Fietsvakantie Griekenland

Fietsreis Eilandhoppen Zakynthos, Kefalonia en Ithaka - 8 dagen
Ionische Eilanden

inclusief bagagevervoer van hotel naar hotel
met Nederlandse vertegenwoordiging ter plaatse
overnachten in unieke familiehotels
8 dagen fietsreis niveau 3
prijs per persoon
€ 1.059,-
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum
19-04-2024.

Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds
(€ 2,50 per boeking).
Fietsreis Eilandhoppen Zakynthos, Kefalonia en Ithaka - 15 dagen
Ionische Eilanden

inclusief bagagevervoer van hotel naar hotel
met Nederlandse vertegenwoordiging ter plaatse
met nadruk op de eilandsfeer; rust, onspan, ontdek en geniet
15 dagen fietsreis niveau 3
prijs per persoon
€ 1.399,-
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum
15-10-2024.

Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds
(€ 2,50 per boeking).

Fietsvakantie Griekenland

Griekenland is een heerlijke vakantiebestemming, óók voor de actieve vakantieliefhebber. Misschien denkt u bij Griekenland alleen aan zon, zee en strand. Toch kunt u hier ook prima terecht voor een heerlijke fietsvakantie. Het land is doordrenkt met een rijke geschiedenis en culturele hoogtepunten volgen zich in rap tempo op. Daarnaast heeft Griekenland een zeer veelzijdige natuur en zijn er naast het vasteland meer dan 3.000 eilanden! Ongeveer 10 procent daarvan is bewoond en ieder eiland heeft een eigen karakter.

Fietsen in Griekland

Het leuke aan fietsen door Griekenland is dat u zo het land op een heel andere manier leert kennen. Een fietsvakantie in Griekenland is namelijk genieten met al uw zintuigen.

De geur van kruiden die u niet alleen in de keukens ruikt, maar ook in de natuur. De smaak van moussaka, tzatziki en souvlaki die hier ongeëvenaard lekker zijn. Het ruisen van de zee wanneer u op een verlaten strandje de fiets even aan de kant zet voor een welverdiende pauze.

Er elke dag lekker actief op uit trekken en tóch helemaal uitgerust thuiskomen, dat is wat fietsen in Griekenland met u doet.  

Fietsvakantie in Griekenland: Kefalonie, Zakynthos & Ithaka

We vertelden u al dat Griekenland meer dan 3.000 eilanden telt. Een veertiental hiervan vormt samen de Ionische eilanden. Een prachtige eilandengroep aan de westkant van Griekenland. De natuur is hier overwegend groen en de zee azuurblauw.

De eilanden Kefalonie, Zakynthos en Ithaka hebben ieder een eigen karakter. Hierdoor zult u niet snel uitgekeken raken op deze drie prachtige eilanden. Voor alle drie de eilanden heeft Aktiva Tours voor u een schitterend fietsroute uitgezet.

Ontdek per eiland wat u te wachten staat wanneer u kiest voor een fietsvakantie in Griekenland!

Fietsvakantie op Kefalonia in Griekenland

Op de Ionische Eilanden geniet u van het echte Griekse leven. Zo ook op Kefalonia. Met zijn charmante dorpen, verscholen baaien en bossen vol geurende dennenbomen is dit één van de mooiste Griekse eilanden.

Schiet jaloersmakende vakantiekiekjes van Skala, een dorp met pastelkleurige huizen en smalle straatjes die prachtig afsteken bij het groen van de heuvels en het blauw van de zee. Niet alleen bij vakantiegangers is Skala geliefd, maar ook bij de Caretta Caretta schildpadden die hier op de stranden hun eieren leggen.

Andere trekpleisters die u tijdens fietsen op Kefalonia met Aktiva Tours ontdekt zijn het levendige Argostoli en het vissersdorp Agia Efimia.

Fietsvakantie op Zakynthos in Griekenland

Dit Griekse eiland kent u ongetwijfeld van Navagio Beach, ook wel bekend als Shipwreck Beach. Naast dit meest gefotografeerde strand van Griekenland is er nog veel meer te zien op Zakynthos. Zoals de Riza dorpen en de blauwe grotten.

Pak tijdens een fietstocht door het binnenland van Zakynthos zeker het dorpje Tsilivi mee. Kleurrijke bloemen, eeuwenoude olijfbomen en eindeloze rijen wijnstokken zorgen hier voor prachtige plaatjes. Niet voor niets wordt Zakynthos ook wel de ‘Bloem van het Oosten’ genoemd.

Fietsvakantie op Ithaka in Griekenland

Ver weg van de massa geniet u op Ithaka, het mythische eiland van Odysseus, van stilte en een uiterst hartelijke bevolking. De fiets voert u langs de grillige kustlijn naar kleine baaien, statige pijnbomen en groene heuvels. Hierbij zult u de turquoiseblauwe zee nooit uit het oog verliezen.

Eén van de leukste stadjes op Ithaka is het havenstadje Vathi, dat tevens de hoofdstad van het eiland is. Proost met een ouzo op het goede leven terwijl de zon langzaam in zee zakt en een gouden gloed over de baai werpt.

Individuele of single Fietsvakantie in Griekenland

Op welke manier ontdekt u Griekenland het liefste? Bij Aktiva Tours bieden we twee soorten fietsvakanties in Griekenland aan.

Individuele fietsvakantie Griekenland

Tijdens een individuele fietsvakantie in Griekenland hopt u per fiets en veerboot alleen of met uw eigen gezelschap over de Ionische Eilanden. Hierbij overnacht u in kleinschalige familiehotels, wat bijdraagt aan de beleving van het echte Griekenland.

Uiteraard zorgen we dat er een goede huurfiets voor u klaarstaat en ook het bagagetransport tussen de hotels is geregeld. Een Nederlandse vertegenwoordiger zorgt dat uw vakantie op rolletjes verloopt, letterlijk én figuurlijk.

Single fietsvakantie Griekenland

Gaat u liever fietsen in Griekenland met een groep, bekijk dan eens onze gezellige singlereis fietsvakanties op de Ionische Eilanden. Een ideale manier om de vakantievreugde te delen, op de fiets nieuwe vrienden te maken en naar huis terug te keren met een koffer vol mooie Griekse vakantieherinneringen.

Bij de prijs is het verblijf in een eigen hotelkamer inbegrepen. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan. Bovendien wordt deze single fietsreizen in Griekenland begeleid door een ervaren reisleider die de mooiste plekjes van de eilanden kent.