Wandelvakantie Cotswolds

7 dagen
niveau 1.5 van 3
eigen vervoer
vanaf € 1.129,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
31-12-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief bagagevervoer
app met GPS bestanden
dagelijkse aankomst mogelijk
route: : voornamelijk over voetpaden en landweggetjes met weinig hoogteverschillen. Per wandeldag wordt gemiddeld 10-19 km afgelegd. Alle wandelingen zijn naar wens uit te breiden.
minimum aantal reizigers: 2
vertrek dagelijks van 1 januari t/m 31 december.

De countryside van Engeland
De Cotswolds is het grootste aaneengesloten natuurgebied in Engeland, waar de alom bekende rivier de Thames ontspringt. Het vormt met 2000 vierkante kilometer een zogenaamde Area of Outstanding Natural Beauty en geniet een beschermde status. De charmante cottages, de statige herenhuizen, de historische kerkjes, de pubs en het groene landschap: allemaal typisch Engelse elementen de die Cotswolds zo uniek maken. Stow-on-the-Wold, The Slaughters, Bourton-on-the-Water, Northleach en Moreton-in-Marsh zijn allemaal kleine stadjes die door kunstenaars over de hele wereld werden geschilderd, vanwege de mooie huizen en verzorgde tuinen. De kleine authentieke dorpjes zijn opgetrokken uit honinggeel kalksteen. Temidden van het vredige landschap leiden kronkelende wandelpaden door weiden en bosland naar andere plaatsjes, vaak minder bekend maar zeker zo prachtig en zelfs nog rustieker. De reis start in het kuuroord Cheltenham, waar u tevens kunt genieten van de klassieke gebouwen, de prachtige parken en tuinen, en enkele interessante musea.


 

 title=

Dag 1
Heenreis naar Cheltenham, aankomst per eigen vervoer. 
Cheltenham ligt aan de rand van de Cotswolds. Een bezoek aan de stad is altijd de moeite waard. Veel gebouwen zijn ontworpen in de klassieke Regency stijl (begin 19e eeuw). Cheltenham is bekend om haar groene karakter, u vindt er namelijk maar liefst 250 hectare aan openbare parken en tuinen zoals bijvoorbeeld Sandford Park en de Imperial Gardens.

Dag 2
Wandeling Cheltenham - Bourton-on-the-Water (ca. 10 of 17 km/3,5 of 5 uur)
Eerst is er een korte transfer naar de romeinse villa Chedworth of Northleach (naar keuze), vanwaar u naar Bourton-on-the-Water loopt. Het prachtige landschap van akkers, weiden en stukjes bos langs de oevers van het kleine riviertje de Coln vormen het décor voor de - fundamenten van de - mooie Romeinse villa Chedworth. Het leuke kleine marktstadje Northleach is typisch Engels platteland. De grote 15e-eeuwse kerk, gebouwd met steun van rijke kooplieden, is typerend voor de Cotswold-stijl, terwijl het Heritage Centre een fascinerend inzicht geeft in het vroegere traditionele boerenleven in de streek. De wandeling volgt de Monarch's Way, door ongerepte natuur, tot aan Bourton in de vallei van het riviertje de Windrush. 

Dag 3
Rondwandeling Bourton-on-the-water (ca. 12 of 17 km/4 of 6 uur)
Een wandeling door glooiend heuvellandschap en door gemengd boerenland brengt u naar Cold Ashton. Hier kunt u uitrusten in een traditionele Engelse pub voordat u naar Naunton wandelt, waar mooie stenen huisjes staan in een vallei met schapen en paarden. U volgt het riviertje de Windrush naar beneden door een weelderige dal, via een "verloren" middeleeuws dorp, terug naar Bourton.

Dag 4
Wandeling Bourton-on-the-Water - Stow-on-the-Wold (ca. 10 of 12 km/3 of 4 uur)
Tijdens deze wandeling zullen twee prachtige dorpjes aan het riviertje de Eye te zien zijn: Lower en Upper Slaughter. De charmante huisjes, landhuizen en de watermolen die in oorspronkelijke staat is hersteld, zijn favoriete objecten voor lokale kunstenaars die regelmatig hun werk in het dorpshuis exposeren. Lower en Upper Swell aan het riviertje de Dickler zijn ook aangenaam met gezellige pubs. De stad Stow-on-the-Wold heeft mooie huizen die rond het oude marktplein staan, waar vroeger de grootste schapenmarkt van het land werd gehouden.

Dag 5
Rondwandeling Stow-on-the-Wold (ca. 12 of 16 km/3 of 4 uur)
Wandeling over de Oxfordshire Way via authentieke dorpjes, en door de brede vallei van het riviertje Evenlode. De wandeling biedt weidse uitzichten over de Wychwood en komt door Icomb, Bledington en Oddington. Geniet van de rust van het platteland terwijl u langs prachtige cottages met parkachtige tuinen loopt, zo wandelt u terug naar Stow-on-the-Wold.

Dag 6
Wandeling Stow-on-the-Wold - Moreton-in-Marsh (ca. 10 of 12 km/3,5 of 4 uur) 
Wandeling door de Evenlode Valley langs het typisch Engelse landhuis in Donnington en het verrassende oosterse huis in Sezincote: hier is het 18e-eeuwse landhuis met watertuinen gebouwd in Indiase stijl. In Moreton-in-Marsh staan aan weerszijden van een brede hoofdstraat mooie traditionele herenhuizen.

Dag 7
Moreton-in-Marsh - Cheltenham, aansluitend terugreis per eigen vervoer.
Vandaag komt uw wandelreis door de Cotswolds ten einde. Wanneer uw auto geparkeerd staat in Cheltenham kunt u per taxi (reisduur ca. 1 uur), bus (reisduur ca. 1,5 uur) of trein (reisduur ca. 2 uur) van Moreton-in-Marsh naar Cheltenham (niet inbegrepen, ter plaatse te reserveren en betalen).

Wandelvakantie Cotswolds ***

Tijdens deze reis verblijft u in sfeervolle bed & breakfasts, 3-sterrenhotels en 'inns' in de (omgeving van de) genoemde plaatsen. Het ontbijt is inbegrepen.

jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 | nov 2024 | dec 2024 |
inclusief:
* 6 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 6 x ontbijt
* bagagevervoer
* transfer op dag 2 (naar keuze Romeinse villa Chedworth of Northleach)
* uitgebreide routebeschrijving en wandelkaart
* uitgebreide toeristische informatie
* wandelapp met GPS data 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 890,-

exclusief:
* overige maaltijden
* kosten openbaar vervoer op de heen- en de terugreisdag
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
inclusief:
* 6 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 6 x ontbijt
* bagagevervoer
* transfer op dag 2 (naar keuze Romeinse villa Chedworth of Northleach)
* uitgebreide routebeschrijving en wandelkaart
* uitgebreide toeristische informatie
* wandelapp met GPS data 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 890,-

exclusief:
* overige maaltijden
* kosten openbaar vervoer op de heen- en de terugreisdag
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook