Zorg dat u op tijd bent voor een wandeling over de gezellige Maasboulevard of door de historische binnenstad.

Dag 3
Venlo - Sittard (ca. 71 km)
Eerst fietst u over de Jammerdaalse heide dat zijn naam schijnt te danken aan het geweeklaag van Ceasars soldaten, die hier door Ambiorix in de pan werden gehakt. De eeuwenoude kleiputten met hun steile oevers vormen een eldorado voor de zeldzame rugstreeppad en oeverzwaluw. Het verhaal van de 'Gekke Moandaagvierder' maakt duidelijk dat 'gij hier in Limburg zijt'. Dan over de Prinsendijk, dat naast dat het een geologische grens vormt, ook ooit deel uitmaakte van een oude Romeinse heirbaan als wel van in 1944 de Duitse Maas-Roersstelling. Na de natuur rond de kronkelende Swalm beek bereikt u het imposante kasteel van Hillenraad. Een heerlijk golvend fietspad voert over de Melickerheide, deel van het terrassenlandschap van Nationaal Park de Meinweg met droge duinen en drassige moerassen. Nabij de kronkelende Roer passeert u de hogerop gelegen Basiliek van H.H. Wiro, Plechelmus en Otgerus. De oude kloosters in Sittard's centrum zijn het einddoel, maar stop nog wel even bij de indrukwekkende, Middeleeuwse kasteelruïne van Montfort.

Dag 4
Sittard - Maastricht (ca. 45 km)
De laatste etappe van deze fietsvakantie Nederland voert door het groene, glooiende Limburgse heuvelland met zijn snelstromende beken, mergelgrotten, kalkstenen huizen en hier en daar een kapelletje of kruis. De dag begint met het trotseren van de Kollenberg, de noordelijkste uitloper van de Ardennen. Een steile helling met zeven 'voetvallen' voert naar het hoogste punt, naar de 17e eeuwse Sint Rosakapel. Stap af bij Kasteel Gerlach, bewonder hier de beeldentuin en drink koffie bij Burgemeester Quicx, in de kloosterhoeve. Tussen Rothem en Geulhem fietst u langs de rand van het lieflijke Geuldal. Rijd over de spiksplinternieuwe 'Groene Loper', omgeven door ruim tweeduizend lindebomen, de Maastrichtse binnenstad binnen met zijn meer dan 1650 monumenten. De route volgt een paar mooie, oude straten, maar het is meer dan de moeite waard om aan het einde van deze fietsdag hier te voet op verkenning te gaan. Maar eerst naar de Pieterberg, een plateau ingeklemd tussen de dalen van de Maas en de Jeker. Een panoramisch uitkijkpunt vormt hier het eindpunt van uw 'Pieterpad op de Fiets'.

Pieterpad op de fiets - Etappe 3: Boxmeer - Maastricht

Tijdens deze reis verblijft u in 3- en 4-sterrenhotels inclusief ontbijt. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is op aanvraag uit te breiden met extra nachten. Deze kunt u direct bij boeken opgeven in het veld "opmerkingen" tijdens stap 3 van het boekingsproces. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht**
Dag 1 Boxmeer Hotel de Baronie Op aanvraag
Dag 2 Venlo Theaterhotel Venlo of Bilderberg Hotel de Bovenste Molen Op aanvraag
Dag 3 Sittard Hotel Merici Op aanvraag
*De reis eindigt na de laatste etappe. Optioneel is er nog wel een extra nacht in Maatstricht te boeken. Dit kunt u bij boeken opgeven in het veld “opmerkingen” tijdens stap 3 van het boekingsproces
**De genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


mei 2024 | jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 |
inclusief:
* 3 overnachtingen in een 2-persoonskamer incl. ontbijt
* Nederlandstalige routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* toeristenbelasting
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 150,-
* huur toerfiets € 48,-
* huur e-bike € 104,-
* auto-transport service v.a. € 160,-

exclusief:
* parkeerkosten
* overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 
8

Onvoorzien was de slechte conditie van de onverharde wegen door de vele regen. Dat was jammer maar onvermijdelijk! De route in z’n geheel was prachtig!

Teun van Drimmelen, reisperiode april 2024
inclusief:
* 3 overnachtingen in een 2-persoonskamer incl. ontbijt
* Nederlandstalige routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* toeristenbelasting
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 150,-
* huur toerfiets € 48,-
* huur e-bike € 104,-
* auto-transport service v.a. € 160,-

exclusief:
* parkeerkosten
* overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook