Fietsvakantie langs de Moezel

Net over de grens van Nederland ligt een van de mooiste streken van Duitsland: de Moezel. Bent u hier al eens op vakantie geweest, dan weet u vast wat we bedoelen. Tijdens een fietsvakantie langs de Moezel geniet u van een prachtig landschap.
Fietsvakantie langs de Moezel vanuit Schloss-Hotel Petry
Moselradweg

verblijf in een 4-sterrenhotel inclusief ontbijt en diner
met fietsroutes naar o.a. Koblenz, Cochem en Burg Eltz
inclusief entree tot de Reichsburg in Cochem en Ehrenbreitstein in Koblenz
8 dagen niveau 1
prijs per persoon
€ 698,-
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum
29-09-2024.

Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds
(€ 2,50 per boeking).
of
Fietsvakantie langs de Moezel & Rijn van Trier naar Mainz
Moselradweg, Rheinradweg

inclusief bagagevervoer van hotel naar hotel
verblijf in 3-sterrenhotels
met Nederlandstalige routebeschrijving
8 dagen niveau 1
prijs per persoon
€ 825,-
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum
21-09-2024.

Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds
(€ 2,50 per boeking).
of
Fietsvakantie langs de Moezel van Trier naar Koblenz - 6 dagen
Moselradweg

inclusief bagagevervoer van hotel naar hotel
verblijf in 3-sterrenhotels
met Nederlandstalige routebeschrijving
6 dagen niveau 1
prijs per persoon
€ 618,-
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum
05-10-2024.

Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds
(€ 2,50 per boeking).
of

Net over de grens van Nederland ligt een van de mooiste streken van Duitsland: de Moezel. Bent u hier al eens op vakantie geweest, dan weet u vast wat we bedoelen. Tijdens een fietsvakantie langs de Moezel geniet u van een prachtig landschap. Groene wijnheuvels zijn bezaaid met wijnranken. Stoere kastelen torenen hoog boven de kronkelige rivier uit. Tussen al dit groen en blauw steken de kleurrijke vakwerkhuizen van op de oever gelegen wijnstadjes er fraai tussen uit.

Er is tijdens een fietsvakantie Moezel dus genoeg te zien. Maar óók te proeven. Fijn rond het middaguur even de fiets aan de kant voor een bourgondische lunch, met wijntje, in Cochem, Bernkastel Kues of Trier. Aan terrasjes is op de levendige pleintjes van deze stadjes geen gebrek.

Tot slot maken de perfecte fietsvoorzieningen een fietsvakantie Moezel tot geliefde actieve vakantie. Vanaf de oude Romeinse stad Trier tot aan het sfeervolle wijnstadje Cochem ligt een uitstekend bewegwijzerd fietspad waar het lekker vlak en rustig fietsen is.

Fietsen langs de Moezel

Laat de voorpret van een fietsvakantie Moezel maar beginnen! In gedachte zetten we de voeten op de pedalen en fietsen we langs de Moezel en duizenden wijnstokken naar de hoogtepunten van deze streek.

Cochem

Cochem bijvoorbeeld. Niet voor niets wordt Cochem een wijnstadje genoemd, want het historische centrum is maar klein. Maar zo klein als de omvang is, zo groot is de aantrekkingskracht die Cochem heeft. Het centrale marktplein wordt verbonden door een wirwar van middeleeuwse straatjes vol vakwerkhuizen. Zoek op uw gemak een terrasje of sfeervol restaurant om met een Moezelwijntje te klinken op een heerlijke vakantie.

Bernkastel-Kues

Een ander Moezelstadje dat zeker aandacht verdient tijdens uw fietsvakantie Moezel is Bernkastel-Kues. Met name de schilderachtige ligging tussen wijnbergen maakt Bernkastel-Kues een toeristische trekpleister. Ook hier vindt u een historisch stadshart met typisch Duitse vakwerkhuizen, Weinkellers en tal van terrasjes.

Trier

Dat hele fijne fietspad langs de Moezel voert dus van Cochem, langs Bernkastel-Kues naar Trier. Trier is de meest markante stad langs de Moezel. Bent u een liefhebber van cultuur, dan zijn de oude stadspoort Porta Nigra en het Romeinse amfitheater absoluut bezienswaardig. Op het kleurrijke stadshart Hauptmarkt is het fijn ontspannen op een terras of in de knusse cafés en restaurants. Voor een gezellig avondje uit raden wij u aan naar de Zurlauben Ufer te wandelen. Deze schilderachtige straat met karakteristieke vissershuisjes bevindt zich direct aan de oever van de Moezel en biedt u een uitgebreid gastronomisch aanbod.

Verschillende soorten fietsvakanties

Dat de Moezel onbetwist een perfecte fietsbestemming is, is nu wel duidelijk. Nu rijst de vraag: hoe gaat u het liefste fietsen langs de Moezel? Bij Aktiva Tours hebben we voor ieder type vakantieganger de fietsvakantie langs de Moezel in Duitsland die bij hem of haar past.

Fiets vakantie langs de Moezel met bagagevervoer

Het overgrote deel van onze fietsreizigers kiest voor een fietsvakantie met bagagevervoer. Het is de ideale manier om veel te zien van uw vakantiebestemming. Stap na het hotelontbijt op de fiets en rijd ontspannen naar uw volgende overnachtingsadres. Geen gesjouw en gepuf, uw bagage wordt door ons vervoerd en staat voor het diner klaar bij uw hotel. Naast fietsvakanties met bagagevervoer biedt Aktiva Tours u ook fietsvakanties vanuit één hotel aan.

Single fietsvakantie langs de Moezel

Gezelligheid staat voorop tijdens een single fietsvakantie. Door samen uw vakantiebestemming te ontdekken en mooie vakantiemomenten te delen, wordt een fietsvakantie groepsreis een onvergetelijke week. Onze single fietsreizen worden begeleid door een deskundige Nederlandssprekende reisleider en zijn inclusief een eigen 1-persoonskamer. Graag samen met leeftijdsgenoten op pad? Dan zijn onze single fietsvakanties 50+ misschien wel wat voor u.
 

Diverse fietsvakanties langs de Moezel

Onze populairste fietsvakanties Moezel lopen dicht langs de rivier over de Moselradweg. Het pad dat we hierboven al benoemden en vanuit Trier naar Cochem voert. Een van onze fietsvakanties over de Moselradweg is onze fietsvakantie Moezel 6 dagen. De fietsroutes zijn relatief kort waardoor u ook letterlijk veel kunt proeven van deze streek. Highlights onderweg zijn Trier, Koblenz, Cochem en Bernkastel-Kues.

Liever dit deel van de Moezel en de Moselradweg ontdekken vanuit één hotel? Dan is deze fietsvakantie Moezel 8 dagen een perfecte optie. Of kiest u voor een fietsvakantie langs de Moezel & Rijn met o.a. Trier, Cochem, Koblenz, Boppard, Rüdesheim en Mainz?

Fietsen langs de Moezel combineren met andere rivieren en Duitse streken? Goed idee! De Moselradweg is namelijk prima te combineren met dagtochten over de Rheinradweg en Saarradweg. Beide fietsroutes zijn evenals de Moselradweg prima geschikt voor de recreatieve fietsliefhebber en zijn overwegend vlak, met soms wat lichte stijgingen en afdalingen.

 

Een fietsvakantie in Duitsland van Aktiva Tours

De Moezel is zeker niet de enige streek waar u met Aktiva Tours kunt gaan fietsen. Ook andere populaire fietsbestemmingen in Duitsland zitten in ons assortiment. Bijvoorbeeld naar de metropool Berlijn, de bloemrijke Bodensee, de Oostzeekust, de Donau en de Elbe. Bekijk ons complete aanbod fietsvakanties Duitsland en laat u verrassen door de veelzijdigheid aan cultuur en natuur die onze oosterburen voor u in petto hebben.

Toch liever een ander deel van Europa op actieve wijze ontdekken? Snuffel dan door ons complete aanbod fietsvakanties Europa; van fietsen in ons eigen kikkerland tot onder de Griekse zon.

Heeft u nog vragen of behoefte aan meer informatie? Neem dan contact met ons op via info@aktivatours.nl of bel naar +31 (0)88 633 20 60. Onze medewerkers denken graag met u mee.

Ervaringen van reizigers

Reizigers beoordelen ons gemiddeld met een:
8,9

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op de eerstvolgende boeking

Ontvang elke week onze digitale nieuwsbrief met reistips en weetjes!