Wandelreis Friesland, Vlieland en Terschelling

4 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 199,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
30-11-2023. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 3-sterrenhotel 's Heerenlogement in Harlingen
3 x ontbijt inbegrepen 
bezoek aan Vlieland en Terschelling
route: vlakke route. Per wandeldag kunt u kiezen tussen verschillende routes. De afstanden variëren van ca.10 tot zelfs 40 km. 
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks tussen 1 maart en 30 november


Door de prachtige landschappen van Dr. Deen en Sil de Strandjutter
U verblijft tijdens deze reis in het gezellige Harlingen, gelegen ten westen van Franeker en ten noorden van de Afsluitdijk, aan de Waddenzee. Harlingen behoort ook tot de Friese elf steden. 

Vanuit Harlingen neemt u de boot naar Vlieland, een van de waddeneilanden, gevarieerde natuur, rust, weinig auto’s en heel veel vogels: Vlieland is een perfect wandeleiland. Ook al is het eiland relatief klein, u ontdekt steeds weer iets nieuws.

Na Vlieland is het de beurt aan Terschelling, Terschelling ligt als een smalle streep tussen de Noordzee en de Waddenzee. Het eiland is 30 kilometer lang en 4,5 kilometer op z’n breedst. Waar u ook bent, altijd proef, ruik of hoort u de zee. De veerboot komt aan op West-Terschelling. Het eiland heeft maar liefst 200 km onverharde wandelpaden. Hoe verder naar het oosten, hoe stiller en leger het wordt. Aan het uiterste eind ligt het Europees Natuurreservaat De Boschplaat, waar jaarlijks duizenden vogels broeden en geregeld ook zeehonden zonnebaden. Hier regeert de natuur. Sinds 2015 is natuurgebied 'De Boschplaat' benoemd tot Dark Sky Park. Er is namelijk zo weinig lichtvervuiling dat je er nog echte duisternis vindt. Terschelling is daarom officieel één van de meest donkere plekken ter wereld.


 

Dag 1
Vandaag begint uw wandelvakantie in Nederland. In de loop van de dag komt u aan in hotel Heerenlogement in Harlingen. U kunt nog een korte stadswandeling maken door de historische stad Harlingen.

Dag 2
Na het ontbijt neemt u de boot naar Vlieland (niet bij de prijs inbegrepen) om daar te genieten van een dagje wandelen. Er zijn diverse routes uitgezet, in lengte variërend tot 30 kilometer. Vele plekjes op het eiland zijn nog herkenbaar van de TV-serie van Dr. Deen met in de hoofdrol Monique van der Ven. Onze wandelroutes van vandaag zijn samengesteld uit delen van het streekpad WaddenWandelen Vlieland van het Nivon. U kunt hierbij kiezen voor wandelingen van enkele kilometers tot zelfs 35 km.

Dag 3
Na het ontbijt neemt u de boot naar Terschelling (niet bij de prijs inbegrepen). Op het eiland Terschelling van Willem Barentsz en van Sil de Strandjutter (ook in deze TV-serie speelde Monique van der Ven een hoofdrol) loopt u onder de hoge vuurtoren en langs de commandeurswoningen en het boothuis van de Reddingsmaatschappij naar het Groene Strand. Op dit het enorm brede strand bij West aan Zee kunt u heerlijk over het strand struinen. Onze wandelroutes van vandaag zijn samengesteld uit delen van het streekpad WaddenWandelen Terschelling van het Nivon. U kunt hierbij kiezen voor wandelingen van enkele kilometers tot zelfs 40 km.

Dag 4
Vandaag is alweer de laatste dag van deze wandelreis in Nederland. Na het ontbijt staat er nog een wandeling van circa 12 km op de planning naar de historische stad Franeker. In het Eise Eisinga Planetarium, gebouwd van 1774 tot 1781, is een werkend schaalmodel te zien van diverse planeten. In het Keatsmuseum kunt u alles te weten komen van de typisch Friese sport kaatsen. Natuurlijk kunt u terug wandelen, ook weer circa 12 km, maar de trein brengt u, indien gewenst, in 9 minuten van Franker terug naar Harlingen.

Hotel Heerenlogement in Harlingen

ligging: het 3-sterren Hotel Restaurant 't Heerenlogement is gevestigd in een 350 jaar oud monumentaal pand, op steenworp afstand van het centrum van de Friese havenstad Harlingen. Behalve een plek om op de boot naar Vlieland en Terschelling te stappen, is deze historische stad heerlijk om doorheen te struinen. Met meer dan 600 monumenten, een gezellig stadsstrand en sfeervolle grachten en smalle steegjes, behoort deze stad tot één van de mooiste van Friesland. Terug in het hotel geniet u van lekker eten in het restaurant, een afzakkertje in de sfeervolle hotelbar en een fijne thuisbasis.
faciliteiten: het hotel beschikt over een restaurant, een sfeervolle hotelbar, een openhaard, een terras en gratis wifi
kamer: de kamer is gezellig ingericht en voorzien van televisie, telefoon, een bureau en een privébadkamer met toilet en bad of douche.

sep 2023 | okt 2023 | nov 2023 |
inclusief:
* 3 nachten verblijf in een 2-persoonskamer
* 3 x ontbijt
* routebeschrijving

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 155,-

exclusief:
* eventuele toeristenbelasting (ca. €2,50 p.p.p.n. ter plaatse te voldoen)
* overtochten per boot
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon 
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
inclusief:
* 3 nachten verblijf in een 2-persoonskamer
* 3 x ontbijt
* routebeschrijving

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 155,-

exclusief:
* eventuele toeristenbelasting (ca. €2,50 p.p.p.n. ter plaatse te voldoen)
* overtochten per boot
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon 
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook