Singlereis Zeilen en Wandelen Zeeland - 4 dagen

4 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 285,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 15-07-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

wandelingen langs de oevers van de Oosterschelde 
alle maaltijden inbegrepen
óók boekbaar tijdens het Hemelvaartweekend

route: de wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
groep: minimaal 6 / maximaal 8 reizigers.

Wandelen en zeilen in het grootste Nationale Park van Nederland!
Het Nationaal Park Oosterschelde is het resultaat van de eeuwenoude strijd tussen mens en zee. Het inpolderen van schorgebieden en weer prijs moeten geven van eerder gewonnen land wisselen elkaar doorlopend af. Het is een wereld van getij, wind en vooral water, veel water. Door het getij is het landschap altijd anders. Bij eb ziet u de platen en slikken, bij vloed is het een spel van wind en water. Achter de dijken herinneren karrevelden, inlagen en kreekgebieden aan  het leven van de Zeeuwen met de zee.

We beginnen de dag telkens met een wandeling (ca. 11 tot 17 km). Daarbij volgen we hoofdzakelijk de oevers van de Oosterschelde. Soms binnendijks, soms buitendijks. Aan het begin van de middag wacht het historische zeilvrachtschip ‘de Stoere Eenvoud’ u op. U geniet van de rust en de lunch. Wij hijsen de zeilen en vervolgen de tocht. ’s Avonds liggen we in de haven en hebben we toegang tot douches en verdere sanitaire voorzieningen aan wal. 

Dag 1
naar Tholen
Omdat Tholen voor veel gasten waarschijnlijk niet om de hoek ligt gebruiken we de eerste dag als aankomstdag. Wij verwachten u om 15.00 uur aan boord van de Stoere Eenvoud in de Oude Handelshaven in Tholen. Deze middag gebruiken we voor een kennismaking, indeling en inrichting van de slaapplaatsen en een kleine wandeling door het stadje Tholen. Terug aan boord gebruiken we met elkaar de avondmaaltijd en de liefhebbers kunnen ’s avond nog een terrasje pakken.
 

Dag 2
Wandeling van Tholen naar Gorishoek (ca. 11 km / 3 uur)
Na het ontbijt maken we om ca 9.30 uur de trossen los en zetten we koers naar de Bergsediepsluis. Deze sluis is de toegang tot de Oosterschelde. Net voorbij de sluis zetten we u af en vervolgt u de reis te voet over het eiland Tholen, grotendeels langs de oevers van de Oosterschelde. De wandeling brengt u naar het oude veersteiger bij de Gorishoek. Daar ligt het schip u op te wachten. Terwijl u geniet van een welverdiende rust en heerlijke lunch varen we het schip langs de droogvallende platen, door de Zeelandbrug naar het havenstadje Zierikzee. Daar aangekomen is er de mogelijkheid om te douchen en het stadje te verkennen terwijl wij de avondmaaltijd klaarmaken. ’s Avonds is een bezoek aan de vele terrasjes in dit stadje altijd de moeite waard. 

Dag 3
Wandeling van Zierikzee naar Burgsluis (ca. 17 km / 4,5 uur)
Na een vroeg ontbijt vertrekt u voor een wandeling vanuit Zierikzee. Dit is de langste van de drie wandelroutes en voert u langs de kwelders en inlagen aan de oevers van de Oosterschelde over het eiland Schouwen-Duiveland. We passeren de Plompe Toren, een restant van het dorp Koudekerke dat rond 1583 door de zee werd overspoeld. In het haventje van Burgsluis ligt de Stoere Eenvoud u alweer op te wachten. We serveren een late lunch en zetten het zeil richting het voormalige vissershaventje Colijnsplaat. In Colijnsplaat is er weer alle gelegenheid om te douchen. ’s Avonds maken we het vooral gezellig aan boord. We doen spelletjes of luisteren naar elkaars verhalen. 

 

Dag 4
Wandeling van Colijnsplaat naar Goese Sas (ca. 15 km / 4,5 uur)
De laatste wandeling van dit weekend breng u naar Goese Sas. Tijdens deze lange tocht steekt u over van het eiland Noord-Beveland naar Zuid-Beveland via de Zandkreeksluis. We wandelen langs de voet van de Zeelandbrug, door de dorpjes Kats en Wilhelminadorp om tenslotte over het oude jaagpad langs het havenkanaal de sluis in Goese Sas te bereiken. Daar wacht de Stoere Eenvoud u al weer op voor de laatste zeiltocht terug naar huis. Aan het einde van de middag passeren we de Bergsediep sluis en verlaten we de Oosterschelde. De zeilen kunnen worden opgedoekt en even later arriveren we om ca. 18.00 uur weer in onze thuishaven Tholen. Hier nemen we afscheid van elkaar en keren we terug naar huis per eigen vervoer.
 

Goed om te weten
* De wandelingen zijn zonder begeleider of gids. U krijgt een duidelijke routebeschrijving en lunchpakketje en loopt in uw eigen tempo. Het is uiteraard altijd mogelijk om een wandelroute over te slaan en met het schip mee te varen.

* De wandelingen van dit arrangement zijn voor iedereen met normale conditie goed te doen. Goede (en in natte tijden; waterdichte) wandelschoenen met profiel zijn zeker geen overbodige luxe.

* We raden aan om altijd enkele tientjes contant geld op zak te hebben tijdens de wandeldagen i.v.m. de betaling van de rekening bij de horecagelegenheden en de eventuele kosten voor het openbaar vervoer.

* Waar mogelijk wordt daadwerkelijk gezeild. Mocht er écht te weinig wind staan, dan zal worden gevaren op de motor. Bij teveel wind kan worden besloten dat er niet worden uitgevaren. De veiligheid van de opvarenden staat namelijk altijd voorop.

* Indien u vegetarisch bent of een ander dieet volgt, dient u dit te vermelden bij het maken van uw boeking zodat hier rekening mee gehouden kan worden tijdens de zeiltocht.
 

De Stoere Eenvoud

De Stoere Eenvoud is een Zuid-Hollandse Paviljoentjalk. In 1905 gebouwd onder de naam ‘De Verwisseling’. In 1934 werden mast en zeilen verwijderd en werd een 40 pk, één cilinder, motor geplaatst. De naam werd veranderd in Zeelandia en met als thuishaven St. Annaland werden voornamelijk bulkgoederen vervoerd over de Zeeuwse en Zuid-Hollandse Stromen. In 1977 werd het schip weer in haar oude luister hersteld. Ze werd weer voorzien van mast, tuigage en zwaarden. Het ruim werd ingetimmerd als passagiers-accommodatie met een grote gezamenlijk leefruimte. En zo ontstond een stoer en sfeervol zeilend passagierschip, waarmee nu al 40 jaar gasten enthousiast worden gemaakt voor het varen onder de bruine zeilen van historisch varend erfgoed. Het schip is compact en eenvoudig van opzet. Het zeilschip heeft een gezellige algemene verblijfsruimte met zitgelegenheid voor alle gasten. Aan boord is een open slaapruimte waar alle (stapel)bedden zijn ondergebracht. Alle deelnemers (mannen en vrouwen) slapen hier. De slaapruimte is voorzien van daglicht en heeft raampjes die open kunnen om zo frisse lucht binnen te kunnen laten. Aan boord zijn 2 toiletten en een douchecabine. De toiletten kunnen tijdens het varen worden gebruikt. De douche wordt alleen in noodgevallen gebruikt. ’s Avonds ligt het schip in een haven en heeft u toegang tot douches en verder sanitaire voorzieningen.

Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* 3 nachten verblijf aan boord van de zeiltjalk de Stoere Eenvoud in een gedeelde slaapruimte met stapelbedden op basis van zelf meegebrachte slaapzak (hoeslaken, kussen en kussensloop zijn voorzien)
* 3 x ontbijt, 3 x lunch en 3 x avondmaaltijd
* gedurende de hele dag koffie/thee, fruit en frisdranken
* havengelden en toeristenbelasting
* elke dag krijgt u een knapzakje mee tijdens de wandeling
* het beschreven zeil- en wandelprogramma
* gratis parkeergelegenheid aan de haven

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* vervoer naar/van Tholen
* wijnen, (alcoholvrij) bier en schippersbitter (€ 1,50 per consumptie)
* bijdrage SGR
* reserveringskosten

De reis is ook als 3-daagse reis te boeken. Klik hier voor meer informatie. 

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook