Wandelvakantie Noord-Ierland - Giant’s Causeway Coastal Route - 8 dagen

8 dagen
niveau 2 van 3
eigen vervoer
vanaf € 989,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
31-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

Glens of Antrim en Giant’s Causeway
misschien wel de bijzonderste kust van Europa
inclusief bagagevervoer en Nederlandstalige routebeschrijving
route: glooiend tot heuvelachtig met stijgingen en dalingen tot enkele honderden meters. Per wandeling wordt ca. 8-19 km afgelegd. 
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 1 maart t/m 31 oktober

Het eiland Ierland - in de oude Keltische taal Gaelic: “Eire” genaamd - is feitelijk verdeeld over twee landen: de Ierse Republiek, zelfstandig sinds 1922, en het Verenigd Koninkrijk waartoe het eestgenoemde land tot 1922 behoorde. Noord-Ierland is een gebied, in het Engels ook luisterend naar de naam Ulster, dat wel wat gelijkenis heeft met de rest van het eiland: in de natuur, het landschap, het volk en de taal.

In County - wat zo veel als graafschap betekent - Antrim ligt een gebied dat The Glens of Antrim heet. In Britse kuststreken waar voorheen Gaelic de voertaal was, en sommige woorden in schrijf- en spreekwijze zijn blijven bestaan, wordt met een glen een vallei bedoeld. De Glens of Antrim, kortweg The Glens, is in het hoge noorden van Ierland een gebied van negen valleien, met spannend klinkende namen als Gleann Claidheamh (vallei van het zwaard) en Gleann Arma (vallei van het leger). The Glenns hebben de officiële National Trust erkenning van een area of outstanding natural beauty en is daarmeea een van de mooiste natuurgebieden van Noord-Ierland, zeker om er te wandelen. Over de 2-daagse Moyle Way bijvoorbeeld tussen Ballycastle en Waterfoot, van zeeniveau tot ca. 500 meter en dus met gegarandeerde geweldige uitzichten over de bergen, de zee en Schotland aan de horizon.

De Causeway Coast is misschien wel de meest bijzondere kliffenkust van Europa. Zo rustig het is, zeker buiten de maanden juli en augustus, op het wandelpad Causeway Coast Way, met een wandellengte van 2-3 dagen, zo druk bezocht is de Giant’s Causeway (letterlijk: de dam van de reus, bedoeld wordt de Ierse reus Fion Mac Cumhaill die er volgens de legende een dam naar Schotland bouwde). De meest bezochte natuurlijke attractie van Noord-Ierland is indrukwekkend en uniek tegelijk. Door de werking van vulkanisme en tektoniek ontstonden hier, 60 miljoen jaar geleden overigens, maar liefst 40.000 (!) basaltzuilen, naast en over elkaar, nu op de grens van land en zee. Foto’s van de rotsformaties zeggen meer dan woorden, en maken dat dit reisdoel op menigeens bucketlist of travel staat.

Natuurlijk sluit u de dag af in een gezellige Ierse pub voor een stevige stoofpot en een ‘pint’ (wat een dikke halve liter betekent) bier, bijvoorbeeld een Clotworthy Dobbin, want ook dát is het leven op het eiland Ierland! Deze reis combineert het beste en mooiste van Noord-Ierland. De afstand naar de noordkust vanuit Belfast (airport) is 80 kilometer.

Dag 1
Heenreis naar Cushendall
U reist op eigen gelegenheid naar uw starthotel in Cushendall aan de Ierse Zee. Wanneer u vroeg arriveert heeft u vandaag tijd om een mooie wandeling rondom Cushendall te maken.

Noot: voor openbaar vervoer opties in Noord-Ierland zie: https://www.translink.co.uk/.

Dag 2
Wandeling Glenariff Forest Park - Cushendall (ca. 15 km/4 uur, 280 m hoogteverschil)
Na het ontbijt wordt u per taxi naar Glenariff Forest Park gebracht. Glenariff Forest Park is 1000 hectare groot en is een natuurgebied waar u meren, bossen, valleien, watervallen en meer natuurlijk moois vindt. Kies hier een van de verschillende rondwandelingen door het bos. De kans is groot dat u onderweg eekhoorns, hazen of zelfs herten tegenkomt. Vanuit Glenariff Forest Park wandelt u langs Glenariff River terug naar uw accommodatie in Cushendall.

Dag 3
Wandeling over de Moyle Way van Orra Beg naar Ballycastle (ca. 19 km/5,5 uur, 350 m hoogteverschil)
In de ochtend wordt u naar Agangarrive gebracht. Vanuit hier volgt u de bewegwijzerde Moyle Way. Deze schitterende wandelroute loopt door het hart van de wereldberoemde Glens of Antrim, een prachtig wandelgebied met hoogveen, bossen en riviertjes. Via de Glenshesk River, Breenwood en Ballycastle Forest bereikt u de eindbestemming van vandaag; Ballycastle.

Dag 4
Vrije dag of bezoek aan Rathlin Island
Vanavond verblijft u in dezelfde accommodatie. Trekt u er graag op uit? Vanuit Ballycastle kunt u de veerboot (niet inbegrepen, ca. £ 12 p.p.) naar Rathlin Island nemen, een must voor vogelliefhebbers. Op het eiland zijn verschillende rondwandelingen van 4 tot 8 kilometer. Het is ook mogelijk om op het eiland een fiets te huren zodat u meer van het eiland kunt zien en een bezoek kunt brengen aan de mooi gelegen vuurtoren op het eiland.

Noot: de veerboot naar Rathlin Island moet van tevoren worden gereserveerd. Er word geadviseerd om dit uiterlijk één dag van te voren te doen. Voor meer informatie over het boeken van tickets kunt u kijken op de website van de rederij. Zie: https://rathlinballycastleferry.com/book-tickets/.

Dag 5
Wandeling Ballycastle - Carrick-a-Rede - Ballintoy (ca. 14 km/4 uur + 3 km voor Carrick-a-rede)
Vandaag is de Causeway Coast Route uw leidraad op weg naar Ballintoy. Onderweg komt u langs de touwbrug van Carrick-a-Rede. Deze iconische touwbrug werd zo’n 350 jaar geleden door lokale zalmvissers gebouwd en hangt tussen twee klifwanden. Uiteraard is de brug sindsdien meerdere malen herbouwd en verstevigd. Toegang tot de touwbrug naar Carrick-a-Rede is niet inbegrepen. U overnacht in of nabij het schilderachtige dorp Ballintoy, dat in de serie Game of Thrones het decor vormde van de Iron Islands.

Dag 6
Wandeling Ballintoy - Giant's Causeway - Bushmills (ca. 18 km/5 uur, 120 m hoogteverschil)
Vandaag staat er een fantastische kustwandeling langs de stranden van White Park Bay en het klifpad rond Benbane Head op het programma. Ook maakt u kennis met de Giant’s Causeway, een van de reusachtige natuurwonderen van Ierland. Duizenden zeshoekige vulkanische rotsblokken rijzen als pilaren uit de oceaan, niet voor niets vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanaf de Giant’s Causeway kunt u eventueel een bus nemen naar Bushmills. U verblijft in een B&B in Bushmills of Portballintrae.

Dag 7
Wandeling Bushmills - Portstewart (ca. 18 km/5 uur, 120 m hoogteverschil)
Vanuit Bushmills wandelt u naar Portballintrae. Vanaf Portballintrae volgt u de kust en komt u langs de op een klif gelegen ruïnes van Dunluce Castle. Het oude Dunluce Castle, ooit een symbool van macht, werd gebouwd op de rand van een klif dat uitkijkt op de Ierse Zee. Tijdens een storm in 1639 stortte een deel van het kasteel de zee in en werd het gebouw verlaten. Tegenwoordig is de indrukwekkende aanblik van de ruïne absoluut een foto waard. De wandeling eindigt vandaag in Portsewart waar u zult overnachten.

Dag 8
Terugreis
Na het ontbijt reist u vanuit Portstewart op eigen gelegenheid weer naar huis.

Wandelvakantie Noord-Ierland - Giant’s Causeway Coastal Route - 8 dagen

Tijdens deze reis verblijft u in sfeervolle bed & breakfasts of kleine familiehotels. Het ontbijt is inbegrepen. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 
Dag(en) Plaats Accommodatie
Dag 1 & 2 Cushendall The Meadows
Dag 3 & 4 Ballycastle Caislean Guest House
Dag 5 Ballintoy Fullerton Arms
Dag 6 Bushmills Cottesmore B&B
Dag 7 Portstewart Cull Erg Lodge & Restaurant


mei 2024 | jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 |
inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer inclusief ontbijt
* transfers zoals beschreven tijdens de wandeldagen
* bagagevervoer tussen de accommodaties
* Nederlandse routebeschrijving en wandelkaart
* Nederlandse ondersteunig ter plaatse

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 406,-
* toeslag bagagetransfer alleenreizende € 125,-

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer inclusief ontbijt
* transfers zoals beschreven tijdens de wandeldagen
* bagagevervoer tussen de accommodaties
* Nederlandse routebeschrijving en wandelkaart
* Nederlandse ondersteunig ter plaatse

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 406,-
* toeslag bagagetransfer alleenreizende € 125,-

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook