Fietsvakantie IJsselmeer - 7 dagen

7 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 9
vanaf € 685,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
23-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 3- en 4-sterrenhotels met ontbijt
één van de mooiste fietstochten door Nederland
inclusief bagagevervoer

route: vlak, zo veel mogelijk over geasfalteerde fietspaden en soms over heel rustige asfaltweggetjes. Per fietsdag wordt ca. 30-74 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 1 april t/m 23 september 

Fietsreis Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk
Nederlands meest bijzondere en populaire fietsreis is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer, een rondje ’Hollands Glorie’ en ook nog met de fiets over de afsluitdijk. Eén van de mooiste lange-afstands-fietsroutes van ons land. Met recht een uitdaging voor de fietsliefhebber.

Karakteristieke Zuiderzeestadjes zoals Volendam, Enkhuizen, Hindeloopen, Blokzijl, Kampen en Harderwijk liggen op de route. Natuurliefhebbers kunnen genieten van Waterland, de Gaasterlandse bossen, de Weerribben en de heide van de Veluwe. Rustige weggetjes, dijkjes en fietspaden leiden u door uitgestrekte polders en groene bossen naar oude vissers- en handelsstadjes die aan de oever van het IJsselmeer liggen. In deze dorpjes is het heerlijk bijkomen op een terrasje aan het water. Gezelligheid en historie geven kleur aan dit complete rondje om het IJsselmeer.

 title=

Dag 1
Huizen - Volendam (ca. 57 km/5 uur)
Vandaag begint uw fietsvakantie Nederland. De eerste dag is gelijk een mooie! Vanuit Huizen (bagageafgifte voor 10:00 uur) fietst u via vestigingsstad Naarden naar Muiden met het befaamde Muiderslot. Verder naar Amsterdam, waar naast de grachten, bruggetjes en meer dan 800.000 fietsen nog veel meer te ontdekken valt. Wat te denken van kunst, cultuur, winkelen of heerlijk genieten in een van de vele restaurants of cafés. Over de dijk fietst u vervolgens naar Volendam, het mooie en toeristische vissersdorp waar de authentieke sfeer bewaard is gebleven.

Dag 2
Volendam - Medemblik (ca. 74 km/6 uur)
Deze heerlijke etappe leidt u naar de schitterende baai van Hoorn (Hoornse hop) langs het Markermeer. U fietst door bekende plaatsen zoals Edam en Hoorn, een charmante oude stad met veel gebouwen en huizen uit de Gouden Eeuw. Het interessante Medemblik waar u veel bezienswaardigheden, oude huizen en gebouwen (bijvoorbeeld Kasteel Radboud) vindt, is uw eindpunt voor vandaag. 

Dag 3
Medemblik - Makkum/Bolsward (ca. 30 km/2,5 uur + transfer)
De fietstocht van vandaag brengt u hopelijk hoog en droog over de dijken. Eerst over die van de Wieringermeerpolder, een voormalig eiland waar ooit zelfs Vikingen woonden. Bijna naadloos gaat de route over op de 'dijk der dijken', de Afsluitdijk. Een project dat begin vorige eeuw de Zuiderzee omvormde tot IJsselmeer. Helaas is deze dijk tot eind 2024 afgesloten voor fietsers, daarom overbrugt u deze met een transferbus. Aan het einde van de dijk wacht windsurfparadijs Makkum op u. Makkum is bekend om zijn aardewerkfabriek waar o.a. wandtegels worden vervaardigd en zijn prachtige monumentale koopmanshuizen.

Dag 4
Makkum/Bolsward - Lemmer (ca. 63 km/5 uur)
Via het fraaie stadje Hindeloopen, met zijn traditionale houtbeschildering, fietst u langs het water naar Stavoren. Ook dit stadje onderhield nauwe handelsbetrekkingen met de Oostzee en werd lid van het Hanzeverbond. Vervolgens rijdt u door naar het esdorp Oudemirdum/Lemmer waar de tocht vandaag eindigt. 

Dag 5
Lemmer - Kampen (ca. 63 km/6 uur)
Vandaag fietst u langs meren en kanalen naar het Nationaal Park "De Weerribben". Door dit laagveenmoeras fietst u via Blokzijl naar Giethoorn. Het prachtige landschap langs veenkanaaltjes en drassige velden zal u fascineren. Blokzijl lag vroeger aan de oever van de Zuiderzee, en heeft nog steeds een mooie haven. Vanuit Zwartsluis steekt u per boot het zwarte water over naar de fraaie Hanzestad Kampen. 

Dag 6
Kampen - Harderwijk (ca. 43 km/4 uur)
Vanuit Kampen met haar historische stadspoorten en kerken brengt de route u via het pittoreske Elburg door Veluws bos en hei naar het mooie, gezellige Harderwijk. 

Dag 7
Harderwijk - Huizen (ca. 49 km/4 uur)
De laatste dag fietst u door het nationale landschap Arkemheen-Eemland, een van de twintig mooiste landschappen van Nederland. Grazende koeien, opvliegende grutto’s en kieviten, eindeloze vergezichten, gras, water en wolken. Een gebied met een grote geschiedenis, ontstaan uit de strijd tegen het water. Via de oevers van de randmeren bereikt u Bunschoten-Spakenburg, waar u het traditionele Kostuums- en Visserijmuseum kunt bezoeken. Daarna fietst u terug naar Huizen, waar uw fietsvakantie Nederland ten einde komt. 

OPTIE ’UITBREIDING GIETHOORN’
Iets buiten de Zuiderzeeroute ligt Giethoorn; ooit een vrijplaats voor arme turfstekers, nu het ’Venetië van het Noorden’ genoemd. Nog niet zo heel lang geleden ging hier alles nog per boot. U kunt hier genieten van een prachtige waterland en een tochtje maken door de kanaaltjes met een originele ’punter’ of rondvaartboot. Als u voor deze optie kiest, fietst u vanuit Lemmer naar Giethoorn, waar u dan overnacht. De volgende dag vervolgt u de fietstocht richting Kampen. Mocht u de reis met een bezoek aan Giethoorn willen uitbreiden, geef dit dan bij boeking aan in het veld "Opmerkingen" tijdens stap 3 van het boekingsproces.

Het programma met Giethoorn:
Dag 1: Huizen - Volendam (ca. 57 km)
Dag 2: Volendam – Medemblik (ca. 74 km)
Dag 3: Medemblik - Makkum/Bolsward (ca. 30 km + transfer)
Dag 4: Bolsward/Makkum – Lemmer (ca. 63 km)
Dag 5: Lemmer - Giethoorn (ca. 45 km)
Dag 6: Giethoorn – Kampen (ca. 50 km)
Dag 7: Kampen - Harderwijk (ca. 43 km)
Dag 8: Harderwijk - Huizen (ca. 49 km)

Fietsvakantie IJsselmeer - 7 dagen ***

Tijdens deze reis verblijft u in uitstekende 3- en 4-sterrenhotels inclusief ontbijt. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s)
dag 1 Volendam Hotel Old Dutch
Hotel Spaander 
dag 2 Medemblik Hotel Medemblik
dag 3 Makkum/Bolsward Strandhotel de Vigilante
Hotel de Waag
Hotel het Weeshuis
Hotel de Wijnberg
dag 4  Lemmer Hotel it Heechhus
Sporthotel Iselmar
dag 5 Kampen Boetiekhotel Kampen
Hotel van Dijk
dag 6 Harderwijk Hotel Monopole
Hotel Marktzicht

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Huizen (Fletcher Hotel Nautisch Kwartier) of een uitbreiding in Giethoorn (Hotel Restaurant de Harmonie of Hotel de Pergola). Deze kunt u direct bij boeken opgeven in het veld 'Opmerkingen' tijdens stap 3 van het boekingsproces. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Verlenging
Extra nacht 2-persoonskamer toeslag 1-persooskamer
Huizen of Giethoorn € 75,-  € 45,-
* de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht incl. ontbijt


apr 2024 | mei 2024 | jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 |
inclusief:
* 6 overnachtingen in 3- en 4-sterrenhotels
* 6 x ontbijt
* routebeschrijving incl. kaartmateriaal
* bagagevervoer
* toeristenbelasting
* gratis parkeerplaats bij het starthotel in Huizen
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 300,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 96,-
* huur e-bike € 208,-

exclusief:
overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
9

Rondje IJsselmeer via de afsluitdijk 4 jaar geleden hebben we deze tocht al een keer gereden (in september) met redelijk slecht weer. Reden om hem nog eens midden in de zomer opnieuw te fietsen. We hebben het getroffen met het weer: 2 dagen héél veel wind (maar dat was voor onze e-bikes geen probleem) en voor de rest perfect fietsweer. Natuurlijk zijn er (als je 412 kilometers aflegt) saaie stukken maar over het algemeen hebben we genoten van de geweldig mooie natuur. Hotels: Huizen (mag, in ieder geval voor het gedeelte waar wij sliepen, wel een keer een renovatie ondergaan), Old Dutch in Volendam (prima, kamers waren net gemoderniseerd), Medemblik (prima), Bolsward (op zich prima, wij vonden het een beetje ouderwets, wel een ontzettend goed ontbijt), Lemmer (prima), Kampen (prima, ook weer een ontzettend goed ontbijt), Harderwijk (prima). Al met al een prima vakantie achter de rug. Aktiva: wederom bedankt voor de goede service!

Rien van Ham, reisperiode juli 2023
9

We hebben een fantastische fietsweek gehad langs de vroegere Zuiderzee (Officieel: IJsselmeer fietsvakantie in 7 dagen). Het ene moment fiets je door prachtige bossen, dan sta je midden op de Dam in Amsterdam, fiets je langs het water en/of kun je soms zelfs even als tussenstop lekker zwemmen in het meer (we hadden geluk met het weer). Zo ook de hotels je krijgt altijd een warm welkom plus word je verrast door een prachtig theatraal ingerichte kamer en/of een monumentaal pand en/of een ontbijt met speciale extra lekkernijen en/of een hotel aan het water. Er is voldoende tijd voor een wandeling in de prachtige plaatsen en/of een bezoek aan het Zuiderzee openlucht- of Stoommuseum. Helaas was de afsluitdijk afgesloten (goede reden om een keer terug te gaan). De gratis fietsbus was een goed alternatief. Het vervoer van de bagage is goed verlopen en de hotels waren hygiënisch. Écht een supervakantie gehad.

Jacqueline & Jan, reisperiode september 2022
9

Soms gaat de route wat meer binnendijks, dan op de dijk dan wij verwacht hadden

Henk de Graaf, reisperiode juni 2021
Boven verwachting. Wij hebben een heerlijke onbekommerde fietsvakantie gehad Centraal in de stadjes gelegen goede hotels, kamers en service, helder met 1,5 mtr. regels. Overal heerlijk gegeten, wij hadden halfpension Ook de service van Aktiva, mooie fietsroutes en er werd telkens snel gereageerd op vragen. Het reisprogramma werd op ons verzoek goed aangepasd. Bagagevervoer is overal goed verlopen
M Lucassen
We hebben genoten van de prachtige fietsroutes. De route via knooppunten leidde ons langs de mooiste plekjes. De hotels waren prima, de ontvangst gastvrij en de service goed. De corona maatregelen werden over het algemeen goed nageleefd. Belangrijkste hierbij is "Be your own BOA".Uitstekende vakantie in eigen land!
Anoniem
Na vele tochten in Duitsland en Oostenrijk werd het tijd om eens een fietstocht in Nederland te rijden. Het werd, op aanraden van enkele reviews, de "IJsselmeerroute" die we van 5 tot en met 11 september hebben gereden. De tocht was fantastisch mooi (natuurlijk zaten er ook enkele saaie stukken tussen [Medenblik - Afsluitdijk] maar daar ontkom je niet aan). Het mooiste vonden we het dorp "Ossenzijl" en het stuk dat daar op volgde. Het weer: helaas was de verwachting niet al te best en bleek dit in de praktijk nog een stuk erger te zijn: regen, (heel) veel wind (tot windkracht 8) waardoor we, vooral op dijken, flink op de pedalen moesten. Tip: doe deze tocht vooral niet op een "gewone" fiets maar neem een e-bike! Plaatsen: Huizen, Volendam (te druk), Medemblik, Makkum, Lemmer, Kampen, Harderwijk: allemaal prima plaatsen waar het prima vertoeven is in de tijd die nog over is na de fietstocht. Hotels: over het algemeen prima tot goed: het hotel in Makkum is ?cht beneden de maat (is ook al in andere reviews genoemd). Wederom bedankt Aktiva Tours!
Rien van Ham
Wat een heerlijk rondje in een prachtig Nederland, met ruimte, mooie vergezichten, prachtige dorpen/stadjes onderweg! Kofferservice is prima, hotels waren goed, wat wil een mens nog meer?
Annette
In juni 2019 hebben wij met z&#8217,n vieren het rondje IJsselmeer gefietst met 6 overnachtingen. Voor ons de eerste fietsvakantie en het is ons heel goed bevallen. We hebben prima weer gehad en zelfs nog de helft dan de Afsluitdijk nog kunnen fietsen op de laatste dag dat die nog gedeeltelijk open was. Prachtige routes en volop genoten van de natuur en alle jonge dieren die er in deze tijd van het jaar te zien zijn. Alles was heel goed geregeld, de koffers elke dag op tijd in het volgende hotel en op ??n na allemaal prima hotels waar we heel gastvrij ontvangen zijn. Helaas was hotel de Waag in Makkum ver beneden de maat, de ontvangst was op zijn minst onvriendelijk en het hele hotel was zeer verouderd, muf en niet schoon. Gelukkig is het dan maar voor ??n nacht en ben je dat weer snel vergeten. Wel een tip voor de reisorganisatie om uit te kijken naar een ander hotel. Verder dus een geweldige vakantie waar we allemaal erg van genoten hebben. Dat gaan we zeker nog eens doen!
jet heijnen
inclusief:
* 6 overnachtingen in 3- en 4-sterrenhotels
* 6 x ontbijt
* routebeschrijving incl. kaartmateriaal
* bagagevervoer
* toeristenbelasting
* gratis parkeerplaats bij het starthotel in Huizen
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 300,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 96,-
* huur e-bike € 208,-

exclusief:
overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook