Wandelvakantie Krkonose

8 dagen
niveau 2
eigen vervoer
vanaf
€ 305 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 31-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

één dag rijden van Nederland
ontbijt en diner inclusief
verblijf in een gezellig familiehotel van Nederlandse eigenaren

route: glooiend tot heuvelachtig, hoogteverschillen van 100 tot 250 m per dag, afwisselend over plateaus en door dalen. Per wandeldag wordt gemiddeld ca. 16 km afgelegd. 
minimum aantal reizigers: 1.
vertrek: dagelijks van 1 april t/m 31 oktober

Het voorland van het Reuzengebergte
Het populaire Tsjechië (Ceská Republika) is als reisbestemming veelzijdig en verrassend. Het land heeft in alle jaargetijden een prachtige natuur, maar is zonder twijfel het mooist in het voorjaar en de zomer: dan is het voorland van het Reuzengebergte (Krkonose op zijn Tsjechisch) het groenst....

Tsjechië wordt aan alle kanten omsloten door middelgebergten: Sumava, Ertsgebergte, Sudeten en Krkonose. Dat laatste, op de grens met Polen, is qua landschap het spectaculairst, met toppen van 1000 tot 1200 meter hoogte.

Onbekend maakt onbemind - niet iedereen zal het weten maar Tsjechië is één van de beste landen ter wereld voor een wandelvakantie met fraaie uitgezette routes en uitmuntende markeringen. Tsjechië is landelijk en bosrijk, en daardoor stil en hier en daar verlaten, hoewel u er niet snel zult verdwalen. De wandelingen komen door dorpen en gehuchten, soms nauwelijks groter dan een paar boerenhoeves.

Het voorland van het Reuzengebergte, dat ook Podkrkonose heet, kent aardige hoogteverschillen van enkele honderden meters. Wandelen door het gebied is daarnaast relaxt omdat het gastvrije hotel de hele week uw uitvalsbasis is en de Nederlandse routebeschrijvingen, voorzien van kaartjes, gedetailleerd en helder zijn.  

Dag 1
Hotel Pod Zvicinou, aankomst per eigen vervoer. Eventueel ontvangst van laatste informatie. 
 

Dag 2
Wandeling (ca. 10 km/3,5 uur) rondom de berg Zvicina (671 m), de hoogste top van de omgeving, gekenmerkt door een televisietoren die van kilometersver te zien is en daarbij een belangrijk herkenningspunt voor de hele week vormt.  
Via het voormalige soldatenpad, waar in 1866 de Pruisische soldaten liepen, naar de skipiste van de plaatselijke skiclub.  De oplettende kijker ziet hier de oude constructie van een voormalige skischans (de tweede skischans die in Tsjechië gebouwd werd). Op de top van de Zvičina vindt u naast de televisietoren een mooi kerkje en een bijzonder gebouw,  eigendom van de "Tsjechische Toeristen Club", die het wandelroutenetwerk in heel Tsjechië onderhoudt. Wanneer u geluk heeft, is het open en kunt u in het restaurant terecht voor een hapje en een drankje.
 

Dag 3
Rondwandeling Dvůr Králové (ca. 20 km/6 uur). U loopt via de oudste stuwdam van Tsjechië, als in een sprookje van Anton Pieck midden in het bos, langs  de Elbe naar Dvůr Králové nad Labem, het dichstbijzijnde stadje bij Bila Tremesna, dat zeven eeuwen oud is. U neemt de bus om terug naar het hotel te gaan.

Dag 4
Transfer naar het plaatsje Pecka, een zomer-toeristenplaatsje met een mooie burcht.  U loopt door het červené země (rode aarde) gebied en passeert een mooie watermolen. Via het hoogste punt, de Zvičina, wandelt u weer terug naar Hotel Pod Zvičinou.

Dag 5
U loopt naar het station van Bílá Třemešná (1 km) waar u de trein neemt naar Hradec Králové, de provinciehoofdstad. Hier maakt u een stadswandeling en gaat u aan het einde van de middag weer met de trein terug. Van het hotel krijgt u treininformatie en een stadswandeling mee. 
Hradec Králové was in het begin van de 20e eeuw een nieuw gezicht  in de Europeese architectuur. De stad kent vele monumentale panden in Art Nouveau stijl en gebouwen in functionalistische stijl, hierdoor  kreeg de stad de bijnaam "de salon van de republiek".

Dag 6
Met eigen vervoer gaan u naar het Reuzengebergte (Krkonoše) waar een pittige wandeltocht (ca. 20 km/6 uur) naar het hoogste punt van Tsjechië: de Sněžka = "sneeuwkop" (1603 m.).Een gewilde excursiebestemming en bovendien met een prachtig uitkijkpunt op het grensgebied met Polen. Dankzij de hoogte biedt de bergtop van vele kanten een bijna onbeperkt panoramisch uitzicht over de verre omgeving. Bij helder weer ziet u overigens de Snezka ook vanaf het terras van Hotel Pod Zvičinou liggen.

Dag 7
Rondwandeling Miletín, het dorpje waar het typische regionale product miletínské modlidbičky gemaakt wordt, dat lijkt op Nederlandse ontbijtkoek gevuld met jam. Het dorpje is in heel Tsjechië bekend omdat hier de bekende  schrijver Karel J. Erben woonde, hij werd bekend om zijn droevige verhalen en gedichten. Het geboortehuis van Erben is hier te bezichtigen.

Dag 8
Vertrek per eigen vervoer.

Let op: het programma kan in een andere of gewijzigde volgorde worden uitgevoerd o.a. door weersomstandigheden.

Hotel Pod Zvicinou ***

ligging: rustig in de bosrijke natuur, uitzicht op het Reuzengebergte, tussen 2 kleine dorpjes (w.o. Bila Tremesna) in, bij de berg Zvicina
faciliteiten: bar, restaurant, zwembad (buitenbad, bronbad), gratis wifi
kamers: 1- en 2-persoonskamers met douche en toilet
maaltijden: ontbijt en diner in het hotel
extra: na een wandeltocht kunt u heerlijk relaxen in de hot tub, infrarood sauna of gebruik maken van een welverdiende massage (deze services tegen betaling) of in de zomer het buitenzwembad gebruiken (gratis).

okt 2021 |inclusief:
* 7 overnachtingen in hotel Pod Zvicinou (kamers met douche en toilet) op basis van halfpension
* gratis parkeerplaats bij het hotel
* Nederlandstalige gedetailleerde routebeschrijving en wandelkaart
* informatiepakket van de omgeving

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 95,-
* reis- en annuleringsverzekering 

exclusief:
* overige maaltijden (overdag onderweg)
* treinkaartje Mostek-Hradec Kralové v.v. ca. € 6,- (ter plaatse te betalen)
* transfer naar het Reuzengebergte per eigen auto (dag 6)
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Tsjechi? is veel meer dan alleen Praag en het land heeft ons enorm verrast. Wandelen in Tsjechi? stond niet direct op onze bucket-list maar vanwege alle corona-maatregelen toch ons keuze laten vallen op deze trip. Geen seconde spijt van gehad! Wij hebben maximaal genoten van het verblijf, de wandelroutes en alles er om heen. Geweldig en afwisselend!
Never Stop Travelling - Jolanda & Ruud
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook