Wandelvakantie Noord-Ierland - Giant’s Causeway Coastal Route - 5 dagen

5 dagen
niveau 2
eigen vervoer
vanaf
€ 499 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 31-12-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

wandel over de Moyle Way met de Glens of Antrim
inclusief bagagevervoer
met Nederlands routebeschrijving

route: glooiend tot heuvelachtig met stijgingen en dalingen tot enkele honderden meters. Per wandeling wordt gemiddeld ca. 18 km afgelegd. 
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: dagelijks van 1 januari t/m 31 december

Wandelreis langs de spannende Ierse noordkust
Noord-Ierland is feitelijk een geografische naam met een dubbele betekenis. Het noorden van het eiland dat Ierland of Eire heet, globaal het gebied boven de denkbeeldige lijn Dublin-Galway. En het landsdeel van het Verenigd Koninkrijk dat op Ierland ligt, ook wel Ulster genoemd. Deze wandelvakantie gaat langs de verre noord- en noordoostkust. Een regio die qua gevoel in de 20e eeuw nog beladen was maar waarvan in figuurlijke zin nu de scherpe randen zijn afgesleten, alhoewel nu in 2020 weer zeer actueel (brexit).

De Giant’s Causeway Coast Way is een indrukwekkende wandeling langs de prachtige kustlijn van Ballycastle naar Portstewart in County Antrim. De route loopt, soms over kliffen, langs zandstranden, rotsachtige baaien en kleine vissersdorpen. Het Nationale Natuurreservaat van de Giant’s Causeway, de ruïnes van Dunluce, Dunseverick, het kasteel van Kinbane en de Carrick-a-Rede Rope Bridge zijn enkele van de vele bezienswaardigheden die u tegenkomt gedurende deze wandeltocht. Natuurlijk sluit u de dag af in een gezellige Ierse pub voor een stevige stoofpot en een ‘pint’ met pit, want ook dát is Ierland!

Dag 1
Ballycastle, aankomst per eigen vervoer.

Dag 2
Wandeling Ballycastle-Carrick-a-rede Ballintoy (ca. 16 km/5 uur + 3 km voor Carrick-a-rede)
De Causeway Coast Route is uw leidraad op weg naar Ballintoy. Deze iconische touwbrug werd zo’n 350 jaar geleden door lokale zalmvissers gebouwd en hangt tussen twee klifwanden. Uiteraard is de brug sindsdien meerdere malen herbouwd en verstevigd. U overnacht in of nabij het schilderachtige dorp Ballintoy, dat in de serie Game of Thrones het decor vormde van de Iron Islands. Toegang tot de touwbrug naar Carrick-a-rede is niet inbegrepen.

Dag 3
Wandeling van Ballintoy naar Giant Causeway/Bushmills (ca. 19 km/6 uur)
Een fantastische kustwandeling langs de stranden van White Park Bay en het klifpad rond Benbane Head. Ook maakt u kennis met de Giant’s Causeway, een van de reusachtige natuurwonderen van Ierland. Duizenden zeshoekige vulkanische rotsblokken rijzen als pilaren uit de oceaan, niet voor niets vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanaf de Giant’s Causeway kunt u eventueel een bus nemen naar Bushmills. Overnachting in B&B Bushmills. 

Dag 4
Wandeling Bushmills (Giant’s Causeway)-Portstewart (ca. 19 km/6 uur)
Vanuit Bushmills wandelt u naar Portballintrae. Dan gaat de route langs de kust. Hierbij passeert u o.a. de op een klif gelegen ruïnes van Dunluce Castle. Overnachting in B&B Portstewart. 

Dag 5
Portstewart, vertrek per eigen vervoer.

Wandelvakantie Noord-Ierland - Giant’s Causeway Coastal Route - 5 dagen

Tijdens deze reis verblijft u in bed & breakfast- accommodaties. Alle kamers hebben douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.

jan 2022 | feb 2022 | mrt 2022 | apr 2022 | mei 2022 | jun 2022 | jul 2022 | aug 2022 | sep 2022 | okt 2022 | nov 2022 | dec 2022 |inclusief:
* 4 overnachtingen in bed & breakfast- accommodaties op basis van logies/ontbijt
* transfers zoals beschreven tijdens de wandeldagen
* bagagevervoer
* Nederlandse routebeschrijving en wandelkaart
* Nederlandse ondersteunig ter plaatse

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook