Fietsreis Rondje IJsselmeer - 6 dagen

6 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8.5
vanaf € 529,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
24-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 3- en 4-sterrenhotels met ontbijt
populaire fietsklassieker
inclusief bagagetransport

route: vlak, zo veel mogelijk over geasfalteerde fietspaden en soms over heel rustige asfaltweggetjes. Per fietsdag wordt tussen de 35 - 65 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 1 mei t/m 24 september. In mei, juni en september geen aankomst mogelijk op zaterdag.

Deze fietsroute mag zich met recht een 'fietsklassieker' noemen!
Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer. Eén van de mooiste lange-afstands-fietsroutes van ons land. Met recht een uitdaging voor de fietsliefhebber.

U fietst over binnenwegen, dijkjes en fietspaden langs voormalige Zuiderzeestadjes. In deze dorpen is het heerlijk bijkomen op een terrasje aan het water. Maar deze plaatsjes vertellen u ook hun verhaal over de walvisvangst en de komst van de gigantische dijk, waardoor de Zuiderzee veranderde in het IJsselmeer. U fietst door natuurgebieden waar niet alleen is gevochten tegen wind en water. In Enkhuizen stapt u lekker op de boot, naar de overkant, naar Stavoren. Gezelligheid en historie geven kleur aan dit rondje om het IJsselmeer.

 title=

Dag 1
Huizen - Volendam (ca. 57 km/5uur)
Vandaag begint uw fietsvakantie Nederland. Na de afgifte van uw bagage (voor 10:00 uur) fietst u van Huizen naar het mooie vestingstadje Naarden, gevolgd door Muiden met zijn befaamde Muiderslot. Verder op de route passeert u Amsterdam, een ideale stad om per fiets te verkennen. Trap langs de grachten, door het Vondelpark, over het Museumplein en pik onderweg een leuk terrasje. Over de dijk rijdt u verder naar het mooie, toeristische vissersdorp Volendam, dat zijn authentieke sfeer toch heeft weten te behouden.

Dag 2
Volendam - Enkhuizen (ca. 52 km/5 uur)
Eerst brengt de fietstocht u langs ’Het Hoornse Hop’. Dit is een baai ontstaan door landafslag toen de Zuiderzee hier nog tekeer ging. U trapt ontspannen verder door mooie plaatsjes als Edam en Hoorn, ooit een belangrijke zeehaven van de VOC. Enkhuizen, uw bestemming van vandaag, was voor de Afsluitdijk dé haringstad van Nederland. Veel schepen van de ’bruine vloot’ hebben hier nog steeds hun thuishaven. In het historisch centrum of aan de haven is het hier lekker vis eten.

Dag 3
Enkhuizen - Lemmer (ca. 35 km/3 uur)
Wilt u even terug in de tijd? Bezoek dan voor u verder gaat het Enkhuizer Zuiderzeemuseum. Hier vertrekt ook de veerboot die u in 1,5 uur over het IJsselmeer naar het Friese Stavoren brengt. Vanuit deze prachtige Hanzestad loopt de fietsroute door licht glooiend landschap, soms door bos, naar uw volgende overnachtingsplaats: Lemmer. Strijk hier neer op een gezellig terrasje aan de kade en laat u lekker verwennen door de Lemsters. Let op: u moet de veerboot vooraf reserveren. U kunt dit zelf online doen op de website van de veerboot (www.veerboot.info).

Dag 4
Lemmer - Kampen (ca. 65 km/6 uur)
Vandaag staat Nationaal Park ’De Weerribben-Wieden’ op het programma. Dit is het grootste laagveenmoeras van Noord-Europa. Het is hier schitterend fietsen langs veenkanaaltjes, drassige velden en moerasbos. Bezoek het bijbehorende informatiecentrum of maak een tochtje met de fluisterboot. Via de kop van Overijssel rijdt u door naar Blokzijl, een plaatsje dat in het verleden aan de oever van de Zuiderzee lag. Langs Nationaal Park de Wieden en Zwartsluis, kruispunt van verschillende waterwegen. Per boot steekt u hier het Zwarte Water over naar de fraaie Hanzestad Kampen.

Dag 5
Kampen - Harderwijk (ca. 45 km/4 uur)
Vanaf Kampen, met haar historische stadspoorten en stadskerken gaat u via het pittoreske Elburg door Veluws bos en over hei naar het mooie, gezellige Harderwijk.

Dag 6
Harderwijk - Huizen (ca. 45 km/4 uur)
Hopelijk vandaag geen wind tegen! U fietst namelijk over historische binnendijken door het ’Nationale Landschap Arkemheen-Eemland’, een uniek veen-ontginningsgebied waar vrijwel elke bebouwing en zelfs bomen ontbreken. Het is één van de mooiste landschappen van Nederland. Vervolgens bereikt u fraai Bunschoten-Spakenburg, met ooit zo’n 200 botters in de haven. Toch leeft men hier nog grotendeels van de vishandel, brood en koek. Tot slot: aankomst in Huizen. Hier eindigt uw fietsvakantie Nederland.

OPTIE ’UITBREIDING GIETHOORN’
Iets buiten de Zuiderzeeroute ligt Giethoorn; ooit een vrijplaats voor arme turfstekers, nu het ’Venetië van het Noorden’ genoemd. Nog niet zo heel lang geleden ging hier alles nog per boot. U kunt hier genieten van een prachtige waterland en een tochtje maken door de kanaaltjes met een originele ’punter’ of rondvaartboot. Als u voor deze optie kiest, fietst u vanuit Lemmer naar Giethoorn, waar u dan overnacht. De volgende dag vervolgt u de fietstocht richting Kampen. Mocht u de reis met een bezoek aan Giethoorn willen uitbreiden, geef dit dan bij boeking aan in het veld "Opmerkingen" tijdens stap 3 van het boekingsproces.

Het programma met Giethoorn:
Dag 1: Huizen - Volendam (ca. 57 km)
Dag 2: Volendam – Enkhuizen (ca. 45 km)
Dag 3: Enkhuizen - Lemmer (Veerboot + ca. 35 km)
Dag 4: Lemmer – Giethoorn (ca. 45 km)
Dag 5: Giethoorn – Kampen (ca. 50 km)
Dag 6: Kampen – Harderwijk (ca. 45 km)
Dag 7: Harderwijk - Huizen (ca. 45 km)

Rondje IJsselmeer ***

U verblijft tijdens deze reis in uitstekende 3- en 4-sterrenhotels inclusief ontbijt. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s)
Dag 1 Volendam Hotel Old Dutch
Hotel Spaander
Dag 2 Enkhuizen Hotel Port van Cleve
Suydersee Hotel
Dag 3 Lemmer Hotel it Heechhus
Sporthotel Iselmar
Dag 4 Kampen Boetiekhotel Kampen
Hotel van Dijk
Dag 5 Harderwijk Hotel Monopole
Hotel Marktzicht

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Huizen (Fletcher Hotel Nautisch Kwartier) of een uitbreiding in Giethoorn (Hotel Restaurant de Harmonie of Hotel de Pergola). Deze kunt u direct bij boeken opgeven in het veld 'opmerkingen' tijdens stap 3 van het boekingsproces. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Verlenging
Extra nacht 2-persoonskamer toeslag 1-persooskamer
Huizen of Giethoorn € 75,-  € 45,-
* de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht incl. ontbijt


mei 2024 | jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 |
inclusief:
* 5 nachten verblijf in een 2-persoonskamer
* 5 x ontbijt
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gratis parkeerplaats (alleen bij het starthotel in Huizen)
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 225,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 84,-
* huur e-bike € 182,-

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* Enkhuizen-Stavoren per boot ca. € 22,- *
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

(*) U dient vooraf uw ticket voor de veerboot van Enkhuizen naar Stavoren te reserveren. Het is niet mogelijk om de tickets ter plaatse te kopen. Klik hier om naar de boekingspagina te gaan.

7

Ik heb genoten van deze reis , wel een paar keer verkeerd gefietst, dus de volgende keer beter op letten, alleen dat hotel Boetiek in Kampen had geen lift, en mijn vriendin wat slecht ter been is had hier wel erg veel moeite mee, maar verder was ik uit ter mate tevreden. Grt Thea Kregting

Thea Kregting Stinnissen, reisperiode september 2023
10

Wij hebben een geweldige fietstocht gemaakt! Een prachtige en gevarieerde fietsroute, leuke hotels die allemaal aan het water liggen, een goede en duidelijke routebeschrijving en een vlekkeloos transport van onze bagage. Het zonnige week maakte de week helemaal af!

anoniem, reisperiode augustus 2023
9

Een geweldig rondje IJsselmeer, mooie routes, duidelijke routeboekjes met knooppunten en goede hotels!

Herman en Marjan Rouwenhorst, reisperiode augustus 2023
8

anoniem, reisperiode juli 2023
9

Het was een fantastische fietsvakantie met prachtige tochten die goed te doen waren. Het vervoer van de koffers was ook top geregeld. Wij hebben genoten!

Marian , reisperiode juli 2023
9

Hele mooie route

anoniem, reisperiode juli 2023
9

Heerlijke fietsvakantie, rondje IJsselmeer zonder dijk, goed fietsweer en bijzonder om Nederland zo te (her)ontdekken, gewoon Nederland maar toch ook heel bijzonder van dicht bij alle mooie Nederlandse gebieden te zien met de verhalen de daar bij horen

anoniem, reisperiode juli 2023
8

wij sluiten ons aan bij de beoordelingen van de andere fietsers

anoniem, reisperiode juli 2023
8

Goed georganiseerd, KP klopten precies, koffer transport op tijd, mooie en afwisselende fietsroutes.

anoniem, reisperiode juni 2023
8

Mooie reis, leuke plaatsjes gezien, mooie fiets rondreis. Jammer voor de start geen route beschrijvingen, vouchers en labels voor de koffer

anoniem, reisperiode juni 2023
8

Hele mooie fietsreis, we hebben er van genoten. Vriendelijke mensen in de hotels. Ook met de koffers alles prima geregeld.

anoniem, reisperiode mei 2023
8

prachtige landschappen waar de route door heen voerde. goed gedocumenteerde duidelijke route.

anoniem, reisperiode mei 2023
8

Een goed geregelde en over het algemeen mooie fietstocht. Alleen in de route beschrijvingen zaten een paar fouten die echter niet tot echte problemen leiden.

anoniem, reisperiode mei 2023
8

Wij hebben genoten van de prachtige fietstocht en het weer wat ontzettend mee heeft gewerkt.

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

Leuke reis, hele goede duidelijke routebeschrijving. Lengte van de dagtrajecten zodanig dat ze goed te doen zijn. Kwaliteit van de accomodaties haalde in enkele gevallen een nipte voldoende. Het geheel waarderen wij op een ruime voldoende en zijn zeer tevreden over de aktivatours organisatie.

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

anoniem, reisperiode augustus 2022
8

Superleuke tocht en goed georganiseerd. Ieder hotel is weer anders en dat maakt het leuk. Soms waren het wat lange saaie stukken maar dat zal wel niet anders kunnen.

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Mooie routes, nette accommodaties, alles super geregeld. Een echte aanrader.

anoniem, reisperiode augustus 2022
10

Hele mooie fietsroutes, eten was perfect, hotels erg goed

anoniem, reisperiode juli 2022
9

De fietsreis rondje IJsselmeer is een zeer aantrekkelijke tocht. Je komt door en passeert diverse dorpen en stadjes met heel veel historie. Mede door het bijzonder goede weer is de fietstocht zeer geslaagd geweest. Afstanden zijn goed te doen. De geboekte hotelovernachtingen in uitstekende hotels met vriendelijke mensen en het vervoer van de bagage was prima georganiseerd. Kortom een aan te bevelen fietstocht

Ronald Jeveren van, reisperiode juli 2022
8

Goed georganiseerd, pittige tocht, heel gevarieerd, goede hotels

Marielle en Wim , reisperiode juni 2022
9

Mooie fietstocht. Vooral het traject Huizen-Volendam is zeer de moeite waard. Traject aan de Oostkant van het IJsselmeer is af en toe wat eentonig, met name van Stavoren naar Lemmer.

J. van Tets, reisperiode mei 2022
Duidelijke routekaart met info per dag. Leuke hotels, wij hadden halfpension, erg fijn.
VERHOEFF
Ondanks wisselvallig weer 6 dagen heel leuk fietsen met behulp van uitgebreide beschrijvingen, prima hotels met aardig personeel en lekker eten, bagage keurig vervoerd, alles tiptop in orde. Bedankt Aktiva!
Marijke4 Beumer
wat een prachtige routes!!Leuk om Nederland zo te herontdekken,de dorpjes en stadjes zo sfeervol dat zelfs in de regen er goede zin van blijft houden.Hotels op mooie plekken
Johan en Hennie van Laar
Gevarieerde reis langs prachtige oud-Hollandse steden als Hoorn en Enkhuizen met veel cultuur en geschiedenis. Langs oer-Hollandse weidelandschappen met onderweg veel dieren: ooievaars, hazen, ganzen.
J.Matena

inclusief:
* 5 nachten verblijf in een 2-persoonskamer
* 5 x ontbijt
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gratis parkeerplaats (alleen bij het starthotel in Huizen)
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 225,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 84,-
* huur e-bike € 182,-

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* Enkhuizen-Stavoren per boot ca. € 22,- *
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

(*) U dient vooraf uw ticket voor de veerboot van Enkhuizen naar Stavoren te reserveren. Het is niet mogelijk om de tickets ter plaatse te kopen. Klik hier om naar de boekingspagina te gaan.

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook