Pieterpad op de fiets - Etappe 2: Hellendoorn - Boxmeer

4 dagen
niveau 1.5 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8
vanaf € 375,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
24-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 3-en 4-sterrenhotels incl. ontbijt
bagagevervoer tussen de hotels inbegrepen
met o.a. Sallandse Heuvelrug, Nijmegen en Rivierenland
route: per fietsdag fietst u ca. 45-81 km met behulp van uitstekende routebeschrijvingen en kaartmateriaal.  
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke zondag, maandag en dinsdag vanaf 1 april t/m 24 september

Pieterpad op de fiets: van Hellendoorn naar Boxmeer 
De tweede etappe van het 500 km lange 'Pieterpad op de Fiets' voert u van de Sallandse heuvelrug, via het golvend Montferland over de Nijmeegse stuwwal heen. Onderweg fraaie kastelen, historische landschappen en wilde natuur rond de Rijn. Een heerlijk traject door de provincies Overijssel en Gelderland, waarbij de fraaie gids 'Fietsen langs het Pieterpad' de leidraad vormt op weg naar de oevers van de Maas.
 
 title=

Dag 1
Heenreis
Vandaag begint uw fietsvakantie Nederland. Aankomst in Hellendoorn, het startpunt van dit Pieterpad traject. Bent u op tijd? Dan is het de moeite waard om naar het bezoekerscentrum 'Buitencentrum Sallandse Heuvelrug' te fietsen (ca. 15 min) en vanuit daar een wandeling of fietstochtje door de omgeving te maken.

Tijdens deze reis is het mogelijk om de zogenaamde 'auto-transport service' te boeken. Hierbij wordt uw auto voor u naar het eindpunt van de fietsreis gebracht. De vanafprijs van deze comfortabele service bedraagt €160,-. Indien u hier gebruik van wenst te maken kunt u dit bij ons aanvragen. De voorwaarden van de auto-transport service vindt u hier

Dag 2
Hellendoorn - Almen/Vorden (ca. 45 km)
Eerst wat eenvoudig klimmen en dalen naar de levendige textielstad Nijverdal. Dan door het grootste, droge heidegebied van Europa: de Sallandse heuvelrug, leefgebied van bijzondere vogels zoals roodborsttapuit, nachtzwaluw en de iconische korhoen. Over de golvende, slingerende paadjes is het heerlijk fietsen. Geniet van weidse uitzichten en bezoek op de Holterberg het natuurmuseum met zijn unieke diorama's. Na Holten begint de feodale Graafschap: een historisch, bosrijk landschap in vorige eeuwen vormgegeven door de adel. Nabij het fraaie 18e eeuwse Huis Vervolde, met zijn smaakvolle theetuin, gaat u op zoek naar de dikke boom, een 450 jaar oude eik. U passeert het Twentekanaal en arriveert in Almen, een rustiek dorpje in de Achterhoek en bekend door de gedichten van de dichter Staring.

Dag 3
Almen/Vorden – Ooij (ca. 60/81 km)
Eerst met een zelfbedieningspontje over de Berkel en dan even Huize Enzerinck bewonderen voor u het 8-kastelendorp Vorden binnen fietst. Via een prachtig fietspaadje naar kasteel Vorden, een imposant middeleeuwse bouwwerk met een gezellige theetuin. Dan verder door het hier zo karakteristieke coulissenlandschap van bosjes, bomenlanen, kleine akkers en weidevelden, gescheiden door houtwallen. Bewonder het 18e eeuwse Huis de Kiefskamp in Lodewijk XVI-stijl en Huis 't Zelle, met haar unieke, 18e eeuwse lanenstelsel. Na Zelhem, met zijn oudheidkundig museum Smedekinck, doemt na enige tijd in de verte het heuvelachtige Montferland op. Fiets door het hoge Bergherbos om vervolgens na het Duitse plaatsje Elten af te dalen naar de Gelderse Poort, de bijzondere plek waar de Rijn de stuwwal heeft doorbroken. Door de waterrijke Ossenwaard en de nieuwe, vogelrijke natuur van Revensweert, bereikt u tenslotte de brede rivier. Een fietsveerpontje brengt u naar de overkant, naar Millingen aan de Rijn. 

Dag 4
Ooij – Boxmeer (ca. 58/45 km)
Verder op pad door de ruige natuur van de Millingerwaard en het fraaie, fotogenieke Ooyse polderland met zijn grazige weiden, dijkjes, strangen en wielen. Maak een vroege stop in de bloemrijke Millinger theetuin of strijk wat later neer op het gezellige terras van Oortjeshekken. In de verte verschijnen de contouren van de Nijmeegse stuwwal, dat wordt klimmen en dalen over de 'zeven heuvelen' om Groesbeek te bereiken. De Canadese erebegraafplaats, het Bevrijdingsmuseum en de replica van een geallieerde glider op Klein Amerika herinneren u hier aan de laatste bloedige dagen van de Tweede Wereldoorlog. Door het schitterende Zevendal daalt u af naar de Maasvallei, waar u vlak voor het levendige Gennep de ruïne van het historisch Genneperhuis, een voormalige burcht en versterkte vesting aan de monding van de Niers in de Maas aantreft. Het is nu niet ver meer naar Boxmeer waar deze fietsvakantie Nederland ten einde komt.

Pieterpad op de fiets - Etappe 2: Hellendoorn - Boxmeer

Tijdens deze reis verblijft u in 3- en 4-sterrenhotels inclusief ontbijt. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Deze reis is op aanvraag uit te breiden met extra nachten. Deze kunt u direct bij boeken opgeven in het veld "opmerkingen" tijdens stap 3 van het boekingsproces. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht**
Dag 1 Hellendoorn Landgoed de Uitkijk of Fletcher Hotel Hellendoorn Op aanvraag
Dag 2 Almen/Vorden Hotel de Hoofdige Boer of Hotel Landgoed Ehzerwold Op aanvraag
Dag 3 Ooij Hotel Oortjeshekken of Fletcher de Gelderse Poort Op aanvraag
*De reis eindigt na de laatste etappe. Optioneel is er nog wel een extra nacht in Boxmeer te boeken. Dit kunt u bij boeken opgeven in het veld “opmerkingen” tijdens stap 3 van het boekingsproces
**De genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 |
inclusief:
* 3 overnachtingen in een 2-persoonskamer incl. ontbijt
* Nederlandstalige routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* toeristenbelasting
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 150,-
* huur toerfiets € 48,-
* huur e-bike € 104,-
* auto-transport service v.a. € 160,-

exclusief:
* parkeerkosten
* overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 
9

leuke trip en prachtige hotels; alles prima geregeld en in orde

Lidwina Wever, reisperiode juni 2024
8

Een mooie reis .Het laatste stukje naar Boxtel was wat saai en op deze laatste route veel verkeer gezien.de eerste twee routes waren het mooist,jammer dat we de Mookerheide hebben gemist. Alles was goed verzorgd !

anoniem, reisperiode augustus 2023
inclusief:
* 3 overnachtingen in een 2-persoonskamer incl. ontbijt
* Nederlandstalige routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* toeristenbelasting
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 150,-
* huur toerfiets € 48,-
* huur e-bike € 104,-
* auto-transport service v.a. € 160,-

exclusief:
* parkeerkosten
* overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook