Fietsreis Rondje IJsselmeer - 6 dagen

6 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 455 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 24-09-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 3- en 4-sterrenhotels met ontbijt
populaire fietsklassieker
inclusief bagagetransport

route: vlak, zo veel mogelijk over geasfalteerde fietspaden en soms over heel rustige asfaltweggetjes. Per fietsdag wordt gemiddeld ca. 50 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: dagelijks van 1 mei t/m 24 september.

Deze fietsroute mag zich met recht een 'fietsklassieker' noemen!
Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer. Eén van de mooiste lange-afstands-fietsroutes van ons land. Met recht een uitdaging voor de fietsliefhebber.

U fietst over binnenwegen, dijkjes en fietspaden langs voormalige Zuiderzeestadjes. In deze dorpen is het heerlijk bijkomen op een terrasje aan het water. Maar deze plaatsjes vertellen u ook hun verhaal over de walvisvangst en de komst van de gigantische dijk, waardoor de Zuiderzee veranderde in het IJsselmeer. U fietst door natuurgebieden waar niet alleen is gevochten tegen wind en water. In Enkhuizen stapt u lekker op de boot, naar de overkant, naar Stavoren. Gezelligheid en historie geven kleur aan dit rondje om het IJsselmeer.

Dag 1
Huizen-Volendam (ca. 57 km/5uur). Fiets, na afgifte van uw bagage (voor 10.00 uur) in Huizen, naar het mooie vestingstadje Naarden, gevolgd door Muiden met zijn befaamde Muiderslot. U bereikt Amsterdam, een ideale stad om per fiets te verkennen. Trap langs de grachten, door het Vondelpark, over het Museumplein en pik onderweg een leuk terrasje. Over de dijk gaat het verder naar Volendam, het mooie, toeristische vissersdorp dat zijn authentieke sfeer toch heeft weten te behouden.

Dag 2
Volendam-Enkhuizen (ca. 52 km/5 uur). Eerst gaat het langs ’Het Hoornse Hop’, een baai ontstaan door landafslag toen de Zuiderzee hier nog tekeer ging. U trapt ontspannen verder door mooie plaatsjes als Edam en Hoorn, ooit een belangrijke zeehaven van de VOC. Enkhuizen, uw bestemming van vandaag, was voor de Afsluitdijk dé haringstad van Nederland. Veel schepen van de ’bruine vloot’ hebben hier nog steeds hun thuishaven. In het historisch centrum of aan de haven is het hier lekker vis eten.

Dag 3
Wilt u even terug in de tijd? Bezoek dan, voor u verder gaat, het Enkhuizer Zuiderzeemuseum. Hier vertrekt ook de veerboot die u in 1,5 uur over het IJsselmeer naar het Friese Stavoren brengt. Vanuit deze prachtige Hanzestad gaat het door licht glooiend landschap, soms door bos, naar uw volgende overnachtingsplaats: Lemmer. Strijk hier neer op een gezellig terrasje aan de kade en laat u lekker verwennen door de Lemsters. Let op: u moet de veerboot vooraf reserveren. U kunt dit zelf online doen op de website van de veerboot (www.veerboot.info).

Dag 4
Lemmer-Kampen (ca. 65 km/5 uur). Vandaag door Nationaal Park ’De Weerribben-Wieden’, het grootste laagveenmoeras van Noord-Europa. Het is hier schitterend fietsen langs veenkanaaltjes, drassige velden en moerasbos. Bezoek het bijbehorende informatiecentrum of maak een tochtje met de fluisterboot. Via de kop van Overijssel gaat het door naar Blokzijl, een plaatsje wat in het verleden aan de oever van de Zuiderzee lag. Langs Nationaal Park de Wieden gaat het naar Zwartsluis, kruispunt van verschillende waterwegen. Per boot steekt u hier het Zwarte Water over naar de fraaie Hanzestad Kampen.

Dag 5
Kampen-Harderwijk (ca. 45 km/4 uur). Vanaf Kampen, met haar historische stadspoorten en stadskerken gaat u via het pittoreske Elburg door Veluws bos en hei naar het mooie, gezellige Harderwijk.

Dag 6
Harderwijk-Huizen (ca. 45 km/4 uur). Vandaag hopelijk geen wind tegen! U fietst namelijk over historische binnendijken door het ’Nationale Landschap Arkemheen-Eemland’, een uniek veen ontginningsgebied waar vrijwel elke bebouwing en zelfs bomen ontbreken. Het is één van de mooiste landschappen van Nederland. Vervolgens bereikt u fraai Bunschoten-Spakenburg, met ooit zo’n 200 botters in de haven. Toch leeft men hier nog grotendeels van de vishandel, brood en koek. Tot slot: aankomst in Huizen.

OPTIE ’UITBREIDING GIETHOORN’

Iets buiten de Zuiderzeeroute ligt Giethoorn; ooit een vrijplaats voor arme turfstekers, nu het ’Venetië van het Noorden’ genoemd. Nog niet zo heel lang geleden ging hier alles nog per boot. U kunt hier genieten van een prachtige waterland en een tochtje maken door de kanaaltjes met een originele ’punter’ of rondvaartboot. Als u voor deze optie kiest, fietst u vanuit Lemmer naar Giethoorn, waar u dan overnacht. De volgende dag vervolgt u de fietstocht richting Kampen. Mocht u de reis met een bezoek aan Giethoorn willen uitbreiden, geef dit dan bij boeking aan in het opmerkingenveld. Wij informeren u dan over de extra kosten.

Het is niet mogelijk om deze uitbreiding via onze website te boeken. U kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.

Het programma met Giethoorn;
Dag 1: Huizen - Volendam (ca. 57 km)
Dag 2: Volendam – Enkhuizen (ca. 45 km)
Dag 3: Enkhuizen - Lemmer (Veerboot + ca. 35 km)
Dag 4: Lemmer – Giethoorn (ca. 45 km)
Dag 5: Giethoorn – Kampen (ca. 50 km)
Dag 6: Kampen – Harderwijk (ca. 45 km)
Dag 7: Harderwijk - Huizen (ca. 45 km)

Rondje IJsselmeer ***

U verblijft tijdens deze reis in uitstekende 3- en 4-sterrenhotels. Alle kamers beschikken over bad/douche en toilet. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Huizen - Fletcher Nautisch Kwartier****
Hotel-Restaurant Nautisch Kwartier in Huizen ligt op de kop van de Oude Haven, direct aan het Gooimeer. (let op: alleen bij extra nacht!)

Volendam - Hotel Old Dutch***
Gelegen aan de haven ligt Hotel Old Dutch. Traditionele gastvrijheid en optimaal comfort gaan hier hand in hand. Met grandioos uitzicht over de voormalige Zuiderzee.

Enkhuizen - Hotel die Port van Cleve***
Hotel die Port van Cleve is een gezellig hotel in het centrum van Enkhuizen, gelegen aan de haven. Het pand doet al zeker 150 jaar dienst als hotel-restaurant.

Lemmer - Hotel Lemmer***
Gelegen in een watersportdorp bij uitstek, Lemmer. Maar ook fietsers kunnen hier uitstekend terecht. Het hotel is rustig gelegen aan de rand van het centrum.

Giethoorn - Hotel de Harmonie**** (bij 'Uitbreiding Giethoorn')
Gelegen langs de dorpsgracht in het toeristisch 'ongerepte' Giethoorn-Noord. Rustig gelegen kamers met alle moderne comfort en uitzicht op het water of het natuurgebied 'De Wieden'.

Kampen - Boetiekhotel Kampen
Prachtig gelegen aan de IJssel en gevestigd in een karakteristiek pand, onderdeel van het unieke Kamper IJsselfront. Zeer ruime kamers in een B&B sfeer en de entourage van een luxe hotel.

Harderwijk - Hotel Monopole***
Aan het eind van de boulevard, op één van de mooiste plekjes van Harderwijk ligt vlak aan het water het vriendelijke familiehotel Monopole.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. De extra nacht in Huizen (voor de start van de reis) kunt u niet via de website boeken. U kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
verlenging 
extra nacht 2-persoonskamer toeslag 1-persoonskamer toeslag halfpension
elke plaats € 70,- € 30,- € 30,-
* de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


sep 2021 |inclusief:
* 5 nachten verblijf in hotels inclusief ontbijt
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gratis parkeerplaats (alleen bij het starthotel in Huizen)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension € 150,-
* toeslag 1-persoonskamer € 165,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 70,-
* huur e-bike € 140,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* Enkhuizen-Stavoren per boot ca. € 19,- *
* toeristenbelasting
* bijdrage SGR
* reserveringskosten

(*) U dient vooraf uw ticket voor de veerboot van Enkhuizen naar Stavoren te reserveren. Het is niet mogelijk om de tickets ter plaatse te kopen. Klik hier om naar de boekingspagina te gaan.

Duidelijke routekaart met info per dag. Leuke hotels, wij hadden halfpension, erg fijn.
VERHOEFF
Ondanks wisselvallig weer 6 dagen heel leuk fietsen met behulp van uitgebreide beschrijvingen, prima hotels met aardig personeel en lekker eten, bagage keurig vervoerd, alles tiptop in orde. Bedankt Aktiva!
Marijke4 Beumer
wat een prachtige routes!!Leuk om Nederland zo te herontdekken,de dorpjes en stadjes zo sfeervol dat zelfs in de regen er goede zin van blijft houden.Hotels op mooie plekken
Johan en Hennie van Laar
Gevarieerde reis langs prachtige oud-Hollandse steden als Hoorn en Enkhuizen met veel cultuur en geschiedenis. Langs oer-Hollandse weidelandschappen met onderweg veel dieren: ooievaars, hazen, ganzen.
J.Matena
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook