Wandelvakantie Mallorca Tramuntana

8 dagen
niveau 2.5 van 3
vliegtuig
beoordeling: 9
vanaf € 1.319,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
01-10-2023. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

bagagevervoer van hotel naar hotel
verblijf in uitstekende hotels
ontdek de pelgrimspaden van Mallorca

route: heuvel- tot bergachtig. Per wandeldag wordt gemiddeld 12-15 km per dag afgelegd in ca. 3,5 tot 6 uur.
aankomst is mogelijk op vrijdag en zondag van 10 februari t/m 25 juni en van 1 september t/m 22 oktober.
minimum aantal reizigers: 1

Wandelen over de GR 221 en pelgrimspaden van Mallorca
Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, in het Spaans Islas Balearas. De hoofdstad is Palma de Mallorca. De Balearen danken hun naam aan de baliarides (Grieks voor slingeren). Dat waren Mallorcaanse steenslingeraars, die in de klassieke Oudheid als huursoldaten werkzaam waren. Maar volgens een andere theorie zouden het de Romeinen zijn geweest, die de naam aan het eiland gegeven hebben. Die zou zijn afgeleid van "Maior", wat "grotere" betekent, ofwel: het grootste eiland van de Balearen. 

De pracht die van Mallorca komt is een verrassing voor veel reizigers. Er zijn groene vruchtbare vlaktes en zachtglooiend heuvelland, naast rustig gelegen stranden. Achter de kustlijn pittoreske dorpen, soms omzoomd door dennenbossen. In een labyrint van gestapelde stenen muurtjes wandelt u langs typische Mallorcaanse windmolens temidden van velden met een overdaad aan citrus-, vijgen- en abrikozenbomen. Maar ook kunt u tijdens de wandelingen mooie stadjes bezoeken en komt u langs prachtig gelegen kloosters. U komt een week lang in aanraking met de geschiedenis en cultuur die door de eeuwen heen zijn overgeleverd door de Romeinse, Moorse en Castilliaanse bevolking.

Het berggebied in het westen, de Sierra de Tramuntana, ligt ver weg van het toeristische deel van het eiland en is een prachtig wandelgebied met goede wandelpaden. Het ene moment loopt u door een ruig berglandschap, dan weer door een olijfboomgaard. Langs rustige bergdorpjes die met vergezichten uitkijken op een fraaie omgeving. 

Mallorca heeft er veel aan gedaan om het aantrekkelijkste wandeleiland van de Middellandse Zee te zijn. Hoe klein de bergrug Sierra de Tramuntana ook is, door zorgvuldig natuurbeheer behoort die tot de mooiste Zuid- Europese bergmassieven. Nooit helemaal ontbost, nooit kaalgevreten door geiten, nooit helemaal leeggezogen door overmatig watergebruik, kent het gebied nog altijd uitgestrekte dennenbossen, berghellingen met dwergpalmen en verlaten graslanden. Bovendien is het eiland bezaaid met prachtige voetpaden en oude pelgrimswegen, door de bergen en langs de kust.

Qua temperatuur kunt u op Mallorca het hele jaar door wandelen, met uitzondering van de maanden juli en augustus, die daarvoor te warm zijn.

Noot: wilt u deze reis boeken op basis van eigen vervoer neem dan contact met ons op via info@aktivatours.nl. Natuurlijk kunt u ons ook altijd bellen via 088-633 20 60.

 title=

Dag 1
Heenreis
Vandaag begint uw wandelreis in Spanje en vliegt u van Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven* naar Palma de Mallorca met Transavia. Vanaf de luchthaven reist u per taxi of bus (niet inbegrepen, ter plaatse te reserveren en betalen) naar het starthotel in Puerto Alcúdia.

Noot: U kunt bij boeking opgeven of u van/naar Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven wilt vliegen. Dit kunt u aangeven in het veld opmerkingen.

Dag 2
Rondwandeling Alcúdia (ca. 15 km/6 uur, 690 m stijgen en 820 m dalen)
Een van de mooiste wandelroutes staat vandaag op het programma en bevindt zich tussen de baai van Pollença en schiereiland Alcúdia. Wandel langs de kust door een kalklandschap met typische flora als tijm, jeneverbes en steeneik en volg het kronkelige pad met eindeloze panoramische vergezichten terug naar het historische stadje Alcúdia.

Dag 3
Klooster Lluc (ca. 13 km/4,5 uur, 600 m stijgen en 220 m dalen) 
Vanuit Puerto Alcúdia volgt een korte transfer naar Pollença waar u de historische pelgrimsroute naar het klooster van Lluc volgt. Onderweg heeft u prachtig zicht op de toppen van de Sierra de Tramuntana en de schaduwrijke steeneikenbossen, bloeiende boomgaarden en ruige weilanden zorgen voor een afwisselend landschap. 

Dag 4
Wandeling rond het stuwmeer van Cúber (ca. 15 km/5,5 uur, 880 m stijgen en 590 m dalen)
Na het ontbijt begint de dag wederom met een korte transfer naar het Cúber stuwmeer, waarna u nog een etappe van het pelgrimspad volgt. Vanaf het stuwmeer loopt u naar boven om geleidelijk af te dalen in een diepe kloof. Na de kloof opent het landschap zich weer en heeft u een fraai uitzicht op het oosten van het eiland. Eindpunt van vandaag is net als gisteren uw accommodatie in Lluc.

Dag 5
Naar Sóller (ca. 12 km/4,5 uur, 300 m stijgen en 990 m dalen)
Langs het stuwmeer van Cúber zet u koers naar de Pass de L’Ofre, waar u een prachtig panoramisch uitzicht heeft over het hart van de Tramuntana: de berg Puig Mayor en het meer. Volg de kronkelige paden omhoog naar de top van Es Cornador, vanwaar u tot aan Palma kunt kijken. Vervolgens wandelt u door het schitterende terraslandschap en de kloof van Biniaraix naar het levendige centrum van Sóller.

Dag 6
Kustroute van Deia naar Puerto Sóller (ca. 12 km/5 uur, 300 m stijgen en 430 m dalen)
Allereerst de transfer naar het kunstenaarsdorp Deia, daarna wandelt u over een prachtig en afwisselend kustpad, langs idyllisch gelegen finca’s terug naar Puerto Sóller. 

Dag 7
Puerto Sóller - Fornalutx - Playa de Palma (ca. 13 km/3,5 uur, 370 m stijgen en 360 m dalen)
De laatste keer alweer dat u de wandelschoenen aantrekt. Ditmaal wandelt u door sinaasappel-, olijven- en amandelboomgaarden in het groene dal van Sóller naar het betoverende stadje Fornalutx, ook wel het mooiste dorpje van Mallorca genoemd! Daarna door naar de sinaasappelstad Sóller waar u op een nostalgische trein stapt die u via die hoofdstad Palma naar Playa de Palma brengt voor de laatste overnachting.

Dag 8
Terugreis
Aan al het goeds komt een eind, zo ook aan deze wandelvakantie in Spanje. U reist per taxi of bus (niet inbegrepen, ter plaatse te reserveren en betalen) naar de luchthaven van Palma de Mallorca voor de vlucht naar Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven per Transavia.

Wandelvakantie Mallorca - Tramuntana

Tijdens deze reis verblijft u in uitstekende 4-sterrenhotels, 2 nachten in het klooster Lluc en 2 nachten in een 3-sterrenhotel in Sóller. Het verblijf is op basis van logies en ontbijt. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 
Dag 1 & 2 Puerto de Alcudia JS Sol Alcudia
Dag 3 & 4 Escorca - Lluc Kloster Lluc
Dag 5 & 6 Puerto de Sóller Hotel Marina
Dag 7 Playa de Palma BG Hotel Caballero


sep 2023 | okt 2023 |
inclusief:
* vliegreis Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven-Palma de Mallorca v.v. met Transavia
* 7 overnachtingen
* 7 x ontbijt
* bagagetransport van hotel naar hotel
* alle transfers zoals beschreven in het programma
* treinrit met de "Roter Blitz" van Sóller naar Palma
* uitgebreide routebeschrijving (Engels) en kaartmateriaal (Duitse routebeschrijving op aanvraag)
* navigatieapp en GPS data (op aanvraag)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* in te checken bagage € 33,- per enkele reis voor (max. 20 kg)
* toeslag 1-persoonskamer € 299,-
* reis- en annuleringsverzekering 

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* transfer van/naar de luchthaven
* tramrit van Sóller naar Pt. Sóller (ca. € 5,- per persoon)
* plaatselijke toeristenbelasting (ter plaatse te betalen)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
10

Een geweldige vakantie gehad. Leuke hotels met prima bedden en ontbijt. Wegbeschrijvingen in begeleidend boekje is zeer goed, alleen inschatting van tijd is volgens mij aan de lage kant (of wij trage stappers).

Peter Geerts, reisperiode april 2023
8

Fantastische wandelvakantie. Prima geregeld. De enige minpuntjes; vertrek s morgens aan de late kant. Laatste hotel Caballero in Playa de Palma veel te massaal.

Christel Smit, reisperiode oktober 2022
inclusief:
* vliegreis Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven-Palma de Mallorca v.v. met Transavia
* 7 overnachtingen
* 7 x ontbijt
* bagagetransport van hotel naar hotel
* alle transfers zoals beschreven in het programma
* treinrit met de "Roter Blitz" van Sóller naar Palma
* uitgebreide routebeschrijving (Engels) en kaartmateriaal (Duitse routebeschrijving op aanvraag)
* navigatieapp en GPS data (op aanvraag)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* in te checken bagage € 33,- per enkele reis voor (max. 20 kg)
* toeslag 1-persoonskamer € 299,-
* reis- en annuleringsverzekering 

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* transfer van/naar de luchthaven
* tramrit van Sóller naar Pt. Sóller (ca. € 5,- per persoon)
* plaatselijke toeristenbelasting (ter plaatse te betalen)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook