Wandelvakantie Krkonose

8 dagen
niveau 2 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8
vanaf € 450,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
30-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

perfecte wandelstreek op maar één dag rijden van Nederland
ontbijt en avondmaaltijd inclusief
verblijf in een gezellig hotel van een Nederlandse familie

route: glooiend tot heuvelachtig (één route bergachtig), hoogteverschillen van 100 tot 250 m per dag, afwisselend over plateaus en door dalen. Per wandeldag wordt gemiddeld ca. 16 km afgelegd. 
minimum aantal reizigers: 1
vertrek: dagelijks van 1 april t/m 30 oktober

Het voorland van het Reuzengebergte
Het populaire Tsjechië (Ceská Republika) is als reisbestemming veelzijdig en verrassend. Het land heeft in alle jaargetijden een prachtige natuur, maar is zonder twijfel het mooist in het voorjaar en de zomer: dan is het voorland van het Reuzengebergte (Krkonose in het Tsjechisch) het groenst...

Tsjechië wordt aan alle kanten omsloten door middelgebergten: de Sumava, het Ertsgebergte, de Sudeten en de Krkonose. Dat laatste, op de grens met Polen, is qua landschap het spectaculairst, met toppen van 1000 tot 1200 meter hoogte.

Onbekend maakt onbemind - niet iedereen zal het weten maar Tsjechië, en de Krkonose in het bijzonder, is perfect om te wandelen, met fraaie uitgezette routes en uitmuntende markeringen. Tsjechië is landelijk en bosrijk, en daardoor stil en hier en daar verlaten, hoewel u er niet snel zult verdwalen. De wandelingen komen door dorpen en gehuchten, soms nauwelijks groter dan enkele boerenhoeves.

Het voorland van het Reuzengebergte, dat ook Podkrkonose heet, kent aardige hoogteverschillen van enkele honderden meters. Wandelen door het gebied is daarnaast relaxt omdat het gastvrije hotel de hele week uw uitvalsbasis is en de Nederlandse routebeschrijvingen, voorzien van kaartjes, gedetailleerd en helder zijn. 

Dag 1
Heenreis
Bila Tremesna, aankomst per eigen vervoer. Eventueel ontvangst van laatste informatie.  
 

Dag 2
De Zvicina
Wandeling (ca. 10 km/3,5 uur) rondom de berg Zvičina (671 m), de hoogste top van de omgeving, met een televisietoren die van tientallen kilometers ver te zien is en daarbij een belangrijk herkenningspunt voor de hele week zal zijn. Via het voormalige soldatenpad, waar in 1866 de Pruisische soldaten liepen, naar de skipiste van de plaatselijke skiclub. De oplettende kijker ziet hier de oude constructie van een voormalige skischans (de tweede skischans die in Tsjechië gebouwd werd). Op de top van de Zvičina vindt u naast de televisietoren een mooi kerkje en een gebouwtje dat eigendom is van de "Tsjechische Toeristen Club", die het wandelroutenetwerk in heel Tsjechië onderhoudt. Wanneer u geluk heeft, is het open en kunt u in het restaurant terecht voor een hapje en een drankje.

Dag 3
Dvůr Králové
Een rondwandeling door en bij Dvůr Králové (ca. 20 km/6 uur). U loopt via de oudste stuwdam van Tsjechië, als in een sprookje van Anton Pieck, eerst door een dicht bos. Dan gaat de route langs de Elbe naar het zeven eeuwen oude Dvůr Králové nad Labem, het dichstbijzijnde stadje bij Bila Tremesna. U neemt de lijnbus om terug naar Bila Tremesna te gaan.

Dag 4
Pecka
Transfer naar het plaatsje Pecka, een zomer-toeristenplaatsje, met een mooie burcht. U loopt door het "červené země" (rode aarde) gebied en passeert een mooie watermolen. Via het hoogste punt van de omgeving, de Zvičina, wandelt u terug naar het hotel.

Dag 5
Hradec Králové
U loopt naar het station van Bílá Třemešná (1 km) waar u de trein neemt naar Hradec Králové, de provinciehoofdstad. Hier maakt u een stadswandeling en gaat u aan het einde van de middag weer met de trein terug naar Bila Tremesna. Van het hotel krijgt u treininformatie en een stadswandeling mee. Hradec Králové was aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw baanbrekend op het  gebied van stedelijke architectuur. De stad kent nog steeds vele monumentale panden in Art Nouveau stijl, hierdoor kreeg de stad de bijnaam "de salon van de republiek".

Dag 6
De Snezka
Met eigen vervoer gaat u naar het hogere Reuzengebergte (Krkonoše) voor een pittige wandeltocht (ca. 20 km/6 uur) naar het hoogste punt van Tsjechië: de Sněžka = 'sneeuwkop' (1603 m.). Het is een gewilde excursiebestemming met een prachtig uitkijkpunt. Dankzij de hoogte biedt de bergtop op de grens met Polen van vele kanten een bijna onbeperkt panoramisch uitzicht over de verre omgeving. Bij helder weer is trouwens de Snezka ook vanaf het terras van Hotel Pod Zvičinou te zien .
 

Dag 7
Miletín
Rondwandeling door Miletín en omgeving. In het dorpje wordt het typische regionale product "miletínské modlidbičky" gemaakt, dat lijkt op Nederlandse ontbijtkoek gevuld met jam. Het dorpje is in heel Tsjechië bekend omdat hier de bekende schrijver Karel J. Erben woonde, hij werd bekend om zijn droevige verhalen en gedichten. Het geboortehuis van Erben in Miletín is te bezichtigen.

Dag 8
Terugreis
Bila Tremesna, vertrek per eigen vervoer.

Let op: het programma kan in een andere of gewijzigde volgorde worden uitgevoerd o.a. door weersomstandigheden.

Hotel Pod Zvicinou ***

ligging: rustig in de bosrijke natuur, bij de berg Zvicina, met uitzicht op het Reuzengebergte (Krkonose), tussen 2 kleine dorpjes (w.o. Bila Tremesna) in, 10 minuten lopen van het kleine station
faciliteiten: bar, restaurant, zwembad (buitenbad, bronbad)
kamers: 1- en 2-persoons comforttkamers met douche en toilet
maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd in het restaurant van het hotel
extra: na een wandeltocht kunt u heerlijk relaxen in de hot tub, in de de infrarood sauna gaan of gebruik maken van een welverdiende massage (deze services tegen betaling). In de zomer kunt u het buitenzwembad gebruiken (gratis)

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
Bila Tremesna Hotel Pod Zvicinou 2-persoonskamer € 53,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. halfpension


apr 2024 | mei 2024 | jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 |
inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoons comfortkamer inclusief ontbijt en avondmaaltijd (toeristenbelasting inbegrepen)
* Nederlandstalige gedetailleerde routebeschrijving, stadswandelroute en wandelkaart

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 375,-
* reis- en annuleringsverzekering 

exclusief:
* overige maaltijden 
* treinkaartje Bila Tremesna-Hradec Kralové v.v. op dag 5 (ca. € 6,- per persoon, ter plaatse te betalen)
* buskaartje Dvur KIrálové-Bila Tremesna op dag (ca. € 2,- per persoon, ter plaatse te betalen)
* transfer naar het Reuzengebergte per eigen auto op dag 6
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
8

Als je aan komt rijden dan waan je je al in een andere wereld, super mooie uitstraling van het hotel, binnen voelt huiselijk aan, aardige bediening en eigenaren Er valt zoveel te doen in en om het hotel, je hoeft je er niet te vervelen. Wij hadden een wandelarrangement geboekt, we zijn langere afstanden gewent, we hebben hier onze eigen draai aan gegeven en elke dag lekker gewandeld. In de avond is het dan zo fijn om aan te kunnen schuiven voor de maaltijd, eenvoudige kost, maar elke dag soep vooraf en toetje na, was prima geregeld.

anoniem, reisperiode september 2022
Tsjechi? is veel meer dan alleen Praag en het land heeft ons enorm verrast. Wandelen in Tsjechi? stond niet direct op onze bucket-list maar vanwege alle corona-maatregelen toch ons keuze laten vallen op deze trip. Geen seconde spijt van gehad! Wij hebben maximaal genoten van het verblijf, de wandelroutes en alles er om heen. Geweldig en afwisselend!
Never Stop Travelling - Jolanda & Ruud
inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoons comfortkamer inclusief ontbijt en avondmaaltijd (toeristenbelasting inbegrepen)
* Nederlandstalige gedetailleerde routebeschrijving, stadswandelroute en wandelkaart

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 375,-
* reis- en annuleringsverzekering 

exclusief:
* overige maaltijden 
* treinkaartje Bila Tremesna-Hradec Kralové v.v. op dag 5 (ca. € 6,- per persoon, ter plaatse te betalen)
* buskaartje Dvur KIrálové-Bila Tremesna op dag (ca. € 2,- per persoon, ter plaatse te betalen)
* transfer naar het Reuzengebergte per eigen auto op dag 6
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook