Pieterpad op de fiets - Etappe 1: Pieterburen - Hellendoorn

4 dagen
niveau 1.5 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8
vanaf € 375,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
28-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 3-en 4-sterrenhotels incl. ontbijt
bagagevervoer tussen de hotels inbegrepen
noordelijke wadden, Drentse heide en de Hondsrug
route: per fietsdag fietst u ca. 45-78 km met behulp van uitstekende routebeschrijvingen en kaartmateriaal.  
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 1 april t/m 28 september

Pieterpad op de fiets: van Pieterburen naar Hellendoorn
Dit eerste traject van het 500 km lange 'Pieterpad op de Fiets' voert van het vlakke, weidse Groningse wierdenland tot aan de 'bergen' van Salland. Geniet van de afwisseling in landschap en natuur, de architectuur, de dialecten en levensstijlen. Ontdek dat er niets boven Groningen gaat en dat zowel Drenthe als Overijssel voor de fiets lijken te zijn gemaakt. De fraaie gids 'Fietsen langs het Pieterpad' vormt de leidraad op weg naar het zuiden.
 
 title=

Dag 1
Heenreis
Vandaag begint uw fietsvakantie Nederland. Aankomst in Pieterburen, het startpunt van het Pieterpad op de Fiets. Bent u op tijd? Dan kunt u een bezoek brengen aan het zeehondencentrum, een terrasje pakken of met de fiets een kijkje gaan nemen op de zeedijk voor een blik over het altijd veranderende wad. 's Avonds kunt u gezellig uit eten in het dorp.

Tijdens deze reis is het mogelijk om de zogenaamde 'auto-transport service' te boeken. Hierbij wordt uw auto voor u naar het eindpunt van de fietsreis gebracht. De vanafprijs van deze comfortabele service bedraagt €160,-. Indien u hier gebruik van wenst te maken kunt u dit bij ons aanvragen. De voorwaarden van de auto-transport service vindt u hier

Dag 2
Pieterburen – Zeegse (ca. 57 km)
Het fietsavontuur begint in het Groningse wierdenland dat wordt doorsneden door vele kreken. Om u heen vindt u weids en vlak land met op verhogingen gelegen, fraaie dorpen als Eenrum en Winsum. De route voert langs het Reitdiep, het oudste cultuurlandschap van West-Europa, om uit te komen in de historische binnenstad van Groningen, met zijn fraaie monumenten en stedelijke genoegens. Al in de stad volgt u de oevers van de Drentsche Aa, die tijdens de rest van de tocht telkens zal opduiken en zo een kronkelende, waterige leidraad vormt. Geniet van het fraaie landschap rond het Paterwoldsemeer en op de Hondsrug, een 20 meter hoge 'megaflute', met een mooi uitzicht over het beekdal. De tocht eindigt in het esdorp Zeegse, dat deel uitmaakt van het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drenthse Aa.

Dag 3
Zeegse – Coevorden (ca. 78 km)
Deze Drenthse dag begint met een tochtje langs de 'velden', zoals het stille en uitgestrekte Ballooërveld met zijn woeste gronden met vennetjes, heidevelden en bossen. Na Rolde, voormalig hoofddorp van Drenthe, passeert u een tweetal hunebedden. De ruim 20 meter hoge Rolderrug voert u door het zogenoemde 'Hart van Drenthe', een 5000 hectare verlaten bosrijk natuurgebied. Na 'De Kielse Keien' kunt u een ommetje maken naar het Schoonoordse Openluchtmuseum van Ellert en Brammert. De tocht voert verder door het Sleenerzand, waar u op zoek gaat naar 'De Papeloze Kerk' en 'De Galgenberg'. Stop na het esdorpje Den Hool nog even op het 'Driftplein' nabij Dalen, het noordelijkste kunstwerk van de 'Kunstwegen' route. Het is nu niet ver meer naar ganzenstad Coevorden.

Dag 4
Coevorden – Hellendoorn (ca. 61 km) en terugreis
Eenmaal onderweg passeert u nog enkele objecten van de 'Kunstwegen' route, de langste laan van hedendaagse beeldende kunst in West-Europa. Over smalle weggetjes fietst u door het dal van de kronkelende Overijsselse Vecht, de kleinste van onze grote rivieren. Langs wuivend riet, door statige beukenlanen, langs door houtwallen omgeven, bolle enken, waar rode boerderijdaken nog net bovenuit steken. U komt door het fraaie esdorp Rheeze met zijn authentieke brink. Het wordt tijd voor koffie en een afscheidsblik over de Vecht als u het gezellige Ommen bereikt. Voorbij het fraaie Huize Het Laer verandert het landschap dramatisch en begint u aan de 'klim van de week' over de Archemer en Lemelerberg, tezamen een 78 meter hoge bult in het verder vlakke land. Geniet van de uitzichten en de afwisseling van zandvlaktes, heide, jeneverbessen en bossen. Nog even een plat stukje en dan over de Hellendoornse berg naar de eindbestemming: het 'IJsdorp' Hellendoorn. Na de fietsroute komt er een einde aan uw fietsvakantie Nederland en keert u op eigen gelegenheid huiswaarts. 

Pieterpad op de fiets - Etappe 1: Pieterburen - Hellendoorn

Tijdens deze reis verblijft u in 3- en 4-sterrenhotels inclusief ontbijt. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is op aanvraag uit te breiden met extra nachten. Deze kunt u direct bij boeken opgeven in het veld "opmerkingen" tijdens stap 3 van het boekingsproces. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht**
Dag 1 Pieterburen Waddenhoes Gastenverblijven of Hotel Waddengenot Op aanvraag
Dag 2 Zeegse Fletcher Hotel De Zeegser Molen Op aanvraag
Dag 3 Coevorden Hotel Talens Op aanvraag
*De reis eindigt na de laatste etappe. Optioneel is er nog wel een extra nacht in Hellendoorn te boeken. Dit kunt u bij boeken opgeven in het veld “opmerkingen” tijdens stap 3 van het boekingsproces
**De genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 |
inclusief:
* 3 overnachtingen in een 2-persoonskamer incl. ontbijt
* Nederlandstalige routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* toeristenbelasting
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 150,-
* huur toerfiets € 48,-
* huur e-bike € 104,-
* auto-transport service v.a. € 160,-

exclusief:
* parkeerkosten
* overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 
8

Een bijzondere reis door prachtig natuurgebied. Jammer dat de afstanden niet gelijkmatiger verdeeld zijn waardoor er weinig ruimte is voor bezienswaardigheden.

anoniem, reisperiode augustus 2023
inclusief:
* 3 overnachtingen in een 2-persoonskamer incl. ontbijt
* Nederlandstalige routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* toeristenbelasting
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 150,-
* huur toerfiets € 48,-
* huur e-bike € 104,-
* auto-transport service v.a. € 160,-

exclusief:
* parkeerkosten
* overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook