Wandelvakantie Mallorca - Tramuntana

8 dagen
niveau 2
eigen vervoer óf
vliegtuig
vanaf
€ 629 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 24-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

bagagevervoer van hotel naar hotel
verblijf in uitstekende hotels
ontdek de pelgrimspaden van Mallorca

route: heuvel- tot bergachtig. Per wandeldag wordt gemiddeld ca. 15 km (1 x 10 km) afgelegd in ca. 5 tot 5,5 uur.
aankomst is mogelijk op vrijdag en zondag van 12 februari t/m 20 juni en van 3 september t/m 24 oktober.
minimum aantal reizigers: 1

Wandelen over de GR 221 en pelgrimspaden van Mallorca
Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, in het Spaans Islas Balearas. De hoofdstad is Palma de Mallorca. De Balearen danken hun naam aan de baliarides (Grieks voor slingeren). Dat waren Mallorcaanse steenslingeraars, die in de klassieke Oudheid als huursoldaten werkzaam waren. Maar volgens een andere theorie zouden het de Romeinen zijn geweest, die de naam aan het eiland gegeven hebben. Die zou zijn afgeleid van "Maior", wat "grotere" betekent, of het grootste eiland van de Balearen. 

De pracht van Mallorca komt is een verrassing voor veel reizigers. Er zijn groene vruchtbare vlaktes en zachtglooiend heuvelland, naast rustig gelegen stranden. Achter de kustlijn pittoreske dorpen, soms omzoomd door dennenbossen. In een labyrint van gestapelde stenen muurtjes wandelt u lang typische Mallorcaanse windmolens temidden van velden met een overdaad aan citrus-, vijgen- en abrikozenbomen. Maar ook kunt u tijdens de wandelingen mooie stadjes bezoeken en komt u langs prachtig gelegen kloosters. U komt een week lang in aanraking met de geschiedenis en cultuur die door de eeuwen heen zijn overgeleverd door de Romeinse, Moorse en Castilliaanse bevolking.

Het berggebied in het westen, de Sierra de Tramuntana, ligt ver weg van het toeristische deel van het eiland en is een prachtig wandelgebied met goede wandelpaden. Het ene moment loopt u door een ruig berglandschap, dan weer door een olijfboomgaard. Langs rustige bergdorpjes die met vergezichten uitkijken op een fraaie omgeving. 

Mallorca heeft er veel aan gedaan om het aantrekkelijkste wandeleiland van de Middellandse Zee te zijn. Hoe klein de bergrug Sierra de Tramuntana ook is, door zorgvuldig natuurbeheer behoort die tot de mooiste Zuid- Europese bergmassieven. Nooit helemaal ontbost, nooit kaalgevreten door geiten, nooit helemaal leeggezogen door overmatig watergebruik, kent het gebied nog altijd uitgestrekte dennenbossen, berghellingen met dwergpalmen en verlaten graslanden. Bovendien is het eiland bezaaid met prachtige voetpaden en oude pelgrimswegen, door de bergen en langs de kust.

Qua temperatuur kunt u op Mallorca eigenlijk het hele jaar door wandelen, met uitzondering van de te maanden juli en augustus, die daarvoor te warm zijn.

Deze wandelvakantie is ook te boeken inclusief vliegtickets.

 

 

Dag 1
Puerto Alcúdia, aankomst. 

Vliegreis
Wanneer u de vliegreis bij ons boekt dan vliegt u van Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven (direct bij boeking op te geven in het veld opmerkingen) naar Palma de Mallorca met Transavia. Per taxi of bus (niet inbegrepen, ter plaatse te reserveren en betalen) reist u naar het starthotel. 

Dag 2
Rondwandeling (ca. 15 km/6 uur, 690 m stijgen en 820 m dalen) over het schiereiland Alcúdia langs de kust door een kalklandschap met typische flora: thijm, jeneverbes en steeneik. Over een meanderend pad omhoog met bijna oneindige vergezichten naar het historische stadje Alcúda en terug naar Puerto Alcúdia.

Dag 3
Puerto Alcúda-Klooster Lluc (ca. 13 km/4,5 uur, 600 m stijgen en 220 m dalen). Vanuit Puerto Alcúdia korte transfer naar Pollença en verder over het pelgrimspad door een steeneikenbos naar Lluc met een prachtig zicht op de toppen van de Sierra de Tramuntana. Twee overnachtingen in Lluc.

Dag 4
Wandeling rond het stuwmeer van Cúber (ca. 15 km/5,5 uur, 880 m stijgen en 590 m dalen). De dag  begint met een korte transfer naar het Cúber stuwmeer, waarna nog een etappe van het pelgrimspad volgt. Vanaf het stuwmeer loopt u naar boven om geleidelijk af te dalen in een diepe kloof. Na de kloof opent het landschap zich weer en krijgt u een fraai uitzicht op het oosten van het eiland. Eindpunt van vandaag is weer uw accommodatie in Lluc.
 

Dag 5
Lluc-Sóller (ca. 12 km/4,5 uur, 300 m stijgen en 990 m dalen). Via het stuwmeer van Cúber naar de Col de L’Ofre, met een prachtig uitzicht over het hart van de Tramuntana: de berg Puig Mayor en het meer. Vervolgens door een prachtig terraslandschap en de kloof van Biniaraix naar Sóller. Met het treintje naar het kustplaatsje Puerto Sóller voor de overnachting.

Dag 6
Kustroute van Deia naar Puerto Sóller (ca. 12 km/5 uur, 300 m stijgen en 430 m dalen). Transfer naar het kunstenaarsdorp Deia. Over een prachtig en afwisselend kustpad, langs idyllisch gelegen finca’s naar Puerto Sóller. 

Dag 7
Puerto Sóller - Fornalux - Playa de Palma (ca. 13 km/3,5 uur, 370 m stijgen en 360 m dalen). U wandelt door sinaasappel-, olijven- en amandel boomgaarden  in het groene dal van Sóller naar het betoverende stadje Fornalutx, ook wel het mooiste dorpje van Mallorca genoemd! Daarna door naar de sinaasappelstad Sóller waar u op een nostalgische trein stapt die u via die hoofdstad Palma naar Playa de Palma brengt voor de laatste overnachting.

Dag 8
Playa de Palma, vertrek.

Vliegreis
Wanneer u de vliegreis bij ons boekt dan reist u per taxi of bus (niet inbegrepen, ter plaatse te reserveren en betalen) naar de luchthaven van Palma de Malorca voor de vlucht naar Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven per Transavia.

Wandelvakantie Mallorca - Tramuntana

Tijdens deze reis verblijft u in uitstekende 4-sterrenhotels, 2 nachten in het 3-sterrenklooster Lluc en 2 nachten in een 3-sterrenhotel in Sóller. Alle hotels beschikken over een zwembad. Uw kamer beschikt over airco en een bad/douche en toilet. Het verblijf is naar keuze op basis van logies/ontbijt of halfpension. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 
Puerto de Alcudia - 2 nachten Hotel HSM President
Escorca - Lluc - 2 nachten Kloster Lluc
Puerto de Soller - 2 nachten Hotel Eden Nord
Playa de Palma - 1 nacht BG Hotel Caballero


inclusief:
* 7 nachten verblijf in een 2-persoonskamer met airco, bad/douche en toilet 
* 7 x ontbijt
* alle transfers zoals beschreven in het programma
* rit met de "rode pijl" (treintje) van Sóller naar Palma
* uitgebreide routebeschrijving (Duits of Engels) en kaartmateriaal
* GPS data op aanvraag
* bagagetransport van hotel naar hotel

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* vlucht Amsterdam/Rotterdam/Eindhoven - Palma de Mallorca v.v. incl. luchthavenbelasting € 250,-
* in te checken bagage € 26,- per enkele reis voor (max. 20 kg)
* toeslag halfpension € 109,-
* toeslag 1-persoonskamer € 229,-
* reis- en annuleringsverzekering 

exclusief:
* overige maaltijden
* transfer van/naar de luchthaven
* treinticket van Sóller naar Puerto Sóller (ca. € 5,-)
* plaatselijke toeristenbelasting
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook