Fietsvakantie IJsselmeer - 7 dagen

7 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 540 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 23-09-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 3- en 4-sterrenhotels met ontbijt
één van de mooiste fietstochten door Nederland
inclusief bagagertransport

route: vlak, zo veel mogelijk over geasfalteerde fietspaden en soms over heel rustige asfaltweggetjes. Per fietsdag wordt ca. 45-74 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 2.
aankomst: dagelijks van 1 april t/m 23 september 

Fietsreis Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk
Nederlands meest bijzondere en populaire fietsreis is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer, een rondje ’Hollands Glorie’ en ook nog met de fiets over de afsluitdijk. Eén van de mooiste lange-afstands-fietsroutes van ons land. Met recht een uitdaging voor de fietsliefhebber.

Karakteristieke Zuiderzeestadjes zoals Volendam, Enkhuizen, Workum, Hindeloopen, Blokzijl, Kampen en Harderwijk liggen op de route. Natuurliefhebbers kunnen genieten van Waterland, de Gaasterlandse bossen, de Weerribben en deax heide van de Veluwe. Rustige weggetjes, dijkjes en fietspaden leiden u door uitgestrekte polders en groene bossen naar oude vissers- en handelsstadjes die aan de oever van het IJsselmeer liggen. In deze dorpjes is het heerlijk bijkomen op een terrasje aan het water. Gezelligheid en historie geven kleur aan dit complete rondje om het IJsselmeer.

 

Dag 1
Huizen-Volendam (ca. 57 km/5 uur). De eerste dag (afgifte bagage voor 10.00 uur) is gelijk een mooie fietsdag. Vanuit Huizen fietst u via vestigingsstad Naarden, Muiden en Amsterdam naar Volendam. In Muiden kunt u het Muiderslot bezoeken. Waarna u verder fietst naar Amsterdam. Naast de grachten, bruggetjes en meer dan 800.000 fietsen valt er nog veel meer te ontdekken in de hoofdstad. Wat te denken van kunst, cultuur, winkelen of heerlijk genieten in een van de vele restaurants of cafés. Over de dijk gaat het verder naar Volendam. In het vissersdorp is de authentieke sfeer bewaart gebleven.
 

Dag 2
Volendam-Medemblik (ca. 74 km/6 uur). Deze heerlijke etappe leidt u naar de prachtige baai van Hoorn (Hoornse hop) langs het Markermeer. U fietst door mooie stadjes en dorpen zoals Edam en Hoorn, een charmante oude stad met veel gebouwen en huizen uit de Gouden Eeuw. In Medemblik, een prachtige oude stad met veel bezienswaardigheden, oude huizen en gebouwen (bijvoorbeeld Kasteel Radboud), is uw hotel.

Dag 3
Medemblik-Makkum (ca. 30 km/2,5 uur + transfer). De fietstocht brengt u naar het voormalige eiland Wieringen, dat werd bewoond vanaf ongeveer 800 door de Vikingen. Het eiland bestaan eindigde in 1924 met de bouw van de Afsluitdijk. Tot en met einde 2021 is de afsluitdijk gedeeltelijk afgesloten voor fietsers. U overbrugt de dijk per transferbus. Aan het einde van de dijk wacht windsurfparadijs Makkum op u. Makkum is bekend om zijn aardewerk fabriek, waar onder andere wandtegels worden vervaardigd en zijn prachtige monumentale koopmanshuizen.U overnacht hier in het voormalige waaggebouw.

Dag 4
Makkum-Lemmer (ca. 63 km/5 uur). Via het fraaie stadje Hindeloopen, met zijn traditionale houtbeschildering, fietsend langs het water naar Stavoren en vervolgens naar het esdorp Oudemirdum/Lemmer. 

Dag 5
Lemmer-Kampen (ca. 63 km/6 uur). Vandaag fietst u langs meren en kanalen naar het Nationaal Park "De Weerribben". Door dit laagveenmoeras fietst u via Blokzijl naar Giethoorn. Het prachtige landschap zal u fascineren. Blokzijl lag vroeger aan de over van de Zuiderzee, en heeft nog steeds een mooie haven. Vanuit Zwartsluis steekt u per boot het zwarte water over naar de fraaie Hanzestad Kampen. 

Dag 6
Kampen-Harderwijk (ca. 43 km/4 uur). Vanuit Kampen met haar historische stadspoorten gaat het via het pittoreske Elburg door Veluws bos en hei naar het mooie, gezellige Harderwijk. 
 

Dag 7
Harderwijk-Huizen (ca. 49 km/4 uur). De laatste dag fietst u door het nationale landschap Arkemheen-Eemland, een van de twintig mooiste landschappen van Nederland. Grazende koeien, opvliegende grutto’s en kieviten. Eindeloze vergezichten, gras, water en wolken Een gebied met een grote geschiedenis, ontstaan uit de strijd tegen het water. Via de oevers van de randmeren bereikt u Bunschoten-Spakenburg, waar u een traditionele kostuums- en Visserijmuseum kunt bezoeken. Vervolgens fietst u terug naar Huizen.

Fietsvakantie IJsselmeer - 7 dagen ***

Tijdens deze reis verblijft u in uitstekende 3- en 4-sterrenhotels. Alle kamers beschikken over bad/douche en toilet. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Volendam Hotel Old Dutch
van der Valk Volendam
2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 2 Medemblik Hotel Medemblik
Restinn  Medemblijk
2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 3 Makkum Beach hotel de Vigilante
Hotel de Waag
2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 4  Lemmer/Rijs Hotel it Heechhus
Sporthotel Iselmar
Hotel Jans
2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 5 Kampen Boetiekhotel
Hotel van Dijk
2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 6 Harderwijk Hotel Monopole
Hotel Marktzicht
2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


inclusief:
* 6 overnachtingen in hotels 
* 6 x ontbijt
* routebeschrijving incl. kaartmateriaal
* bagagevervoer
* toeristenbelasting
* gratis parkeerplaats bij het starthotel in Huizen
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension € 180,-
* toeslag 1- persoonskamer € 195,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 80,-
* huur e-bike € 160,-
* GPS huur € 20,- 
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
 
Boven verwachting. Wij hebben een heerlijke onbekommerde fietsvakantie gehad Centraal in de stadjes gelegen goede hotels, kamers en service, helder met 1,5 mtr. regels. Overal heerlijk gegeten, wij hadden halfpension Ook de service van Aktiva, mooie fietsroutes en er werd telkens snel gereageerd op vragen. Het reisprogramma werd op ons verzoek goed aangepasd. Bagagevervoer is overal goed verlopen
M Lucassen
We hebben genoten van de prachtige fietsroutes. De route via knooppunten leidde ons langs de mooiste plekjes. De hotels waren prima, de ontvangst gastvrij en de service goed. De corona maatregelen werden over het algemeen goed nageleefd. Belangrijkste hierbij is "Be your own BOA".Uitstekende vakantie in eigen land!
Anoniem
Na vele tochten in Duitsland en Oostenrijk werd het tijd om eens een fietstocht in Nederland te rijden. Het werd, op aanraden van enkele reviews, de "IJsselmeerroute" die we van 5 tot en met 11 september hebben gereden. De tocht was fantastisch mooi (natuurlijk zaten er ook enkele saaie stukken tussen [Medenblik - Afsluitdijk] maar daar ontkom je niet aan). Het mooiste vonden we het dorp "Ossenzijl" en het stuk dat daar op volgde. Het weer: helaas was de verwachting niet al te best en bleek dit in de praktijk nog een stuk erger te zijn: regen, (heel) veel wind (tot windkracht 8) waardoor we, vooral op dijken, flink op de pedalen moesten. Tip: doe deze tocht vooral niet op een "gewone" fiets maar neem een e-bike! Plaatsen: Huizen, Volendam (te druk), Medemblik, Makkum, Lemmer, Kampen, Harderwijk: allemaal prima plaatsen waar het prima vertoeven is in de tijd die nog over is na de fietstocht. Hotels: over het algemeen prima tot goed: het hotel in Makkum is ?cht beneden de maat (is ook al in andere reviews genoemd). Wederom bedankt Aktiva Tours!
Rien van Ham
Wat een heerlijk rondje in een prachtig Nederland, met ruimte, mooie vergezichten, prachtige dorpen/stadjes onderweg! Kofferservice is prima, hotels waren goed, wat wil een mens nog meer?
Annette
In juni 2019 hebben wij met z&#8217,n vieren het rondje IJsselmeer gefietst met 6 overnachtingen. Voor ons de eerste fietsvakantie en het is ons heel goed bevallen. We hebben prima weer gehad en zelfs nog de helft dan de Afsluitdijk nog kunnen fietsen op de laatste dag dat die nog gedeeltelijk open was. Prachtige routes en volop genoten van de natuur en alle jonge dieren die er in deze tijd van het jaar te zien zijn. Alles was heel goed geregeld, de koffers elke dag op tijd in het volgende hotel en op ??n na allemaal prima hotels waar we heel gastvrij ontvangen zijn. Helaas was hotel de Waag in Makkum ver beneden de maat, de ontvangst was op zijn minst onvriendelijk en het hele hotel was zeer verouderd, muf en niet schoon. Gelukkig is het dan maar voor ??n nacht en ben je dat weer snel vergeten. Wel een tip voor de reisorganisatie om uit te kijken naar een ander hotel. Verder dus een geweldige vakantie waar we allemaal erg van genoten hebben. Dat gaan we zeker nog eens doen!
jet heijnen
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook